Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
از کاهش ترافیک تا صرفه‌جویی در مصرف سوخت با کمک تاکسی‌های هوایی

 

محققان آزمایشگاه ملی اوک ریج تخمین زده‌اند که اگر تاکسی‌های هوایی به یک روش مناسب حمل‌ونقل تبدیل شوند، می‌توانند ضمن کاهش ترافیک، سوخت را نیز به میزان قابل توجهی کاهش دهند. تاکسی‌های هوایی، وسایل نقلیه کوچک هوایی که مسافرتی را به صورت نقطه به نقطه و بر اساس تقاضا ارائه می‌دهند، به صرفه‌جویی در وقت منجر شده‌اند، اما تأثیر آن‌ها در استفاده از سوخت تا حد زیادی کم است. کاهش دمای باتری لپ‌تاپ با استفاده از عایق نانو امکان‌پذیرشد   محققان دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از روشی ساده و کم‌هزینه‌تر نسبت به روش‌های قبلی برای تولید کامپوزیت‌های الیافی، توانستند راهکاری برای مدیریت انرژی حرارتی توسط عایق‌های دینامیکی بر پایه کامپوزیت‌های الیافی حاوی نانوذرات اکسید آهن ارائه دهند. این محصول در صنعت ساختمان، صنایع نساجی، پلیمر، بسته‌بندی مواد غذایی و سلول‌های خورشیدی و حتی باتری‌های لپ‌تاپ کاربرد دارد.     بزرگترین رادیوتلسکوپ تک دیش دنیا کشف اسرار جهان هستی را تسهیل می‌کند   بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان دارای دهانه‌ای ۵۰۰ متری است که طراحی آن در سال ۲۰۱۶ تکمیل شده است. این رادیوتلسکوپ در جنوب غربی چین و در استان گویژوی این کشور نصب شده و تولید آن ۱۷۱ میلیون دلار هزینه در بر داشته است. ساخت و برپایی این رادیوتلسکوپ حدود ۵ سال طول کشیده و ابعاد آن در حدی است که شناسایی امواج رادیویی در کهکشان‌های بسیار دوردست را ممکن می‌کند. نخستین زن فضانورد به ماه می‌رود   جف بزوس مدیر ارشد اجرایی «بلواوریجین» اعلام کرد نخستین فضانورد زن را به ماه می‌برد. شرکت فضایی خصوصی بلو اوریجین متعلق به «جف بزوس» ثروتمندترین فرد دنیا، قرار است رویا‌های فضایی وی را برآورده کند. جف بزوس در این باره نوشت: این (BE-۷) موتوری است که نخستین زن را به سطح ماه می‌برد.    وضعیت مهاجرتی و جابجایی‌های بین‌المللی دانشجویان مشخص می‌شود / حمایت از پژوهش‌های مهاجرتی   دانشجویان تحصیلات تکمیلی که در حوزه مهاجرت‌های بین‌المللی پایان‌نامه یا رساله دارند می‌توانند با حمایت رصدخانه مهاجرت ایران، کار پژوهشی خود را کامل کنند. رصدخانه مهاجرت ایران وابسته به پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف با اعلام فراخوان این طرح و حمایت از پایان نامه و رساله‌های تحصیلات تکمیلی، قصد دارد ضمن توسعه پژوهش‌ها و مطالعات در این حوزه تصویری روشن از وضعیت مهاجرتی و جابه‌جایی‌های بین‌المللی دانشجویی ارائه دهد. جدیدترین ماسک روز‌های کرونایی ابداع شد / ترسناک، اما کاربردی   یک ماسک تمام صورت ابداع شده است که دو فیلتر قابل تعویض و چندبار مصرف دارد، این ماسک ترسناک که تمام صورت را می‌پوشاند، هوای تنفسی فرد را تصفیه می‌کند و از سوی دیگر هویت او را از سیستم‌های شناسایی چهره و دوربین‌ها مخفی می‌کند.     نانودارویی که گونه‌های مضر قارچ‌ها را از بین می‌برد   محققان روسی و مکزیکی موفق به توسعه نانودارویی شدند که می‌تواند قارچ‌های خطرناک و بیماری‌زا را از بین ببرد در حالی‌که قارچ‌های مفید امکان زنده ماندن داشته و می‌توانند در محیط تکثیر کنند. محققان دریافته‌اند که نانوذرات نقره موجود در دارو‌های تولید شده آن‌ها، برخلاف عوامل ضدقارچ رایج موجود در بازار، بدون تأثیر بر گونه‌های مفید، به شکل موثری با انواع قارچ‌های بیماری‌زا مبارزه می‌کنند. نتایج این پروژه در مجله Colloid and Interface Science Communications به چاپ رسیده است.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سوخت رادیوتلسکوپ فناوری نانو فضانوردان نساجی قارچ سمی نانوذرات قارچ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۳۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ رشد ۶ درصدی ارزش سهام تسلا

بازدید ایلان ماسک از چین ظاهرا نتایج فوری به همراه داشته است. طبق توافق با شرکت جستجوی اینترنتی بایدو، تسلا از داده‌های نقشه این شرکت برای فناوری کمک‌راننده در بزرگترین بازار خودرو جهان استفاده خواهد کرد.

