Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@20:06:21 GMT

تأثیر تغذیه صحیح بر کاهش مصرف داروها

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۹۶۰۴۳

تأثیر تغذیه صحیح بر کاهش مصرف داروها

عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه ایران با اشاره به تأثیر آموزش تغذیه و ارائه خدمات رژیم‌‌درمانی به مردم بر کاهش مصرف دارو و هزینه‌‌های سازمان‌‌های بیمه‌‌گر از ثبت رکوردی بی‌‌نطیر در دانش‌‌افزایی فارغ‌‌التحصیلان رشته تغذیه خبر داد. - اخبار اجتماعی -

دکتر فواد عسجدی در گفت‌‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری‌‌ها اظهار داشت: تغذیه از لحظه شکل گرفتن جنین در رحم مادر تا پایان زندگی نقش حیاتی در کیفیت زندگی و طول عمر فرد دارد؛ تغذیه نامطلوب باعث کاهش کیفیت زندگی و بروز بیماری‌‌ها می‌‌شود؛ ما با ژنتیک اجدادمان زندگی می‌‌کنیم؛ اجداد ما انسان‌‌هایی با فعالیت بدنی زیاد بوده‌‌اند ولی ما با آن ژنتیک در دنیای امروز زندگی می‌‌کنیم و کم‌‌تحرک هستیم؛ اگر فعالیت بدنی خود را بیشتر نکنیم و تغذیه ناسالم داشته باشیم به تدریج به بیماری‌‌های مزمن و متابولیکی مبتلا می‌‌شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از سوی دیگر در زمان حاضر با میکروب‌‌هایی زندگی می‌‌کنیم که نسبت به آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها مقاوم شده‌‌اند بنابراین چیزی که اهمیت دارد این است که سطح سیستم ایمنی خود را با تغذیه مناسب بالا ببریم.

عسجدی با اشاره به فعالیت برخی افراد در فضای مجازی و ارائه رژیم‌‌های غیراصولی ادامه داد: تغذیه یک علم تخصصی است و نباید ساده به آن نگاه کرد. تغذیه انسان‌‌ها یک تجارت نیست بلکه یک دانش و تخصص علمی است بنابراین افرادی که دارای صلاحیت نیستند نباید در علم تغذیه و رژیم‌‌درمانی دخالت کنند زیرا کیفیت و طول عمر زندگی افراد جامعه را به خطر می‌‌اندازند.

وی تصریح کرد: ما در پاندمی کرونا هستیم و بسیاری از ساختارهای بشری در حال تغییر هستند و در این شرایط یکی از مواردی که می‌‌تواند کیفیت زندگی و سیستم ایمنی بدن را بالا ببرد توجه به تغذیه سالم است؛ متخصصین تغذیه می‌‌توانند با تغییر سبک زندگی و تغذیه افراد، نیاز به مصرف دارو را در کشور کاهش دهند.

وی با ارائه مثالی افزود: چندی پیش خبر کمبود انسولین به گوش می‌‌رسید و توجه همه را به داروی انسولین جلب کرد در حالی‌‌که با اصلاح سبک زندگی و الگوی تغذیه‌‌ای می‌‌توان دیابت نوع 2 را در مراحل اولیه بیماری کنترل و فرد را از دریافت انسولین بی‌‌نیاز کرد. افرادی که در مراحل ابتدایی دیابت نوع 2 یا اصطلاحاً پیش‌‌دیابت هستند و یا در آستانه سندرم متابولیک و چاقی شکمی هستند با پیروی از یک رژیم غذایی سالم تحت نظر یک متخصص تغذیه دارای شماره نظام پزشکی تغذیه و آموزش تغذیه سالم می‌‌توانند از دریافت دارو بی‌‌نیاز شوند.

عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه ایران با بیان این‌‌که در صورت پیروی افراد از رژیم غذایی سالم تحت نظر متخصصین تغذیه، نگرانی بیماران برای کمبود مقطعی داروها نیز کاهش می‌‌یابد، تصریح کرد: آموزش تغذیه به مردم علاوه بر تضمین سلامت جامعه می‌‌تواند بار مالی و هزینه‌‌های سازمان‌‌های بیمه‌‌گر را نیز کاهش دهد.

