Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، یک رسانه فرانسوی رویکرد متناقض دولت پاریس در فروش تسلیحات نظامی به دولت‌های سرکوبگر را به چالش کشید.

خبرگزاری فرانس ۲۴ در مطلبی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور مصر به فرانسه نوشت این کشور در داخل درگیر مباحث حقوق بشری است، اما همزمان از فروش سلاح به دولت‌های خودکامه دست نمی‌کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رسانه فرانسوی سفر اخیر عبدالفتاح السیسی به پاریس و استقبال گرم مکرون از او را موید این حقیقت دانست که دولت پاریس توجه چندانی به انتقاد افکار عمومی و نیز اعتراضات به نقض آشکار حقوق بشر در مصر ندارد و کماکان به فروش سلاح به مصر و دیگر رژیم‌های سرکوبگر ادامه می‌دهد. این در حالیست که کارنامه حقوق بشری مصر روز به روز سیاهتر کرده است.

به نوشته فرانس ۲۴، در حالیکه امانوئل مکرون با اتهام محدود کردن حقوق شهروندان فرانسوی و کاهش شفافیت در داخل روبروست، سفر اخیر السیسی به پاریس بر تمایل دیرینه فرانسه برای چشم بستن بر ظلم نظامند در کشور‌های طرف تجارت تسلیحاتی خود صحه گذاشت. پاسخ رئیس جمهور فرانسه به انتقادات داخلی در چند جمله خلاصه شد: ما ترجیح می‌دهیم به جای بایکوت آنها، با همکاری اقتصادی و سیاسی مسیر اصلاحات حقوق بشری را در این کشور‌ها باز کنیم. من مسائل دفاعی و همکاری اقتصادی را به این اختلافات [در مورد حقوق بشر] مشروط نخواهم کرد.

استاندارد‌های متناقض و دوگانه غرب در قبال مسائل حقوق بشری همواره محل بحث از سوی منتقدان سیاسی بوده است. استانداردی که به خوبی در لفافه اظهارات شیمون پرز، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی هویدا است، آنجا که می‌گوید: در دهه ۵۰ میلادی زمانی که هیچ کشوری حاضر به فروش سلاح به ما نبود، فرانسه ما را به سلاح اتمی تجهیز کرد.

ناگفته پیداست آنجا که پای منافع مالی کشور‌های غربی در میان باشد سخن از همکاری و تعامل به میان می‌آید، اما در قبال کشور‌های مخالف خود داعیه دفاع از حقوق بشر شعار همیشگی آنهاست. نمونه بارز این تناقض در ارسال مداوم سلاح به عربستان برای سرکوب ملت یمن مشهود است.

 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: فراسنه حقوق بشر مکرون حقوق بشری حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۴۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، امانوئل ماکرون، رییس جمهور فرانسه می‌گوید که اروپا باید بحث و مناظره درباره توسعه قابلیت تدافعی انحصاری قاره سبز از جمله بازنگری در قوای هسته‌ای خود را آغاز کند.

ماکرون با اشاره به اینکه فرانسه همین حالا هم حمایت ناتو را در کنار خود دارد، گفت: باید فراتر برویم. فرانسه باید از امنیت خود اطمینان حاصل کرده و یک نیروی دفاعی قابل تکیه در سطح اروپا بسازد.

وی همچنین اضافه کرد: حصول اطمینان از امنیت شاید به معنای استقرار سپرهای (سامانه‌های) دفاع موشکی باشد که قادر به ایجاد بازدارندگی برابر استفاده از سلاح هسته‌ای هستند. قابل تکیه هم یعنی در اختیار داشتن موشک دوربرد که باعث بازدارندگی روس‌ها شود.

در بحبوحه جنگ اوکراین، شمار زیادی از رهبران غربی بر تقویت قوای دفاعی کشور متبوع خود تاکید کرده و مدعی شده‌اند که روسیه ممکن است ظرف چند سال آتی به ناتو حمله کند.

با این حال، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه با رد این ادعا، آن را «بی‌معنی» خواند و گفت که آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین حامی و سرمایه‌گذار ناتو، ۱۰ برابر بیشتر از مسکو در حوزه دفاعی هزینه می‌کند. وی همچنین تاکید کرد که تنش‌های ژئوپولیتیکی کنونی، تا حد زیادی به دلیل تصمیم ناتو مبنی بر چشم‌پوشی از منافع امنیتی روسیه ایجاد شده است.

ماکرون در واکنش به موضع وی در قبال سلاح هسته‌ای گفت: گرچه فرانسه تنها در صورت به خطر افتادن منافع حیاتی‌اش از زرادخانه خود استفاده خواهد کرد اما این منافع، بُعد اروپایی هم دارند و این بدان معناست که دکترین هسته‌ای فرانسه باید به اقتدار دفاعی اروپا کمک کند.

وی افزود: موافق گشودن این سرفصل هستم؛ مساله‌ای که متعاقبا باید دفاع ضدموشکی، شلیک موشک دوربرد و سلاح هسته‌ای را شامل شود.

ماکرون چندین سال است که حامی ایجاد یک «ارتش حقیقی اروپایی» است؛ ارتشی که بتواند به طور مستقل امنیت این قاره را تقویت و تامین کند. او ماه جاری هشدار داد که «اروپای امروز، فناپذیر است» و در ادامه خواستار «استقلال راهبردی» اروپا به ویژه در حوزه تولیدات دفاعی شد و مدعی شد که «اروپا باید نشان دهد که هرگز مطیع و وابسته آمریکا نیست.»

کد خبر 6090886

دیگر خبرها

  • باکو ادعای فرانسه درباره حمایت از تجزیه طلبان را رد کرد
  • وضعیت حقوق بشر در ایران برای اولین بار به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • انتشار گزارش مکتوب از وضعیت حقوق بشر در ایران
  • بیگانگان به دنبال فروش سلاح در خلیج فارس هستند
  • وجود تناقضات و استانداردهای دوگانه در سازوکارهای حقوق بشری
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد