Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@23:00:52 GMT

حالت تعلیق سهام را جدی بگیرید

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۴۰۲۲۸

به گزارش بورس تابناک، زمانی که برخی از اصطلاحات بازار سرمایه به گوشمان می‌خورد کمی دلهره پیدا می‌کنیم که نکند سرمایه خود را به یکباره از دست بدهیم تعلیق هم یکی از این واژه‌ها است.«تعلیق» اصطلاحی که در بازار سرمایه کاربرد کمی دارد ولی سرمایه مردم به آن وابسته است.  تقریبا با یک جستجوی ساده می‌تواند در مورد جزئیات نماد تعلیق اطلاعات متعددی کسب کرد، اما اینکه سرنوشت پول سهامدارانی که نماد آن‌ها تعلیق شده و بازار خارج شده چه می‌شود کمتر اطلاعاتی در دسترس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 عدم ارائه صورت‌های مالی میاندوره‌ای، عدم ارائه گزارش کنترل داخلی، مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت، مشمول تبصره ماده ۳۸ دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار و انجام معاملات مشکوک پنج دلیل تعلیق نماد هستند. سازمان بورس به منظور کمک به سهامداران بخشی را تحت عنوان نمادهای مشمول تعلیق را در تابلوی بورس خود قرار داده تا سهامداران با بررسی وضعیت شرکت در انتخاب نماد دقت بیشتری داشته باشند. 

بعد از اینکه یک شرکت در بورس یا فرابورس به هر دلیل مشمول تعلیق شود سازمان فرصتی را به شرکت می‌دهد که رفع تعلیق کند. در صورتی که در عملکرد شرکت تغییر صورت نگیرد یا بدتر شود به عنوان شرکت پر ریسک وارد بازار پایه فرابورس و تابلوی‌های رنگی آن می‌شود که نهایت آن تابلوی قرمز با جمله معامله تحت احتیاط است. دو عبارت تحت احتیاط و مشمول فرآیند تعلیق، دو موردی هستند که در پسوند نماد تعلیق شده قرار می‌گیرند.

سازمان بورس به یکباره یک نماد را تعلیق نمی‌کند و تا جایی که امکان دارد با روال ساختار بازار مانند بازار پایه به سهامداران در مورد پر ریسک بودن سهام اطلاع رسانی می‌کند. بسیاری از شرکت‌ها هستند که در بازار سهام بعد از دادن این فرصت عملکرد آن‌ها بهبود پیدا کرد به عبارت دیگر هدف اصلی سازمان حفظ شرکت در بازار و ادامه کارکرد خود با افزایش شفافیت است.


شرکت‌های مشمول فرآیند تعلیق  شرکت‌هایی هستند که به دلیل عدم رعایت برخی از الزامات دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار مشمول ماده ۳۹ مکرر این دستورالعمل شده‌اند. شرکت‌های مشمول تحت احتیاط، شرکت‌هایی هستند که مشمول بندهای ب و ج ماده ۱۹ مکرر ۱ دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات در بورس اوراق بهادار تهران شده‌اند. اما اگر سهامدارانی نمادشان تعلیق پیدا می‌کند و از بازار سرمایه خارج شد، تکلیف پول سهامداران چه می‌شود؟ البته برخی از سهامداران بازار با پذیرش ریسک سرمایه‌گذاری در این نمادها به دنبال چنین سهم‌های در بازار می‌گردند تا در زمان افزایش سرمایه سود خوبی را کسب کنند.

بهمنش می‌گوید که سهامداران مالک نهایی شرکت هستند و در صورت ورشکسته شدن شرکت اگر سهمی از فروش دارایی‌های آن‌ها ماند بین سهامداران باقی ماند در سهم تقسیم می‌شود.

فرصت سازمان بورس به نمادهای تعلیق شده

امین بهمنش کارشناس بازار سرمایه در خصوص تعلیق نماد بورسی گفت: سازمان بورس به دلایل مختلف از جمله مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت نسبت به نماد یا عدم انتشار صورت مالی شرکت، نماد را مشمول نمادهای در حال تعلیق  و در ابتدا به شرکت یک فرصت ۱۰ روزه می‌دهد که تا اطلاعات صورت مالی خود را قرار دهد و در صورت عدم ارائه اطلاعات دو دوره ۱۰ روزه دیگر باز هم به آن فرصت می‌دهد. 

بهمنش اضافه کرد: شش تا یکسال بسته به تصمیم سازمان معاملات نمادهای مشمول تعلیق به حالت احتیاط در می‌آیند تا سهامداران در صورتی که تمایل به خروج از سهام دارند بتوانند ظرف این مدت سهم خود را نقد کنند بنابراین سازمان برای خارج کردن نماد از بازار سهام کم کم آن  تعدیل و در نهایت به تابلوی قرمز با پسوند پر احتیاط وارد می‌کند تا سهامداران متوجه ریسک بالای سرمایه‌گذاری بر روی این سهم شوند.

سهامداران مالک نهایی شرکت هستند و در صورت ورشکسته شدن شرکت اگر سهمی از فروش دارایی‌های آن‌ها ماند بین سهامداران باقی ماند در سهم تقسیم می‌شود.

 

وی در مورد زمان خارج شدن یک نماد تعلیق شده در از بورس افزود: در این مورد قانون دست مدیر سازمان بورس را باز گذاشته و او می‌تواند بر اساس شرایط حاکم بر اقتصاد جامعه، فضای سیاسی و موارد دیگر تصمیم به خارج شدن یک نماد بگیرد، علاوه بر آن سهام شناوری شرکت هم تاثیر مهمی در خروج نماد از بازار دارد.

شش تا یکسال بسته به تصمیم سازمان معاملات نمادهای مشمول تعلیق به حالت احتیاط در می‌آیند تا سهامداران در صورتی که تمایل به خروج از سهام دارند بتوانند ظرف این مدت سهم خود را نقد کنند.


این کارشناس بازار مالی در پاسخ به اینکه اگر نمادی از بازار خارج شد سرنوشت پول سهامدارانی که نتوانستند سهم خود را بفروشند چه می‌شود، گفت: اگر در نهایت تصمیم به این شد که شرکت از بازار سرمایه خارج شود، در ابتدا دارایی شرکت به فروش می‌رسد و بعد از تسویه بدهی شرکت اگر مبلغی باقی ماند بین سهامداران که سهم آن را خریدار کردند تقسیم می‌شود چار که طبق قانون سهامداران مالک نهایی شرکت است.

وی ادامه داد: سازمان بورس به یکباره یک نماد را تعلیق نمی‌کند و تا جایی که امکان دارد با روال ساختار بازار مانند بازار پایه به سهامداران در مورد پر ریسک بودن سهام اطلاع رسانی می‌کند. بسیاری از شرکت‌ها هستند که در بازار سهام بعد از دادن این فرصت عملکرد آن‌ها بهبود پیدا کرد به عبارت دیگر هدف اصلی سازمان حفظ شرکت در بازار و ادامه کارکرد خود با افزایش شفافیت است.

این کارشناس در مورد اینکه اگر شرکتی به حالت تعلیق درآمد آیا امکان برگشت آن به بازار را دارد افزود: اولا که باید اوضاع شرکت آنقدر بهم ریخته باشد که سازمان و خود شرکت درخواست تعلیق بدهند و در صورتی که شرکت تعلیق شده بخواهد به روند معاملات بازار برگردد باید اعتماد سازمان را جلب کند، در نتیجه امکان برگشت شرکت به بازار وجود دارد.

روند کلی بازار در شرایط مناسبی قرار دارد

روند کلی بازار در فرآیند تعلیق شدن نمادهای بورسی تاثیر چندانی دارد از این رو روند کلی بازار را نیز از بهمنش سوال کرده و وی در پاسخ گفت: روند کلی بازار در شرایط مناسبی قرار دارد اما به نظر می‌رسد که زاویه ایجاد شده بین دولت و مجلس از نظر سیاسی بر روی بازار تاثیر بگذارد و سبب ایجاد یکسری نوسانات در بازار شود. عاملی که بتواند نرخ دلار را کاهش دهد فعلا در جامعه وجود ندارد و نرخ دلار معمولا در همین رنج تعدیل می‌شود.

در حال حاضر ۶ نماد در بازار به حالت تعلیق که آخرین آن سیمان‌ هگمتان‌ (سهگمت) که از تاریخ ۱۲ آذر از بازار تعلیق شد. نمادهای مانند بانک انصار از سال ۹۷، کنتور سازی‌ ایران‌ (آکنتور) از دیگر نمادهای تعلیق شده در بازار هستند و ۱۵ نماد هم مشمول تعلیق هستند که اگر عملکرد خود را بهبود ندهند به از یک بازه زمانی به حالت تعلیق در خواهند آمد.

 

منبع:سایت خبری بازار

منبع: تابناک

کلیدواژه: لایحه بودجه 1400 روح الله زم واکسن فایزر الیگیتور فیش لوایح FATF هفته پژوهش تعلیق بازار سرمایه سهامداران بورس فرابورس لایحه بودجه 1400 روح الله زم واکسن فایزر الیگیتور فیش لوایح FATF هفته پژوهش سازمان بورس روند کلی بازار بازار سرمایه تا سهامداران مشمول تعلیق حالت تعلیق تعلیق شده تعلیق شد شرکت ها یک نماد خارج شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۰۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

مجلس شورای اسلامی در اصلاح مالیات بر عایدی سرمایه که از سوی شورای نگهبان مورد تایید قرار نگرفته بود، بورس را از مالیات بر عایدی سرمایه معاف کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، طبق مصوبه مجلس مالیات بر عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بهابازار (بورس‌ها) و بازارهای خارج از بهابازار (بورس) از قبیل صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نیست.

طی ماه‌های گذشته شورای نگهبان ایراداتی به طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی و ماده ۱۲ به همراه ۸ تبصره این طرح گرفته بود که از سوی مجلس اصلاح شد.

بر اساس این گزارش، طبق تبصره ۷ مقرر شد عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بورس‌ها و بازارهای خارج از بورس مانند صندوق‌های کالایی و صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات نخواهد بود.

صدر ماده ۱۲ به این شرح اصلاح می‌شود: یک ماده به‌عنوان ماده ۴۶ ذیل فصل اول باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر الحاق می‌شود.

ماده ۴۶- کلیه اشخاص غیرتجاری انتقال‌دهنده "عین" یا "حق‌واگذاری محل" در خصوص انتقال دارایی‌های زیر مشمول مالیات بر عایدی سرمایه هستند:

۱- املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل ۲- انواع خودروی سواری دارای شماره انتظامی (پلاک) شخصی ۳- انواع طلا، نقره، پلاتین و مسکوکات آنها و جواهرآلات ۴- انواع ارز

تبصره یک و دو مالیات بر عایدی سرمایه چگونه اصلاح شد؟

تبصره یک و دو ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره یک- پس از استقرار بستر اجرایی موضوع ماده ۱۶ مکرر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، صدور صورتحساب الکترونیکی تنظیم وکالت بلا عزل با موضوع انتقال دارایی‌های موضوع بندهای یک و دو این ماده در این قانون در حکم انتقال است و مشمول مالیات موضوع این فصل می‌‎شود و موکل اصلی یا موکلین بعدی وکالت بلا عزل مسئول پرداخت مالیات متعلق هستند. مبلغ درج شده در صورتحساب الکترونیکی موضوع ماده ۱۶ مکرر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، مبنای محاسبه عایدی سرمایه دارایی‌های موضوع این تبصره است.

آئین‌نامه اجرایی این تبصره حداکثر یک سال پس از لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

تبصره دو- در این قانون و قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، صدور صورتحساب الکترونیکی تعویض شماره انتظامی (پلاک) دارایی‎‌های مشمول مقررات شماره‌گذاری، در حکم انتقال دارایی‌های مذکور تلقی می‌شود.

تبصره ۳ و ۴ ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره ۳- اخذ مالیات موضوع این فصل مشروط به استقرار بستر اجرایی موضوع ماده ۱۶ مکرر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان است.

تبصره ۴- پس از استقرار بستر اجرایی موضوع ماده ۱۶ مکرر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، معاملات دارایی‌های موضوع بندهای یک و دو این ماده که مرتبط با فعالیت‌های شغلی نیستند، صرفاً مشمول مالیات موضوع این فصل هستند و مشمول مالیات موضوع ماده ۹۳ این قانون نمی‌شوند.

چه تبصره‌های دیگری اصلاح شد؟

تبصره ۵ و ۶ ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره ۵- در صورت فروش دارایی‌های موضوع بندهای ۳ و ۴ این ماده توسط اشخاص غیرتجاری به اشخاص موضوع اجزای ۳ و ۴ بند " ث" ماده ۱۶ مکرر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، عایدی حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور معاف از مالیات موضوع این فصل است. در صورت فروش دارایی‌های مذکور به سایر اشخاص، کل درآمد یا وجوه دریافتی حاصل از انتقال دارایی‌های فوق مشمول مالیات موضوع فصل ششم باب سوم این قانون می‌شوند.

تبصره ۶- اشخاص غیرتجاری بالای هجده سال که دارایی‌های موضوع بند ۳ این ماده را مستقیماً از اشخاص موضوع جز ۳ بند "ث" ماده ۱۶ مکرر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان خریداری کرده‌اند می‌توانند دارایی‌ها را به سایر اشخاص غیرتجاری انتقال دهند.

ثبت این انتقال با درج شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب الکترونیکی خرید اولیه در حکم صدور صورتحساب الکترونیکی است و صورتحساب الکترونیکی مذکور با درج بلاعوض بودن یا درج مبلغ معامله فوق به‌صورت خودکار به کارپوشه غیرتجاری خریدار منتقل می‌شود. خریدار مکلف است ظرف ۳۰ روز از تاریخ درج صورتحساب الکترونیکی در کارپوشه غیرتجاری، نسبت به اعلام پذیرش یا عدم پذیرش این صورتحساب الکترونیکی اقدام کند. عدم اظهارنظر ظرف مدت مذکور به منزله عدم تأیید صورتحساب الکترونیکی مربوط است.

تبصره ۷ ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره ۷- عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بهابازار (بورس) ها و بازارهای خارج از بهابازار (بورس) از قبیل صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات موضوع این فصل نیست.

تبصره ۸ ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره ۸- اخذ مالیات موضوع این ماده، مانع از اجرای سایر قوانین از قبیل قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیست. همچنین سازمان موظف است مجموع درآمدهای موضوع این فصل متعلق به هر شخص غیرتجاری را برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال کند.

منبع: فارس

کد خبر 747146

دیگر خبرها

  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیات مدیره مشخص شد
  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد
  • ۱۶۱ میلیارد تومان نقدینگی به بازار سهام تزریق شد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد