Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، همه ساله با شروع فصل سرد سال دردسرها و نگرانی‌ها در ارتباط با شیوه بیماری‌های فصل سرما به‌ویژه آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان افزایش می‌یابد.

روزهای ابتدایی آذرماه امسال بود که زنگ خطر بیماری آنفلوآنزا در فریدونکنار به صدا درآمد و بعد از انجام نمونه‌برداری نتیجه مثبت و مازندران به‌عنوان کانون بیماری اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


بعد از آن طی روزهای گذشته تلف شدن دو بال قو در محمودآباد نگرانی‌ها را بیشتر کرد و پرونده مرگ پرندگان را وارد مرحله جدیدتری کرد.

روز گذشته مرگ ۱۲ بال باکلان در منطقه بابلسر بر شدت نگرانی‌ها افزود و ماجرا از این قرار بوده که  ﻣﺎﻣﻮﺭﺍﻥ ﺣﻔﺎﻇﺖ ﻣﺤﯿﻂ ﺯﯾﺴﺖ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎﻥ ﺑﺎﺑﻠﺴﺮ روز گذشته ﻻﺷﻪ ۱۲ ﻗﻄﻌﻪ ﺑﺎﮐﻼﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺳﻮﺍﺣﻞ ﺑﺎﺑﻠﺴﺮ ﮐﺸﻒ ﮐﺮﺩﻧﺪ.

حسینعلی ابراهیمی‌کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اینکه ﻻﺷﻪ ﺍﯾﻦ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎﻥ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﺍﺑﺘﻼ ﺑﻪﺁﻧﻔﻠﻮﺁﻧﺰﺍﯼ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎﻥ ﺑﻪ ﺍﺩﺍره ﺩﺍﻣﭙﺰﺷﮑﯽ ﺗﺤﻮﯾﻞ ﺩﺍﺩه ﺷﺪ، ﺍظهار کرد: ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﻧﯿﺰ ﻻﺷﻪ ﺗﻌﺪﺍﺩﯼ ﺍﺯ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎﻥ ﻣﻬﺎﺟﺮ ﺩﺭ ﺗﺎﻻﺏﻫﺎﯼ ﻣﺤﻤﻮﺩﺁﺑﺎﺩ ﻭ ﻓﺮﯾﺪﻭﻧﮑﻨﺎﺭ ﮐﺸﻒ ﺷﺪه ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺩﺍﻣﭙﺰﺷﮑﯽ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺍﺑﺘﻼﯼ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﺭﺍ ﺗﺎﯾﯿﺪ ﮐﺮﺩ.

وی اضافه کرد:  ﺗﻠﻔﺎﺕ ﻧﺎﺷﯽ ﺍﺯ ﺁﻧﻔﻠﻮﺁﻧﺰﺍﯼ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎﻥ ﻓﻌﻼ ﻓﻘﻂ ﺩﺭ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎﻥ ﻣﻬﺎﺟﺮ مشاهده شد که لازم است ﻣﺮﺩﻡ ﻭ ﺩﺍﺭﻧﺪﮔﺎﻥ ﻃﯿﻮﺭ ﺑﻮﻣﯽ ﻭ ﻣﺤﻠﯽ ﺑﺎﯾﺪ ﻫﺸﺪﺍﺭﻫﺎﯼ ﻻﺯﻡ ﺭﺍ ﺟﺪﯼ ﺑﮕﯿﺮﻧﺪ، ﭼﻮﻥ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﺍﺑﺘﻼﯼ ﻃﯿﻮﺭ ﺑﻮﻣﯽ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻧﯿﺰ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ.

سیدحسین رضوانی مدیرکل دامپزشکی مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: کارشناسان دامپزشکی مازندران به همراه ماموران محیط زیست به‌صورت مداوم آب‌بندان‌ها و تالاب‌هایی را که زیستگاه پرندگان مهاجر آبزی زمستان‌گذران بوده با همکاری ماموران حفاظت محیط زیست رصد و پایش می‌کنند تا در صورت مشاهده تلفات غیرعادی با انجام نمونه‌برداری و آزمایش‌ها و بررسی‌های لازم از خطر شیوع بیماری آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان جلوگیری بعمل آورند.

وی افزود: نمونه‌های لازم از ۱۲ لاشه باکلان در شهرستان بابلسر گرفته شد که منتظر جواب آزمایش هستیم ‌که اعلام خواهد شد.

مدیرکل دامپزشکی مازندران با تاکید بر اینکه مردم از شکار، خرید و یا فروش این پرندگان خودداری کنند، خاطرنشان کرد: هم استانی‌های به‌ویژه روستائیان و ماموران محیط زیست هرگونه تلفات غیرطبیعی پرندگان وحشی و یا بومی را در صورت مشاهده حتی در تعداد کم به دامپزشکی اعلام کنند تا اقدامات لازم توسط دامپزشکی به‌عمل آید.

این مسؤول تصریح کرد: واکسیناسیون و تشدید ضوابط بهداشتی قرنطینه‌ای در طیور صنعتی، حصارکشی و مسقف کردن  مکان نگهداری طیور بومی و عدم تماس مستقیم افراد با پرندگان مهاجر آبزی جز مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه برای بروز و انتشار بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای صنعتی و بومی و همچنین پرندگان وحشی مهاجر محسوب می‌شود.

رضوانی در پایان گفت: لازم است مردم هرگونه تلفات غیرعادی را به ادارات دامپزشکی و محیط زیست مراجعه کنند.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل دامپزشکی مازندران پرندگان مهاجر محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۹۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب دورگه‌سنگی نقده میزبان فلامینگو‌های مهاجر

لیدا شجاعی‌فر رئیس اداره تالاب‌های اداره کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌غربی گفت: تالاب درگه‌سنگی نقده از اواخر تیرماه بهترین مکان برای استراحت و تغذیه فلامینگوها است به‌طوریکه این تالاب پارسال پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگوی مهاجر بوده است.

وی با بیان اینکه تالاب درگه‌سنگی بیشترین حجم آب را در بین تالاب‌های فصلی این شهرستان دارد، افزود: آبگیری تالاب بین‌المللی درگه‌سنگی با بیش از ۶۰۰ هکتار از اواخر آذر ماه پارسال آغاز شده و بیش از ۸ میلیون مترمکعب آب به داخل تالاب رها شده است.

شجاعی‌فر با اشاره به اینکه منبع تغذیه این تالاب رودخانه گادر است، اضافه کرد: در سال‌های گذشته این تالاب در طول فصل تابستان خشک می‌شد، اما امسال پیش‌بینی می‌شود با این حجم آبگیری انجام شده، خشک نشود.

رئیس اداره تالاب‌های اداره کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌غربی گفت: این تالاب بدلیل داشتن منبع غذایی عالی زیستگاه مهمی برای زمستان گذرانی، زادآوری و استراحت پرندگان است.

شجاعی‌فر افزود: تالاب درگه‌سنگی از نظر وسعت بزرگترین تالاب شهرستان نقده است و تالاب‌های سولدوز، آق قلعه (شورگل حسنلو)، یادگارلو و طالقان به ترتیب در رتبه‌های بعدی تالاب‌های این شهرستان از نظر وسعت قرار دارند.

وی در ادامه گفت: چنگر، مرغابی ها، اردک سرسفید و فلامینگو‌ها از پرندگان شاخص این تالاب هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • تالاب دورگه‌سنگی نقده میزبان فلامینگو‌های مهاجر
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست