Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، به دعوت علی‌محمد سعادتی، شهردار منطقه و با حضور محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران، عبدالرضا گلپایگانی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران، مهدی کرمی، مدیرکل حراست شهرداری تهران، کاوه حاجی‌علی‌اکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، حامد سلیمی، مدیرکل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه شهرداری تهران جلسه‌ای در ساختمان ناحیه ۴ شهرداری منطقه ۱۲ برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه نخست سعادتی ضمن قدردانی از تصویب یک فوریت طرح پیشنهادی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در مورد الزام شهرداری تهران در تهیه طرح تفصیلی ویژه برای منطقه ۱۲ در هفته گذشته گفت: در محله هرندی با بناهای ناایمن کوچک‌اندازه و با بافت قطعات ریزدانه روبه‌رو هستیم که با روش‌های معمول اعطای مجوز نمی‌توان برای آنها گره‌گشایی کرد. این موضوع یکی از مواردی است که ضرورت تهیه طرح تفصیلی ویژه برای منطقه ۱۲ را نشان می‌دهد.

وی افزود: از آنجا که در فصل بارش، هر لحظه بیم آن می‌رود که سقف این خانه‌ها ریزش کند، به‌طور جدی نیازمند تعمیرات و بازسازی هستند. اکنون خواسته ساکنان این ساختمان‌ها این است که خانه‌هایشان را با همان متراژی که دارد، با مصالح جدید و سازه مقاوم بازسازی کنند؛ چراکه این خانه کوچک، شاید همه دارایی یک خانوار به شمار رود و در حفظ این سرپناه، نه متراژ و نه طبقه مازادی می‌خواهند.

سعادتی با ابراز علاقه‌مندی برای فراهم‌شدن شرایط قانونی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی در این حوزه بیان کرد: در حال حاضر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، کمیته امداد، قرارگاه‌های محرومیت‌زدایی و خیرین و مالکین برای حل این مشکل دست‌به‌دست هم داده‌اند و درخواست من این است که مسیری برای صدور پروانه برای تخریب و نوسازی اضطراری با توجه به حساسیت این بناها و میزان آسیبی که به آنها وارد شده، ایجاد شود تا با سرعت و امکانات قانونی جدید این امر صورت پذیرد.

در ادامه گلپایگانی با تأکید بر اهمیت پرداختن به اسکان کم‌درآمدها در شهر و بیان این نکته که شهر خوب، شهری است که برای همه اقشار جامعه، فضای مناسب زندگی را فراهم سازد، گفت: به‌رسمیت‌شناختن اسکان کم‌درآمدها به همراه حفظ کرامت انسانی آنها، کلیدی‌ترین نکته‌ای است که شاید در دوره‌های قبلی شهرسازی و مدیریت شهری فراموش شده و به همین دلیل تمهیداتی مانند مسکن مهر به دلیل فاصله زیاد تا شهر با استقبال این قشر روبه‌رو نشد.

وی ادامه داد: مطابق قانون اساسی، وظیفه حکومت و شهر است که برای افراد کم‌درآمد، فضای زندگی حداقلی که داشتن یک سرپناه امن است، مهیا سازد و توان آن هم در کشور موجود است.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در تأیید سخنان شهردار منطقه ۱۲ گفت: باید در چنین محله‌هایی، لااقل همین بنایی را که الان داریم و در وضعیت اضطراری است، تعمیر و آماده سکونت کنیم؛ بدون سخت‌گیری‌های رایج در زمینه تأمین پارکینگ و… که شاید نیاز اساسی این خانه‌ها هم نیست.

سالاری نیز با یادآوری این نکته که در منطقه ۱۲ مشکل ما این است که طرح تفصیلی شهر تهران که به صورت یکپارچه و مبتنی بر یک‌سری مبانی و شاخص برای همه مناطق و محلات تدوین شده، کارایی ندارد، بیان کرد: در واقع اگر بخواهیم تحقق‌پذیری طرح تفصیلی که یکی از مصوبات شورا در ابتدای همین دوره بوده، بررسی کنیم، متوجه می‌شویم یکی از دلایلی که تکالیف طرح تفصیلی به سرانجام نمی‌رسد، همین مسأله است؛ به‌ویژه بحث پارکینگ که یکی از موانع جدی در حوزه نوسازی بافت فرسوده است.

وی با ابراز رضایت از اینکه اکنون دغدغه این بازنگری در طرح تفصیلی هم در منطقه ۱۲، هم در شهرداری تهران و هم در کمیسیون ماده پنج ایجاد شده، ادامه داد: محله هرندی می‌تواند به عنوان محله پایلوت در این بازنگری قرار گیرد و در این محله با شرایط خاص خود این محله، چندین خانه متعلق به بافت فرسوده نوسازی شود.

سپس کرمی ضمن تأکید بر پیگیری و رفع معضل فعلی محله، طرح و برنامه‌ای کلان و بلندمدت برای اصلاح ساختاری مسائل موجود را خواستار شد و گفت: در این حوزه نیازمند برنامه‌ای عملیاتی-فوریتی برای رفع معضل ناایمنی در محلات کم‌برخوردار هستیم.

در پایان حاضران به بازدید میدانی از برخی خانه‌های بافت فرسوده محله هرندی پرداختند و در مورد وضعیت صدور پروانه اضطراری تعمیرات اساسی برای آنها تصمیم‌گیری کردند.

کد خبر 5094007

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان نوسازی شهر تهران محله هرندی شهرداری تهران طرح تفصیلی شهرداری منطقه 12 شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش هفته پژوهش ویروس کرونا شورای شهر قوه قضاییه روح الله زم میراث فرهنگی شهر تهران معلولان لایحه بودجه ۱۴۰۰ قاچاق گردشگری شهرداری تهران طرح تفصیلی شهر تهران منطقه ۱۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۱۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش کودکان کار در پایتخت

امانی گفت: حضور کودکان کار در سطح شهر کاهش یافته است.

به گزارش مشرق، ناصر امانی در رابطه با اجرای طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در پایتخت طی مدت اخیر، اظهار کرد: بنده بر اساس آنچه در دو محله‌گردی اخیر مشاهده کردم، شهرداری در این زمینه خوب عمل کرده بود و مردم اذعان داشتند که جمع‌آوری معتادان متجاهر در محلات به خوبی صورت می‌گیرد.

وی افزود: در بازدیدی که از محلات در اسفندماه سال قبل و فروردین ماه امسال داشتم، مردم از جمع‌آوری و ساماندهی معتادان رضایت داشتند اما همچنان این نگرانی برای بازگشت آنها وجود دارد و امیدواریم این بار به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده باشد که جمع‌آوری نهایی را شاهد باشیم و معتادان پس از مدتی به سطح محلات بازنگردند.

امانی با اشاره به فعالیت کودکان کار در سطح شهر نیز گفت: حضور کودکان در سطح شهر کاهش یافته است؛ در گذشته در چهارراه‌ها بیش از این با کودکان روبه‌رو بودیم اما اکنون تعداد آنها بسیار کمتر شده است. امیدواریم ساماندهی کودکان کار نیز به نتیجه برسد و شاهد فعالیت هیچ کودکی در سطح شهر تهران نباشیم.

این عضو شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه شهردار تهران حکم نمایندگی ویژه رئیس‌جمهور را در ساماندهی آسیب‌های اجتماعی دارد، یادآور شد: شهردار تهران در همین راستا یک مرکز رصد راه‌اندازی کرده و قرار بر این بوده که ظرفیت تمام نهادهای متولی این موضوع در شهر به کار گرفته شود که نمی‌دانیم تمام این نهادها پای کار آمده‌اند یا خیر؟

وی با اعلام اینکه فعلاً آثار ابتدایی اقدامات در راستای ساماندهی آسیب‌های اجتماعی که عمدتاً توسط شهرداری تهران انجام شده، قابل مشاهده است، اظهار کرد: در مدت اخیر کلونی‌های بزرگ معتادان را که مدتها قبل بازدید کرده بودم، رصد نکردم، ضمن اینکه گزارشی مبنی بر بازگشت معتادان به این کلونی‌ها نیز دریافت نکردم.

دیگر خبرها

  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند + جدول
  • کاهش کودکان کار در پایتخت
  • محله کم‌برخوردار حصه در مسیر توسعه‌ است
  • ۶۰ درصد ساکنان جوادیه تهران افغانستانی اند
  • اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • محلات بی دفاع مستعد وقوع بزه سرقت و سایر جرائم
  • امانی، عضو شورای شهر: ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • ابرپروژه مسکونی تهران در محله یاخچی آباد با ۱۰ هزار واحد ساخته می شود