Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-06@14:03:05 GMT

لزوم نگاه اقتصادی به موضوع FATF

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۲۳۷۶۶

مجیدرضا حریری اظهار کرد: اگر بخواهیم در جهان به عنوان یک بازیگر موثر حضور داشته باشیم، باید قواعد بازی را بپذیریم.

مجیدرضا حریری در مورد بررسی دوباره FATF اظهار داشت: اگر با نگاه اقتصادی به موضوع FATF نگاه کنیم پذیرش قواعد بین‌المللی که بیشتر کشورها برای حضور در سیستم بانکداری پذیرفته‌اند کار بسیار درستی است و ما نیز باید این کار را انجام دهیم، اما این موضوع یک وجه سیاسی نیز دارد و عده‌ای به دلایل سیاسی با این مسئله مخالف هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مشکل اصلی ما امروز FATF نیست و به دلیل تحریم‌های آمریکا جایی در سیستم بانکداری نداریم. اما اگر تحریم‌ها برطرف شود FATF به موضوع و مشکل اصلی ما تبدیل می‌شود. اینکه ما دست نگه داریم تا تحریم‌ها برطرف شود و بعد به سراغ FATF برویم کار درستی نیست. چشم انداز متصور این است که مشکل تحریم‌ها به سمت حل و فصل می‌رود اگر فشار تحریم‌های آمریکا از روی اقتصاد کشور برداشته شود، بانک‌های ما باید این فضا را داشته باشند تا بدون هیچ مانعی دیگری بتوانند از فضا استفاده کنند. لازمه این موضوع این است که مقدمات پذیرش دستورالعمل‌های گروه ناظر مالی که به FATF مشهور شده انجام شود. 

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین تصریح کرد: ظاهراً نامه‌ای از طرف دولت برای مقام معظم رهبری نوشته شده و براساس شنیده‌ها، ایشان نیز به مجمع تشخیص مصلحت دستور بررسی دوباره صادر کردند یا در حال صادر کردن هستند و این کار درستی است.

حریری یادآور شد: اگر ما سیستم بانکی‌ را یک پرنده در نظر بگیریم که داخل قفس تحریم است اما علاوه بر اینکه این پرنده در قفس زندگی می‌کند موضوعی مثل FATF پرهای این پرنده را نیز بریده است. یعنی اگر درهای این قفس نیز باز شود باز پرنده نمی‌تواند پرواز کند بنابراین لازم است پیش از حل مشکل تحریم برای موضوع FATF فکری شود. 

وی با اشاره به شرایط مشابه در مدت زمانی بعد از امضای برجام گفت: ما یک بار این فرصت را بعد از امضای برجام از دست دادیم. به دلیل اختلاف نظرهایی که با گروه ناظر مالی وجود داشت و ما در لیست کشورهای سبز FATF نبودیم، نتوانستیم از امکانات بانکی که بعد از رفع تحریم‌ها در برجام ایجاد شد استفاده کنیم و کماکان دچار مشکل بودیم، بنابراین از آن تجربه باید درس بگیریم. 

حریری اضافه کرد: در یک سال و نیم فاصله انعقاد برجام تا خروج آمریکا از آن اگر ما مشکل بانکی نداشتیم می‌توانستیم از فاینانس‌های خارجی استفاده کنیم. هرچقدر پول‌های خارجی به صورت فاینانس یا سرمایه‌گذاری مستقیم وارد کشور شود، امکان تحریم مجدد را پایین می‌آورد. 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در مجمع تشخیص مصلحت از منظر اقتصادی به موضوع نگاه نمی‌کنند بلکه نگاه سیاسی دارند برخی از اعضای مجمع معتقد هستند که FATF اهرمی برای معامله است برخی نیز اعتقاد دارند که FATF می تواند مانعی شود برای حمایت از گروه‌های آزادی‌بخش منطقه یا هر گروه دیگری که می‌خواهیم به آنها کمک کنیم. هیچ یک از این دلایل اقتصادی نیستند بلکه سیاسی، امنیتی و نظامی هستند. بنابراین با منظر اقتصادی نمی‌توان پیش‌بینی کرد که چه رویکردی در مجمع تشخیص مصلحت خواهند داشت. 

حریری همچنین افزود: به طور کلی هر چقدر که بخواهیم در جهان به عنوان یک بازیگر موثر حضور داشته باشیم، باید قواعد بازی را بپذیریم. برای مثال نمی‌شود که در سطح ملی در جهان فوتبال بازی کرد اما قوانین فیفا را نپذیرفت. در اقتصاد نیز باید قواعد جهانی را پذیرفت اما در توافق هایی که صورت می‌گیرد قطعاً باید شکل حرفه‌ای از مذاکره را داشت و با گرفتن بیشترین امتیاز، کمترین امتیاز ممکن را داد.

برچسب ها: fatf ، مجمع تشخیص مصلحت نظام ، مقام معظم رهبری لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000L4g

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: مجمع تشخیص مصلحت نظام مقام معظم رهبری مجمع تشخیص مصلحت تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۳۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون اهمیت دیپلماسی فعال انرژی ایران در دولت سیزدهم که منجر به توسعه تجارت انرژی ایران شد؛ افزود: یکی از مهم ترین بخش های دولت که اقدامات مهمی در جهت رفع تحریم ها و خنثی کردن اثرات آن بر اقتصاد ایران داشته است؛ صنعت نفت و گاز بوده است. به پشتوانه این رویکرد کلیدی دولت سیزدهم در زمینه بازطراحی تجارت انرژی ایران، امروز توانستیم که مسیر خنثی سازی تحریم ها را پیش ببریم و نفت خام و گاز طبیعی بیشتری به فروش برسانیم و در این زمینه توانستیم به سطح خوبی از تولید و صادرات نفت خام برسیم و رکوردهای قبلی در زمان تحریم ها نیز بشکنیم و به نوعی رکوردشکنی تاریخی نیز داشته باشیم.

به گفته عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس سیاست هایی همچون تولید بار اول و تمرکز توسعه زنجیره ارزش محصولات صنعت نفت از سیاست های اصلی و درستی است که توسط دولت سیزدهم در زنجیره ارزش نفت و گاز به اجرا گذاشته شد. این اقدام علاوه بر اینکه توانست زمینه ساز صادرات خدمات فنی و مهندسی ایرانی به ونزوئلا شود و سهامداری ایران در پالایشگاه های فراسرزمینی را به سرانجام برساند؛ در زمینه نیاز به واردات تجهیزات راهبردی صنعت نفت و گاز ایران نیز کمک چشم گیری کرد و از همین رو علاوه بر کاهش ارزبری از محل رشد صادرات نفت خام ایران به ارزآوری بیشتر برای کشور منجر شد و وابستگی ما را به دیگران کاهش داد. از سوی دیگر، تمرکز بر توسعه و تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز کشور، منجر به تولید محصولات نهایی با ارزش افزوده بالاتر و اشتغال آفرینی برای متخصصان کشور خواهد شد که از اهمیت اساسی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: در حال حاضر، در بسیاری از زمینه ها مواد اولیه را صادر می کنیم. در حالی که مجبوریم محصولات نهایی ساخته شده از همین مواد اولیه را با قیمت بالایی به کشور وارد کنیم. این شرایط به ضرر کشور است و دولت را از درآمدهای ارزی محروم می کند. اعمال سیاست هایی مانند در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی هدفمند از صنایعی که در حوزه تولید محصولات نهایی فعالیت می کنند، می تواند در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات اثرگذار باشد.

میرتاج الدینی تأکید کرد: هدف از تحریم صنایع نفت و گاز کشور این بود که اقتصاد کشور فلج شود. اما با سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود توانستیم به خنثی سازی تحریم ها بپردازیم. در نهایت این سیاست گذاری های درست ما را به رکوردزنی در فروش نفت خام کشور رساند. به نحوی که رشد اقتصادی 5.4 درصدی را تجربه کردیم و فروش نفت کشور را تا حد زیادی به رکورد سال های قبل از تحریم نزدیک کردیم.

دیگر خبرها

  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل
  • تغییر نگاه‌ها به کوثر چشم انداز ما بوده است
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله