Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- شورای تعیین نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در حال تشکیل است و پیش بینی می‌شود با تشکیل این شورا قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم افزایش یابد. کارشناسان احتمال می‌دهند قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم دست کم به 4800 تومان افزایش یابد.

 چند روز پیش حسن روحانی، رئیس جمهور در نامه‌ای به سازمان برنامه و بودجه، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت امور اقتصاد و دارایی، «قانون اصلاح قانون تضمینی خرید محصولات اساسی کشاورزی» را جهت اجرا ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اصلاح این قانون، قیمت‌های خرید تضمینی محصولات با اعمال بیشتر نظر بخش کشاورزی تعیین می‌شود.

در قانون جدید شورای با نام " شورای تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی" با 10 عضو تشکیل می‌شود. اعضای این شورا شامل یک نفر از وزارت جهاد کشاورزی، 2 نفر از نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، 2 نفر از نظام صنفی کشاورزی، 2 نفر از کشاورزان صاحب نظر، یک نفر از بنیاد ملی گندمکاران و 2 نفر از شورای اقتصاد می‌شود.

اعضای بخش کشاورزی شورای همگی با نظر وزیر جهادکشاورزی تعیین می‌شود. به این ترتیب دیگر بهانه‌ای برای وزیر وجود ندارد که قدرت کافی برای دفاع از حقوق کشاورزان برای تعیین قیمت مناسب نداشته است.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند با توجه به ابلاغ اصلاح قانون مذکور و اعمال نفوذ بیشتر بخش کشاورزی در تعیین قیمت‌ها، شاهد افزایش نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سال زراعی جاری به ویژه در گندم باشیم. این خبر با توجه به افزایش تورم و بالا رفتن هزینه تمام شده تولید خبر خوبی برای کشاورزان است.

علی خان محمدی، مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی، در گفت‌وگو با ایلنا در اینباره گفت: دولت برای سال زراعی جاری نرخ 4 هزارتومان را برای خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم تعیین و ابلاغ کرد که از همان ابتدا مورد اعتراض گندمکاران بود.

وی ادامه داد: پس از اعلام این قیمت، دولت در اقدامی مغایر با قانون خرید تضینی محصولات کشاورزی تصمیماتی گرفت که هزینه تمام شده تولید را افزایش قابل توجهی داده است.

خان محمدی از جمله این تصمیمات را حذف ارز ترجیحی (4200 تومانی) از نهاده‌های تولید عنوان کرد.

وی افزود: به ترتیب نهاده‌های مهم تولید با نرخ ارز نیمایی یا با نرخ ارز آزاد به دست کشاورزان می‌رسیدند.

به گفته خان محمدی علاوه بر آن تورم نیز از زمان تعیین قیمت خرید تضمینی افزایش یافته است که بر این اساس قیمت خرید تضمینی نیاز به بازنگری داشت.

وی با اشاره به اصلاح قانون خرید تضمینی که اخیرا توسط دولت ابلاغ شده است، گفت: این قانون دست کشاورزان را برای تعیین قیمت خرید دسترنج خود باز کرده و انتظار می‌رود وزارت جهاد کشاورزی که بیش از این بهانه محدود بودن در نفوذ و اعمال نظر را داشت بتواند از حقوق کشاورزان بیشتر دفاع کند.

خان محمدی تصریح کرد: اصلاح قانون به وزیر جهاد کشاوزی این اختیار را داده است که 8 نفر از اعضای شورای به نام "شورای تعیین نرخ خرید تضمینی" را تعیین کند که می‌تواند محلی برای دفاع از حقوق کشاورزان باشد.

وی خبر داد که هم اکنون این شورا در حال تشکیل است و به زودی اعضای آن معرفی خواهد شد.

خان محمدی پیش بینی کرد پس از تشکل شورای در همان جلسات اول نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم افزایش داشته باشد.

وی احتمال داد نرخ خرید تضمینی گندم دست کم به 4 هزار و 800 تومان افزایش یابد.

خان محمد تاکید کرد: هر چند نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم با توجه به تورم و حذف ارز ترجیحی از نهاده‌های تولید نباید کمتر از 5 هزار و 200 تومان باشد اما باید نرخی پیشنهاد شود که مصرف کننده نیز در شرایط اقتصادی کنونی دچار سختی بیشتر نشود.

 

 ایلنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خرید تضمینی محصولات کشاورزی قیمت خرید تضمینی نرخ خرید تضمینی اصلاح قانون تعیین قیمت خان محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۵۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان

غلامعلی فتحی  با اشاره به آمادگی مراکز خرید تعاون روستایی لرستان برای دریافت گندم مازاد بر نیاز کشاورزان، اظهار کرد: در حال حاضر مقدمات راه اندازی ۲۶ مرکز خرید تضمینی گندم و ۹ مرکز خرید کلزا در سطح استان فراهم شده است.
وی گفت: با توجه به نزول رحمت الهی و کیفیت مناسب مزارع در استان پیش بینی می‌شود سال زراعی خوبی برای کشاورزان این خطه باشد.
مدیرکل تعاون روستایی لرستان با بیان اینکه لرستان یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی در کشور است افزود: امیدواریم در سال‌جاری با برنامه ریزی مناسب مشکلی از لحاظ خرید محصولات کشاورزان از جمله گندم و دانه روغنی کلزا نداشته باشیم.
فتحی گفت: بازدید از مراکز خرید گندم با تشکیل تیم‌های نظارتی مختلف انجام می‌شود تا شاهد کمترین مشکل در کمیسیون‌های خرید باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • ۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است
  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • خرید تضمینی بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی
  • خرید بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم در خوزستان
  • جزئیات خرید تضمینی گندم در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
  • تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه در مرند