به گزارش یورونیوز، ایلان ماسک در آخر هفته سفری از پیش اعلام نشده به چین داشت. این میلیاردر آمریکایی تصویری از دیدار خود با لی چیانگ، نخست‌وزیر چین را در شبکه ایکس یا همان توییتر منتشر کرد.

به گفته منابع خبری بلومبرگ، بایدو که بر جستجوی اینترنتی در چین تسلط دارد، با ارائه نقشه و مسیریابی به تسلا کمک می‌کند تا فناوری کمک‌راننده خود را که «رانندگی کاملاً خودکار» یا همان FSD می‌نامد، راه‌اندازی کند. خدمات نقشه که برای فناوری‌های کمک‌راننده حیاتی است به شدت توسط دولت چین کنترل می‌شود.

البته FSD قابلیت رانندگی خودکار را ارائه نمی‌دهد و همچنان به راننده‌ای نیاز دارد که دستش روی فرمان و در هر لحظه آماده کنترل خودرو باشد. با این حال، راه‌اندازی این فناوری در چین می‌تواند به تسلا در رقابت شدید برای سهم بازار در این کشور کمک کند و درآمد بیشتری را برایش به ارمغان بیاورد. این فناوری ماهانه ۹۹ دلار هزینه دارد و در بسیاری از کشور‌ها هم در دسترس نیست.

ماسک معمولا روابط خوبی با رهبران خودکامه و دست راستی در دنیا دارد و برعکس چندان با سیاستمداران کشور‌هایی با نظام‌های دموکراتیک مناسبات خوبی ندارد.

او با بولسونارو رئیس جمهوری پیشین برزیل، دونالد ترامپ و رجب طیب اردوغان بسیار دوست است و حالا او تلاش دارد برای پیشبرد منافع اقتصادی‌اش روابط گرم و دوستانه‌ای هم با چین و رهبران این کشور داشته باشد.

در حالی‌که ایالات متحده همواره از چین به دلیل سیاست‌هایش انتقاد می‌کند، ماسک در توییتر با انتشار تصویری از خود با نخست وزیر چین نوشته است که از دیدار با لی افتخار می‌کند.

روابط ماسک با چین به دلیل منافع تجاری متعددش پیچیده است. شبکه «ایکس» توسط دولت چین که سانسوری سفت و سخت دارد، مسدود شده است. دولت چین همچنین در مورد برخورد‌های نزدیک بین ایستگاه فضایی خود و ماهواره‌های پرتاب‌شده توسط شرکت «اسپیس‌ایکس» به سازمان ملل متحد شکایت کرده است.

با این حال، تسلا کارخانه‌ای در شانگ‌های دارد و مدل Y این شرکت، پرفروش‌ترین خودروی برقی یا هیبریدی شارژی در چین در مارس ۲۰۲۴ بوده است. دو مدل پرفروش‌تر متعلق به BYD، یک شرکت سازنده چینی است که با تسلا برای تبدیل شدن به بزرگترین فروشنده خودرو‌های الکتریکی جهان رقابت می‌کند.

بازدید و گزارش توافق با بایدو با هیجان سرمایه‌گذاران تسلا مواجه شد که بسیاری از آن‌ها برای توجیه موقعیت تسلا به عنوان باارزش‌ترین خودروساز جهان، روی قابلیت‌های بالقوه رانندگی خودکار حساب باز کرده‌اند.

از اثرات مثبت این توافق برای تسلا می‌توان به افزایش ۶ درصدی سهام این شرکت در بازار‌های نیویورک اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • راه اندازی تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد
  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • جزئیات راه‌اندازی تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد
  • سهام تسلا به دلیل شایعات مربوط به قرارداد چین افزایش یافت
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد راه‌اندازی می‌شود
  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ رشد ۶ درصدی ارزش سهام تسلا
  • اعلام مشخصات تاکسی‌های برقی/ سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها