Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@07:27:07 GMT

راهکارهای افزایش درآمد گردشگری گلستان

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۷۰۲۰۷

راهکارهای افزایش درآمد گردشگری گلستان

ایسنا/گلستان کارگزار اشتغال استان گلستان، آموزش‌های تخصصی و حرفه‌ای فعالان این صنعت و تنوع در معرفی پتانسیل‌ها و جاذبه‌های گردشگری را از راهکارهای افزایش درآمد این استان در بخش گردشگری عنوان کرد.

مریم رزاقی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: استان گلستان با دارا بودن تنوع اقلیمی و نژادی می‌تواند به‌عنوان استان هدف گردشگری موردتوجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استان با دارا بودن جاذبه‌های طبیعی و تاریخی متنوع و قابل‌توجه یکی از قطب‌های مهم گردشگری به شمار می‌آید.

وی با اشاره به اینکه اقلیم‌های متنوع و تنوع آب و هوایی در هر فصل از ویژگی‌های بارز استان گلستان است، افزود: این استان به لحاظ موقعیت مکانی دارای عناصر مهم جذب گردشگر چون منابع طبیعی بدیع، آثار باستانی، تنوع اقلیمی و تمدن ریشه‌دار می‌تواند با تقویت صنعت به سمت اقتصاد گردشگری و تنوع بخشیدن به فعالیت‌ها در این حوزه برای ایجاد فرصت شغلی گام‌های بلند و استواری بردارد.

وی دریا، جنگل، آبشار، صحرا، کوهستان، تالاب، پارک جنگلی و گل‌فشان‌ها را از جاذبه‌های طبیعی استان گلستان برشمرد و گفت:  استان گلستان از جمله استان‌های سرشار از منابع جنگلی است و وسعت جنگل در این استان به ۳۸۰ هزار هکتار می‌رسد.

کارگزار اشتغال استان گلستان خاطرنشان کرد: جزیره آشوراده که در این استان واقع شده، به‌عنوان یک جزیره ارزشمند دریای خزر بستر مناسبی برای محیط زیست جانوری است و برای فعالیت‌های شیلاتی و اقتصادی، بستر مناسبی فراهم کرده است که از گذشته‌های دور موردتوجه گردشگران بوده است. در این استان فرهنگ و تمدن غنی ترکمن را داریم که مجموعه کاملی از لباس محلی، زیورآلات، غذاهای سنتی، موسیقی سنتی، صنایع‌دستی مانند سوزن‌دوزی، نمد مالی، بافت قالی و قالیچه و فرش ترکمن، که همه را با هم و یکجا و به‌صورت کامل فرهنگ ترکمن و زندگی سنتی ترکمن را در خود جای داده است.

رزاقی یادآور شد: استان گلستان دارای بافت روستایی متنوعی در منطقه حاشیه جنگل، دشت و صحرا، ساحل و کوهستان است که با حضور در هر کدام از این مناطق می‌توان با معماری متفاوت و فرهنگ و آداب‌ورسوم مختلف روبه‌رو شد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا گلستان مقصد گردشگری است؟، گفت: گلستان به دلیل قرار گرفتن حدواسط بین استان ساحلی و گردشگر مازندران و خراسان با جاذبه‌های مذهبی و خاصش باعث شده که مسافران زیادی از استان گلستان عبور کنند و با توجه به توانمندی‌های گلستان سهم استان از منابع درآمد گردشگری بسیار ناچیز است.

کارگزار طرح تکاپو در استان گلستان در خصوص راهکارهای پیشنهادی برای افزایش درآمد گلستان در گردشگری، تصریح کرد: خوشبختانه مهمان‌نوازی ایرانیان زبانزد است و تا به حال هم از طرف دستگاه‌های ذیربط این کار انجام شده اما نیاز به آموزش‌های تخصصی و حرفه‌ای وجود دارد تا بتوان به‌واسطه آن از صنعت گردشگری کسب درآمد کرد.

رزاقی با تأکید بر اهمیت معرفی و بازاریابی گردشگری، گفت: بایستی از راه‌های متنوعی در معرفی پتانسیل‌ها و جاذبه‌های استان گلستان استفاده کرد. مثلاً می‌توان در سایت‌هایی مانند تریپ ادوایزر خارجی پتانسیل‌های گردشگری را معرفی کرد. وقتی شخصی اقامتگاه بومگردی خود را به‌طور صحیح در تریپ ادوایزر ثبت کند، گردشگران و مخاطبان این سایت می‌توانند به جزییات و اطلاعات کسب‌وکارها از جمله موقعیت خانه بومگردی، اقامت در خانه‌های بومگردی و اطلاعات تماس دسترسی داشته باشند و با این کار می‌توان کسب‌وکار و اطلاعات دقیق از جاذبه‌های گردشگری استان، روستا و منطقه را به دنیا معرفی کرد.

وی خاطرنشان کرد: در برنامه عمل تکاپو در سال ۱۳۹۹ ایجاد مرکز جامع خدمات گردشگری، مدیریت مقصد و ارتقاء مهارت گردشگری در دستور کار قرار گرفته است.

کارگزار طرح تکاپو در استان گلستان بیان کرد: اکنون که شرایط خاص شیوع کرونا را داریم باید زیرساخت‌ها را آماده کنیم تا در آینده‌ای نزدیک با ریشه‌کنی کرونا، شاهد توسعه پایدار گردشگری روستایی و اشتغال‌زایی آن در سطح منطقه و کشور باشیم.

رزاقی به برگزاری نشست مجازی انجمن علمی مدیریت جهانگردی دانشگاه یزد که با عنوان «فرصت‌های اشتغال‌زایی در گردشگری روستایی و توانمندسازی جامعه محلی» با همکاری تیم تکاپوی استان‌های یزد، گلستان و چهارمحال و بختیاری که هفته گذشته برگزار شد، اشاره کرد و گفت: در این نشست مجازی مدیر ملی طرح تکاپوی کشور به بیان پتانسیل‌های گردشگری خصوصاً گردشگری روستایی پرداخت و راهکارهای توسعه آن را بیان کرد.

به گزارش ایسنا، طرح تکاپو یکی از طرح‌های وزارت کار است که به توسعه و ساماندهی کسب و کارهای خرد و خانگی و اتصال آن به بنگاههای کوچک و متوسط توجه می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی گردشگري گلستان طرح تکاپو استان گلستان پتانسیل ها طرح تکاپو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۰۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای بیابانک برگزار شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، حسن عربی گفت: باهدف رشد، توسعه و برند سازی گردشگری روستای هدف گردشگری بیابانک، احیاء و حفظ آئین و سنن قدیمی روستاها، حفظ و معرفی شیرینی سنتی گولاچ این منطقه، معرفی هویت اجتماعی و فرهنگی و افزایش شورونشاط اجتماعی در میان مردم، چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ بیابانک در روستای هدف گردشگری بیابانک برگزار شد.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سرخه افزود: برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و سوغات ازجمله برنامه‌هایی بود که برای رونق اقتصاد محلی و معرفی توانمندی‌های روستایی در این جشنواره انجام شد.

حسن عربی گفت: اجرای برنامه‌های شاد و مفرح، پخت گولاچ و رونمایی از لوح ثبت ملی روستا ازجمله برنامه‌های این جشنواره بود.

او بابیان اینکه برای پخت گولاچ، از زردچوبه، آرد، آب، شکر، گلاب، تخم‌مرغ، زعفران، روغن کنجد و خمیرترش استفاده می‌شود، افزود: گولاچ برند مواریث معنوی روستای بیابانک به شمار می‌رود و برگزاری چندساله جشنواره گولاچ در این روستا نشان از اهمیت این نان در بین مردم این روستا دارد.

روستای بیابانک در فاصله ۷ کیلومتری جنوب شهر سرخه قرارگرفته است و این روستا در مقایسه با بسیاری از روستاهای کشور مساحت کوچکی را شامل می‌شود اما ازنظر جایگاه کیفی در سنت کهن دارای مقامی برجسته در ابداعات معماری و فرهنگی است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902642

دیگر خبرها

  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • (تصاویر) جاذبه‌های گردشگری و طبیعی آستارا
  • چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای بیابانک برگزار شد
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • ضرورت استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای معرفی ظرفیت های گردشگری
  • اعلام آمادگی استاندار گلستان برای اجرایی شدن تفاهم‌نامه مشترک با جهاد دانشگاهی
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی مشهد از گردشگران سلامت در ۱۴۰۲
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان