Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام و المسلمین سعیدی گفت: کاربردی نکردن مسایل دینی از مشکلات عدم حل آسیب های اجتماعی است. ما علمی که بتواند داده های دینی را کاربردی کند، نداریم حلقه مفقوده در پژوهش علوم دینی هم این موضوع است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، بشر امروز به میزانی که با تکنولوژی، پیشرفت، توسعه و رفاه مواجه است به همان میزان هم با مشکلات متفاوت رو به رو شده که به دنبال راه چاره ای برای حل آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بخش دانش می تواند به کمک بشر بیاید. تحقیق و پژوهش مبتنی بر دانش می تواند یاری دهد. از سوی دیگر هم عالم دینی از جانب خالقی که بر همه امور از جمله مصلحت ها آگاهی دارد قطعا بهترین راه برای رسیدن به سعادت و کمال انسانی به شما می آید و می توان گفت پژوهش های دینی می تواند نقش به سزایی در حل مشکلات بشری امروز داشته باشد از این رو با حجت الاسلام و المسلمین «امیر میثم سعیدی» استاد حوزه و کارشناس دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی به گفتگو پرداختیم که در ادامه می خوانید:

نقش دین در حل مشکلات به ویژه آسیب های اجتماعی به چه میزان است؟

حضرت ابراهیم (ع) هنگامی که به تحقیق درباره واقعیت پرستش پرداختند با افراد مواجه شدن که پرستش آن ها به صورت مادی بود، برای نمونه ستاره می پرستیدند، ایشان آن آنقد پژوهش کرد تا نتیجه داد و به قرب الهی نزدیک شدند و در نهایت به این  نتیجه رسیدند  که آنچه آدمی را دچار آسیب نمی کند «خداوند» است نه آیین های دیگر.

انسان اگر غذای غیر ارگانیک بخورد، برای روح وجسم مشکل ایجاد می کند، اما غذای ارگانیک که با طبیعت انسان یکی است به سرعت روح و جسم انسان را رشد می دهد.

مکاتب الهی هم غذای روح انسان هستند. هنگامی که مکاتب مادی غذای جسم باشد  به تدریج زندگی انسان را از بین می برند و نورانیت و شادی را از روح و جسم انسان می زداید در حالی که غذای جسم و روح انسان  باید بر مبنای نور خداوند و مکاتب الهی باشد.

نقش پژوهش های دینی را چگونه می بینید؟

باید در جایگاهی باشیم که عقلانیت وهیانی راه داشته باشد، باید پژوهش صورت گیرد که این پژوهش را باید دانشجویان و طلبه ها انجام دهند هنگامی درس پژوهش دارند به راحتی از آن نگذرند و مطالعات زیادی انجام دهند.

شیخ طوسی که در زبان علمای ما به شیخ الطائفه معروف است. شبها به تحقیق می پرداخت و صبحگاهان آنچنان غرق لذّت بود که این جمله را می گفت: «أین الملوک و أبناء الملوک من هذه اللّذه؟!»«یعنی این لذتی که من الآن پس از کشف حقیقت، احساس می کنم، شاهان و فرزندان آنان، از این لذّت بی بهره اند.»

مرحوم آیة اللّه بروجردی می فرمود: «من در دوران جوانی در مدرسۀ صدر اصفهان مشغول تحصیل بودم. یک شب پس از نماز مغرب و عشا، مشغول تحقیق در مسألۀ «ترتّب» شدم، چیز می نوشتم، بعد پاک می کردم، چیز دیگر می نوشتم، ناگهان صدای مؤذن مسجد را شنیدم که مردم را به نماز صبح می خواند.من از سرشب به آن لحظه آن چنان غرق در کار بودم که گذشت زمان را درک نکرده بودم.»

باید پژوهش چگونه باشد؟

باید پژوهش های عرصه های مختلف مرتبط با مسایل دینی باشد. متاسفانه حوزه علوم دینی، فلسفه و معارف دینی در فاز مصرف است، انبوه تولیدات داریم اما پژوهشی نداریم و مونتاژ شده هستند.

مردم نیاز به غذای روح دارند، پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان در دیداری با آیت الله العظمی جوادی آملی گفته بودند ما از کشورهای اروپایی اینجا آمده ایم و می دانیم شما مکتبی دارید که می تواند تمنای درونی و فکری را تسکین دهند.اگر نمی توانید قوانین روزمره کنید با اطلاعاتی که شما دارید بیایید با کمک هم سبک زندگی معنا داری را درست و ترویج دهیم.

موانع که بر سر راه پژوهش دینی است چیست؟

ما توان به لحاظ داده داریم اما نتوانسته ایم در کف جامعه مورد استفاده قرار دهیم. چرا آمار طلاق، اعتیاد، اختلاس ودزدی بالا باشد. عالم هوشمند است و هر کسی تخلف کند دودش به چشم خود بر می گردد، چرا این ها بیان نشده است وکاربردی نشده است.

سبک زندگی اسلامی یعنی اینکه به شاگرد و دانش آموزان بگوییم معلمتان کسی است که باید برای او ارزش قایل باشید و فرهنگ آزار و اذیت خوب نیست و باید این موضوعات فرهنگ سازی شود.

 برای بر روی دانش اندوزی کار شود و متاسفانه خرافاتی وارد جامعه شده است که در نزد خدا تخلف است و از قرب الهی  دور می کند.

کاربردی نکردن مسایل دینی از مشکلات عدم حل آسیب های اجتماعی است و قرآن برای همه عرصه ها از لباس پوشیدن و زینب آیه دارد که باید در سبک زندگی استفاده شود. ما علمی که بتواند داده های دینی را کاربردی کند، نداریم حلقه مفقوده در پژوهش علوم دینی  هم این موضوع است.

متون قدیمی هر چند فاخر و ارزشمند است ولی باید به روز شده آن متناسب با جامعه امروز وارد سبک زندگی شود. باید خوراکی که به مردم می دهیم بر مبنای شرایط روز باشد و بر مبنای فرهنگ آن دوران باشد.

پایان پیام/260

منبع: شبستان

کلیدواژه: مطالعات اجتماعی فرهنگی و پژوهش دینی مطالعات فرهنگی و پژوهش دینی پژوهش دینی آسیب های اجتماعی مسایل دینی سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۲۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد

قانون بیمه کارگران ساختمانی در هفته کارگر از سوی رییس جمهور ابلاغ شد تا روزنه‌ای برای تحقق آرزوی دیرینه کارگران ساختمانی که سال‌ها در انتظار بیمه لحظه شماری می‌کردند، گشوده شود.

به به گزارش ایسنا، رئیس جمهور در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون تفسیر ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی» را که ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، جهت اجرا به وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ کرد.

قانون بیمه کارگران ساختمانی در خصوص تغییرات ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی مبنی بر تغییر وضعیت منابع درآمدی سازمان تامین اجتماعی به مجلس ارائه شد و مجلس فروردین ماه امسال با تصویب کلیات و جزییات طرح استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، سازوکاری برای پرداخت بیمه کارگران ساختمانی تعیین کرد.

کارگر ساختمانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور به شمار می‌رود و طبق آمارها بیشترین حوادث ناشی از کار مربوط به فعالیت در کارگاه‌های ساختمانی و بخش ساختمان است.

برابر آمارها ۵۰ درصد حوادث کشور مربوط به کارگران ساختمانی و ۵۰ درصد مابقی حوادث، مربوط به بیمه‌شدگان دیگر مشاغل است که این مساله اهمیت بیمه کارگران ساختمانی را بیش از پیش نشان می‌دهد.

روز گذشته در گردهمایی جشنواره امتنان که با حضور رئیس جمهور، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کارگران منتخب برگزار شد، حل مسأله بیمه کارگران ساختمانی و تامین مسکن کارگران مورد تاکید قرار گرفت.

علیرضا محجوب - دبیرکل خانه کارگر از رئیس جمهور خواست تا موضوع بیمه کارگران ساختمانی را رسیدگی کند و گفت: بیمه کارگران ساختمانی مدام به محاق می‌رود و کم اهمیت‌تر نزد مسئولین می‌شود. از شما خواهش می‌کنیم که به این موضوع رسیدگی کنید.

وی با بیان اینکه حل مشکل بیمه کارگران ساختمانی به بن بست رسیده است، توجه به بیمه کارگران ساختمانی و کمک به این قشر از کارگران را توجه به شریف‌ترین بخش کارگران کشور دانست.

بر اساس استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، مقرر شد که ۲۵ درصد از عوارض شهرداری به سازمان تامین اجتماعی به منظور بیمه کارگران ساختمانی اختصاص پیدا کند تا کارگر ساختمانی مورد حمایت قرار گیرد. همچنین از محل مواد ۹۹ و ۱۰۰ قانون شهرداری حق بیمه کارگران ساختمانی به جهت اینکه ساخت و ساز به واسطه آنها صورت می گیرد، پرداخت شود. با تعیین این ساز و کار دیگر مشکلی برای بیمه کارگران ساختمانی وجود ندارد چون هم منافع تامین اجتماعی از محل بیمه کارگران ساختمانی تامین شده و هم منابع بیمه کارگران مشخص شده است.

به گزارش ایسنا، با ابلاغ قانون تفسیر ماده(۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی توسط رئیس جمهور، سازمان تامین اجتماعی موظف است به تعهد قطعی خود در خصوص بیمه کارگران ساختمانی عمل کند و به آرزوی دیرینه کارگران ساختمانی که سال‌ها در انتظار بهره مندی از مزایای بیمه اجتماعی لحظه شماری می کردند، جامه عمل بپوشاند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • علمای دینی در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش موثری دارند
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • مجلس دوازدهم به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی رسیدگی کند
  • دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد
  • افزایش تعداد مددسراها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی