Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@21:21:17 GMT

هوای آلوده فشار خون کودکان را بالا می‌برد

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۷۱۳۱۸

هوای آلوده فشار خون کودکان را بالا می‌برد

به گزارش جام جم آنلاین ،مطالعات اپیدمیولوژیک متعددی نشان داده است که آلودگی هوای شهری به بیماری و مرگ و میر کمک می کند. اگرچه آلودگی هوا از گازها (NO2 ، SO2 ، ازن) و ذرات معلق PM)) تشکیل شده است ، ارتباط بین آلودگی هوا و اثرات سوء آن بر سلامتی عمدتا برای کسری ذرات وجود دارد ، که به صورت PM10 یا PM2.5 بیان می شود ، یعنی ذرات با قطر آیرودینامیکی به ترتیب زیر 10 میکرومتر یا 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میکرومتر. هر دو قله کوتاه مدت در آلودگی و قرار گرفتن در معرض مزمن طولانی مدت به PM10 یا PM2.5 به طور مداوم با افزایش خطر بیماری های تنفسی و مهمتر از آن ، بیماری های قلبی عروقی و مرگ همراه است .

مطالعات در مورد اثرات آلودگی هوا در کودکان به طور عمده مرگ و میر نوزادان یا نوزادان  و نقاط انتهایی تنفسی ، مانند بروز آسم یا اختلال در رشد ریه  را بررسی کرده است. اگرچه بیماری های قلبی عروقی بزرگسالان و به ویژه فشار خون بالا، تا حدود زیادی به شرایط اولیه زندگی بستگی دارد ، به نظر می رسد تحقیقات کمی برای ارزیابی پارامترهای قلبی عروقی ، از جمله فشار خون محیطی ، در ارتباط با آلودگی شهری در کودکان انجام شده است.

سطح آلودگی هوای شهری به طور کلی در طول نیمه دوم قرن 20 در ایالات متحده و اروپای غربی کاهش یافته است. با این حال ، چنین روندی در بسیاری از شهرها و کلان شهرهای کشورهای در حال توسعه ، از جمله پاکستان رخ نداده است. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی ، هر ساله ، 2 میلیون انسان در جهان آلودگی هوای خارجی را از دست می دهد که بیشتر این مرگ ها در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد. بنابراین ، در آسیا ، غلظت ذرات معلق اندازه گیری شده در بسیاری از شهرهای بزرگ بیشتر از استانداردهای کیفیت هوا است که در کشورهای پیشرفته تصویب شده است. در پاکستان ، میانگین PM10 سالانه از 276 میکروگرم در متر مکعب در راولپندی تا 368 میکروگرم در متر مکعب در لاهور متغیر بود.

ما نمونه ای از کودکان 8-12 ساله (میانگین سنی 9.9 سال ؛ 45٪ دختران) را از دو مدرسه در لاهور که به ترتیب در مناطقی با آلودگی هوا کم (n = 79) و زیاد (n = 100) قرار دارند ، استخدام کردیم. در طول دوره مطالعه (ژانویه-آوریل 2009) آلودگی ذرات معلق [PM10 و PM2.5 یعنی ذرات با قطر آیرودینامیکی زیر 10 میکرومتر یا 2.5 میکرومتر به ترتیب] در سایت های مدرسه با دستگاه لیزر اندازه گیری شد (Metone Aerocet 531). فشار خون ، پس از 5 دقیقه استراحت نشسته ، با استفاده از دستگاه خودکار اندازه گیری شد (به طور متوسط ​​5 اندازه گیری متوالی). نمونه های ادراری لکه ای نیز جمع آوری و غلظت Na و K اندازه گیری شد.

نتایج

مقادیر میانگین PM2.5 به ترتیب در مناطق آلوده کم و زیاد 28.5 میکروگرم در متر مکعب (SD: 10.3) و 183 میکروگرم در متر مکعب (SD: 30.2) بود. فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در کودکان ساکن در منطقه با آلودگی زیاد (9/115/9 میلی متر جیوه) نسبت به منطقه با آلودگی کم (3/108/66 میلی متر جیوه) ، به طور مستقل از سن ، جنس ، قد ، وزن ، اقتصادی - اجتماعی به طور معنی داری بالاتر بود وضعیت ، سیگار کشیدن غیر فعال و غلظت ادرار سدیم ، K و کراتینین.

در کودکان 12-12 ساله ، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا (مربوط به ترافیک) با فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بالاتر همراه بود. این یافته ها ، در صورت تداوم ، ممکن است از نظر بالینی در سنین بالاتر ارتباط داشته باشند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: زندگی آلودگی هوا کودکان میکروگرم در متر مکعب اندازه گیری آلودگی هوا فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۱۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای ۴ شهر ناسالم و آلوده است / پاک‌ترین هوا سهم اردبیل شد

آلودگی هوا زمستان و تابستان نمی‌شناسد و در تمام سال چهره آسمان را کدر می‌کند، بنابراین آمار و میزان آلایندگی‌ها برای شهروندان مهم است تا بدانند هر روز شاخص کیفی شهرها در چه سطحی قرار دارد، لازم است بدانیم امروز هوای چهار شهر در وضعیت ناسالم و آلوده قرار ندارد و تعداد ۱۹ شهر سالم و پاک است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اگر نگاهی به روز گذشته و امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ بیندازیم، می‌توانیم میزان و شدت آلودگی هوا که بر آسمان شهرهای مختلف گسترده شده است را به‌خوبی حس کنیم، از این‌رو خبرگزاری ایمنا به مقایسه شاخص کیفی هوا در شهرهای مختلف پرداخته است، بنابراین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست، امروز شاخص کیفی هوای هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای) و بسیار ناسالم (بنفش) قرار ندارد.

بر این اساس، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در کلانشهر اصفهان با شاخص ۱۶۰، در وضعیت هوای ناسالم برای عموم (قرمز) قرار دارد، در حالی که روز گذشته هیچ یک از شهرها در موقعیت ناسالم (قرمز) ثبت نشدند.

در همین راستا، سنجش کیفیت هوا امروز در کلانشهرهای تبریز با شاخص ۱۰۹، ارومیه با شاخص ۱۱۲ و اهواز با شاخص ۱۰۸، در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد، به طوری که روز گذشته هیچکدام از شهرها در موقعیت ناسالم (نارنجی) قرار نداشتند.

قابل توجه است که شرایط کیفی هوا امروز در ایستگاه کلانشهرهای کرج با شاخص ۶۱، بوشهر با شاخص ۷۴، تهران با شاخص ۵۵، شهرکرد با شاخص ۶۲، بجنورد با شاخص ۵۲، زنجان با شاخص ۸۲، سمنان با شاخص ۵۲، زاهدان با شاخص ۵۳، قزوین با شاخص ۸۲، قم با شاخص ۷۷، سنندج با شاخص ۷۶، کرمانشاه با شاخص ۵۹، یاسوج با شاخص ۸۴، اراک با شاخص ۷۱ و همدان با شاخص ۷۲، وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

لازم به یادآوری است که روز گذشته هفتم اردیبهشت، شهرهای اصفهان، کرج، بوشهر، تهران، بیرجند، مشهد، بجنورد، اهواز، زنجان، سمنان، قزوین، قم، سنندج، یاسوج، اراک و همدان، وضعیت هوای سالم (زرد) بودند.

بر این اساس، شاخص کیفیت هوا امروز در کلان‌شهرهای اردبیل با شاخص ۳۷، بیرجند با شاخص ۴۵، مشهد با شاخص ۳۷ و کرمان با شاخص ۴۸، در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد، اما روز گذشته شهرهای تبریز، اردبیل، شهرکرد، زاهدان، کرمان و کرمانشاه، در وضعیت پاک (سبز) ثبت شدند.

به این ترتیب امروز شرایط کیفی هوای کلان‌شهرهای ایلام، شیراز، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد ثبت نشده است، در حالی که روز گذشته شهرهای ارومیه، ایلام، شیراز، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد بدون داده ثبت شد.

در نهایت بر اساس داده‌های موجود سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست و مقایسه شاخص کیفی هوا، امروز هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای) و بسیار ناسالم (بنفش) ثبت نشدند، اما تعداد ۱۵ شهر سالم (زرد)، چهار شهر پاک (سبز) و هشت شهر بدون داده ثبت شده‌اند، در حالی که روز گذشته تعداد ۱۶ شهر سالم (زرد)، شش شهر پاک (سبز) و شمار ۹ شهر بدون داده درج شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 748402

دیگر خبرها

  • هوای ۴ شهر ناسالم و آلوده است / پاک‌ترین هوا سهم اردبیل شد
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • افزایش ذرات معلق هوا در پایتخت
  • خرمشهر در وضعیت «نارنجی» آلودگی هوا
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای اصفهان و ۵ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی
  • هوای اصفهان و ۶ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی