Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - عرضه اولیه 12 درصد از سهام پتروشیمی بوعلی سینا با قیمت هر سهم 4143 تومان با مشارکت 4 میلیون و 519 نفر در بورس تهران صورت گرفت و روز چهارشنبه 19 آذر این شرکت به عنوان سیزدهمین شرکت بورسی هلدینگ خلیج فارس مورد توجه سهامداران حقیقی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از نیپنا، در حالی 12 درصد از سهام پتروشیمی بوعلی سینا معادل 420 میلیون سهم در بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران عرضه شد که قرار است سه درصد از سهام این شرکت نیز مجددا ظرف دو ماه آینده به بورس عرضه شود که مجموع سهام این شرکت در بورس به 15 درصد خواهد رسید و در بین شرکت های هلدینگ خلیج فارس بیشترین میزان عرضه و بیشترین سهامدار حقیقی را در بازار سرمایه به خود اختصاص خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پس از کشف قیمت 4143 تومان قرار بود به هر کد بورسی 200 سهم تعلق گیرد اما به دلیل استقبال سرمایه گذاران به کد معاملاتی 79 سهم تخصیص یافته است. این شرکت با نماد "بوعلی" در بخش محصولات شیمیایی گروه و طبقه تولید مواد شیمیایی پایه به جز کود درج شده است.
پتروشیمی بوعلی سینا از ابتدا تاکنون
پتروشیمی بوعلی سینا 29 فروردین سال 77 در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید و متعاقب آن در سال 83 با نام طرح آروماتیک سوم و سرمایه گذاری داخلی و خارجی به بهره برداری رسید. این سرمایه گذاری با مشارکت 1370 میلیارد ریال و 300 میلیون دلار بوده است که سرمایه گذاری ارزی آن از طریق فاینانس بلژیک و فرانسه و سرمایه گذاری ریالی از طریق مشارکت بانک ملت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام گرفته است.
سرمایه اولیه شرکت با 813 نیروی انسانی در بدو تاسیس یک میلیون تومان بوده که طی دو مرحله افزایش سرمایه به 350 میلیارد تومان رسیده است. مالکیت 70 درصدی سهام به هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و 30 درصد سهام هم به شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت تعلق دارد.
خوراک این مجتمع نفتا و میعانات گازی به میزان ١٧١٨ هزار تن در سال از پالایشگاه های پارسیان، فجر جم و مناطق نفت خیز جنوب و ١٣٩ تن بنزین پیرولیز در سال از مجتمع پتروشیمی امیرکبیر تامین می شود.
مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا در ‌منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره)، سومین طرح آروماتیکی صنایع پتروشیمی ایران را در اختیار دارد که عملیات اجرایی ‌آن در فروردین ماه 1380 آغاز شد و واحدهای تولیدی آن در سال 1383 راه‌اندازی شده است.‌ این پتروشیمی حلقه اصلی زنجیره تامین برای صنایع پایین دستی در تولید سوخت پلیمرها، شوینده ها در منطقه ویژه اقتصادی بندر ماهشهر است. این پتروشیمی بزرگترین تولید کننده مشتقات سوختی در بین پتروشیمی های کشور است.
محصولات تولیدی مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا شامل بنزن با ظرفیت تولید 180 هزار تن در سال برای مصارف استایرن ‌مونومر و ‌LAB، گاز مایع ‌LPG‌ با ظرفیت تولید 40 هزار تن در سال برای مصارف خوراک واحدهای الفین، برش سبک نفتا با ‌ظرفیت تولید 350 هزار تن در سال برای مصارف خوراک واحدهای الفین، برش سنگین نفتا با ظرفیت تولید 499 هزار تن در ‌سال برای مصارف سوخت، نفت سفید، ‌LAB‌ و حلال‌های صنعتی و ریفرمیت با اکتان +98 با ظرفیت تولید 700 هزارتن در سال ‌برای مصارف سوخت یورو 4، سوپر و معمولی است.‌
یکی از اتفاقات حاشیه ساز در پتروشیمی بوعلی وقوع آتش سوزی در سال 1395 بود که بخش هایی از فعالیت این پتروشیمی را مختل کرد . بر اساس عملیات اصلاحی که پس از سال 95 انجام شده است، بر اساس پیش بینی اعلام شده قرار است پروژه بازسازی واحد پارازایلین اسفند 1400 به بهره برداری برسد. درصد پیشرفت فیزیکی پروژه تا پایان نیمه نخست سال جاری حدود 23 درصد بوده است.
احمدزاده مدیرعامل پتروشیمی بوعلی سینا در زمان عرضه اولیه این شرکت به بورس به تشریح سه پروژه در دست اجرای این پتروشیمی اشاره کرد و اظهار داشت: پروژه شیرین سازی برش سبک پتروشیمی ‌بوعلی سینا یکی از طرح‌های در دست اقدام است که به‌منظور شیرین سازی برش سبک‌ترش و تبدیل آن به محصولات با ارزش ‌افزوده بالاتر همچون رافینیت و ‌LPG‌ طراحی و ساخته شده است که این پروژه تا پایان سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید.‌
وی همچنین عملیات ساخت و نصب مخزن ‌TK-2001C‎‌ پتروشیمی بوعلی سینا به دست تلاشگران ‌داخلی و با همکاری شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی را از دیگر پروژه‌های تأثیرگذار در آینده این مجتمع خواند که تا ‌پایان سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید و با بهره برداری از این مخزن امکان ذخیره‌سازی خوراک در مجتمع افزایش یافته و این امر سبب استمرار و افزایش ‌تولیدات مجتمع و سودآوری برای این شرکت خواهد شد.‌
احمد زاده به دیگر پروژه شرکت اشاره کرد و گفت: پروژه پارازایلین از مهم‌ترین پروژه‌های این شرکت است که به‌منظور ‌تکمیل زنجیره تولید پتروشیمی بوعلی سینا و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر همچون پارازایلین و ارتوزایلین نقش بسزایی ‌ایفا خواهد کرد و این محصول به‌عنوان خوراک شرکت پتروشیمی شهید تندگویان به مصرف خواهد رسید.‌
عملکرد مالی پتروشیمی بوعلی سینا
بر اساس اطلاعات منتشر شده این شرکت در کدال ( سامانه اطلاعات ناشران) در سال 1398 با ‌افزایش بیش از 300 درصدی سود و پیشرفت چشمگیر در پروژه‌های در دست اجرا توانست سود قابل توجهی را به دست آورد همچنین در شش‌ماهه نخست سال 99 با افزایش 2.8 برابری نسبت به سال 98، رکوردی جدید در سودآوری بیشتر و رسیدن به تحقق برنامه ریزی ها بوده است.
بر اساس گزارشات منتشر شده، میزان تولید کل شرکت در سال 98 برابر با 1.36 میلیون تن است که افزایش آن نسبت به سال قبل 77 هزار تن برآورد می شود.
در بخش تولیدات این مجتمع پتروشیمی، محصول با ارزش برش سبک نفتا با 39 درصد، گاز مایع با 25 درصد و ‌بنزن با بیش از 23 درصد تولید نسبت به 6 ماهه نخست سال قبل همراه بوده که بر این اساس، با افزایش تولیدات پتروشیمی ‌بوعلی سینا، بازار کشور از واردات محصول بنزن بی‌نیاز شده است.‌
درحال حاضر طی 8ماهه سال 99 میزان تولید شرکت 984 هزار تن بوده است که حدود 11 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش تولید داشته است.
مقدار فروش کل شرکت در سال 98 برابر با 1.34 میلیون تن که نسبت به سال قبل 216 هزار تن معادل 19 درصد افزایش داشته است.
ارزش کل فروش شرکت در سال 98 بالغ بر 8 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به سال های 97 و 96 به میزان 94 و 139 درصد افزایش یافته است. نرخ میانگین فروش محصولات سال 98 نسبت به سال گذشته با افزایش 63 و 174 درصدی همراه بوده که این امر تحت تاثیر تغییرات قیمت جهانی محصولات، قیمت نفت و نرخ تسعیر ارز بوده است.
همچنین در حوزه فروش محصولات در این مجتمع پتروشیمیایی در نیمه نخست 99، محصولات با ارزش مانند برش سنگین 293 درصد و ‌محصول استراتژیک بنزن 105 درصد فروش در مقایسه با مدت مشابه سال قبل را به ثبت رسانده است.‌ بدین ترتیب مقدار فروش محصولات این شرکت در شش ماه نخست سال 99 نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20 درصد افزایش ‌یافته است.
محصولات صادراتی پتروشیمی بوعلی سینا در سال 98، برش سنگین، بنزن، ارتوزایلین، مخلوط زایلین، ریفرمیت و رافینت است که در مجموع، 860 هزار و 33 متریک تن محصولات فوق به ارزش 52 میلیون و 956 هزار و 859 میلیون ریال به فروش رسید.

ظرفیت تولید پتروشیمی بوعلی سینا از لحاظ تامین خوراک حدود یک میلیون و هفتصد هزار تن است. حدود 65 درصد محصولات پتروشیمی بوعلی صادراتی و ارز آور است.
به گفته احمدزاده مدیرعامل پتروشیمی بوعلی سینا بین 500 ‌میلیارد دلار تا 800 میلیون دلار ارزآوری دارد و در حدود 35 درصد محصولات این شرکت در بازارهای داخلی به فروش می رسد.
پتروشیمی بوعلی سینا بیش از 800 نفر نیروی کار در واحدهای مختلف دارد که با آموزش مستمر آنان در منطقه ویژه پتروشیمی ‌به‌عنوان یکی از نخبه پرورترین شرکت‌های پتروشیمی شناخته می‌شود.‌
صنعت پتروشیمی کشور با اهداف کسب ارزش افزوده بیشتر و سودآوری، گوی رقابت را از دیگر صنایع کشور به دست گرفته اند. اهداف استراتژیک و چشم انداز توسعه و پیشرفت نیز همواره در برنامه ریزی شرکت های پتروشیمی تعریف شده است. پتروشیمی بوعلی نیز با برنامه ریزی راهبردی در ارائه اهداف استراتژیک در افق 1402 در نظر دارد ابتدا ساختار هزینه ناشی از تبعات تغییر نرخ ارز را بهبود ببخشد؛ علاوه بر آن توسعه بازار از طریق افزایش تولید و فروش محصولات، توسعه سبد محصولات، افزایش سود با سرمایه گذاری از طریق خرید سهام و غیره را در دست اقدام دارد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: پتروشیمی بوعلی سینا مجتمع پتروشیمی سال برای مصارف بهره برداری ظرفیت تولید هزار تن در سال فروش محصولات سرمایه گذاری خواهد رسید نخست سال بر اساس برش سبک سال قبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۸۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند

شرکت ملی نفت ایران با هدف مطالعه توسعه میدان‌های گازی و تولید روزانه ۱۲۷ میلیون مترمکعب گاز هفت تفاهم‌نامه همکاری به ارزش ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلون دلار با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی امضا می‌کند.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید سه‌شنبه صبح (۱۱ اردیبهشت) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برگزار می‌شود.

شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم با هدف تأمین پایدار و رفع ناترازی گاز کشور و تأمین خوراک صنایع پتروشیمی، اقدام‌هایی گسترده‌ را طرح‌ریزی و اجرا کرده است. در این زمینه می‌توان به امضای قرارداد و اجرای طرح‌های توسعه فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی، توسعه گام نخست میدان گازی کیش، پروژه‌های جمع‌آوری گازهای مشعل، طرح‌ ضربتی توسعه میدان‌های گازی شرکت نفت مناطق مرکزی و .... اشاره کرد.

شرکت ملی نفت ایران برای تحقق این اهداف و توسعه میدان‌های گازی کشور با استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی، مذاکراتی پرشمار را با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید ایرانی انجام داده است. در نتیجه این اقدام‌ها، تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی در جنوب، جنوب غرب کشور و خلیج همیشه فارس با تخمین حجم سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلار و ۴۰۰ میلیون دلار و با هدف تولید حدود روزانه ۱۲۸ میلیون مترمکعب گاز با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی امضا می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود با تکمیل مطالعات تفاهم‌نامه‌های یادشده و امضا و اجرای کامل قراردادهای طرح‌های یادشده، ضمن افزایش تولید گاز کشور و رفع ناترازی، ۲۵ هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم به‌ویژه در استان‌ها و شهرهای محل اجرای طرح‌ها ایجاد شود.

براساس برنامه‌ریزی‌ها یک درصد از حجم سرمایه‌گذاری یادشده برای انجام مسئولیت‌ اجتماعی شرکت ملی نفت ایران به‌ویژه در مناطق نفت‌خیز صرف خواهد شد.

در این طرح‌ها، برای نخستین بار هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی به‌منظور تأمین پایدار خوراک مورد نیاز مجموعه‌های به مطالعه و توسعه بالادستی میدان‌های گازی کشور می‌پردازند که گامی مؤثر برای تأمین مطمئن و پایدار خوراک این صنایع، استفاده از سرمایه‌های انباشته‌شده در این مجموعه‌ها، استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در صنایع پتروشیمی و ثروت‌آفرینی برای کشور است.

بر اساس این گزارش، تفاهم‌نامه‌های توسعه میدان‌های گازی «زیره و خارتنگ» و ساختار اکتشافی «دارنگ»، توسعه میدان‌های گازی «سفید زاخور، سفید باغون و هالگان»، توسعه مخازن «خامی زیلایی و کارون» و جمع‌آوری گازهای همراه مسجدسلیمان، توسعه میدان گازی «عسلویه غربی» و ایستگاه تقویت فشار کنگان، توسعه مخازن «خامی شهیدان، زیلایی و کارون»، توسعه میدان‌های گازی «میلاتون و رودک، بینک و رگ سفید» و توسعه میدان‌های گازی «اهواز و مارون خامی» با حضور وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مدیران ارشد صنعت نفت امضا می‌شوند.

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند
  • تولید متانول سبلان ۶۹ درصد افزایش یافت
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • تجمع دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • کگهر سهامدار حقوقی جدید کگل!
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" با طراحی و تولید محصولات جدید
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم با طراحی و تولید محصولات جدید