وی با اشاره به اهمیت دانش‌‌افزایی متخصصین تغذیه برای ارائه خدمات تغذیه‌‌ای به افراد جامعه گفت: کنگره‌‌ها و دوره‌‌های آموزشی به دلیل شیوع کرونا به خوبی برگزار نمی‌‌شد و انجمن تغذیه ایران تصمیم گرفت سلسله وبینارهایی را برای آموزش متخصصین تغذیه طراحی کند. در همین راستا در انجمن تغذیه ایران نیازسنجی کردیم که بدانیم همکاران تغذیه در کدام قسمت تقاضای بیشتری برای دانش‌‌افزایی دارند.

وی از برگزاری 12 وبینار با عناوین رژیم‌‌درمانی در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌‌کیستیک، کبد چرب، کاهش وزن، تداخل غذا و دارو، کاربرد اکسل در محاسبات رژیم‌‌درمانی، جست‌‌وجوی پایگاه‌‌های اطلاعاتی، مکمل‌‌های ورزشی و مکمل‌‌های مرتبط با افزایش و کاهش وزن و تفسیر نتایج آزمایشگاهی کم‌‌خونی، برآورد میزان مواد مغذی و مطالعه موردی درمورد اختلالات خوردن و نکات کلیدی کنکور کارشناسی ارشد خبر داد و گفت: به طور میانگین هر وبینار 160 دقیقه زمان برد و سه هدف اصلی از برگزاری این وبینارها داشتیم؛ یکی این‌‌که دسترسی آسان و ارزان به همکاران تغذیه‌‌ای برای دانش‌‌افزایی‌‌شان بدهیم؛ دوم آن‌‌که بازار وبینارهای گران‌‌قیمت و بی‌‌کیفیت را بشکنیم و سوم این‌‌که به اساتید جوان فرصت داده شد که بتوانند در امر دانش‌‌افزایی فعالیت کنند. اگرچه این وبینارها رایگان بود اما شرکت متخصصین تغذیه در این آموزش‌‌ها با کنترل شماره‌‌های نظام پزشکی، دانشنامه‌‌ها و یا کارت دانشجویی افراد صورت گرفت و متخصصین تغذیه در این وبینارها به خوبی آموزش دیدند.

عسجدی با بیان این‌‌که 99.46 درصد شرکت‌‌کنندگان در این وبینارها تقاضای تکرار مجدد این دوره‌‌‌‌های آموزشی را داشتند، تصریح کرد: در طی 27 روز آموزش‌‌ها ارائه شد و 24 درصد از شرکت‌‌کنندگان دانشجویان کارشناسی، 21 درصد دانش‌‌آموخته کارشناسی، حدود 48 درصد دانشجویان و فارغ‌‌التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد، چهار درصد دانشجویان دکترای تخصصی و سه درصد نیز فارغ‌‌التحصیلان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌‌ها بودند که این میزان آموزش، در سطح دانش‌‌افزایی و آموزش رشته تغذیه و حتی در سایر گروه‌‌های علوم پزشکی، رکوردی بی‌‌نظیر است.

ایجاد اختلال در "بلوغ جنسی" به دلیل تغذیه نامناسب!شیوع بالای سوءتغذیه در بیماران بستری/ چرایی عدم بکارگیری متخصصین تغذیه در پیشگیری و درمان کروناسوءتغذیه در کمین بیماران بستری کرونایی/ نقش تغذیه در بهبودی بیماران چیست؟شیوع 50 تا 60 درصدی سوءتغذیه‌‌ بین بیماران بستری در بیمارستانچه کنیم تا به "دیابت" مبتلا نشویم؟!/ نقش تغذیه سالم در کنترل قندخون

