Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@14:37:10 GMT

نخست‌وزیر دولت انتقالی سودان به اتیوپی رفت

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۱۲۵۳۴

نخست‌وزیر دولت انتقالی سودان به اتیوپی رفت

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «عبدالله حمودک» نخست‌وزیر دولت انتقالی سودان، امروز (یک‌شنبه - ۱۳ دسامبر)، طی سفری رسمی که دو روز به طول خواهد انجامید،  به «آدیس‌آبابا» پایتخت اتیوپی سفر کرد.

به نوشته خبرگزاری رسمی سودان (سونا)، نخست‌وزیر سودان قرار است در این سفر دو روزه چندین پرونده حقوق بشری، اقتصادی، سیاسی و امنیتی دارای اهتمام مشترک در سطح منطقه‌ای و قاره‌ای را با مقامات اتیوپیایی بررسی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر این گزارش، دو طرف همچنین قرار است درباره راه‌های تقویت همکاری‌ها و هماهنگی‌ها درباره این پرونده‌ها در راستای خدمت به امنیت و ثبات دو کشور رایزنی کنند.

«عمر قمر الدین» وزیر خارجه، سرلشکر ستاد «جمال عبدالمجید» مدیرکل سرویس اطلاعات، سرلشکر ستاد «یاسر محمد عثمان» مدیر هیأت اطلاعات نظامی و شماری دیگر از مقامات سودانی در این سفر، حمدوک را همراهی می‌کنند.

در پی حمله ارتش اتیوپی به دستور «آبی احمد» نخست‌وزیر به اقلیم تیگرای در چهارم نوامبر گذشته، ارتش سودان نیروهای ذخیره خود را در مرز مشترک با اتیوپی مستقر کرده تا مانع نفوذ نیروهای مسلح به اراضی خود شود، در عین حال به ۴۷ هزار پناه‌جوی اتیوپیایی اجازه داد تا از مرزهای سودان عبور کنند. هفته پیش نیز، سودان ۵۰ نظامی را که در پی درگیری‌های نظامی در تیگرای خود را تسلیم کرده بودند، به ارتش اتیوپی تحویل داد و همکاری‌های دوجانبه در این زمینه ادامه دارد.

از دیگر تحولات جدید روی داده مربوط به مناسبات دو طرف، اقدام ارتش سودان در روز ۴ دسامبر جاری بود که پس از گذشت ۲۵ سال از سیطره نیروهای اتیوپی بر مناطق کشاورزی«الفشقه» در نوار مرزی مشترک با اتیوپی، وارد این منطقه شد و آن را از اتیوپی بازپس گرفت.

شبه‌نظامیان تحت حمایت ارتش اتیوپی طی دو دهه گذشته، کنترل این منطقه حاصلخیز و کشاورزی را پس از عقب‌نشینی ارتش سودان به دست گرفته بودند.اما ارتش سودان اخیرا با پنج کیلومتر پیشروی در منطقه الفشقه وارد پایگاه «خور یابس» واقع در «برکه نورین» شد و این مناطق را از کنترل شبه‌نظامیان تحت حمایت ارتش اتیوپی خارج کرد.

اتیوپی و سودان بر سر منطقه الفشقه از استان «القضارف» سودان که در مجاورت منطقه «امهرا» اتیوپی  قرار دارد، با یکدیگر اختلاف مرزی دارند و هر از چند گاهی در نتیجه اقدامات غیرقانونی شبه نظامیان، این منطقه دچار تنش می شود. این منطقه که روخانه‌های «باسلام»، «استیت» و «عطبره» در آن روان است دارای ۶۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی حاصلخیز است.

از دیگر موضوعات مشترک و مهم میان خارطوم و آدیس‌آبابا، منازعه آبی بر سر سد «النهضه» اتیوپی است که آب‌گیری آن، علاوه بر سودان، اعتراض مصر را نیز به همراه داشته و سه کشور مذکور نزدیک به یک سال است که بر سر این سد بزرگ که در اتیوپی، جایی که حوزه آبخیز روز نیل در آن قرار دارد، به اختلاف رسیده‌اند و به رغم برگزاری چند دور مذاکرات برای حل این اختلاف، نتیجه‌ای که طرفین را راضی کند، حاصل نشده است.

اتیوپی اصرار دارد که این سد بزرگ را به‌جای ۲۱ سال در سه‌ سال پر کند، که در صورت عملی شدن آن، تنها (بدون احتساب سودان) مصر ۲۷ میلیارد متر مکتب از کل ۵۵.۵ میلیارد متر مکعب سهم سالانه خود را از دست خواهد داد و تبعات زیادی از جمله خشکسالی، از بین رفتن کشاورزی و افزایش شمار بیکاران در این دو کشور پایین دست‌ نیل خواهد داشت.

اخیرا دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا طی اعلام توافق سودان و رژیم صهیونیستی بر سر عادی‌سازی روابط، گفت که احتمال دارد اگر مذاکرات بر سر سد النهضه به نتیجه نرسد، مصر آن را منفجر کند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: سودان اتیوپی تیگرای نخست وزیر سودان ارتش اتیوپی ارتش سودان نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۲۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن

یک رسانه غربی در مطلبی با توجه به افزایش هجوم مهاجران از انگلیس به ایرلند در سایه اجرای طرح ضد مهاجرتی رواندای ریشی سوناک این را عامل خشم مقامات ایرلند و تیرگی روابط بین دوبلین-لندن دانست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، هفته نامه اشپیگل در مطلبی به تیرگی روابط بین ایرلند و انگلیس در سایه طرح ضد مهاجرتی رواندای ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس پرداخته ونوشت: لحن بین ایرلند و انگلیس متشنج‌تر می‌شود. پس از آنکه دولت ایرلند توافق رواندا را مقصر افزایش تعداد پناهجویان در این کشور دانست، نخست‌وزیر بریتانیا، اکنون صحبت‌های مربوط به بازگرداندن آنها را رد کرده است.

ریشی سوناک روز دوشنبه به تلویزیون آی‌تی‌وی گفت: اگر اتحادیه اروپا بازگشت پناهجویان به فرانسه را که مهاجران غیرقانونی (به بریتانیا) از آنجا می‌آیند، نپذیرد، ما هم تمایلی به بازگرداندن پناهجویان از اتحادیه اروپا از طریق ایرلند نداریم.

دولت ایرلند پیش از این از افزایش پناهجویان خبر داده بود که بیشتر آنها وارد استان ایرلند شمالی بریتانیا شده بودند. سایمون هریس، نخست وزیر ایرلند روز یکشنبه گفت: ایرلند "محلی برای مشکلات مهاجرت دیگران ایجاد نخواهد کرد." به گفته مایکل مارتین، وزیر امور خارجه ایرلند، بیش از 80 درصد از پناهجویان در حال حاضر از مرز زمینی ایرلند شمالی که بخشی از بریتانیا است، عبور می کنند.

هریس اکنون در حال بررسی تغییراتی در قانون است تا پناهجویان را به عقب بازگرداند. نیروهای راست‌گرا در ایرلند ادعا می‌کنند که این افزایش وضعیت بازار مسکن را تشدید می‌کند.

با این حال، سوناک هیچ علاقه ای به توافقنامه بازگشت بین ایرلند و بریتانیا نشان نمی دهد. نخست وزیر بریتانیا گفت که افزایش مهاجرانی که از بریتانیا به ایرلند می آیند گواه این است که سیاست جنجالی رواندا کارآمد است. سوناک آخر هفته گذشته گفت: سیاست بازدارندگی دولت او در حال حاضر تأثیر دارد زیرا پناهجویان از آمدن به اینجا می ترسند.

حتی پس از برگزیت، هیچ کنترلی در مرز بین ایرلند و ایرلند شمالی وجود ندارد تا از دامن زدن به تنش‌های جدید پس از چندین دهه درگیری در ایرلند شمالی جلوگیری شود.

جلسه ای که برای دوشنبه بین جیمز کلورلی، وزیر کشور بریتانیا و هلن مک انتی، وزیر دادگستری ایرلند برای حل این مناقشات برنامه ریزی شده بود در یک اطلاعیه کوتاه لغو شد. در ایرلند این گمانه‌زنی وجود داشت که دولت بریتانیا نمی‌خواهد در آستانه انتخابات محلی انگلیس در روز پنج‌شنبه خیلی همکار ظاهر شود.

هنوز هیچ پناهنده ای طی قانون ضد مهاجرتی رواندا به آفریقا اخراج نشده است، اما بسیاری از پناهجویان در حال حاضر از بریتانیا به ایرلند سفر می کنند که این موجبات خشم مقامات ایرلند را برانگیخته است.

به این ترتیب حتی قبل از پرواز اولین هواپیمای حامل مهاجران به آفریقا، سیاست لندن در مورد رواندا باعث ناراحتی جدی نزدیکترین همسایه بریتانیا شده است. مقامات دوبلین اخیراً افزایش گسترده پناهجویانی را ثبت کرده اند که از بخش بریتانیایی جزیره زمرد از طریق مرز باز وارد جمهوری ایرلند شده اند. دولت سایمون هریس، نخست‌وزیر تازه روی کار آمده ایرلند از هم‌اکنون یک قانون اضطراری و بازگشت پناهجویان به خاک بریتانیا را در دستور کار قرار داده است.

روز دوشنبه، مقامات بریتانیا روند بازداشت پناهندگان "غیرقانونی" را که برای اخراج به رواندا برنامه ریزی شده بودند، آغاز کردند. به گفته ریشی سوناک، انتظار می رود اولین پروازهای پناهندگی تا ژوئیه و زودتر انجام شود. اما نخست وزیر که به شدت در درون حزب با چالش مواجه شده است نیاز فوری به کسب امتیاز از جناح راست حزب خود و رای دهندگان دارد. محافظه کاران در معرض تهدید از دست دادن گسترده کرسی ها در انتخابات محلی روز پنجشنبه قرار دارند.

در این میان میشل اونیل، نخست وزیر ایرلند شمالی، از حزب کاتولیک-جمهوری خواه شین فین، که در سال آینده نیز به دنبال قدرت در جمهوری است، نیز سوپ سیاسی خود را در این مناقشه می پزد. وی گزارش داد که هنوز هیچ یک از اعضای دولت ایرلند با او تماس نگرفته اند و نتیجه گیری خود را انجام داده است: "شما می بینید که دولت در این مورد چقدر بی نظم است." البته رسیدگی به مسائل پناهندگی به هیچ وجه بر عهده دولت منطقه ای بلفاست نیست و فقط لندن می تواند به ایرلندی ها کمک کند.

در شرایط فعلی مانند بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر، مشکلات مربوط به مهاجران تحت تعقیب و ناخواسته در ایرلند برجسته تر شده است. پس از حمله روسیه به اوکراین در سال 2022، هزاران پناهنده اوکراینی بسیار سخاوتمندانه پذیرفته شدند و اکنون انتظار می رود دوباره کشور را ترک کنند. صدها پناهجو به دلیل نبود مکان مناسب مجبور به اسکان در چادرها هستند و بسیاری از آنها در مقابل دفتر مسئول آنها در پایتخت کمپ می زنند. سال‌هاست که کمبود مسکن به‌ویژه در کلان‌شهر دوبلین وجود دارد و بی‌خانمان‌ها دائماً در حال افزایش است.

هدف از قانون رواندا جلوگیری از عبور پناهندگان از کانال انگلیسی مانش با قایق های کوچک است. دولت بریتانیا برای این معامله میلیون ها دلار به رواندا می پردازد. دادگاه عالی انگلیس این پیمان پناهندگی را غیرقانونی اعلام کرد. منتقدان این کشور آفریقای شرقی را به نقض حقوق بشر متهم می کنند.

این قانون جدید قصد دارد با اعلام رواندا به عنوان کشور ثالث امن و جلوگیری از درخواست تجدیدنظر در دادگاه های بریتانیا علیه اخراج، حکم دادگاه عالی را لغو کند. سازمان شورای پناهندگان که برای پناهنجویان در این کشور کمپین می کند، از این طرح انتقاد کرد و نسبت به هزینه های بالا، هرج و مرج و رنج انسانی هشدار داده است.

بعد از تصویب قانون اخراج پناهندگان به رواندا در پارلمان انگلیس سازمان ملل و شورای اروپایی هم انتقاد شدیدی به آن وارد کرده واین کشور را به نقض حقوق بشر متهم کردند.

قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • ترکیه از نخست‌وزیر هلند برای دبیرکلی ناتو حمایت می‌کند
  • هشدار مصر و اردن درباره کوچاندن فلسطینیان/ تاکید قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ
  • نخست وزیر اسکاتلند قصد استعفا دارد
  • تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • اسد خطاب به وزیر بحرینی: همبستگی کشورهای عربی به ثبات در منطقه می‌انجامد
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • بسته کمکی ۶۵ میلیون دلاری استرالیا برای اوکراین