Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@02:27:18 GMT

پژوهش به کمک توسعه کشت سیاه‌دانه در گلستان آمد

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۳۹۴۴۶

پژوهش به کمک توسعه کشت سیاه‌دانه در گلستان آمد

ایسنا/گلستان مدیر مرکز خدمات تخصصی تولید و فراوری گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گلستان گفت: با کارهای تحقیقاتی صورت گرفته بر روی محصول سیاه‌دانه و اقتصادی شدن کشت این محصول، سطح زیر کشت سیاه‌دانه در این استان از ۱۰۰ هکتار به بیش از ۱۰۰۰ هکتار افزایش یافت.

مصطفی حمیدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: جهاد دانشگاهی با ورود در استان گلستان از سال ۸۹، فعالیت در زمینه کشت و توسعه گیاهان دارویی را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا گیاهان دارویی که در استان پتانسیل کشت دارند، شناسایی و بر روی آنها کارهای تحقیقاتی انجام شد.

وی با اشاره به گیاه دارویی سیاه‌دانه، گفت: سالانه ۵ هزار تن سیاه‌دانه در کشور مصرف می‌شود که بخش زیادی از آن وارداتی است. در سال‌های اخیر سطح زیر کشت سیاه‌دانه رو به افزایش است.

حمیدی افزود: مجموعه جهاد دانشگاهی بر روی سیاه‌دانه، ۴ طرح پژوهشی انجام داده که مشخص شد، این محصول پتانسیل بالایی در استان دارد. ارقام مختلف، زمان کشت مختلف، کشت در مناطق مختلف و بررسی عملکرد کودهای مختلف بر رشد گیاه از جمله مواردی بود که مورد بررسی قرار گرفت.

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گلستان بیان کرد: در سال زراعی ۹۷-۹۸ سطح زیر کشت سیاه‌دانه در استان حدود ۱۰۰ هکتار بود که این میزان در سال زراعی جاری به بیش از ۱۰۰۰ هکتار رسیده است. امیدواریم با افزایش سطح زیر کشت این محصول، از واردات آن به کشور بی‌نیاز شویم.

وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی استان گلستان کار تأمین بذر سیاه‌دانه و مشاوره کاشت، داشت و برداشت این محصول را انجام می‌دهد، گفت: بذر توزیع‌شده در استان رقم پاکوتاه هندی بوده که زودرس و دارای عملکرد مطلوب‌تری است.

حمیدی با بیان اینکه سیاه‌دانه در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اظهار کرد: سیاه‌دانه اثر ضد سرطان، ضد میکروب، ضد حساسیت و ضد دیابت دارد.

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گلستان در ادامه بیان کرد: نعناع فلفلی نیز یکی دیگر از گیاهان دارویی است که پتانسیل کشت در استان را دارد و محصول تولید شده آن در گلستان، دارای کیفیت بسیار بالایی است.

وی با اشاره به اینکه اسانس این گیاه مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: با تلاش این مجموعه، فناوری ساخت دستگاه‌های اسانس گیر وارد استان شده است. علاوه بر اسانس، به دنبال استخراج ماده مؤثر این گیاه (منتول) نیز هستیم که در حال حاضر سالانه دست‌کم ۵۰ تن از این ماده را از خارج وارد کشور می‌کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی گياهان دارويي گلستان جهاد دانشگاهی گلستان سیاه دانه جهاد دانشگاهی گیاهان دارویی کشت سیاه دانه سیاه دانه سطح زیر کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۹۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان

ایسنا/همدان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان از رشد سه برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در این استان و قابلیت سرمایه‌گذاری بالای آن خبر داد.

احمد شانیان در دیدار با مدیران شرکت‌های وزارت دفاع در همدان، اظهار کرد: تویسرکان قطب تولید دارو در غرب کشور است و با توجه به ظرفیت استان در تولید گیاهان دارویی می‌توان برای توسعه این محصولات، پروژه‌ای را در عرصه دارو راه‌اندازی کرد.

وی با اشاره به مزایا و ظرفیت‌های استان در عرصه شرکت‌های دانش‌بنیان، تولید دارو و لاستیک، بیان کرد: با حمایت دولت و با تدابیر استاندار شاهد تحول و توسعه در بخش تولید و تجارت استان هستیم. اکنون صنعت استان همدان ۲۲ درصد رشد داشته است.

مدیرکل صمت استان همدان با اشاره به وضعیت ذخایر لیتیوم کشف‌شده در این منطقه، گفت: دو گواهی کشف در همدان صادر شده و صدور پروانه بهره‌برداری از آنها در حال پیگیری است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره‌ کل صمت استان، نیروگاه‌های خورشیدی و توسعه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، گیاهان دارویی و استخراج ماده مؤثره و تبدیل ظرفیت‌های شاخص معدنی و صنعتی استان به ثروت و سرمایه‌گذاری شرکت‌های زیرمجموعه وزارت دفاع در استان همدان از دیگر مواردی بود که در این‌ نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی