Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با اشاره به طرح گرنت جوانه اظهار کرد: بسیاری از پایان­‌نامه­‌ها و رساله‌­های پژوهشی در دانشگاه‌­ها می‌توانند با قابلیت تجاری‌­سازی تعریف شوند و اجرای برنامه گرنت جوانه و حمایت مالی از این تحقیقات می‌­تواند زمینه‌­ساز شکل­گیری شرکت­‌های نوپا و ارتقا سطح آمادگی فناوری این یافته‌­های علمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، طی چند دهه اخیر جهت‌­گیری‌­های عمومی اقتصاد کشور از اتکا بر منابع طبیعی به‌­ویژه نفت به اقتصاد دانش‌­بنیان تغییر کرده است. به‌­عبارتی کسب درآمد از علم و بهبود زنجیره­‌های ارزش در اقتصاد کشور بسیار مورد توجه قرار گرفته و نیاز بخش‌­های مختلف اقتصادی به ایده‌­های نوآورانه و دانش فنی کارآمد را چند برابر کرده است.

در این راستا جعفر صدیق -مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- به ایسنا گفت: گسترش پیوند اقتصاد و علم از یک ­سو مستلزم ایجاد نهادهای جدید مانند پارک‌­های علم و فناوری، مراکز رشد و مراکز نوآوری و از سوی دیگر نیازمند اجرای برنامه‌­های حمایتی و پیشران در این حوزه است. در طول سال­‌های گذشته مراکز آموزش عالی و توسعه فناوری در کشور، برنامه‌­های متعدد و متنوعی مانند طرح جوانه، رویش، شکوفایی، پیش رشد و امثال آن را جهت حمایت از ایده‌­های بازارگرا و فناورانه طراحی و به اجرا در آورده­‌اند.

وی ادامه داد: این برنامه­‌ها با هدف توانمند­سازی و حمایت از هسته­‌های نوآور در اکوسیستم نوآوری کشور اجرا شده و می‌­شوند، زیرا هر ایده بازار­محور در مراحل اولیه رشد خود نیازمند مراقبت و سرمایه­‌گذاری به‌­ویژه از سوی نهادهای دولتی و حمایتی بخش خصوصی است. یکی از این برنامه‌ها طرح گرنت جوانه است که توسط وزارت علوم، ارتباطات و فناوری با همکاری پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) آغاز شده است.

رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات درباره جزئیات این طرح توضیح داد: بسیاری از پایان­‌نامه‌­ها و رساله‌­های پژوهشی در دانشگاه‌­ها می‌توانند با قابلیت تجاری­‌سازی تعریف شوند و اجرای برنامه جوانه و اعطای گرنت (حمایت مالی) به این تحقیقات می­‌تواند زمینه‌­ساز شکل­‌گیری شرکت­‌های نوپا و ارتقا سطح آمادگی فناوری این یافته‌­های علمی شود. هدف از طرح گرنت جوانه، کمک به پایان‌نامه‌های دارای ایده بازارگرا است و با حمایت مالی از این پایان‌نامه‌ها می‌توان امیدوار بود که تحقیقات علمی به سمت پاسخگویی به نیازهای ملی متمایل شوند.

کدام پایان‌نامه‌ها اعتبار مالی دریافت می‌کنند؟

صدیق درباره جامعه هدف طرح گرنت جوانه گفت: پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری که دارای ایده‌­های بازارگرا هستند مخاطبان اصلی این طرح محسوب می‌شوند؛ در این طرح استاد راهنمای اول پایان‌نامه، مسئول هسته فناور و دریافت‌کننده اعتبار مذکور خواهد بود. فراخوان اول طرح در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، مرکزی، فارس و سمنان اجرا شده و جمعا ۸۲ پایان‌نامه مشمول دریافت اعتبار شده‌اند. در این زمینه اخیرا توافق‌نامه‌های لازم بین وزارت عتف، پارک فاوا و پارک‌های استانی برای آغاز عملیاتی برنامه و شروع پرداخت اعتبارات به امضا رسیده است.

مشاور وزیر ارتباطات  و فناوری اطلاعات همچنین درباره مبلغ حمایت از طرح‌ها توضیح داد: حداقل اعتبار دریافتی پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و حداکثر آن ۲۶ میلیون تومان است. این اعتبار برای پایان‌نامه‌های دکتری بین ۱۵ میلیون تومان تا ۵۲ میلیون تومان است. تا کنون در مقطع ارشد ۸۲ درخواست و در مقطع دکتری ۳۰  درخواست برای حمایت داشته‌ایم که از این میان به ترتیب ۵۶ طرح در مقطع ارشد و ۲۶ طرح در مقطع دکتری مورد پذیرش قرار گرفته‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فاوا فناوری اطلاعات پایان نامه پایان نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۳۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط برای حضور دانشجویان در مسابقات آسیایی و جهانی فراهم می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی، مجمع عمومی سالانه فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی با حضور هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم، تحقیقات فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان، مهین فرهادی‌زاد نایب رئیس کمیته ملی المپیک، محمدرسول خدادادی سرپرست فدارسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی و دیگر اعضا مجمع به میزبانی سازمان امور دانشجویان برگزار شد.

محمدرسول خدادای سرپرست فدارسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی امروز (چهارشنبه) در حاشیه مجمع عمومی سالانه فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی که به میزبانی سازمان امور دانشجویان برگزار شد؛ اظهار داشت: فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی در این مجمع سالانه برنامه‌های خود را برای سال ۱۴۰۳ مطرح کرد و با اخذ رأی از سوی اعضا این مجمع به تصویب آن‌ها پرداخت.

وی ادامه داد: از جمله برنامه‌های پیش روی فدراسیون در سال ۱۴۰۳ شامل برگزاری اولین دوره بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی، اعزام و شرکت دانشجویان ورزشکار در بازی‌های جهانی و مسابقات آسیایی، برگزاری اردوهای آمادگی دانشجویان کشور برای شرکت در سی و دومین مسابقات یونیورسیاد دانشجویان جهان، برگزاری لیگ‌های دانشجویی و برخی فعالیت‌های دیگر است.

خدادادی با اشاره به اینکه سی و دومین مسابقات یونیورسیاد دانشجویان جهان به میزبانی کشور آلمان برگزار می‌شود؛ تصریح کرد: فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی مصمم است تا در رشته‌هایی که دانشجویان ما حرفی برای گفتن دارند، بتواند شرایط را مهیا سازد.

سرپرست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی خاطرنشان ساخت: لیگ‌های دانشجویی سال گذشته در ۳ رشته ورزشی برگزار شد. در سال جاری قصد داریم تعداد آن‌ها را با افزایش ۷ لیگ دیگر گسترش دهیم.

داداش‌پور: خلق، توسعه و تعمیق فناوری در ورزش با المپیاد ورزش‌های فناورانه

هاشم داداش‌پور رئیس سازمان امور دانشجویان نیز با بیان اینکه مجمع محفلی برای ارائه دیدگاه‌های متفاوت است و هر کدام از اعضا می‌توانند نظرات خود را اعلام کنند؛ گفت: سازمان امور دانشجویان به حوزه ورزش توجه ویژه دارد و همواره به اداره کل تربیت بدنی و فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی کمک کرده است تا بتواند شرایط بهتری را برای دانشجویان ایجاد کند.

وی با بیان اینکه امیدوارم اتفاقات بسیار خوبی در حوزه ورزش دانشگاهی رخ دهد، اظهار کرد: ما باید بتوانیم به ورزش دختران در دانشگاه‌های کشور توجه بیشتری داشته باشیم زیرا معتقدیم فارغ از جنسیت همه نیاز به ورزش دارند و دختران سرزمین ما به دلیل توانمندی‌هایی که در عرصه‌های مختلف دارند، استحقاق این توجه ویژه را دارند.

معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه سعی کردیم لیگ دانشگاهی را فعال کنیم زیرا لیگ پیش از این در فضای کشور وجود داشت اما در فضای دانشگاه تقریباً وجود نداشت، تصریح کرد: سال گذشته ۳ لیگ دانشگاهی را فعال کردیم و امسال ۷ لیگ دیگر را فعال خواهیم ساخت این به معنای توجه بیشتر به حوزه لیگ‌های دانشگاهی است.

وی ادامه داد: بنده معتقد هستم به هر میزان به لیگ‌های دانش‌آموزی و دانشجویی توجه داشته باشیم، بنیان‌های ورزش در کل کشور تقویت خواهد شد. ورزش قهرمانی و همگانی را برگزار و المپیاد ورزش‌های بومی و محلی را احیا خواهیم کرد تا بخشی از ورزش‌های بومی محلی خود را در چهارچوب اهداف ملی قرار دهیم.

داداش‌پور با اشاره به اینکه المپیاد جدیدی را با عنوان المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی راه‌اندازی کردیم، یادآور شد: این المپیاد در سه حوزه ورزش‌های دیجیتال و فیجیتال، رباتیک، فناوری و نوآوری برگزار می‌شود.

وی افزود: فناوری در حوزه ورزش مغفول مانده است. توجه ما این است تا به خلق، توسعه و تعمیق فناوری در ورزش کمک کنیم. بر اساس آمار ۳۴ میلیون نفر از افراد جامعه به بازی‌های دیجیتال می‌پردازند و این نشان می‌دهد که ما از حوزه فناوری در این بخش غفلت کرده‌ایم. بنابراین برگزاری این المپیاد فرصت بی نظیری است تا از این ظرفیت استفاده کنیم.

مهین فرهادی‌زاد نایب رئیس کمیته ملی المپیک نیز با بیان اینکه مشارکت بانوان از کلیدهای مهم پیشرفت است؛ گفت: دنیا بر موضوع مشارکت خانم‌ها در مسائل تصمیم‌ساز کشور توجه دارد و قوی‌ترین فدراسیون ما از نظر نگاه علمی و توانایی فکری فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی است.

وی خاطرنشان کرد: امروزه ورزش به عنوان مهم‌ترین عنصر و ابزار تربیت در جامعه است و از آنجایی که بانوان بخش بزرگی از جامعه هستند بنابراین مشارکت آن‌ها نقش زیادی در توسعه کشورها دارد.

کد خبر 6094248 سیده فرزانه شریفی

دیگر خبرها

  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد
  • راهکارهای دانشگاهی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • افتتاح اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی» تدوین و اجرا می‌شود
  • آغاز حمایت از کارگران نخبه با اجرای آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی»
  • شرایط برای حضور دانشجویان در مسابقات آسیایی و جهانی فراهم می‌شود
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان