Web Analytics Made Easy - Statcounter

طه نظری‌پور عضو شورا مرکزی دفتر تحکیم وحدت در گفت‌وگو با خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، گفت: مسئله جمعیت، مسئله ای چند بعدی و بسیار پیچیده است و از عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تاثیر می پذیرد و بر مسائل متعددی هم اثرگذار است.

وی افزود: در کشور عزیزمان نرخ فرزندآوری از ۶.۵ در دهه شصت به ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸  در دهه نود رسیده است در حالی که نرخ جایگزینی ۲.۲ است، نرخ رشد جمعیت در سال ۹۸ به ۰.۸ کاهش یافته است و در منطقه غرب آسیا نرخ باروری ایران رتبه ۲۵ از ۲۷ تا دارد.

این فعال دانشجویی ادامه داد: مطالعات آینده پژوهی نشان می دهد که تا سال ۱۴۳۰ در حدود یک سوم جمعیت کشور در گروه سنی سالمندی قرار می گیرد. مجموع این آمارها خبر از بحران پیچیده جمعیتی می دهند.

نظری‌پور گفت: به طور کلی شیب تند کاهش جمعیت در کشور معلول سه علت مهم است، یکیعوامل قانونی و سیاست های تنظیم خانواده که از سال 68 آغاز شد و علیرغم نیل به اهداف از پیش تعیین شده، متوقف نشد. دوم نهادهای ذی نفوذ بین المللی مثل سازمان جهانی بهداشت و صندوق جمعیت سازمان ملل و سوم تغییر سبک زندگی و الگوی زندگی مصرف گرا.

وی تصریح کرد: حدود شش سال از ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیّت توسط رهبر معظم انقلاب می‌گذرد و علیرغم تاکیدات مکرر ایشان، هنوز اقدام موثری توسط دولت و سازمان های مربوطه اتفاق نیفتاده و حتی نهاد‌های منفعل فرهنگی آشکارا ضد سیاست‌های جمعیتی عمل می‌کنند.

عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت یادآور شد: حل این بحران نگاه همه جانبه و بلند مدت نهادها و دستگاه‌های اجرایی و قانون گذار را طلب می کند تا با یک نگاه آینده پژوهی و علمی و بدون تکیه بر داده های غلط موسسات بین المللی، یک طرح جامع را آماده و هر چه سریع تر اجرایی کنند.

نظری پور افزود: باید با خلق مفاهیم بدیل و جدید در حوزه خانواده و فرزندآوری و تغییر انگاره های فرهنگی مردم در کنار اصلاح وضعیت معیشتی، جامعه را به سمت چند فرزندی سوق دهیم. البته در این میان نباید از مسئله مهم درمان ناباروران و پیشگیری از سقط های غیرقانونی غفلت کرد چرا که طبق آمار اعلام شده حدود ۳.۵ میلیون زوج نابارور هنوز در انتظار درمان رایگان هستند و سالیانه حدود ۷۰۰ هزار مورد سقط غیرقانونی در کشورمان انجام می شود.

وی گفت: دفتر تحکیم وحدت در پاسخ به دغدغه رهبر معظم انقلاب و تاکید مکرر ایشان از حدود یکسال پیش به بررسی مولفه های مختلف موثر در این بحران جمعیتی پرداخته است و این کارویژه تا حصول به نتایج ملموس بصورت جدی در دستور کار فعالیت های اتحادیه قرار دارد و در این راستا از همکاری و هم افزایی با سایر مجموعه‌ها استقبال می کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان ملل بحران وحدت سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۱۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زارع‌ پور: آماده‌ اجرایی کردن پروژه‌هایی در حوزه های ارتباطات و اطلاعات در این کشور آفریقایی هستیم

به گزارش همشهری آنلاین، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با لوکیا ایسانگا ناکاداما معاون نخست وزیر اوگاندا دیدار و درباره توسعه روابط در حوزه های مختلف ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت وگو کرد.

وزیر ارتباطات در این دیدار با اشاره به روابط دو کشور و سفر ریاست جمهوری به اوگاندا، بر لزوم توسعه همکاری های فناوری اطلاعات و ارتباطات بین دو کشور تاکید کرد. زارع‌پور در ابتدا با معرفی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، زمینه های کاری مختلف این وزارتخانه از پست، فضایی و زیرساخت تا دولت الکترونیک و ... را معرفی کرد.

زارع پور با اشاره به اهتمام جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری دیپلماسی اقتصادی در قاره آفریقا و تلاش برای گسترش روابط اقتصادی با کشورهای آفریقایی در این دولت، تاکید کرد: شرکت های فنی و مهندسی ایرانی در کشورهای مختلف آفریقایی و غیرآفریقایی پروژه های مهم زیرساختی را به انجام رسانده اند و این آمادگی وجود دارد تا پروژه های مشابه در حوزه های ارتباطات و اطلاعات نیز در این کشور ( اوگاندا) اجرایی شود.

وزیر ارتباطات به سفر هفته آینده معاون فناوری و نوآوری این وزارتخانه به اوگاندا اشاره کرد و گفت: این سفر با همراهی شرکت ها، تولیدکنندگان و سرمایه گذاران حوزه فناوری اطلاعات انجام می شود و امیدوارم که این رفت و آمدها باعث گسترش روابط در این حوزه شود.

به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، زارع پور با اشاره به فعالیت شرکت های دانش بنیان بسیاری در حوزه های مختلف از جمله شرکتهای فناوری ارتباطات که زیرساخت دولت الکترونیک در ایران را با توانمندی های داخلی راه اندازی کرده اند، تصریح کرد: این شرکت ها علاقه مند و آماده حضور جدی در اوگاندا و کمک به رفع نیازهای این کشور در حوزه های مختلف و همچنین آماده انتقال دانش و تجربه به همتایان اوگاندایی خود هستند.

وزیر ارتباطات در این دیدار برای میزبانی وزیر تکنولوژی و فناوری اوگاندا اعلام آمادگی کرد و گفت: هیاتی ایرانی در آینده نزدیک با هدف مذاکرات تخصصی برای توسعه همکاری های فیمابین به اوگاندا سفرخواهد کرد.

معاون نخست وزیر اوگاندار نیز با اعلام خرسندی از حضور در ایران و بازدید از ظرفیت ها و توانمندی های این کشور در حوزه های مختلف، برای استفاده از این ظرفیت ها در جهت توسعه ارتباطات اعلام آمادگی کرد. وی ابراز امیدواری کرد که هیئت ایرانی را به وزیر مربوطه در دولت اوگاندا مرتبط سازد. ناکاداما لزوم آموزش نیروی انسانی اوگاندایی را یادآور شدند و از دوستان ایرانی درخواست کمک در زمینه کارورزی دانش آموختگان در حوزه ای سی تی و تربیت عملی و مهارتی نیروهای اوگاندایی را داشتند.

بیشتر بخوانید:

پروانه یکپارچه شبکه و خدمات به سه اپراتور ارتباطی اعطا شد

پیگیری تفاهمات انجام شده در سفر ریاست جمهوری به اوگاندا، از جمله ارئه خدمات مشاوره فنی و مهندسی در خصوص گسترش نسل چهارم و پنجم تلفن همراه و نیز معرفی شرکت های توانمند ایرانی برای پیاده سازی این فناوری، مساعدت در تامین و تولید تجهیزات اصلی حوزه ارتباطات و مخابرات؛ کمک به ارتقای تکنولوژی های مخابراتی و ارتباطاتی و انجام بررسی های لازم بمنظور ایجاد بسترهای تحقق اقتصاد دیجیتال، برخی از محورهای دیدار وزیر ارتباطات با معاون نخست وزیر اوگاندا بود.

دو طرف ابراز امیدواری کردند با توجه به برنامه ریزی های انجام شده، امکان تبادل هیئت های سطح بالا فراهم شود.تفاهم سیاسی و زمینه های همکاری بین طرفین در همه حوزه های مورد اشاره می تواند منجر به قرارداد یا تفاهمنامه همکاری گردد.

کد خبر 848870 برچسب‌ها وزارت ارتباطات‌ و فناوری اطلاعات عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات سازمان فضایی ایران شرکت پست ایران و اوگاندا اینترنت اوگاندا

دیگر خبرها

  • عملکرد فصل معیشت و رفاه در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران
  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده/ آماده باش ستاد‌های بحران در ۲ روز آینده
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • خسارت سیل به حدود ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی
  • آماده‌باش برای مواجهه با سیلاب در استان های شمالی کشور
  • مدیریت بحران زنجان در حالت آماده‌ باش
  • مطالعات  طرح جامع جنگل کاری نالشکینه بوکان
  • همسر رئیسی پُست جدید گرفت
  • نوسازی حدود ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی
  • زارع‌ پور: آماده‌ اجرایی کردن پروژه‌هایی در حوزه های ارتباطات و اطلاعات در این کشور آفریقایی هستیم