Web Analytics Made Easy - Statcounter

ورق‌ روغنی از جنس فولاد است که در مجاورت رطوبت زنگ‌زده و خورده می‌شود. ورق‌های گالوانیزه همان ورق‌های روغنی معمولی هستند که سطح آن‌ها به‌منظور جلوگیری از خوردگی، با یک لایه فلز روی پوشانده شده است. درواقع روی سدی است در برابر عناصر خورنده، تا از فلز پایه محافظت ‌کند. فولاد گالوانیزه به دلیل دوام بالا از محبوب‌ترین انواع فولاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چگونه می‌توان از زنگ‌زدگی فولاد جلوگیری کرد؟

برای جلوگیری از زنگ‌زدگی قطعات فولادی 2 راه وجود دارد:

روش 1) جایگزینی فولاد با فلزی که در معرض رطوبت خوردگی نداشته باشد

روش 2) فولاد را با یک مانع فیزیکی پوشانده تا از واکنش آب با آهن جلوگیری کند

برای انتخاب هر یک از این دو گزینه در درجه اول باید هزینه‌های تمام‌شده را باهم مقایسه نمود.

روش 1) جایگزین کردن فولاد با یک فلز ضدزنگ

یک روش برای جلوگیری از خوردگی فولاد، جایگزین کردن آن با انواع فولاد ضدزنگ یا آلومینیوم است؛ اما این کار ازلحاظ اقتصادی منطقی نیست چراکه آلومینیوم گران‌تر از فولاد بوده و فولاد ضدزنگ هم بسیار گران‌تر از آلومینیوم است. از طرفی ممکن است فلز جایگزین فولاد مشخصات فیزیکی متفاوتی داشته باشد که کاربری آن را دچار مشکل کند.

روش 2) روش‌های مختلف گالوانیزه کردن فولاد

برای گالوانیزه کردن ورق‌های فولادی دو روش گرم و سرد وجود دارد که ورق‌های تولیدشده با هر روش خواص متفاوتی دارند. گالوانیزه گرم روش متداول‌تری بوده که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم:

1.روش گالوانیزه گرم

گالوانیزه گرم نوعی پوشش دهی روی است که با عبور ورق فولادی از داخل یک حمام روی مذاب با دمایی حدود 860 درجه فارنهایت (460 درجه سانتی‌گراد) شکل می‌گیرد. رویِ مایع به آهن موجود در فولاد پیوند خورده و یک لایه محافظتی در دو طرف ورق ایجاد می‌کند. سپس ورق فولادی را می‌چرخانند تا پوشش روی پوسته‌پوسته نشود و چسبندگی بهتری به سطح ورق داشته باشد. در گالوانیزه ورق روغنی به روش گرم، آلیاژی از فلز پایه و روی تشکیل می‌شود.

پس از بیرون آمدن فلز از حمام، در معرض هوا واکنش نشان داده و روی خالص با اکسیژن مخلوط شده و اکسید روی ایجاد می‌کند. اکسید روی بیشتر به دی‌اکسید کربن واکنش نشان داده و کربنات روی را تشکیل می‌دهد که همین لایه پوشش محافظ نهایی روی ورق روغنی خواهد بود. 

ورق گالوانیزه را می‌توان در دماهای بالا، تا 392 درجه فارنهایت استفاده کرد، اما استفاده در دمای بالاتر از آن باعث برداشته شدن لایه کربنات روی می‌شود. این روش به‌صرفه‌ترین فرآیند محافظت فولاد در برابر خوردگی است.

با این روش لایه گالوانیزه‌ای با رنگ طوسی مات و کدر به‌صورت سطحی غیریکنواخت و ناصاف و با ضخامتی بین 100 تا 130 میکرون روی ورق روغنی شکل می‌گیرد. ورق گالوانیزه تولیدشده به این روش تا حدی در برابر خوردگی مقاوم است که حتی با شکست و برش هم خاصیت ضدزنگ بودن خود را از دست نمی‌دهد.

مراحل گالوانیزه کردن ورق روغنی به شرح زیر است:

فولاد در محلول چربی‌زدایی تمیز می‌شود. پس از چربی‌زدایی، فولاد را برای اسیدشویی در یک مخزن اسیدسولفوریک گرم قرار می‌دهند. سپس در مرحله فلاکس‌زنی ابتدا فولاد برای جداسازی اکسیدهای باقی‌مانده در محلولی از کلرید روی – آمونیوم غوطه‌ور می‌شود و سپس یک پوشش محافظ نازک روی سطح قرار می‌گیرد که از اکسید شدن مجدد فولاد قبل از گالوانیزه کردن جلوگیری می‌کند. درنهایت فولاد تمیز شده در حمامی از روی مذاب غوطه‌ور و گالوانیزه می‌شود.

پس از اتمام مراحل گالوانیزه، فولاد ازنظر سازگاری و پوشش کامل بررسی خواهد شد.

مزایای گالوانیزاسیون به روش گرم لایه‌ی محافظ ضخیم‌ مقاومت بیشتر در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی (به‌دلیل نفوذ روی به داخل فلز پایه و تشکیل آلیاژ) مقرون‌به‌صرفه سهولت انجام فرایند 2.الکتروگالوانیزه

در این روش باید مراحل زیر انجام شود:

1. تمیز کردن فولاد از هرگونه آلودگی و زنگ‌زدگی

2. فرو بردن فولاد داخل محلول الکترولیت (سولفات روی و یا سیانید روی)

در این روش یک جریان الکتریکی به محلول الکترولیتی واردشده و باعث کاهش یون‌های مثبت فلز روی می‌شود. درنتیجه روی دارای بار یونی منفی شده و بر سطح فولاد با بار مثبت رسوب می‌کند.

در گالوانیزه به این روش روی با فلز پایه آلیاژی تشکیل نمی‌دهد و به همین دلیل مقاومت کمتری در برابر خوردگی خواهد داشت.

ضخامت لایه روی با این روش حدود 25 میکرون بوده و به همین دلیل برای گالوانیزاسیون فلزاتی با ضخامت کم به‌کار می‌رود. همچنین سطح آن برخلاف گالوانیزاسیون گرم، براق خواهد بود.

ورق‌های گالوانیزه تولیدشده به این روش بیشتر برای ساخت پیچ و مهره، اجزا و قطعات خودرو و تولید مفتول گالوانیزه سرد برای توری مرغی استفاده می‌شوند.

3.گالوانیزه انتشار حرارتی

این روش گالوانیزاسیون در دمای 572 درجه فارنهایت (300 درجه سانتی‌گراد) انجام می‌شود و مراحل کار به ترتیب زیر است:

1. تمیز کردن فولاد از غبار و زنگ‌زدگی‌

2. قرار دادن فولاد در یک محفظه بدون هوا

3. پوشاندن فولاد با یک لایه از فلز روی

4. حرارت دادن فولاد

4.اسپری کردن فلز یا متالیزینگ

متالیزینگ روش دیگری برای گالوانیزه ورق‌های فولادی است که در آن پودر روی را حرارت داده و ذوب می‌کنند. درنهایت نیز روی ذوب شده را بر سطح ورق می‌پاشند. بهتر است هنگام پاشش روی مذاب ورق‌ها را نیز گرم کرد تا اتصال به شکل بهتری صورت بگیرد.

5.گالوانیزاسیون به روش رنگ زدن

برای گالوانیزاسیون به این روش رنگ‌دانه‌ها فلز روی را با رنگ مخلوط کرده و با استفاده از قلم‌مو روی ورق فولادی رنگ‌آمیزی می‌کنند. ضخامت و مقاومت پوشش روی ایجادشده به این شیوه بسیار کم است.

تفاوت روش‌های مختلف گالوانیزه کردن

ورق‌ گالوانیزه موجود در بازار از لحاظ روش تولید، ضخامت لایه روی و ظاهر با یکدیگر متفاوت‌اند. پس بعید نیست که ازلحاظ کاربری نیز با هم متفاوت باشند.

ورق گالوانیزه شده به روش گرم به دلیل مقاومت بالاتر بیشتر در فضاهای باز یا فضاهایی که بیشتر در معرض خوردگی هستند کاربرد داشته ولی روش‌های دیگر برای فولادهایی با ضخامت کم کاربرد دارند.

مزایای استفاده از ورق گالوانیزه چیست؟

بسیاری از صنایع از ورق گالوانیزه استفاده می‌کنند، زیرا مزایای گسترده‌ای برای آن‌ها خواهد داشت. در ادامه به برخی از این مزایا اشاره می‌کنیم:

1.هزینه اولیه کم 

نیازی به رنگ‌آمیزی یا پوشش اضافی ندارد؛ بنابراین قیمت ورق گالوانیزه نسبت به فولاد ضدزنگ و آلومینیوم قیمت کمتری دارد.

برای مشاهده قیمت ورق گالوانیزه در هر روز هفته می‌توانید به سایت آسرون  مراجعه نمایید یا با شماره 02143000023 تماس گرفته و سوالاتتان را در خصوص خرید ورق گالوانیزه از کارشناسان ما بپرسید.

2.دوام و طول عمر بالا

انتظار می‌رود ورق‌های گالوانیزه ​​بیش از 50 سال دوام داشته باشند. افزایش دوام محصول نهایی، قابلیت اطمینان آن را نیز افزایش می‌دهد.

3.مقاوم در برابر زنگ‌زدگی

عناصر آهن موجود در فولاد به طرز باورنکردنی در معرض زنگ‌زدگی قرار دارند، اما افزودن روی به‌عنوان یک بافر محافظ بین فولاد و هرگونه رطوبت یا اکسیژن عمل می‌کند.

فلزات گالوانیزه در همه صنایع کاربرد دارند

سالانه صدها هزار تن محصولات فولادی در سراسر جهان گالوانیزه می‌شوند. اغلب برای ساخت بدنه و قطعات اتومبیل‌ و محصولاتی مثل دوچرخه‌، لوله‌ آب، پیچ و مهره، ابزارها و انواع سیم‌ از فولاد گالوانیزه استفاده می‌شوند؛ زیرا فرآیندی ارزان است و به افزایش طول عمر قطعه کمک می‌کند.

ورق گالوانیزه در ساخت‌وساز و برای ساخت ساختمان‌های مدرن با اسکلت فلزی یا سازه‌هایی مانند بالکن، ایوان، راه‌پله، نردبان، راهرو و غیره استفاده می‌شود. استفاده از مقاطع فولادی گالوانیزه از روش‌های افزایش طول عمر ساختمان به شمار می‌رود.

استفاده از انواع فولاد گالوانیزه در صنایع بادی، خورشیدی و ارتباطات از راه دور که کار تعمیر و نگهداری تجهیزات آن‌ها آسان هم نیست بسیار رایج است.

درواقع از فولاد گالوانیزه گرم می‌توان برای روکش سیم‌کشی تلفن و جعبه تجهیزات استفاده کرد؛ زیرا احتمال آسیب و نیاز به تعمیر و نگهداری را بسیار کاهش می‌دهد.

در صنایع ماشین‌سازی و ابزار دقیق هم برای تولیدات مربوط به تجهیزات الکتریکی و مکانیکی، لوازم‌خانگی، دستگاه‌های اندازه‌گیری و بسته‌بندی از ورق گالوانیزه استفاده می‌شود.

ورق‌های گالوانیزه برای تولید ظروف خانگی مانند کارد و چنگال، کاسه، سطل، مخازن، حمام و غیره نیز به کار می‌رود.

با وجود این طیف وسیع کاربردی، احتمالا در پروژه‌تان به ورق گالوانیزه نیاز پیدا خواهید کرد؛ اگر قصد خرید ورق گالوانیزه باید بدانید که قیمت این ورق از قیمت ورق روغنی یا ورق سیاه بالاتر است، اما در عوض طول عمر و کیفیت بهتری دارد که ارزش پرداخت این هزینه اضافی را دارد.

پربیننده ترین سایه تردید بر بازار فلزات گرانبها/ طلا روند اصلاحی در پیش گرفت ریزش بازار فلزات گرانبها با انتشار داده‌های منفی اقتصادی/ طلا در سایه کرونا و برگزیت ورود صنایع کوچک به فرابورس اقدام مهم برای تامین مالی است رشد ۹درصدی صنعت فولاد کشور معاملات مچینگ با مصوبه شورای رقابت به کجا رسید؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فولاد فلز روی ورق گالوانیزه ورق روغنی رطوبت بالا زنگ زدگی ضدزنگ قیمت ورق روغنی ورق های گالوانیزه فولاد گالوانیزه برابر خوردگی گالوانیزه گرم ورق گالوانیزه کردن فولاد ورق روغنی فلز پایه زنگ زدگی روش گرم فلز روی طول عمر ورق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۱۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چمبر تست دما و رطوبت چیست؟

به گزارش صدای ایران، اغلب در دنیای واقعی، گرما و رطوبت منجر به خرابی می شود؛ به همین دلیل برای سازندگان مهم است که شرایط مختلف اب و هوایی را در یک محیط کاری کنترل شده ایجاد کنند، روشی که به عنوان تست رطوبت شناخته می شود. چمبر تست دما و رطوبت به کاربران این امکان را می دهد تا تنظیمات را دقیقاً برای مطابقت با استانداردهای آزمایش دستکاری کنند. همین امر شما را قادر می سازد تا عملکرد محصولات خود را ارزیابی کرده و انتظاراتی را برای مصرف کنندگان تعیین کنید.
 
تست رطوبت چیست؟


تست رطوبت فرآیندی است که طی ان مشخص می شود که چگونه محصولات یا دستگاه‌های تحت آزمایش در شرایط دنیای واقعی مقاومت می‌کنند، این نوع آزمایش با استفاده از چمبر تست دما و رطوبت تکمیل می شود. محفظه تست دما رطوبت، اتاق های آزمایش محیطی هستند که از سیستم های مولد بخار برای ایجاد سطوح خاصی از رطوبت و گرما در فضای کاری اتاق ها استفاده می کنند. از چمبر تست دما و رطوبت معمولا در صنایع مختلف مانند الکترونیک، داروسازی، ارتباطات و دفاع نظامی استفاده می شود.


چگونه چمبر تست دما و رطوبت شرایط لازم برای ازمایش را ایجاد می کند؟


با افزایش دما، ظرفیت هوا برای نگهداری رطوبت نیز افزایش می یابد. این همان چیزی است که رطوبت نسبی به آن اشاره می کند ( سطح رطوبت قابل دستیابی در یک دمای معین). از آنجایی که هوای گرمتر مقادیر بیشتری آب در خود نگه می دارد، برای مثال رطوبت نسبی در ۵ درجه سانتیگراد کمتر از رطوبت نسبی در ۲۰ درجه خواهد بود، یعنی دمایی که هوا باید در آن خنک شود تا متراکم شود یا قطرات آب تشکیل شود


همکاری تغییرات دما و منبع رطوبت محفظه تست دما و رطوبت


تغییرات دما و منبع رطوبت باید با هم کار کنند تا به تنظیمات مورد نظر برسند، طبق استانداردهای تست صنعت، برای انجام این کار، شما نیاز به کنترل دقیق دما و رطوبت دارید، که سازندگان چمبر تست دما و رطوبت می توانند با یک سیستم مولد بخار پیشرفته شما را بی نیاز می کنند. ژنراتورهای بخار (لوله های فولادی ضد زنگ یا مسی) می توانند برای هر محفظه ای سفارشی شوند. ژنراتورهای متعدد را می توان برای فضاهای کاری بزرگتر برای افزایش دقت استفاده کرد. با استفاده از آب تهویه مناسب، بخار تولید می شود که قبل از ورود به فضای کار با هوای مطبوع در یک پلنوم مخلوط می شود.


کاربرد حسگرهای الکتریکی در چمبر تست دما و رطوبت


حسگرهای الکتریکی خوانش های بسیار دقیقی را ارائه می دهند تا اطمینان حاصل شود که شرایط فضای کاری مطابق با نیازهای شما است


این سیستم مدرن جایگزین روش‌های قدیمی‌تر ایجاد رطوبت در چمبر تست دما و رطوبت میشود، مانند غوطه‌ور کردن بخاری‌ها در ظروف آب یا تکیه بر نازل‌های اتمیزه‌کننده شده است (امروزه، اتمایزرها را در اتاقک‌های اسپری نمک می‌بینید). چمبر تست دما و رطوبت استاندارد، دارای محدوده رطوبت نسبی بین ۱۰ تا ۹۵ درصد می‌باشند که دارای سیم‌ پیچ‌های رطوبت‌زدایی هستند که به فضای کار کمک می‌کنند تا رطوبت کمتری داشته باشد (کویل رطوبت را جذب می‌کند، که متراکم شده و از محفظه تخلیه می‌شود).
 
سنسورهای با رطوبت بالا را می توان برای رسیدن به رطوبت نسبی تا ۹۸٪ اضافه کرد. اگر نیاز به ایجاد شرایط کمتر از ۱۰٪ رطوبت نسبی دارید، معمولاً می توانید این کار را به سه روش انجام دهید:

پاکسازی نیتروژن

از آنجایی که گاز نیتروژن به طور طبیعی خشک است، به آرامی به محیط کار اضافه می شود تا هوای حاوی رطوبت را خارج کند. نیتروژن همچنین از اکسیداسیون فلزات و تجمع یخبندان جلوگیری می کند.

پاکسازی هوای خشک در چمبر تست دما و رطوبت

در یک پاکسازی هوای خشک، هوای فشرده خارجی قبل از ورود به محیط کار، از یک سیستم خشک کن عبور می کند که رطوبت را جذب می کند.

تعبیه خشک کن چرخشی در چمبر تست دما و رطوبت

برای چمبر تست دما و رطوبت بزرگتر، نیتروژن یا تصفیه هوای خشک استاندارد ممکن است غیرعملی باشد. به عنوان جایگزین، هوای محفظه از طریق یک ماده خشک کن به گردش در می آید و سپس به چمبر بازگردانده می شود. بخشی از سیستم خشک کن، اغلب به شکل یک چرخ لانه زنبوری، رطوبت جذب شده را به فضای کار خارجی آزاد می کند.