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بهداشت و درمان داروی شیمیایی تغذیه سالم ویروس کرونا بهداشت و درمان داروی شیمیایی تغذیه سالم ویروس کرونا انجمن تغذیه ایران متخصصین تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۶۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از حذف قند و عوارضش، جزو پربازدیدترین‌های توییتر شد/ عکس

به گزارش خبرآنلاین، یک کاربر نوشت: «خانوم ۴۴ ساله با اندام باربی اومده استخر سانس که تموم شد زیر دوش بی‌حال شد افتاد رفتم بالاسرش کمک و فشارشو گرفتم ٧! دوبار غش و تشنج کرد، تا اورژانس برسه خوابوندم و سرم خوراکی دادم اورژانس سرم تزریقی زد باز فشار از ٨ بالاتر نمیومد چرا؟ قندو حذف کردم!»

این توییت در این شبکه اجتماعی بسیار پربازدید و پر کامنت شد. مدتی است که چالش ۲۱ روزه حذف قند در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است. در همین‌باره دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران در پاسخ به این سوال که با چالش ٢١ روزه حذف قند می‌توان لاغر شد، به خبرآنلاین می‌گوید: قندهای ساده شامل قند، شکر، شیرینی و شکلات در هرم غذایی و الگوی غذایی سالم هیچ جایگاهی ندارند.

دکتر محمد هاشمی، با اشاره به پر طرفدار شدن استفاده از چالش ٢١ روزه حذف قندهای ساده در فضای مجازی، درباره تاثیرات این چالش کاهش وزن ادامه می‌دهد: مصرف این خوراکی‌ها نه تنها ضرورتی برای بدن ما ندارد بلکه زیان‌های زیادی هم به‌همراه دارد. حذف قندهای ساده بواسط کاهش کالری دریافتی طی ٢١ روز می‌تواند درجاتی از کاهش وزن و آثار مثبت کاهش مصرف مواد قندی را به‌ همراه داشته باشد. اما ٢١روز، برای دستیابی به سلامت پایدار کفایت نمی‌کند بلکه باید یک برنامه مستمر و دراز مدت را برای اصلاح الگوی غذایی خود در نظر بگیریم.

برخی از علائم اولیه ترک مصرف قند

سردرد، هوس‌های وقت و بی‌وقت، نوسانات خلقی، خستگی، سرگیجه، اختلال در تمرکز. به طور مثال، هنگامی که برای اولین بار قند و شیرینی را حذف می‌کنید، احساس خستگی یا بی‌حالی دارید، اما به تدریج و با تنظیم پایدار قند خون در محدوده سالم، بدن افت قند را کمتر تجربه می‌کند و انرژی ثابت‌تری در طول روز دارد. به گفته کارشناسان، یک رژیم غذایی متعادل (با پروتئین کافی، چربی‌های سالم و فیبر) و هم‌چنین نوشیدن آب کافی در طول روز و ورزش منظم می‌تواند به تثبیت سطح قند خون و کاهش علائم ترک قند کمک کند.

حذف قند در مراحل اولیه ممکن است برای افراد سخت باشد، اما زمانی که بدن بتواند این چالش را بپذیرد و بر عوارض آن غلبه کند، مزایای ارزشمندی را کسب خواهد کرد که در راستای ارتقای سلامت کلی مفید است.

در هر حال لازم است بدانید که قند به خودی خود می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد؛ چرا که منبع اصلی سوخت مغز ما گلوکز (قند) است. اما زیاده‌روی در مصرف قند مشکلات سلامتی بسیاری را در بر دارد. حذف کلی قند از رژیم غذایی بسیار سخت است، زیرا تمام غذاهای حاوی کربوهیدرات درنهایت توسط بدن به قند تجزیه می‌شوند تا به عنوان انرژی از آن استفاده شود؛ از همین رو تمرکز بر کاهش مصرف قندهای مصنوعی اقدامی هوشمندانه‌تر است.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899996

دیگر خبرها

  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • روایتی از حذف قند و عوارضش، جزو پربازدیدترین‌های توییتر شد/ عکس
  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر
  • کلید اصلی کاهش وزن مشخص شد!
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید
  • توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند