Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-06@22:18:10 GMT

علمای شیعه مرزبانان امت اسلامی هستند

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۰۹۶۰۵

علمای شیعه مرزبانان امت اسلامی هستند

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، حجت‎الاسلام سید محمدعلی آل‌هاشم نماینده‌ ولی‌ فقیه در آذربایجان‌ شرقی، در مراسم آئین ملی نکوداشت سالگرد شهادت آیت‌الله قاضی طباطبایی که به‌صورت حضوری و آنلاین در سالن استاد شهریار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برگزار شد، اظهار کرد: آیت‌الله قاضی طباطبایی فردی قاطع، محکم، شجاع و در عین حال مهربان بود و با حضور در تظاهرات انقلابی و برگزاری مراسم ختم برای آیت‌الله سیدمصطفی خمینی در مسجد قزللی تبریز و برگزاری راهپیمایی تاسوعا و عاشورا نقش مهمی داشت و جزء نخستین کسانی بود که برای خلع شاه از سلطنت اعلامیه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه علمای شیعه، علمایی متعهد و وظیفه‌شناس هستند که در طول تاریخ مسئولیت سنگین الهی را به انجام می‌رسانند، بیان کرد: آنان برای رهبری فکری جامعه اسلامی از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند و دلی سرشار از عشق دارند که آنان را به سوی اهداف و ارزش‌های الهی سوق می‎دهد و به این وسیله از مرزهای عقیدتی و ایمانی مردم پاسداری کرده و از هجوم لشکر شیطان و خناسان وسوسه‌گر مراقبت می‌کنند.

نماینده‌ ولی‌ فقیه در آذربایجان‌ شرقی اضافه کرد: علمای شیعه مرزبانان ما هستند، حضرت آیت‌الله شهید قاضی‌طباطبایی هم از مرزبانان اعتقادی در سنگر علم اجتهاد و فقاهت بود، این عالم پرتلاش و مجاهد شب زنده‌دار در طول عمر بابرکتش خدمات قابل توجهی را برای دنیای اسلام به‌ویژه فرهنگ اهل بیت علیه السّلام انجام داد و تا سر حد شهادت در دفاع از ائمه پیش رفت.

وی با ارائه‎ نکاتی از زندگینامه‎ شهید آیت‌الله قاضی طباطبایی گفت: این شهید سرافراز در تبریز و در یک خانوده‌ اصیل دیده به‌جهان گشود و تحصیلات مقدماتی علم دینی را در محضر پدر و عمویش فرا گرفت و به اتفاق پدرش توسط رضاخان به تهران تبعید شد و پس از پایان این مدت برای یک سال دیگر به مشهد تبعید شد، خانه‎ وی در طول این مدت به دستور رضاخان پهلوی با خاک یکسان و دوباره تبعید شد.

 امام جمعه تبریز اضافه کرد: آیت‌الله قاضی طباطبایی پس از ماه‌ها دوری از وطن به تبریز برگشته و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت و مشغول تحصیلات حوزوی شده و در محضر مراجع عظام تقلید، آیات عظام حجت، بروجردی و حضرت امام رحمه­ا...علیه کسب علم کرد و پس از ۱۰ سال تحصیل علوم دینی در قم، راهی نجف اشرف شد و سال ۱۳۷۲ قمری به ایران و به تبریز بازمی‌گردند.

حجت‎الاسلام سید محمدعلی آل‌هاشم با تأکید بر اینکه آیت‌الله قاضی طباطبایی در صحنه‌های مبارزه با رژیم پهلوی برای تحقق اهداف متعالی رهبر کبیر انقلاب گام‌های مؤثری برداشت، اظهار کرد: همه‎ این فعالیت‏‌ها باعث شد تا ایشان را در زندان قزل‌قلعه محبوس کرده و سپس به زنجان تبعید کنند، فشارهای روحی و جسمی رژیم بر وی باعث شد در بیمارستان بستری شوند، آیت‌الله قاضی پس از بهبودی به عراق تبعید شده و پس از پایان دوره تبعید به ایران بازگشته و در تبریز سکونت کرد و هرگز دست از مبارزه و فعالیت نکشید.

وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب در مقام نمایندگی حضرت امام خمینی در آذربایجان و امامت جمعه تبریز به خدمات ارزنده‌اش ادامه داد تا در دهم آبان ۱۳۵۸ مصادف با روز عید قربان، قربانی اسلام و قرآن شد، آن شهید بزرگوار هنگامی که از نماز مغرب و عشا از مسجد شعبان عازم منزل بود به دست گروهک فرقان به شهادت رسید و یک جهان رسوایی برای دشمنانش بر جای گذاشت.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی با برشماری برخی از ویژگی‌های اخلاقی آیت الله شهید قاضی‌طباطبایی، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های وی، وجود علم وافر بود، گذشته از مقالات مفیدی که در برخی از مجله‎های دینی عرب‌زبان از خودش به یادگار گذاشت، صاحب تألیفاتی هم بود که تعدادی از آن‌ها هنوز هم به صورت خطی موجود هستند.

حجت‎الاسلام سید محمدعلی آل‌هاشم بیان کرد: از یادگار ارزشمند آن شهید محراب، درخواست می‌کنیم که برای چاپ کتاب‌های خطی و کتاب‌هایی که از ایشان به یادگار مانده و هنوز به زیور چاپ نرسیده است، اقدام کند؛ چراکه هزاران کتاب در کتابخانه ایشان موجود است.

وی خاطرنشان کرد: اخلاص و توسل و توجه به نسل جوان از دیگر ویژگی‌های شهید قاضی بود، این شخصیت فرزانه با الهام از رهبر بزرگ مکتب جعفری در ترقی و تعالی نسل جوان و در تحکیم مبانی مکتب جعفری نقش مهمی داشتند؛ زمانی که تمام درهای شهر تبریز به روی مردم انقلابی به ویژه جوانان بسته بود، در خانه‎ این مرد عظیم‌الشأن باز بود و به همه‎ جوانان انقلابی پناه داده بود، نسل جوان آن دوران خاطرات زیبایی از آن شهید دارند.

امام جمعه تبریز افزود: امروز هم مقام معظم رهبری به جوانان اعتماد می‎کنند؛ در جریان هتاکی و اهانت رئیس‌ جمهور فرانسه به ساحت مقدس پیامبر، رهبری به جوانان فرانسه پیامی دادند و گفتند «از رئیس جمهور خود بپرسید که چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت می‎کند و آن را آزادی بیان می‎شمارد؟» یا در دیدار با اعضای ستاد مبارزه با کرونا جوانان و بسیجیان را خطاب قرار دادند که جوانان در این مرحله هم برای ضدعفونی کردن و کمک‌های معیشتی به میدان بیایند.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی تأکید کرد: خطاب به رهبر انقلاب می‎گوییم که جوانان آذربایجان مانند مرحله‌ نخست، آمادگی خودشان را برای حضور در صحنه برای یاری رساندن به بیماران کرونایی و برای کمک به افردی که  از نظر معیشتی مشکل دارند به همراه خیران اعلام می‌کنند و در میدان حاضر هستند.

حجت‎الاسلام و المسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم خاطرنشان کرد: امیدواریم خداوند متعال روح این شهید بزرگوار و شهید آیت‌الله دستغیب شیرازی، شهید صدوقی‌ و شهید اشرفی اصفهانی را با شهدای کربلا محشور کند و توفیق عمل کردن به وصایای این شهدا را به ما عنایت کند.

این همایش به‌صورت آنلاین و حضوری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برگزار و از شبکه سهند سیمای جمهوری اسلامی استان به‌صورت زنده پخش شد و در پایان این مراسم از سردیس آیت‌الله شهید قاضی طباطبایی در آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، رونمایی شد.

انتهای پیام /

حمید انصاری کد خبر: 1083897 برچسب‌ها محمدعلی آل‌هاشم دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی کرونا دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز آیت الله قاضی طباطبایی دانشگاه آزاد اسلامی فقیه در آذربایجان حجت الاسلام شهید قاضی تبعید شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۹۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود

ایسنا/گیلان نماینده ولی‌ فقیه در استان گیلان با اشاره به اینکه تشکیل حکومتی مبتنی بر احکام و آرمان‌های اسلام از جمله اهداف و آرزوهای اهل‌ بیت و عالمان دین در دوره‌های مختلف بود، گفت: امام صادق (ع) ۳۴ سال امامت را برعهده داشتند و آغازگر جهاد در عرصه فقه و فقاهت و تربیت جامعه اسلامی بودند.

آیت‌الله رسول فلاحتی امروز (۱۵ اردیبهشت‌ ماه) در مراسم شهادت ششمین اختر آسمان ولایت و امامت، امام جعفر صادق (ع) در مصلای امام خمینی(ره) رشت اظهار کرد: شیعه به مذهب جعفری نیز تعبیر می‌شود، زیرا شیعه مدیون کلاس‌ها و دانشگاه عظیم علمی و روایی است که از مکتب امام صادق (ع) دارد.

وی با اشاره به روایتی از اهل‌ بیت که فرمودند، هر کسی نداند بر ما اهل‌ بیت چه گذشته است و نسبت به ظلم‌هایی که بر ما خاندان روا شده است، جاهل باشد شریک ظلم ظالمین خواهد بود، افزود: یکی از عللی که در طول تاریخ تشیع، تشکیل حکومت اسلامی برای اهل‌ بیت میسر نشد، شناخت نداشتن مردم نسبت به اهل‌ بیت در هر دوره‌ای بود. بنابراین اگر امت‌ها، مسلمانان و شیعیان جایگاه حقیقی امام را بشناسند، جامعه اسلامی مدینه فاضله‌ای خواهد شد که آرزوی همه است.

فلاحتی با اشاره به ورود اسلام به برخی کشورهای اروپایی از جمله بوسنی و هرزگوین، بیان کرد: برخی مسلمانان اروپایی در تعالیم‌شان می‌گفتند تاریخ اسلام ۵۰ سال بعد از پیامبر (ص) را مطالعه و تحقیق‌ نکنید، هدف از بازداشتن مسلمانان از تحقیق در این زمینه، این بوده که مسلمانان نسبت به حوادث و اتفاقات رخ‌داده در جامعه اسلامی بعد از پیامبر آگاه نشوند، اما برخی تحلیلگران غربی که به آیین اسلام گرویدند اسلام را از همین رهگذر مطالعه کردند و متوجه حقایق آن شدند.

امام جمعه رشت با بیان اینکه امام صادق (ع) ۳۴ سال امامت را برعهده داشتند و آغازگر جهاد در عرصه فقه و فقاهت و تربیت جامعه اسلامی بودند، گفت:‌ آن حضرت حدود ۴۰۰۰ شاگرد تربیت کردند و در دوران حیات و امامت خویش، با فشارهای منصور دوانیقی (لعنت‌الله علیه) مواجه شدند، ظلم‌ها و فشاری که منصور بر امام وارد کرد، بر هیچ امامی وارد نشده بود. دوانیقی همواره امام صادق (ع) را تحقیر و شکنجه‌ روحی می‌کرد. او آرامش را از امام سلب کرده بود و بارها تصمیم به قتل امام گرفته بود و سرانجام آن حضرت را به شهادت رساند.

وی با اشاره به اینکه تشکیل حکومتی مبتنی بر احکام و آرمان‌های اسلام از جمله اهداف و آرزوهای اهل‌ بیت و عالمان دین در دوره‌های مختلف بود، افزود: اهل‌ بیت عصمت و طهارت در دوران حیات‌شان، شکنجه‌های روحی و سختی‌های زیادی را متحمل شدند تا حکومتی مبتنی بر احکام اسلام تشکیل دهند.

نماینده ولی‌ فقیه در استان گیلان با بیان اینکه حکومت اسلامی در ایران در سایه تلاش‌های شهیدان، امام و روحانیت شکل گرفت، حکومتی که آرزوی انبیا و اهل‌ بیت عصمت و طهارت بود، اظهار کرد: دشمن امروز تلاش‌ می‌کند ما را درگیر امور جزیی و سیاه‌نمایی‌ها کند تا از اصل نظام و حکومت اسلامی که مورد توجه انبیا و اولیاست، فاصله بگیریم. 

فلاحتی با اشاره به بسط قدرت جمهوری اسلامی که معادلات تمام قدرتمندان جهانی را برهم زده و قدرت‌های نظامی را وادار به خضوع کرده است، افزود: با وجود هجمه‌های گوناگون علیه نظام اسلامی، در این فضاهای مسموم جهانی نیز طعم شیرین اداره جامعه بر مبنای اسلام و مدیریت اسلامی در اذهان و دل‌های ملل نشسته‌ است و ملت‌ها، حکومت اسلامی و پیام جمهوری اسلامی را باور کردند و جمهوری اسلامی در سراسر دنیا تاثیرات شگرف خود را به منصه ظهور رساند.

امام جمعه رشت با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) مبنی بر اینکه علم و عمل باید در کنار هم باشد، بیان کرد: عملِ بدون‌ معرفت و دانش فایده‌ای ندارد، البته علمی که با عمل همراه نباشد نیز فایده‌ای ندارد.

وی به یکی از جنایات منصور دوانیقی اشاره و اضافه کرد: امام صادق(ع) صاحب مکتب بود و در مسجد نبوی، فقه شیعه و اخلاق شیعه و امور سیاسی و اجتماعی را برای دانش‌پژوهان بیان می‌کردند، در یکی از روزها، منصور فرصت را غنیمت شمرد و در کنار مسجدالنبی، آتشی برافراخت، به‌طوری‌ که شعله‌های‌ آتش به خانه امام که در همان مجاورت قرار داشت رسید؛ امام همان‌طور که از میان شعله‌ها عبور می‌کرد با نگاهی به خانه، شکایت از منصور (لعنت‌الله علیه) را به قبر پیامبر برد، بعد از خاموش شدن آتش، جمعی از شاگردان به خانه امام رفتند و آن حضرت را در حال گریه دیدند، وقتی علت‌ گریه را پرسیدند، آن حضرت فرمودند، وقتی خانه‌ را آتش زدند، دیدم در میان شعله‌های آتش، برخی از کودکان در حال فرار هستند و به یاد کربلای جدم حسین (ع) افتادم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • «داستان راستان» نردبانی برای خیزش‌های انقلابی بود
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود
  • پیام تسلیت امام جمعه و استاندار کرمانشاه در پی شهادت سرباز مرزبانی
  • پایان فراق پس از ۳۸ سال/ شهید رنجنوش در همدان آرام رفت
  • بیست و پنجم شوال، سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه
  • یک مرزبانان در بانه به شهادت رسید
  • یکی دیگر از مرزبانان در بانه شهید شد
  • شهادت دومین مرزبان هنگ مرزی بانه
  • شهادت یکی دیگر از مرزبانان حمله گروهک‌های معاند در بانه
  • یکی دیگر از مرزبانان حمله گروهک‌های معاند در بانه شهید شد