در هنگام خرید چمبر تست دما و رطوبت، رطوبت نسبی که باید به آن برسید باید موضوع اصلی بحث باشد تا این محصول بتواند نیاز اصلی شما را در این صنعت برطرف نماید.


برای کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با واحد فروش با شماره ۰۹۱۲۰۲۹۰۲۶۰ تماس بگیرید.

کاربردهای چمبر تست دما و رطوبت

محفظه تست دما و رطوبت برای مطالعه محصولات هوافضا، هوش مصنوعی، خودرو، الکترونیک، پزشکی و تحقیقات صنعتی استفاده شده‌اند. آنها روشی مناسب، مقرون به صرفه و کارآمد برای مطالعه محصولات در طول توسعه، تولید و توزیع هستند. در ادامه نمونه‌ هایی مختصر از صنایعی که از محفظه های تست دما و رطوبت اریاسرمایش استفاده می‌شود، می پردازیم.

صنعت خودرو

 در صنعت خودرو، چمبر تست دما و رطوبت فضای مصنوعی را برای بازآفرینی شرایط احتمالی وسایل نقلیه و قطعات آنها در طول عمر خود فراهم می‌کنند. محفظه تست دما و رطوبت به مهندسان اجازه می‌دهند تا شرایط را برای تعیین انعطاف‌پذیری مواد تسریع کنند.

صنعت هوافضا

صنایع هوافضا و هوانوردی از چمبرهای تست دما و رطوبت برای آزمایش شرایط جوی برای پایبندی به استانداردهای سختگیرانه ای استفاده می‌کنند. سه عامل مهم برای آزمایش تجهیزات هوافضا: کیفیت، قابلیت اطمینان و ایمنی است. ماهیت تولید تجهیزات هوافضا، تولیدکنندگان را ملزم به پیروی از مقررات و الزامات مختلف می کند.

صنعت داروسازی

اشکال اصلی آزمایش های دارویی عبارتند از: فرسایش ثابت، سریع، ماندگاری و تاریخ انقضا. مانند صنعت هوافضا، شرکت های داروسازی نیز مقررات بسیار سختگیرانه ای برای تعیین روش های تولید خود دارند.

صنعت باتری

صنعت باتری از محفظه تست دما و رطوبت برای تست آسیب پذیری محصولات خود در برابر رطوبت، گرما و لرزش استفاده می کند. ماهیت شکننده باتری ها نیاز به آزمایش و ارزیابی با دقت بالایی دارد. برای اطمینان از کیفیت، باتری ها در هر آزمایش ممکن، از شبیه سازی ارتفاع گرفته تا شوک حرارتی، قرار می گیرند.

چمبر تست دما و رطوبت اریاسرمایش

آریاسرمایش یک شرکت دانش بنیان در ایران است که در زمینه تولید انواع دستگاه های تست آزمایشگاهی و محیطی مانند محفظه های تست دما و رطوبت فعالیت می کند.


تجهیزات آزمایشگاهی که در شرکت آریاسرمایش ساخته می شود با جدیدترین و پیشرفته ترین ابزارها و تکنیک ها و توجه دقیق به جزئیات تولید می شود.
هر چمبر تست دما و رطوبت تحت آزمایش های سخت گیرانه قرار می گیرد تا اطمینان حاصل شود که استانداردهای صنعت را برآورده می کند یا از آن فراتر می رود.


برای مشاوره رایگان با با شماره ۰۹۱۲۰۲۹۰۲۶۰ تماس بگیرید.

دیگر خبرها

  • چگونه بهترین روش کاشت مو مناسب با خودمان را پیدا کنیم
  • انتخاب کارلو آنچلوتی به عنوان بهترین مربی ماه آوریل لالیگا
  • رسمی؛ انتخاب کارلو آنچلوتی به عنوان بهترین مربی ماه آوریل لالیگا
  • نحوه انتخاب چوب ترموود
  • بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی
  • «احمدعباسی» آقای گل جام ملت‌ها شد
  • بهترین فیلم های وسترن با بازی «لی ون کلیف»؛ از Beyond the Law تا The Grand Duel
  • چمبر تست دما و رطوبت چیست؟
  • انتخاب والیبالیست ارومیه‌ای به عنوان بهترین مدافع لیگ برتر جمهوری آذربایجان
  • نکات مهم قبل از انتخاب و خرید بهترین باربیکیوها