Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@08:31:40 GMT

ابتلاء ۱۳۵ مادر باردار به ویروس کرونا در بجستان

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۳۲۲۹۷

ابتلاء ۱۳۵ مادر باردار به ویروس کرونا در بجستان

ایسنا/خراسان رضوی رئیس شبکه بهداشت و درمان بجستان با اشاره به ابتلاء ۱۳۵ مادر باردار به ویروس کرونا در این شهرستان، گفت: عبور از پیک سوم و بازگشایی‌ها به معنی رفع خطر ویروس کرونا نیست.

علی قویدل در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: با اعمال محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها، وضعیت کرونا در شهرستان بجستان نسبت به قبل بهتر شده است که حصول این نتیجه را مرهون همراهی مردم هستیم و قطعا بدون همراهی مردم هیچ طرحی و هیچ محدودیتی کارگشا نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قویدل تاکید کرد: با توجه به بررسی‌ها و تحقیقاتی که انجام شده مهمترین عامل موثر در میزان شیوع ویروس کرونا دورهمی‌های خانوادگی است و باید تا جایی که می‌توانیم از برگزاری و شرکت در مجالس و دورهمی‌ها به خصوص دورهمی‌های خانوادگی خودداری کنیم و با توجه به اینکه در روزهای آینده شب یلدا را در پیش داریم سعی کنیم با پرهیز از تجمعات خانوادگی احترام یکدیگر را با فاصله رعایت کنیم.

وی خاطر نشان کرد: از ابتداء شیوع ویروس کرونا تا کنون ۷۳ نفر از پرسنل بهداشت و درمان شهرستان بجستان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۳۶ نفر از پرسنل درمان و ۳۷ نفر  از پرسنل بخش بهداشت هستند.

قویدل ادامه داد: خوشبختانه در بین مبتلایان بخش بهداشت و درمان، مورد بدحال یا فوتی ناشی از کرونا نداشتیم اما با توجه به اینکه به طور کلی در بخش بهداشت و درمان  با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم وقتی یکی از همکاران ما به دلیل ابتلا به کرونا مجبور است دوره قرنطینه را بگذراند برای پر کردن و پوشش دادن شیفت‌ها به سایر پرسنل بهداشت و درمان فشار زیادی وارد می‌شود.

وی بیان کرد: در بخش بهداشت، نیروهای بهورز و مراقبین سلامت و همه‌ همکاران ما در شبکه بهداشت که در ارتباط نزدیک با افراد جامعه هستند حتی بیش از یک نوبت تستشان مثبت شده است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان بجستان یادآور شد: در حال حاضر شرایط به گونه‌ای است که همه‌ ما باید خود را ناقل بی علامت ویروس فرض کنیم و اگر پروتکل‌های بهداشتی را به هر نحوی رعایت نکنیم و به واسطه سهل‌انگاری ما شخص دیگری گرفتار بیماری شود، از نظر عرفی و عقلی و شرعی مدیون هستیم.

وی خاطر نشان کرد: مردم باید بیش از پیش نسبت به سلامتی خود و دیگران احساس مسئولیت کنند و در فعالیت‌های روزمره که مجبور به حضور در اجتماع هستند از جمله صف بانک، صف نانوایی، سوپر مارکت‌ها و... پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

قویدل در رابطه با میزان ابتلاء مادران باردار و کودکان به ویروس کرونا نیز گفت: از ابتداء شیوع ویروس کرونا تا کنون، ۱۳۵ مادر باردار و ۱۵ مادر شیرده به کرونا مبتلا شده‌اند. همچنین ۶ نوزاد و ۴ کودک نیز درگیر این بیماری شدند.

وی توضیح داد : با توجه به شرایط کنونی ما مجبور هستیم تمامی فوتی‌های این مقطع زمانی را مشکوک به کرونا قلمداد کنیم و دفن آن‌ها هم با شرایط ویژه بهداشتی انجام شود مگر اینکه تأیید شود که به کرونا مبتلا نبوده‌اند که پذیرش این مورد و همچنین جلوگیری از حضور افراد در مراسم خاکسپاری و... برای مردم و داغ‌دیدگان سخت است اما در حال حاضر چاره‌ای جز این نداریم و برای مقابله با این ویروس مجبوریم شرایط سختی را متحمل شویم که امیدوارم هر چه سریع‌تر شرایط به حالت عادی برگردد.

گفتنی است بنا بر آمار اعلام شده در تاریخ ۲۰ آذرماه، در شهرستان بجستان تعداد کل بستری‌ها از ابتداء شیوع بیماری تا تاریخ ۲۰ آذرماه ۳۸۷ نفر بوده که از این تعداد، تست ۱۹۵ نفر مثبت بوده است. تعداد کل بیماران شناسایی شده با تست مثبت کرونا ۱۱۸۱ نفر گزارش شده و ۵۹ نفر نیز به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها کروناویروس كرونا بجستان ویروس کرونا بهداشت و درمان بخش بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۲۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پیشگیری آسان تا درمان مشکل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک با توجه به نامگذاری ۹ می‌ مصادف با ۱۹ اردیبهشت بعنوان رز جهانی تالاسمی گفت: هدف از نامگذاری این روز، توجه به بیماران مبتلا، فراهم آوردن امکانات درمانی مطابق با استاندارد‌های جهانی و ترویج پیشگیری از تولد نوزادان تالاسمی است.
دکتر میرشفیعی افزود: تالاسمی یک  اختلال خونی ژنتیک است که به دلیل شکل گیری غیر طبیعی هموگلوبین و کم خونی ایجاد می شود که فرزند از پدر و مادر دارای تالاسمی نوع خفیف به ارث می برد.
او با بیان اینکه تالاسمی به دو شکل مینور و ماژور (شدید) وجود دارد، گفت: اختلال ژنتیکی تالاسمی از طریق ژن‌ها از والدین به کودک به ارث می‌رسد و زمانی که یکی از والدین یا هر دوی آنان حامل این ژن باشند، احتمال ابتلای کودک نیز وجود دارد و در صورت ابتلای پدر و مادر به بیماری تالاسمی مینور یعنی فُرم خفیف بیماری هستند ۲۵ درصد شانس ابتلا به بیماری تالاسمی ماژور ۵۰ درصد احتمال ابتلا به تالاسمی مینور و ۲۵ درصد هم تولد فرزند سالم وجود دارد که این بستگی به این دارد که کدام ژن معیوب از پدر و مادر را دریافت.
میرشفیعی افزود: بزرگ شدن جمجمه، بزرگ شدن استخوان‌های صورت، رنگ پریدگی و پهن شدن بینی از جمله علائم مبتلا به بیماری تالاسمی است و بیماری‌های قلبی، کلیوی، اختلالات تیروئید و پوکی استخوان به خاطر خون سازی غیرموثر از عوارضی است که این بیماری بر روی فرد می‌گذارد.
او گفت: خوشبختانه از سال ۷۶ تاکنون بروز بیماری تالاسمی در سطح استان نداشتیم و طی ۱۵ سال گذشته هیچ بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور (شدید) متولد شده در استان نداشتیم.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک دراستان ۱۳ بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد که تحت حمایت‌های درمانی و پزشکی هستند و با رایزنی‌هایی که با وزارت بهداشت انجام شده این بیماران مشکلی برای دریافت دارو ندارند.
هشتم ماه می‌مصادف با ۱۹ اردیبهشت به نام روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • رفع مشکلات «ماماها» نیازمند توجه مسوولان/جذب ۱۰۰ ماما در کردستان
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • نجات جان مادر باردار در نهبندان
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • ۹۰۰۰ کمبود ماما در مقابل ۳۰۰ مجوز استخدام