Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-28@14:39:48 GMT

تسلط در یادگیری(تولیدی)

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۸۳۲۸۸

تسلط در یادگیری(تولیدی)

به گزارش جام جم آنلاین، یادگیری مبتنی بر تسلط یک آموزش جایگزین است که به هر دانش آموز فرصت و فرصت تسلط بر اهداف یادگیری را می دهد. طی چند سال گذشته این رویکرد در بین مربیان شتاب بیشتری گرفته است.

اما برای بسیاری از موضوعات دانشگاهی یا اهداف یادگیری ، یادگیری مبتنی بر تسلط ، بدون کمک فناوری نه مقیاس پذیر است و نه عملی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر به ویژه در مورد حمایت از دانش آموزان متوسطه که با خواندن مشکل دارند ، اتفاق می افتد.

یادگیری مبتنی بر تسلط چیست؟

یادگیری مبتنی بر تسلط ، یک مدل آموزشی است که با نیاز به تسلط بر مهارت ها و مفاهیم قبل از دستیابی به مطالب جدید ، یادگیری عمیق دانش آموزان را تسهیل می کند. یادگیری مبتنی بر مهارت که به عنوان یادگیری مبتنی بر شایستگی نیز شناخته می شود ، "نوآوری آموزش تحول آفرین زمان ما" نامیده شده است. استراتژی ها و معیارهایی که "تسلط" را تعریف می کنند ، از کلاس به کلاس دیگر و موضوع به موضوع متفاوت است ، اما می تواند شامل گروه کوچکی باشد بحث ، کاربرگ و یادگیری آنلاین.

در مقایسه با آموزش سنتی ، یادگیری مبتنی بر مهارت چیزی کمتر از تغییر الگو نیست. این یک گزینه جایگزین برای رویکرد دیرینه آموزش همه دانشجویان به همان دانشجویان در مدت زمان یکسان و حرکت جمعی به مورد بعدی است ، حتی اگر بعضی از دانش آموزان آن را "به طور کامل دریافت نکنند".

یادگیری مبتنی بر تسلط ، انتظار منحنی زنگ را از بین می برد که بعضی از دانش آموزان سریعتر یاد می گیرند (و احساس کسالت و بی چالشی می کنند) و دانش آموزان دیگر نیز با توجه به عدم مهارت در مهارتهای خود ، به سختی از بین می روند. در مقابل ، فلسفه اساسی یادگیری مبتنی بر تسلط این است که هر دانش آموز می تواند سرآمد باشد و باید فرصتی عادلانه برای دستیابی به پتانسیل خود داشته باشد.

متأسفانه ، معلمان غالباً توانایی ارائه آموزشهای تخصصی را ندارند که دانش آموزان آسیب پذیر که بیشتر در معرض خطر از دست دادن یادگیری هستند ، نیاز دارند. حتی وقتی دانشجویان با متخصصان و دستیاران کار می کنند ، این مداخلات اغلب نتیجه ای ندارند زیرا به دلایل اصلی مبارزه یادگیری نمی پردازند.

 

اگر چه ممکن است واقع گرایانه نباشد که از مربیان بخواهیم تمام زمان آموزش را به یادگیری مبتنی بر مهارت تبدیل کنند ، ابزاری که مهارت های بنیادی خواندن را از طریق این روش تضمین می کند ، می تواند یک بازی تغییر دهنده باشد.

موارد زیر میتوانند به ما کمک کنند تا فرایند تسلط را آسان تر کنیم:

ایجاد انگیزه

بازخورد فوری و اصلاحی

پاداش های بهینه شده

افزایش اعتماد به نفس با محدود کردن فرصت های ناامیدی و شکست.

 

پنج عنصر اصلی برای دستیابی به یادگیری در حد تسلط وجود دارد و توجه به آن‌ها کمک می‌کند دانش‌آموزان بهتر پیشرفت کنند.

 اهداف یادگیری و آموزشی، واضح و شفاف باشند. دانش‌آموز دقیق بداند که هدف اصلی او در راستای موضوعات آموزش و یادگیری چیست و درنهایت قرار است برای رسیدن به چه هدفی تلاش کند، آموزش ببیند و یاد بگیرد. معلمان و والدین در این زمینه نقش مهمی دارند و می‌توانند راهنما باشند.

 

 هدف اصلی به اهداف کوچک‌تر تقسیم شود. ضروری است که دانش‌آموز بتواند هدف اصلی را به اهداف کوچک‌تر و دردسترس تقسیم کند و سپس یادگیری را پله‌پله و مرحله‌ای تکمیل کند. معلمان و کارشناسان آموزش باید در نظر داشته باشند که فرایند یادگیری مربوط به هرکدام از هدف‌های کوچک‌تر به‌درستی اجرا شود تا درنهایت، دستیابی به هدف اصلی میسر شود.  فرایندهای آموزشی برای یادگیری در حد تسلط مقیاس‌پذیر باشند. این مقیاس‌پذیری باید برای هر دانش‌آموز و هر هدف به‌صورت جداگانه شفاف باشد.  فعالیت‌ها برای مجریان آموزش و معلمان شفاف باشد. علاوه بر داشتن ویژگی مقیاس‌پذیری و گسترش‌پذیربودن اهداف برای دانش‌آموز، این ویژگی‌ها باید برای معلمان و مجریان آموزش هم واضح و شفاف باشد تا بتوانند به‌خوبی نظارت کرده و همچنین پیشروی دانش‌آموز را برای رسیدن به یادگیری در حد تسلط، اندازه‌گیری کنند. برای سازمان‌دهی و نمایش داده‌های مؤثر از روش مناسبی استفاده شود. برای اجرای تمامی نکات گفته‌شده روشی طراحی شود که بتوان به‌صورت کارآمد موضوعات را رصد کرد و اجرای فرایندهای آموزشی را میسر ساخت. باید پیشرفت یادگیری دانش‌آموز را مبتنی بر مهارت‌های مورد نیاز، داده‌ها و بازخوردها بلافاصله و به‌راحتی در دسترس معلمان و مدیران و والدین قرار داد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: یادگیری انگیزه زندگی مبتنی بر مهارت دانش آموزان دانش آموز هدف اصلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۳۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمودزاده معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با حضور در هنرستان دخترانه فنی و حرفه‌ای روشنگران منطقه ۴ تهران از نزدیک از نمایشگاه آثار و دستاوردهای فرهنگی و هنری دانش آموزان بازدید کرد.

محمود زاده با اشاره به اهمیت بالای مهارت آموزی و فراگیری تخصص در دوران تحصیل گفت: توجه به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و رشته‌های مهارتی شاید تا اندازه‌ای مورد غفلت قرار گرفته بوده که خوشبختانه در دولت سیزدهم عزم و اراده جدی بر تقویت آن وجود دارد و اقداماتی نیز صورت گرفته و در حال انجام است.

وی با اشاره به منویات و تأکیدات جدی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پیرامون توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های مهارتی گفت: ایشان در دیدار اخیر خود با کارگران نیز فرمودند که مدارس با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به اشتغال صحیح و راحت جوانان کمک کنند و این نشان از اهتمام ویژه به این حوزه را نشان می‌دهد چرا که هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای می‌توانند آینده شغلی و تحصیلی دانش آموزان را نیز رقم بزنند.

محمودزاده با تاکید بر این سخن مهم که ما باید دالان کنکور را به دالان اشتغال تبدیل کنیم، اظهار کرد: دانش آموزان در محیط مدرسه با یادگیری حتی یک مهارت می‌توانند در آینده نقش بسیار موثرتری را ایفا کنند، با این رویکرد دانش آموزان با تخصص و مهارت افزایی به امنیت شغلی و درآمدزایی نیز نزدیک شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نگرش به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای امروز بسیار تغییر کرده است، تصریح کرد: اکنون اولیا و دانش آموزان انگیزه و علاقه جدی تری به رشته‌های مهارتی دارند و استعدادهای مهارتی بسیار زیادی در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای ما مشغول به تحصیل می‌باشند.

وی با اشاره به اینکه دستاوردهای فنی و آثار مهارتی دانش آموزان بهترین تبلیغ برای رشته‌های فنی و حرفه است، گفت: البته در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز مهارت آموزی مورد تاکید قرار گرفته و وزارت آموزش و پرورش در راستای توسعه و تجهیز رشته‌های هنرستانی گام‌های اساسی برداشته است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با برنامه ریزی های مستمر و پیگیری‌های عملیاتی، امیدواریم که در آینده بتوانیم ۵۰ درصد دانش آموزان متوسطه را تحت پوشش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای قرار دهیم و آموزش‌های پایه را حتی در مقاطع تحصیلی دبستان در مدارس آغاز نمائیم.

محمودزاده با اشاره به اینکه در سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی نیز توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های فنی و حرفه‌ای بسیار مورد تاکید است، گفت: هم در زمینه تأسیس هنرستان‌های ضمیمه اقدامات خوبی در حال انجام است و از موسسین علاقه مند به تأسیس هنرستان غیر دولتی در قالب وام‌های خوداشتغالی از محل تبصره ۱۸ حمایت خواهیم کرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ظرفیت بالای هنرستان‌های با رشته‌های هنری، گفت: شما دانش آموزان هنرمند که بهترین مبلغ هنر اسلامی و انقلابی نظام مقدس جمهوری اسلامی هستید باید با خلق آثار ارزشمند خود در فضای رسانه‌ای نیز مؤثر باشید و با کنشگری‌های مؤثر پیرامون موضوعات مختلف جامعه نقشی جدی ایفا کنید.

کد خبر 6090359 علی قدمی

دیگر خبرها

  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردو‌های تربیتی می‌شوند
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • به هنرستان‌ها توجه ویژه شود
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردوهای تربیتی می شوند
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل
  • شرکت ۱۵ هزار دانش‌آموز ایلامی در مرحله نخست آزمون سراسری