Web Analytics Made Easy - Statcounter

در واکسن شرکت فایزر/بایونتک از نانوذرات لیپیدی برای محافظت از هسته اصلی واکسن یعنی mRNA استفاده شده، اما واقعا ساز و کار این واکسن چگونه است؟ به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، شرکت آلمانی بیونتک برای ساخت و آزمایش واکسن ویروس کرونا، موسوم به BNT ۱۶۲ b ۲، با شرکت فایزر همکاری می‌کند. آن‌ها آزمایش بالینی انجام داده‌اند که نشان می‌داد میزان اثربخشی واکسن در جلوگیری از کووید ۱۹ در حدود ۹۵ درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ویروس SARS-CoV-۲ حاوی پروتئین‌هایی است که از آن‌ها برای ورود به سلول‌های انسانی استفاده می‌کند. این پروتئین‌ها که به آن‌ها پروتئین‌های سنبله گفته می‌شود، گزینه‌ای مطلوب برای توسعه واکسن هستند.

شرکت فایزر/بایونتک نیز همانند شرکت مادرنا از mRNA برای تولید پروتئین سنبله استفاده کرده است. در این واکسن از RNA پیام‌رسان که mRNA خوانده می‌شود، استفاده شده است. mRNA ماده ژنتیکی است که سلول‌های ما برای ساخت پروتئین، آن را به‌کار می‌گیرند. این ماده به‌شدت شکننده بوده و در صورت تزریق مستقیم به بدن توسط آنزیم‌های طبیعی از بین می‌روند. فایزر و بایونتک برای محافظت از واکسن خود، mRNA را درون ساختار‌های نانوذرات لیپیدی قرار داده‌اند.

پس از تزریق به بدن، ذرات واکسن به سلول‌ها وارد شده و mRNA آزاد می‌شود. سلول‌ها توالی mRNA را می‌خوانند و پروتئین‌های سنبله می‌سازند. در انتهای کار، mRNA حاصل از واکسن توسط سلول از بین می‌رود و هیچ اثر دائمی باقی نمی‌ماند.

پروتئین سنبله تولید شده در بدن، توسط سیستم ایمنی بدن قابل تشخیص هستند. سلول‌های T در بدن، پروتئین سنبله را شناسایی کرده و زنگ هشدار در بدن زده می‌شود و از سایر سلول‌های ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت کمک خواسته می‌شود.

سلول‌های ایمنی اقدام به تولید آنتی‌بادی بر ضد این پروتئین‌ها می‌کنند. این آنتی‌بادی‌ها موجب مصونیت بدن در برابر ویروس کرونا می‌شوند. زمانی‌که بدن در معرض ویروس قرار بگیرد، آنتی‌بادی‌ها می‌توانند روی سنبله‌های ویروس کرونا بچسبند و مانع از اتصال ویروس به سلول‌ها شده و از عفونت جلوگیری کنند.

برای اثربخش بودن واکسن شرکت فایزر/بایونتک، باید دوز کافی به بدن برسد. برای این کار به دو تزریق نیاز است که به فاصله ۲۱ روز از یکدیگر، تزریق انجام می‌شود. از آنجا که واکسن بسیار جدید است هنوز مشخص نیست که محافظت و مصونیت ایجاد شده در بدن چه مدت ادامه خواهد داشت.

این امکان وجود دارد که در ماه‌های بعد از واکسیناسیون، تعداد آنتی‌بادی‌ها و سلول‌های T کاهش یابد. اما اطلاعات مربوط به ویروس کرونا برای سال‌ها یا حتی دهه‌ها در سیستم ایمنی بدن وجود خواهد داشت.

لازم به ذکر است که ماه ژوئیه سال جاری میلادی، دولت آمریکا یک قرارداد ۱٫۹ میلیارد دلاری برای دریافت ۱۰۰ میلیون دوز از این واکسن با فایزر/بایونتک امضا کرده که باید تا دسامبر تحویل داده شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: واکسن کرونا فایزر کرونا فناوری نانو پروتئین ها شرکت فایزر آنتی بادی سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۵۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پا قلب دوم انسان است، از این رو مراقبت از آن برای حفظ سلامتی بسیار ضروری است. نوعی کفی طبی ارتوپدی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات تولید شده که علاوه بر کاهش فشار غیرطبیعی به پا، از ایجاد بوی نامطبوع نیز جلوگیری می‌کند.

امروزه به دلیل مشغله‌های کاری و بالا رفتن میانگین سنی جامعه، مشکلات ارتوپدی نیز در حال افزایش است. عدم تشکیل شدن قوس کف پا و یا به عبارتی صافی کف پا باعث فشار غیرطبیعی وزن بدن به کف پا شده که عوارض ناشی از این فشار باعث درد زانو، لگن و کمر می‌شود.

کفی‌های طبی مخصوص صافی کف پا با داشتن برجستگی‌های متناسب با قوس کف پا و ساختار کف پا باعث حفظ سلامتی می‌‌شود. کارگاه تولیدی ایمانی اقدام به تولید کفی طبی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات می‌کند که با برند پایپا طب در بازار قابل تهیه هستند.

این کفی‌ها که هم برای کفش‌های ورزشی و هم رسمی قابل استفاده هستند، از برجستگی‌ متناسب با قوس پا برخورداربوده و به حفظ ساختار قوس کف پا کمک شایانی می‌کنند. استفاده از این کفی‌های نانویی می‌تواند به اصلاح کف پای صاف نیز کمک کند و در عین حال کاربر از مزیت آنتی‌باکتریال بودن آن نیز بهره‌مند می‌شود.

این شرکت برای افرادی که با مشکل دیابت روبرو هستند  کفی طبی دیابتی تولید کرده است. افراد دیابتی‌ به طور معمول از گردش خون ضعیف و از دست دادن احساس در اندام‌های خود رنج می‌برند و این مشکل بیشتر در پای آن‌ها دیده می‌شود.

با پیشرفت دیابت، آن‌ها ممکن است به نوروپاتی مبتلا شوند که مشکلات حسی را به دنبال دارد و اغلب باعث می‌شود فشار و اصطکاک بیش از حد و سایر آسیب‌ها را به خوبی حس نکنند.

به همین دلیل، بیماران دیابتی در معرض زخم، عفونت و در موارد شدید قطع عضو هستند.

مناسب بودن کفش برای جلوگیری از اصطکاک، زخم‌های فشاری و فشار اضافی روی پا در این افراد بسیار مهم است. همچنین کفی‌ها به عنوان قسمت داخلی کفش، مستقیماً با کف پا در تماس هستند.

تعرق پا علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع و آزاردهنده باعث رشد باکتری و قارچ بین انگشتان و بیماری‌های عفونی می‌شود. کفی طبی دیابتی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات می‌تواند در کاهش این مشکل موثر باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص