Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی معاون وزیر جهاد کشاورزی درخصوص طرح راه اندازی مرکز خدمات تخصصی دانش بنیان انار که به همت جهاد دانشگاهی استان مرکزی قرار است انجام شود، گفت: از این طرح های تحقیقاتی و دانش بنیان حمایت کرده و با تشکیل جلسات در وزارت جهاد کشاورزی سازوکار اجرایی شدن آن را فراهم خواهیم کرد.

محمدعلی طهماسبی ۲۲ آذرماه در جلسه هم اندیشی بررسی مشکلات بخش کشاورزی شهرستان های ساوه و زرندیه گفت: در باغات شهرستان ساوه بهتر است از آبیاری تجمیعی و هوشمند استفاده شود ولی مسائل اجتماعی اینگونه اقدامات در سطح شهرستان باید رفع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در خصوص موضوع راه اندازی مرکز خدمات مکانیزاسیون که در جلسه مطرح شد، در قانون سازمان تعاون، موضوع ایجاد این شرکت ها دیده شده و می توان از این ظرفیت قانونی استفاده کرد . در حال حاضر اگر کشاورزان پیشرویی در شهرستان برای ورود به این حوزه وجود دارند، مراجعه کنند. تسهیلات 15 درصدی هم می توان به آنها اختصاص داد و در مجموع ظرف قانونی اینکار وجود دارد.

طهماسبی تاکید کرد: باید مدیری برای این شرکت ها انتخاب شود که بتواند به گونه ای مدیریت کرده و خدمات را به کشاورزان ارائه دهد، که هزینه آن در زمان برداشت بازپرداخت شود. برای کمک به انجام این مهم می توان با بانک ها نیز تعامل کرد.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: استان مرکزی در تنوع، میزان و جایگاه اثر بخشی تولیدات کشاورزی در زمره 10 استان برتر کشور است. این استان کمتر از دو درصد جمعیت کشور را دارد، اما بیش از سه درصد محصولات کشاورزی کشور در این استان تولید می شود و در اکثر محصولات، مازاد نیاز استان تولید می شود.

وی بیان کرد: در برخی محصولات، استان مرکزی برند ملی دارد برای مثال تولید انار در 12 هزار هکتار سطح زیر کشت و بیش از 150 هزار تن که رتبه های اول و دوم کشور مربوط به استان مرکزی است و صادرات پسته ارگانیک با 13 هزار هکتار مختص زرندیه است. در حوزه شهرک های گلخانه ای با شهرک گلخانه ای آوه به عنوان بزرگترین شهرک گلخانه ای کشور، استان برتر است و افزون بر 90 درصد ماهیان زینتی در استان مرکزی در شهرستان های اراک، محلات و خمین انجام می شود.

آنجفی گفت: کشت 200 هکتار سبزی و صیفی، رتبه سوم تولید گوشت قرمز کشور، تولید سالانه 70 هزار تن مرغ در استان که 30درصد آن مازاد بر تولید است، برخورداری از ظرفیت تولید 380 هزار تن شیر، ارتقای رتبه 12 به هشتم کشور در تولید گندم و توسعه کشت گیاهان دارویی از مزیت های استان مرکزی است.

وی در ادامه گفت: در حوزه تدوین قوانین و مقررات در موضوعات مختلف کشاورزی چالش داریم که بزرگترین مشکل تامین سرمایه است. عطش زیادی نیز در این حوزه وجود دارد و در این راستا نیاز به قوانین توسعه‌ای از سوی مجلس داریم. از محل منابع صندوق توسعه ملی 45 درصد به بخش کشاورزی و 55 درصد برای سایر حوزه های تخصیص داده شده است ولی به دلیل عطش کشاورزی در این حوزه در استان مرکزی 82 درصد جذب بخش کشاورزی شد و عمده آن از طریق بانک کشاورزی جذب شد.

آنجفی همچنین گفت: باید قانون تمرکز اختیارات اجرایی شود چرا که در حوزه کشاورزی پاسخگوی خواسته هایی هستیم که اختیاری در آن نداریم.

وی عدم امکان صدور سند مالکیت برای اراضی ملی که برای سرمایه گذاری واگذار می شود را از دیگر مشکلات برشمرد و گفت: امروز کمبود آب بحران بزرگ کشاورزی است و راهکار ما استفاده از توسعه روش های نوین آبیاری است. در استان مرکزی حدود 70 هزار هکتار از اراضی کشاورزی تحت پوشش سیستم های نوین آبیاری قرار دارد. هم اکنون 160 هزار هکتار اراضی آبی در استان وجود دارد که باید تحت پوشش سیستم های نوین آبیاری قرار گیرد.

وی همچنین خواستار حفظ کاربری اراضی کشاورزی شد و گفت: میل به تفکیک اراضی کشاورزی بالاست و قانون جامعی در این حوزه وجود ندارد و تعارضات بسیاری حتی در احکام قضایی در نتیجه برداشت‌های دوگانه وجود دارد که نیازمند بازنگری و تدوین قانون است.

عبدالحسین محمدی مدیر کل منابع طبیعی استان مرکزی نیز گفت: در استان مرکزی عملیات آبخیزداری در 12 هزار نقطه انجام شده است.

وی بیان کرد: شفاف سازی وضعیت اراضی ملی در راستای صیانت از اراضی ملی در دستور کار قرار دارد. همچنین تجهیز منابع طبیعی به امکانات مکانیزاسیون اطفای حریق برای تسریع در خاموش کردن حریق در مراتع ضرورت دو چندان دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی جهاد دانشگاهی وزارت جهاد كشاورزي ساوه استانی شهرستانها استان مرکزی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۳۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۸ درصد از مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره شهرداری خمین زنان هستند

حمید احمدی گفت: پارسال ۴۴۳ نفر برای دریافت خدمات مشاوره ای به دفتر مشاوره شهرداری خمین مراجعه کردند.

وی ادامه داد: یکی از راه کارهای کاهش آسیبهای اجتماعی ارائه خدمات تخصصی و مشاوره ای رایگان و در دسترس است که در ارتقای سلامت افراد جامعه موثر است.

شهردار خمین بیان کرد: در این راستا کارگاههای تخصصی مهارتهای زندگی در مساجد ، مدارس ، ادارات و نهادها برگزار شد.

احمدی گفت: مشکلات خانوادگی بیشترین درصد علت متاهلین مراجعه کننده به دفتر مشاوره شهرداری خمین است.

وی اضافه کرد: در زمینه اجتماعی فقدان مهارت های اجتماعی و ارتباط موثر، مهمترین علت مراجعه کنندگان است.

شهردار خمین عدم اعتماد به نفس، ضعف در خودآگاهی و خود شناسی، فقدان کنترل خشم بارز را مسائل فردی بیان کرد.

احمدی، عدم مسئولیت پذیری زوجین بیشترین علت اختلافات زناشویی عنوان کرد و گفت: مشکلات خانواده‌ها در ارتباط با فرزندان فاصله‌های عاطفی ، اختلافات در نحوه تربیت فرزندان پ نبود تعادل بین زندگی است.

شهردار خمین تاکید کرد: پایه و اساس تشکیل مرکز مشاوره رایگان در سطح شهر ارتقاء سلامت شهروندان، ارائه تخصصی و مشاوره ای رایگان و ایجاد تعاملات صحیح و تمرین رفتارهای صحیح در جامعه است.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • گارانتی متین؛ مرکز تخصصی تعمیر اسپیکر در کشور
  • طلابی که اقدام به تشخیص نیازهای جامعه و حل مسئله می کنند حمایت می شوند
  • خدمات رسانی به مصدومین تصادف زنجیره‌ای ۷ خودرو در جاده شوش اهواز
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته ای
  • حجازی: باید برای هفته آخر راهکاری اندیشیده شود
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده
  • هشدار زرد هواشناسی خوزستان درخصوص سامانه بارشی جدید
  • ۵۸ درصد از مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره شهرداری خمین زنان هستند
  • ۴۰۶ هزار نفر در آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش شرکت کردند
  • کارگاه تخصصی کتابت قرآن کریم شمال غرب در مراغه