Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@07:56:48 GMT

نتیجه نپیوستن ایران به ‌اف‌ای‌تی‌اف چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۲۹۷۶۱

آفتاب‌‌نیوز :

پیش از این محسن رضایی از آغاز بررسی دوباره اف‌ای‌تی‌اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داده بود و از سوی دیگر لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهوری نیز خبری مهم در این راستا را اعلام کرد.

به گفته وی رهبر انقلاب با درخواست دولت برای تمدید مهلت بررسی لوایح «اف‌ای تی اف» در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدکمال سیدعلی، معاون اسبق بانک مرکزی و رییس پیشین صندوق ضمانت صادرات درباره ضرورت بررسی دوباره موضوع اف‌ای‌تی‌اف می‌گوید:هرچند من اطلاعات کافی از پیش زمینه‌های بررسی دوباره این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام ندارم امامی‌توانم حدس بزنم چرا چنین موضوعی مجدداً در دستور کار بررسی قرار گرفته است.

مجبوریم با بانک‌های زیرپله‌ای چین کار کنیم

وی با اشاره به روی کار آمدن «بایدن» در آمریکا می‌گوید: شمارش معکوس برای آغاز دور تازه مذاکرات در حال انجام است و اگر قرارباشد مذاکرات برجام در دور جدید خود به موفقیت دست پیدا کند، بدون پیوستن ایران به اف‌ای‌تی‌اف هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. به هر روی ایران دیر یا زود از موقعیت تحریمی خارج می‌شود، اما اگر روابط بانکی ایران با جهان برقرار نشود، کاری ازپیش نخواهد رفت. یکی از مهمترین و راهگشاترین اقداماتی که در شرایط کنونی می‌تواند صورت بگیرد، بررسی وضعیت ایران پس از ورود به لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف است، گفت:برخی با استناد به این که پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف هیچ مشکلی از مشکلات انبوه ایران، در شرایط تحریمی حل نمی‌کند، مانع پیوستن ایران به این کنوانسیون بین‌المللی شدند، اما حقیقت این بود که بخشی از بانک‌های بین‌المللی که سرمایه‌گذاران آمریکایی داشتند به دلیل تحریم‌های آمریکا مایل به همکاری با ایران نبودند. در همین شرایط تحریمی ما با بانک‌های کوچک بین‌المللی نیز روبرو بودیم که خود مشمول تحریم‌های آمریکایی بودند و در نتیجه حاضر بودند با ما همکاری کنند. به عنوان مثال برخی از بانک‌های روسیه و ترکیه خودشان به دلیل آن که سرمایه‌گذاران آمریکایی نداشتند و مشمول تحریم‌های این کشور بودند، با ایران همکاری می‌کردند، اما همین بانک‌ها به واسطه مقررات اعلامی از سوی اف‌ای‌تی‌اف حاضر به همکاری با ایران نشدند و در نتیجه همکاری‌های بانکی ایران در وضعیتی بسیار سخت و دشوار قرار گرفت. حالا ببینید نتیجه چنین اتفاقی چیست؟ این وضعیت سبب شد ما هزینه گزافی را بابت نقل و انتقال پول پرداخت نماییم. به عبارت دیگر در کشور‌هایی مانند افغانستان، عراق و همچنین کشور‌هایی که بخشی از منابع ما در آن‌ها قرار دارد، هزینه بالای سیستم بانکی به ما تحمیل شد و در نتیجه مجبور شدیم بین ۱۵ تا ۲۰ درصد بیشتر هزینه نقل و انتقال پرداخت نماییم.

معاون اسبق ارزی بانک مرکزی تاکید کرد: همه این‌ها ناشی از عدم کار کردن با سیستم بین‌المللی و ریسک بالای ایران بود در نتیجه ما ارزان می‌فروشیم و گران می‌خریم و تا زمانی که نتوانیم به این کنوانسیون بین‌المللی بپیوندیم، این وضعیت وجود خواهد داشت.

خودمان تحریم را گسترش دادیم

معاون اسبق بانک مرکزی تاکید کرد اگر بخواهم واضح و شفاف بگویم عدم پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف چه شرایطی را برای ایران ایجاد کردلازم است مثالی را به کار بگیرم؛ اگر آمریکا با تحریم‌های خود ما را از سیستم بانکی بین‌المللی که خود در آن سهامدار بود، محروم کرد مابا عدم پیوستن به این کنوانسیون، خودمان را از سایر بانک‌های جهان محروم کردیم و گسترش تحریم‌های آمریکا به سایر بانک‌ها را موجب شدیم. برخی در رابطه با فهرست سازمان‌های تروریستی اعلامی از سوی اف‌ای‌تی‌اف ملاحظاتی داشتند، اما تا جایی که من می‌دانم دولت‌ها در این خصوص حقوقی را دارا هستند و از سوی دیگر باید توجه داشت که تمام کشور‌های دنیا به لحاظ پولشویی و اقداماتی ازاین دست فعالیت‌هایی دارند که اگر چنین نبود؛ طالبان و داعش و القاعده قادر به تامین مالی نبودند.

نتیجه عدم پیوستن ایران به اف‌ای‌تی‌اف چه بود؟

سید علی در توضیح این مطلب افزود: بسیاری از این سازمانها ۵ از سوی برخی کشور‌های عربی حمایت مالی شدند، به عبارت دیگر کشور‌هایی که بزرگترین تروریست‌های جهان را تربیت و تامین مالی کردند و پولشویی‌های بزرگ انجام دادند؛ همگی به این کنوانسیون پیوسته‌اند، اما ما با عدم پیوستن به کنوانسیون اف‌ای‌تی‌اف خودمان را در سیبل قرار دادیم، در حالی که می‌توان با پیوستن به آن بهانه لازم از سایر کشور‌ها را گرفت.

او تاکید کرد: هنوز بسیاری می‌گویند اگر فردا اف‌ای‌تی‌اف را تصویب کنیم، چه کسی تضمین می‌دهد که ما مشکلاتمان حل شود؟ درپاسخ به این دسته از افراد باید گفت وقتی عدم پیوستن ما به اف‌ای‌تی اف تضمینی برای ماندگاری مشکلاتمان است چرا نباید به این کنوانسیون بپیوندیم و بهانه لازم است را از سایر کشور‌ها را بگیریم؟

او گفت: فهرست کشور‌های حاضر در اف‌ای‌تی‌اف را ببینید؛ پاکستان، عربستان، قطر، امارات و کشور‌های عربی اطراف و حتی ترکیه که در بسیاری از موارد نیابتی اقدام به تأمین مالی برخی گروه‌ها کرده است، در کنار افغانستان و عراق و سایر کشور‌ها عضو این کنوانسیون شده‌اند. در نتیجه بیرون ماندن ما ثمری جز تحریم خودخواسته ما نخواهد داشت و در نتیجه هزینه بالای تحریم بانکی به اقتصاد کشور تحمیل خواهد شد.

منبع: خبرآنلاین

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مجمع تشخیص مصلحت نظام تحریم پیوستن ایران اف ای تی اف عدم پیوستن بین المللی بانک ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۹۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است

نماینده اراک در مجلس شورای اسلامی گفت: اقدامی که ایران در عملیات «وعده صادق» انجام داد، در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی بود و اینکه امروز اتحادیه اروپا بجای اینکه متخلف را مورد بازخواست قرار دهد، دوباره از تحریم‌های جدید علیه ایران صحبت می‌کند، غیر از اینکه دیوار بی‌اعتمادی میان ایران و اتحادیه اروپا را بلندتر می‌کند، خروجی دیگری در پی نخواهد داشت.

محمدحسن آصفری در گفت‌وگو با ایسنا در واکنش به ادعای مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره دستیابی اعضای این اتحادیه به یک توافق سیاسی در زمینه اعمال تحریم‌های پهپادی و موشکی علیه جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: برای اتحادیه اروپا جای تأسف دارد که در حالیکه بیش از ۶ ماه از جنگ غزه می‌گذرد هیچ موضع‌گیری در خصوص حمایت از مردم بی‌گناه غزه انجام نمی‌دهد یا در قبال جنایاتی که جریان تکفیری‌ها و داعش در عراق و سوریه و جاهای دیگر انجام دادند و همچنین اتفاقاتی که در میانمار انجام شد و مردم بیگناه و مسلمان و غیر مسلمان از بین رفتند، اتحادیه اروپا هیچ اعتراضی انجام نداد و اخیراً مسئول سیاست‌ خارجی اتحادیه اروپا پس از پاسخ جمهوری اسلامی ایران به یکی از جنایات رژیم صهیونیستی در خصوص اعمال تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران اظهاراتی را مطرح کرده است.

وی با بیان اینکه « اگر این تحریم‌ها کار ساز بود، امروز مشارکت مردم را پای صندوق‌های رای نداشتیم»، تاکید کرد: اتحادیه اروپا باید متوجه باشد که جمهوری اسلامی ایران اجازه نخواهد داد کسی مثل رژیم جعلی صهیونیستی بخواهد به خاک ایران تجاوز کند و ساختمان کنسولگری ایران در دمشق را مورد تعرض قرار دهد؛ ما منتظر بودیم اتحادیه اروپا و مسئول سیاست‌ خارجی اروپا درباره اقدامی که رژیم صهیونیستی انجام داد اعتراضی داشته باشند اما چنین اتفاقی رخ نداد؛ زمانی که آنها نسبت به این اقدام جنایت کارانه اعتراضی نمی‌کنند، قرار نیست که جمهوری اسلامی ایران نیز ساکت بنشیند.

این نماینده مجلس با اشاره به عملیات «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به جنایات تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران در دمشق گفت: اقدامی که ایران در عملیات وعده صادق انجام داد، در پاسخ به جنایاتی بود که رژیم صهیونیستی مرتکب شده بود و اینکه امروز اتحادیه اروپا بیاید بجای اینکه متخلف را که رژیم صهیونیستی است مورد بازخواست قرار دهند، دوباره از تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران صحبت می‌کند، غیر از اینکه دیوار بی اعتمادی میان ایران و اتحادیه اروپا را بلندتر و مانع ذوب شدن یخ‌های روابط میان ایران و اتحادیه اروپا می‌شود، خروجی دیگری در پی نخواهد داشت.

آصفری با بیان اینکه «اقدام آنها مطمئناً در اقدامات جمهوری اسلامی ایران در خودکفایی نیروهای مسلح در زمینه موشک‌ها و پهپادها تاثیری نخواهد گذاشت»، تصریح کرد: اعتقاد دارم که رفتار اتحادیه اروپا رفتاری دوگانه است چراکه در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی در جاهای دیگر ساکتند اما در قبال پاسخ ایران این گونه رفتار می‌کنند. البته رفتار آنها به این جهت است که امروز بسیاری از سیاست‌مداران اروپایی یا عضوی از جریان صهیونیست‌ها بشمار می‌روند یا اینکه از حامیان آنها هستند و بخشی از هزینه‌های تبلیغاتی آنها را در انتخابات‌های مختلف صهیونیست‌ها تامین می‌کند و توقعی از آنها وجود ندارد اما رفتارهای دوگانه آنها به غیر از اینکه حقوق بشر و منشور ملل متحد را زیر سوال می‌برد، نتیجه‌ای در پی ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است / طرح‌ شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد
  • جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: ایران تحریم‌ناپذیر است
  • هرگز تحریم‌ها در ایران به نتیجه نخواهد رسید
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • روسیه : از پیوستن بولیوی به «بریکس» حمایت می‌کنیم
  • نشریه آمریکایی: رشد صنایع دفاعی ایران نتیجه تحریم است
  • اخبار سیاسی ۵اردیبهشت؛ تاکید رهبر انقلاب بر حال خوب کارگران/افتتاح «اومااویا» با حضور رئیسی