Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، قلعه فیروزآباد در شمال غربی ابرکوه یزد اواخر قاجار و اوایل پهلوی ساخته شده بود و مردم این بخش از شهرستان ابرکوه نیز در آن زندگی می‌کردند زندگی که میراث فرهنگی معتقد بود به نفع قلعه بوده چون آن را سرپا نگه می‌داشته است. این بنای ثبت ملی شده در فهرست میراث ملی ایران چند روز پیش در پی بارش باران و سیل ناشی از آن آسیب‌های جدی دید که غیرقابل جبران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون در بررسی‌های اولیه از این بنا، قلعه مسکونی فیروزآباد حدود ۷۰ درصد تخریب شده است.

حالا میراث فرهنگی یزد به دنبال مقصر آن حادثه است حادثه‌ای که گویا هیچ وقت آن را پیش بینی نکرده بود در این باره مصطفی فاطمی مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد به خبرنگار مهر گفت: این قلعه دوقلو از معدود قلعه‌هایی بود که سکونت در آن جریان داشت و ساختار آن به گونه‌ای بود که زندگی را در خود حفظ می‌کرد. ما خوشحال بودیم که زندگی در آن جریان درد هیچ زمانی ما در ابرکوه سیل نداشتیم و این اتفاق ناشی از آن است که در بالادست تعدادی از افراد چاه‌هایی را حفر کرده بودند و سدهایی ایجاد شده بود که نمی‌دانیم آیا با مجوز این اقدام را انجام داده‌اند یا نه. در واقع آب به زمین و چاه‌ها نفوذ می‌کرده است و سدها پر و شکسته شدند. پس از آن آب حجیمی نیز وارد روستا شد و قلعه و خانه‌های قابل سکونت داخل آن را از بین برد. این اتفاق را از طریق مراجع قضائی و شکایت درباره ایجاد سد در بالادست پیگیری می‌کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: ۶۰ درصد خسارت اولیه‌ای است که ما برآورد کردیم اما می‌دانیم این خسارت در روزهای آینده به دلیل افزایش رطوبت ناشی از سیل روی بدنه خشتی این بنا بیشتر می‌شود و خسارت تا بیش از ۷۰ درصد خواهد رسید. آن هم بنای خشتی که نمی‌توان رطوبت آن را از بین برد.

فاطمی با بیان اینکه این بنا به تازگی مرمت شده بود گفت: اول باید رطوبت خشک شود سپس عملیات مرمت را آغاز کنیم. ما فقط امیدواریم دیگر بارندگی نداشته باشیم چون در حال حاضر نمی‌توانیم کاری کنیم.

کد خبر 5096261 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: ابرکوه یزد مصطفی فاطمی ویروس کرونا شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش هفته پژوهش شورای شهر تهران روح الله زم سازمان تامین اجتماعی شورای شهر آسیبهای اجتماعی قوه قضاییه محسن حاجی میرزایی آلودگی هوا مدیریت بحران شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۲۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۸۸۳ میلیاردی سیلاب در شهرستان کلاله

فرماندار شهرستان کلاله گفت: بارش شدید باران و به دنبال آن طغیان رودخانه ها و جریان یافتن سیلاب در ۶ روستای این شهرستان ۸۸۳ میلیارد ریال خسارت وارد کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، فرهاد شیبک ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به سیلاب اخیر در این شهرستان اظهارداشت: بارش شدید باران و به دنبال آن طغیان رودخانه ها و جریان یافتن سیلاب تنها به 6 روستای اوقچی بزرگ و کوچک، گچی سو بالا و پایین، قره قاچ و قره ترناو 540 میلیارد ریال خسارت زد.

وی افزود: بیش‌ترین این خسارات مربوط به معابر و آبروهاست و برای جلوگیری از تکرار دوباره این موضوع نیازمند ایجاد بندهای خاکی و دیواره‌سازی در حاشیه رودخانه‌ها هستیم اما با توجه به پراکندگی طولی روستاهای کلاله، این اقدامات اعتبارات زیادی لازم دارد.

وی با تاکید بر نقش موثر خاکبرداری و لایروبی در افزایش آبگیری رودخانه‌ها و مدیریت سیلاب‌ها افزود: پیگیری لازم برای انجام لایروبی دهانه پل‌ها و آبروها در دستور کار قرار دارد.

فرماندار شهرستان کلاله گفت: بارندگی 2 روز اخیر سبب ریزش کوه به همراه رانش و آبشستگی چهار نقطه از راه های ارتباطی شهرستان شد که خسارات آن 80 میلیارد ریال برآورد می‌شود.

شیبک ادامه داد: تخریب سرریز بتنی و حوضچه بتنی در 2 نقطه به میزان 12 میلیارد ریال، خوابیدگی و ورس هزار و 300 هکتار از مزارع گندم با 30 درصد خسارت، آسیب به 75 کیلومتر راه های بین مزارع به میزان 250 میلیارد ریال و تخریب دیوار حیاط و سقف یک مدرسه روستایی بر اثر سیلاب به میزان یک میلیارد ریال از دیگر موارد خسارتی ناشی از سیلاب در کلاله محسوب می‌شود.

انتهای پیام/581/.

دیگر خبرها

  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • خبری خوب برای خسارت دیدگان بخش مسکونی در یزد
  • خسارت ۸۸۳ میلیاردی سیلاب در شهرستان کلاله
  • خسارت دیدگان بخش مسکونی جهت حضور ارزیاب با بنیاد مسکن ارتباط بگیرند
  • گردباد در نبراسکای آمریکا منازل مسکونی را ویران کرد
  • امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به ۹ منزل مسکونی
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • گرمای بی سابقه در راه است
  • افزایش رطوبت هوا در برخی مناطق خوزستان