Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ به همت اداره‌کل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با مشارکت دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه باقرالعلوم (ع) شهر مقدس قم، دومین نشست از سلسله نشست‌های بین‌المللی اسلام‌شناسی با موضوع «دانش و علوم در اسلام» برگزار شد.

در این نشست برخط که با حضور نیکخواه قمی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در یونان، خانم انگلیکی زیاکا، رییس دپارتمان مطالعات اسلامی دانشکده الهیات دانشگاه ارسطو، یورگوس فراگوس، دانشجوی مقطع دکتری روابط بین‌الملل دانشگاه اژه، استراتوس کارکیچس، دانشجوی مقطع دکتری دانشکده الهیات دانشگاه ارسطو، یوآنیس میلونلیس، دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه الهیات دانشگاه ارسطو از کشور یونان، سید هادی ساجدی، مدیر دفتر همکاری‌های علمی و امور بین‌الملل دانشگاه باقرالعلوم (ع) و جمعی از اساتید و دانشجویان داخل کشور انجام شد، حجت‌الاسلام والمسلمین شجاع علی میرزا، مدیر مدرسه عالی مطالعات اسلام و غرب، به طرح مباحث خود پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام شجاع علی میرزا، ارکان دانش عالم را علم و ارتباط بین عالم و علم دانست و افزود: خداوند خود عالم مطلق است، خود معلوم است (آن‌چه انسان قصد شناخت نسبت به آن را دارد) و رابط بین این دو است. به عبارت دیگر، شرط این سه رکنِ در ظاهر جدا از هم، خداوند است. از آن‌جا که هر سه مورد به خداوند تعلق دارد، می‌توان به این نتیجه رسید که علم تنها یکی است.

وی در ادامه سخنانش، مطرح کرد: با بهره‌گیری از «عقل» که از سوی خداوند در اختیار انسان قرار گرفته است، می‌توان نسبت به موضوعات گوناگونی که دارای سطوح و کیفیت‌های متفاوتی هستند، علم پیدا کرد.

مدیر مدرسه عالی مطالعات اسلام و غرب تأکید کرد: همچنین، می‌توان نسبت به موضوعات جزئی و غیر مهم علم پیدا کرد؛ برای مثال اینکه شیئی از چه ترکیباتی ساخته شده و یا اینکه چه اندازه‌ای دارد. اما بالاترین سطح دانش مربوط به شناخت خود خداوند است؛ شناخت نسبت به اسامی، مخلوقات و … خداوند.

وی به نوع دیگری از دانش اشاره کرد که بشر خود به تنهایی توانایی کسب آن را ندارد و گفت: این نوع از دانش که اصطلاحاً به آن «نقل» گفته می‌شود، نه از درون بلکه از بیرون به انسان آموزش داده می‌شود؛ چراکه انسان نمی‌تواند تنها با بهره‌گیری از حس یا عقل نسبت به آن شناخت پیدا کند.

در پایان این نشست، پرسش‌هایی از سوی شرکت‌کنندگان مطرح شد و شجاع علی میرزا به آن‌ها پاسخ داد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1083930 برچسب‌ها اسلام شناسی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دانشگاه باقرالعلوم

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اسلام شناسی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دانشگاه باقرالعلوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۳۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد

 ماموستا فایق رستمی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته مسجد جامع شهر سنندج، با تبریک روز معلم، اظهار کرد: خداوند جایگاه والایی برای علم، علم‌آموزی و عالم قرار داده است.

امام جمعه سنندج افزود: خداوند از سینه معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد و در روز قیامت خداوند مرکب عالمان و دانشمندان را همراه و همتراز با شهدا قرار داده است.

وی اضافه کرد: علما و معلمین از چنان جایگاهی برخوردار هستند که پیامبر مکرم اسلام در مورد آنها می‌فرمایند نزدیک‌ترین افراد در جامعه بشری به پیامبری اهل علم هستند.

امام جمعه سنندج همچنین با تبریک روز بسیج دانش آموزی و بسیج سازندگی، ابراز امیداری کرد، بسیجیان همواره در مسیر ارزشمند خدمت به مردم سربلند و ثابت قدم باشند.

ماموستا رستمی در ادامه با بیان اینکه خدمت به جامعه مهمترین اصل در دین اسلام است، عنوان کرد: احساس مسئولیت، تعامل با جامعه، امانت‌داری و تلاش در مسیر توسعه و آبادانی از دستورات دین اسلام است که پیامبر مکرم هم همواره بر آن تاکید فرموده‌اند.

وی اظهار کرد: پیامبر مکرم اسلام در ترویج دین اسلام خشکاندن ریشه‌های شرک در دوران جاهلیت سخت‌ترین شرایط را به جان مبارک خریدند و چراغ دین اسلام را که هرگز و در هیچ زمانی خاموش شدنی نیست روشن نمود و جامعه بشریت را از جهل و نادانی نجات داد.

امام جمعه سنندج تصریح کرد: امروز دشمنان اسلام تمام توان خود را برای ضربه زدن به اسلام و ارزش‌های دینی بکار گرفته و در این راستا بانوان را بیش از سایر اقشار جامعه هدف توطئه‌هایشان قرار داده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • بیداری نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی به داخل دانشگاه‌های آمریکا رسید
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • مهم‌ترین رسالت استادان جهاد تبیین است
  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد
  • توجه جدی به جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها رسالت مهمی برعهده دارند
  • چهارمین پیش‌نشست دوازدهمین همایش فلسفۀ دین معاصر در دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی
  • جوانان و دانشجویان به‌عنوان امانت مردم و خداوند در نزد معلمان و اساتید هستند