Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-29@00:51:25 GMT

استاد دانشگاه به من گفت تو باید قصاب شوی نه پزشک!

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۸۵۷۲۲

استاد دانشگاه به من گفت تو باید قصاب شوی نه پزشک!

خبرنیوز نوشت:دکتر فریدون دواچی متخصص روماتولوژی با حضور در برنامه تالار تجربه شبکه سلامت از خاطرات و تجربیات خود از این رشته پزشکی گفت.

به گزارش شریان نیوز،در ادامه مهمترین بخش صحبت های این پزشک را می خوانید.

 

 

 

♦در سن 6 سالگی آغاز به تحصیل کردم و بعد از اخذ دیپلم به پاریس رفتم، سال 1337 تخصص روماتولوژی را تمام کردم و به ایران برگشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

♦همان سال در دانشگاه تهران استخدام و شروع به فعالیت کردم و بعد به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه و استاد یار در دانشگاه تهران معرفی شدم.

♦از همان سال اصرار به آموزش دانشجویان پزشکی داشتم و خودم این کار را شروع کردم.

♦6 سال بعد از انقلاب، روماتولوژی به صورت فوق تخصص وارد دانشگاه و این رشته به مرور زمان بین پزشکان و دانشجویان شناخته شد.

♦قبل از انقلاب، ایران تنها 4 روماتولوژیست داشت که تحصیل کرده خارج از ایران بودیم اما بعد از آن این رشته به صورت تخصصی وارد شد و امروز در کشور ما بیش از 200 فوق تخصص روماتولوژیست وجود دارد.

♦تقریبا در همه شهر ها روتالوژیست وجود دارد.

♦پزشک باید خوب حرف بیمار را گوش کند و بعد از صحبت های او شروع به سوال پرسیدن و پس از آن اقدام به معاینه فرد کند.

♦خاطره ای از دوران دانشجویی دارم؛ روزی یکی از استادان وارد بیمارستان شد و از همان ابتدا شروع به بحث درباره بیمار شد پس از اینکه سوال های او تمام شد رو به همه دانشجویان گفت تشخیص شما از بیماری این فرد چیست، من زودتر از همه تشخیص خود را اعلام کردم؛ ناگهان استاد در کمال ناباوری به من گفت تو اصلا نباید پزشک شوی و باید قصاب بشی! به چه حقی به خودت اجازه دادی بدون معاینه بیماری فرد را تشخیص دهی، هرگز نمی شود بدون معاینه با اطمینان بیماری کسی را تشخیص داد.

♦معاینه اصل پزشکی است و تنها با معاینه هست که تشخیص را تایید می کند. به همه پزشکان توصیه می کنم بدون معاینه به هیچ عنوان دست به تشخیص بیماری نزنند.

♦به بیماران توصیه می کنم تا جایی که امکان دارد از مسکن استفاده نکنند؛ مخصوصا در درد های روماتولوژی، مگر با تشخیص پزشک در مدت کوتاه باشد.

♦توصیه ای به دبیرستانی ها دارم؛ اگر حرفه پزشکی را انتخاب می کنید؛ تنها به خاطر علاقه خود باشد نه فقط به علت لقب گرفتن دکتر سراغ این رشته بروید.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۵۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، آرتروز (OA) به عنوان یکی از شایع‌ترین اشکال التهاب مفاصل شناخته می‌شود که تقریباً توسط ۳۵ میلیون بزرگسال درآمریکا با آن مواجه هستند. متأسفانه هنوز درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما تلاش‌ها برای پیدا کردن تراپی‌های جدید در حال انجام است.

در حال حاضر، یک مطالعه جدید توانسته راه‌حلی جایگزین ارائه دهد که می‌تواند بیماری را سال‌ها قبل از ظاهر شدن علائم به قربانی تشخیص دهد.

متخصصان توانستند با استفاده از یک آزمایش بیومارکر خون، آغاز آرتروز زانو را تا هشت سال قبل از زمانی که یک پرتو ایکس به طور معمول پیش‌بینی می‌کرد، پیش‌بینی کنند.

تشخیص بیماری سال‌ها قبل از بروز علائم

با استفاده از هوش مصنوعی، محققان نمونه‌های سرم افراد تجزیه و تحلیل کردند تا پپتید‌های خاصی که مرتبط با پروتئین‌ها هستند و نشان‌دهنده تغییرات مولکولی زودهنگام مرتبط با آرتروزهستند، شناسایی کنند.

این آزمایش توانست تشخیص‌های سنتی را در بیماران، سال‌ها قبل از بروز ناهنجاری‌های رادیوگرافی شناسایی کند.

۶ پروتئین موجود در سرم به دانشمندان کمک کرد تا تمایز بین افرادی که به آرتروزمبتلا شده‌اند و آنهایی که تا ۸ سال بعد با احتمال ۷۷ درصد به این بیماری مبتلا می‌شوند تشخیص دهند.

ویرجینیا بایرز کراوس، نویسنده ارشد این مقاله می‌گوید: «در حال حاضر، برای نشان دادن شواهد واضح از آرتروز زانو، باید عکس‌برداری اشعه ایکس انجام دهید، و زمانی که بیماری شما در این روش تشخیص داده شود، بیماری شما برای مدتی در حال پیشرفت است.

وی افزود: آنچه آزمایش خون ما نشان می‌دهد این است که تشخیص این بیماری خیلی زودتر از مجوز تشخیص فعلی ما امکان پذیر است.

تحلیل نمونه‌های سرم ۲۰۰ زن سفیدپوست

نشانگر‌های زیستی یا بیومارکرها، تغییرات مولکولی را که در بافت مفصل اتفاق می‌افتند، قبل از اینکه آسیب ساختاری در اشعه ایکس قابل توجه باشد، نشان دادند. این امر حتی قبل از بروز علائم بالینی مانند زانو درد نیز آشکار است.

به منظور شناسایی پپتید‌های سرم از ۲۰۰ زن سفیدپوست نمونه سرم گرفته شد. نیمی از این زنان قبلاً مبتلا به آرتروز تشخیص داده شده بودند.

آنها خاطرنشان کردند که استفاده از سن و شاخص توده بدنی (BMI) برای پیش بینی آرتروزکافی نیست، زیرا ناحیه زیر منحنی (AUC) ۵۱ درصد را نشان می‌دهد و وقتی درد زانو در نظر گرفته شد، این مقدار به ۵۷ درصد رسید.

درحالی که با استفاده از تست نشانگر زیستی ناحیه زیر منحنی  ۷۷ درصد بود که نشان دهنده اثربخشی بیشتر این روش نسبت به سایر روش‌های موجود است.

با شناسایی نشانگر‌های زیستی خون که می‌توانند آرتروز را قبل از ظهور این علائم سنتی پیش بینی کنند، می‌توان مداخلات پزشکی را زودتر شروع کرد و پیشرفت بیماری را کاهش داد.

هدف محققان ابداع این راه حل برای اهداف تشخیصی بالینی و همچنین یک ابزار تحقیقاتی بود. علاوه بر این، آزمایش نشانگر زیستی می‌تواند به تولید دارو‌های موثر برای درمان آرتروز کمک کند.

کراوس خاطرنشان کرد: این مهم است، زیرا شواهد بیشتری ارائه می‌دهد که ناهنجاری‌هایی در مفصل وجود دارد که می‌توانند توسط نشانگر‌های زیستی خون قبل از تشخیص آرتروز توسط اشعه ایکس شناسایی شوند. آرتروز در مراحل اولیه می‌تواند «پنجره‌ای از فرصت» برای توقف روند بیماری و بازیابی سلامت مفاصل فراهم کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • درگذشت پزشک زن بیمارستان شریعتی / آیا خودکشی کرد؟
  • مرگ تلخ پزشک زن؛ او پلن خودکشی‌اش را گفت اما مسخره شد!
  • درگذشت پزشک زن بیمارستان شریعتی؛ مرگ یا خودکشی؟
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟ / جزئیات درگذشت یک پزشک زنِ متخصص روماتولوژی
  • درگذشت یک پزشک زن بیمارستان شریعتی/ مرگ یا خودکشی؟
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟/ جزئیات بیشتر از درگذشت متخصص بیمارستان شریعتی
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟/ جزئیاتی بیشتر از درگذشت متخصص بیمارستان شریعتی