Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@20:45:10 GMT

احتمال تامین واکسن بومی کرونا تا قبل از عید نوروز

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۲۹۹۸۲

احتمال تامین واکسن بومی کرونا تا قبل از عید نوروز

 

خانه ملت: محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو در رابطه با شائبه تاخیر سازمان غذا و دارو در صدور مجوز‌های واکسن کرونا تولید داخلی، گفت: اینکه سازمان غذا و دارو تاخیری در این موضوع داشته یک شایعه است چرا که هیچ دلیلی برای این کار وجود ندارد و هم اکنون هم یک شرکت تولید کننده واکسن کرونای داخلی توانسته گواهی انجام مطالعات بالینی و فاز انسانی را بگیرد؛ باقی شرکت‌های تولید کننده نیز به همین صورت خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سازمان غذا و دارو دو موضوع سلامت و اثر بخشی را باید هنگام تایید واکسن با دقت بررسی کنیم بر همین اساس اگر شرکت‌های تولید کننده مدارک مذکور را  به صورت کامل و به موقع ارائه کنند، یقینا بررسی خواهند شد.

وی ادامه داد: نامه شرکت تولید کننده واکسن کرونا به صورت محرمانه ارسال شده و در یک فرایند طولانی 40 روزه به دست سازمان غذا و دارو رسیده و علت آن را هم نمی‌دانیم. شرکت‌های تولید کننده واکسن کرونا برای ما تفاوتی ندارند. بنابراین پیشنهاد می‌کنم برای روشن شدن موضوع کمیسیون بهداشت، شرکت‌های تولید کننده واکسن را دعوت کرده و از آنها سوال کند.

ضرورت حضور یک نماینده مجلس در کمیته تولید واکسن کرونا وزارت بهداشت

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در کمیته واکسن کرونا وزارت بهداشت به دلیل اهمیت موضوع وزیر بهداشت شخصاً حضور داشته و فعالیت تمام شرکت‌هایی که پتانسیل تولید واکسن کرونا را دارند، رصد می‌کند، این یک فرایند کاملا معمول است ضمن اینکه از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز درخواست کردیم برای بررسی فرآیند تایید و بررسی واکسن کرونا حتما یک نماینده متخصص در زمینه واکسن در کمیته مذکور حضور داشته باشد، کما اینکه دکتر مسعودی مشاور کمیسیون بهداشت نیز موضوعات مطرح شده را پیگیری کرده و به پاسخ بسیاری از سوالاتش رسیده و متوجه کوتاهی نکردن سازمان غذا و دارو شده است.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در پاسخ به این سوال که چرا شرکت‌های خارجی زودتر از ما به واکسن کرونا دست پیدا کردند توضیح داد: این واکسن‌ها قبلا در کشورها برای اندیکاسیون‫ها و کاربرد‌های دیگر تولید شده بود و پس از شیوع ویروس کرونا، متوجه اثر بخشی آن در پیشگیری از ابتلا به ویروس کووید-19 شدند.

هیچ اجباری برای خرید واکسن شرکت خاصی در کواکس وجود ندارد

شانه ساز همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در خصوص دلایل انتخاب کواکس برای پیش خرید واکسن کرونا، تصریح کرد: ساز و کار کواکس توسط سازمان بهداشت و جهانی طراحی شده تا همه کشورها از واکسن کرونا بهره‌مند شوند نه فقط کشورهایی که توان مالی خرید آن را دارند. هر کشوری که خودش را در این تعاونی ثبت و پیش پرداخت خرید واکسن را پرداخت کند، پس از تایید اثربخشی و تولید واکسن کرونا در اولویت دریافت قرار می‌گیرد. ایران در این مجموعه ثبت نام کرده و پس تایید و تولید می‌تواند سهم خودش را خریداری کند. شرکت‌های مختلفی در کواکس حضور دارند و خریدار می‌تواند واکسن مورد نظرش را انتخاب کند و هیچ اجباری در آن وجود ندارد.

تاکنون هیچ واکسنی درجهان موفق به اخذ تاییه سازمان بهداشت جهانی نشده است

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با بیان اینکه تاکنون هیچ کدام از شرکت‌های تولید کننده واکسن در جهان موفق به دریافت تاییدیه اثربخشی از سازمان بهداشت جهانی نشده است، عنوان کرد: با توجه به وجود تحریم‌های ظالمانه و احتمال شیطنت آمریکا و ایجاد دست انداز در واردات واکسن کرونا ما بهترین ساز و کار موجود را انتخاب کردیم هر چند که هنوز هم برای انتقال پول با مشکلاتی مواجه هستیم.

ضرورت تولید واکسن بومی

رئیس سازمان غذا و دارو، در رابطه با احتمال تامین واکسن کرونا تا قبل از عید نوروز خاطرنشان کرد: برای اینکه واکسن مورد نیاز مردم به ویژه افراد در معرض خطر؛ مانند کادر درمانی و سالمندان دارای بیماری زمینه‌ای در اسرع وقت به دستشان برسد، تمام تلاشمان را می‌کنیم. در حال حاضر به جز دو کشوری که ادعای واکسیناسیون دارند، هیچ کشوری به صورت گسترده اقدام به تزریق گسترده واکسن نکرده است. از طرفی معتقدم بیشتر باید به تولید داخلی تکیه کرده و تلاش کنیم واکسن‌های بومی خودمان به عرصه تولید برسانیم تا اطمینان کافی نسبت به تامین واکسن داشته باشیم. 

منبع: فردا

کلیدواژه: مجلس واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۹۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»

به گزارش خبرنگار مهر، هر گاه حجم و میزان کالایی در بازار بیش از نیاز باشد و کاهش قیمت‌ها موجب زیان تولیدکننده شود دولت ورود کرده و کالاهای مازاد را از سطح بازار جمع‌آوری می‌کند.

ایران در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ به خودکفایی رسیده و در این زمینه می‌تواند درآمدزایی ارزی داشته باشد. ظرفیت کشور در تولید گوشت مرغ سالانه ۳ میلیون تن بوده که این آمار ضمن تأمین داخل می‌تواند بازار صادراتی را برای اقتصاد کشور به ارمغان آورد. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با اشاره به تاکید وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر ورود محصولات کشاورزی بر بازارهای جهانی گفته، وزیر جهاد کشاورزی در تعامل با بخش خصوصی حمایت از تولید داخل را برای ورود به بازارهای بین‌المللی مرغ مورد تاکید قرار داده است. بازار دائمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تأمین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود.

علی ابراهیمی وظیفه شرکت پشتیبانی امور دام کشور در خرید مرغ داخل را مقطعی و برای تکمیل ذخایر راهبردی عنوان کرد و نقش اصلی تنظیم و تثبیت بازار را گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازار بین‌المللی دانست. به گفته وی، تولید محصول با کیفیت، ایفای به موقع تعهدات و پایداری حضور از عوامل حفظ بازار صادراتی است. در دنیا صادرات مورد حمایت دولت‌ها بوده و به شکل‌گیری اولیه آن یارانه تعلق می‌گیرد. این اتحادیه هم در سایه حمایت در یک بازه زمانی ۳ تا ۴ ماه می‌تواند حضور خود را در بازار کشورهای همسایه تثبیت کند.

تلاش برای بازار سازی

قیمت هر کیلو گرم مرغ سال گذشته ۷۳ هزار تومان تعیین شد که این عدد بین ۷۸ تا ۹۵ هزار تومان در نوسان بود. در مقطعی با کاهش حجم جوجه‌ریزی قیمت گوشت مرغ به حدود ۱۰۰ هزار تومان رسید که با ورود وزارت جهاد کشاورزی و رساندن جوجه‌ریزی به بیش از ۱۵۰ میلیون قطعه آرامش به بازار گوشت مرغ بازگشت.

در حال حاضر هنوز قیمت جدید تعیین نشده و هر کیلو گرم گوشت مرغ به مبلغ ۷۸ هزار تومان به فروش می‌رسد.

در ادامه شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اعطای نهاده مدت دار و عرضه بیش از یک میلیون تن نهاده با ارز ترجیحی و بهره‌گیری از مکانیزم استمهال در حال خدمات رسانی به زنجیره مرغداری کشور است.

به گفته مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، صنعت مرغداری ایران وارد یک کلاس جهانی جدید شده و ما نیازمند یک گفت‌وگوی ملی با مرغداران هستیم. زمان آن رسیده که با بهره‌وری و کارایی بالاتر، تولید انجام شود.

‌حسین شیرزاد نسبت به جمع‌آوری گوشت مرغ مازاد از سطح بازار عنوان کرده، در حال حاضر شرکت‌ها و مدیران استانی بدون محدودیت به خرید بیش بود مرغ در استان‌ها مشغول هستند و شرکت پشتیبانی امور دام با تمام ظرفیت متعهد به خرید مرغ است؛ به طوری که در یک ماه گذشته رکورد خرید روزانه ۱۰۰۰ تن رقم خورده است. در ماه مبارک رمضان حدود ۱۷ هزار تن مازاد مرغ از استان‌ها خریداری شد.

گفتنی است؛ امسال واردات گوشت مرغ از دو ماه قبل در فراخوان و مناقصه‌های بین‌المللی متوقف شده و تکمیل و کهنه و نو شدن ذخایر استراتژیک مرغ کشور با تولید داخل صورت می‌گیرد.

حسین شیرزاد تاکید دارد، صنعت مرغداری نیاز به منابع مالی جدید، سرمایه در گردش مکفی و بیمه قیمت محصولات دارد. قطعاً باید کریدورهای صادراتی فعال شود و صادرات موفق وابسته به زیرساخت‌های مناسب صادراتی و ظرفیت‌های کشتارگاهی استاندارد است که در حال حاضر در آن ضعف داریم.

در این زمینه ضروری است تعداد کشتارگاه‌ها متناسب سازی شده و مدیریت صادرات مرغ به لحاظ کیفی تقویت شود. ‌

کد خبر 6089725 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • نگاهی به هیاهوی جدید درباره سریال «پایتخت»
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!