Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@01:42:50 GMT

ادعای العربیه: ترکیه در آستانه انفجار است

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۹۴۴۴۱

ادعای العربیه: ترکیه در آستانه انفجار است

بر اساس این گزارش، «اتحادیه اروپا» دیروز (جمعه) خواستار اعمال مجازات‌هایی علیه آنکارا شد. حزب "جمهوری خواه خلق" ترکیه به دنبال این امر اعلام کرد که در کشمکش جاری میان آنکارا و بروکسل بی‌طرف نیست و به رغم تمامی تحولات شکل گرفته، به روابط خود با اتحادیه اروپا ادامه خواهد داد.

"اونال چیویکوز " دیپلمات سابق و معاون رئیس حزب جمهوریخواه خلق در امور خارجه به عنوان بزرگترین حزب مخالف دولت ترکیه در گفت وگوی ویژه با شبکه تلویزیونی العربیه عربستان ضمن اعلام این مطلب، حزب حاکم «عدالت و توسعه» در ترکیه به رهبری "رجب طیب اردوغان" را "عامل بحران موجود میان اروپا و ترکیه" دانست .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحران یاد شده به دنبال حفاری آنکارا در شرق دریای مدیترانه جهت یافتن منابع نفتی در نزدیکی جزایر یونان و قبرس طی یک ماه اخیر رو به وخامت گذاشت.

از سوی دیگر بر پایه همین گزارش، پارلمان ترکیه اخیرا از دولت اردوغان خواست، سیاست خارجی جدیدی اتخاذ کند به گونه‌ای که به همکاری دیپلماتیک این کشور با اتحادیه اروپا و به طور کلی کشورهای اروپایی لطمه وارد نشود و نباید علیه پایتخت‌های جهان از اصطلاحات و عبارت‌هایی استفاده کند که آنکارا حاضر نیست دیگران در موردش بکار ببرند.

پارلمان ترکیه همچنین از وزارت خارجه این کشور خواست تا به گفت وگوهای دیپلماتیک اولویت ببخشد و با در پیش گرفتن شیوه‌های دیپلماتیک سازنده، بر بحران‌های موجود با خارج فائق بیاید .

از سوی دیگر "ارزو یلماز" استاد دانشگاه و پروفسور در روابط بین‌الملل در گفت وگوی ویژ با شبکه تلویزیونی العربیه گفت: تحریم‌های اروپایی به طور حتم بر اقتصاد در ترکیه تاثیر منفی خواهند گذاشت. اگر هدف از مجازات‌های یاد شده تغییر یافتن خط‌مشی دولت آنکارا است، این امر به ویژه با وجود حزب «جنبش پان ترکیسم» در حاکمیت به واسطه ائتلافش با حزب عدالت و توسعه تحقق نخواهد یافت و در نتیجه آن یک انفجار سیاسی بزرگ در ترکیه روی خواهد داد.

یلماز افزود: من معتقدم اتحادیه اروپا اگر نتواند به واسطه تحریم‌ها به اهداف خود تحقق بخشد، به تقویت روابطش با احزاب مخالف اردوغان اقدام خواهد کرد، به ویژه با توجه به اینکه تحریم‌های یاد شده بخاطر رویکرد سخت‌گیرانه حزب جنبش پان ترکیسم تاکنون نتوانسته دولت کنونی را به سوی انجام اصلاحات و یا انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری و پارلمانی سوق دهد.

وی ادامه داد: تحریم‌های اروپایی به دنبال از دست رفتن فرصت مناسب تحقق یافت، به ویژه با توجه به اینکه اتحادیه اروپا و آمریکا ظرف یک دهه گذشته با رویکرد آنکارا با قاطعیت برخورد نکردند.

اجلاس سران کشورهای اروپا دیروز (جمعه) در بروکسل تشکیل یافت و خواستار اعمال مجازات‌هایی علیه شخصیت‌ها و نهادهای ترکیه مرتبط با حفاری در شرق دریای مدیترانه شد.

"امانوئل مکرون" رئیس جمهوری فرانسه در حاشیه این اجلاس گفت: ترکیه با ارسال سلاح و جنگجو به لیبی امنیت اروپا را در معرض تهدید قرار داده است و تحریم‌های آتی علیه آنکارا ، برخی  از مقامات و نهادهای دولتی ترکیه را در برخواهد گرفت.

کنگره آمریکا نیز دیروز (جمعه) قانون بودجه دفاعی کشور را به تصویب رساند . یکی از بندهای این قانون اعمال مجازات علیه ترکیه به دلیل خرید سامانه دفاع هوایی "اس ۴۰۰ " ساخت روسیه را مجاز اعلام کرد.

310 310

کد خبر 1465230

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ترکیه اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۴۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا

سخنگوی وزارت امور خارجه به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.

به گزارش سایت وزارت امورخارجه، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آن‌ها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آن‌ها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه