Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@20:49:51 GMT

تنور داغ فیلم‌های خارجی در روزهای کرونایی

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۴۳۸۲۳

تنور داغ فیلم‌های خارجی در روزهای کرونایی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری این روزهای قرنطینگی حوصله را از سر همگان برده است، همه به‌دنبال راهی برای سرگرم کردن خود و اعضای خانواده هستیم، باتوجه به کوچک بودن محیط منازل شاید در گزینه‌هایمان جایبازی و سرگرم شدن کمرنگ باشد و می‌توان گفت این روزها کم‌هزینه و بی‌دردسر ترین راه برای سرگرمی، پناه بردن به شبکه‌های مجازی و دیدن فیلم و سریال باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، برای بسیاری از افراد پیش آمده که برای فرار از بی‌حوصلگی به سمت تلویزیون می‌روند، شبکه‌های تلویزیونی را بارها و بارها بالا و پایین می‌کنند، اما برنامه باب میل خود را پیدا نمی‌کند، بنابراین ترجیح می‌دهند به سایت‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای که فیلم‌ها و سریال‌های متعددی را در طول شبانه‌روز و بر اساس ذائقه مخاطب پیشنهاد می‌دهند، پناه ببرند.

متاسفانه محتوای بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌ها مناسب همه سنین نیست، داستان این فیلم‌ها به‌گونه‌ای پیش می‌رود که ساعت‌ها مخاطب را پای تلویزیون و یا دستگاه پخش‌کننده ویدئو نگه می‌دارد بدون اینکه گذر زمان را حس کند.

به‌نظر می‌رسد این فیلم‌ها و سریال‌های ترکیه‌ای، هالیوودی، بالیوودی و ... این روزها از بی‌حوصلگی مردم نهایت استفاده می‌کنند و فرهنگ خود را به‌شیوه‌های جذاب و مخاطب‌پسند به خورد مردم بدهند، قطعا محتوای اصلی و بیشتر این فیلم‌ها ترویج خیانت، خشونت و ... است، بسیاری از افراد معتقدند این فیلم‌ها تاثیری بر روی آن‌ها ندارد، اما قطعا دیدن این‌ها به‌صورت مستمر به‌طور ناخوادگاه ذائقه افراد را تغییر می‌دهد.

دختران و پسران جوانی که مخاطب اصلی این سریال‌ها هستند، در فضای واقعی جامعه به‌دنبال شخصیت‌های خیالی و قهرمان این سریال‌ها هستند، مدام افراد جامعه را با این سوپراستارها مقایسه می‌کنند و منتظر هستند چنین فردی با چنین مشخصاتی سر راهشان قرار بگیرد، در حالیکه این سرابی بیش نیست.

در شبکه‌های تلویزیونی برنامه‌های پرمخاطب نداریم

امید بابایی جامعه‌شناس در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در ایام قرنطینه خانگی و شیوع ویروس کرونا مردم بسیاری از امورات تفریحی و سرگرم‌کننده را نمی‌توانستند انجام دهند، اظهار کرد: بنابراین برای اینکه مردم در خانه بمانند، رسانه‌ ملی وظیفه سنگینی در بحث تولیدات سرگرم‌کننده دارد.

وی ادامه داد: اگر مخاطب در این ایام نتواند برنامه دلخواه و سرگرم‌کننده‌ای را از کانال‌های تلویزیونی مشاهده کند، ناخودآگاه به سمت فیلم‌ها و سریال‌های شبکه‌های ماهواره‌ای و یا نمایش خانگی غربی کشیده می‌شود، قطعا طولانی‌ شدن روند قرنطینه خانگی این مسئله را تشدید می‌کند.

بابایی با اشاره به اینکه قبل از شیوع کرونا بسیاری از مردم تمایل چندانی به شبکه‌های ماهواره‌ای و یا فیلم و سریال‌های غربی به‌دلیل مشغله و .... نداشتند، عنوان کرد: اما معمولا افراد در ایام قرنطینه برای سرگرم کردن خود و افراد خانواده به سراغ شبکه‌های تلویزیونی می‌روند، اگر این شبکه‌ها برنامه‌های طنز، سرگرم‌کننده و مخاطب‌پسندی برای ارائه نداشته باشند به سمت این فیلم‌ها کشیده می‌شوند.

این جامعه‌شناس افزود: قطعا طولانی شدن روند قرنطینه این مسئله را در خانواده‌ها نهادیه می‌کنند و موجب می‌شود که تمایل آن‌ها برای دیدن این دست سریال‌ها و فیلم‌ها که حاوی صحنه‌های خشن، خیانت و ... است، بیش‌تر شود و همین مسئله در آینده موجب تغییر نگرش در خانواده‌ها به‌علت تاثیرپذیری از فرهنگ ارائه شده در این فیلم‌ها خواهد شد.

وی یادآور شد: همچنین شاهد بودیم در ایام قرنطینه نگرش مردم نسبت به انجام مناسک دینی نیز تغییراتی داشته است، بسیاری از افراد قبل از شیوع کرونا در انواع مراسمات دینی مانند نمازجماعت، دعای کمیل، روضه و ... شرکت می‌کردند، اما باتوجه به شرایط اکنون این مسائل کمرنگ شده است و افراد معتقدند می‌توانند این مراسمات را در خلوت و تنهایی برگزار کنند.

بابایی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در شبکه‌های تلویزیونی برنامه‌های پرمخاطب نداریم، گفت: برای جلوگیری از تبعات و آسیب‌های این‌گونه فیلم‌ها باید صدا و سیما به‌دنبال ساخت برنامه‌های پرمخاطب و پخش در یک زمان خاص باشد، زیرا زمان پایان این بیماری مشخص نیست و شاید تا یکسال آینده نیز ادامه پیدا کند.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه مشاهده فیلم‌ها و سریال‌های غربی و ترکیه‌ای که مطابق با فرهنگ ایرانی- اسلامی نیست، می‌تواند تاثیرات وآسیب‌های بسیاری را در جامعه و خانواده به‌دنبال داشته باشد، خاطرنشان کرد: متاسفانه در ایام قرنطینه به‌دلیل مشکلات متعدد از جمله خشونت با افزایش آمار طلاق مواجه بودیم.

فیلم‌ها و سریال‌های شبکه‌های بیگانه عفت عمومی را تهدید می‌کند

زهرا حامدی کارشناس مسائل مذهبی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه چند اصل در زندگی تمامی افراد جامعه وجود دارد، اظهار کرد: اصل تناسب بر تمامی شئون زندگی افراد جوامع حاکم شده است، حتی اگر بخواهیم یک لباس یا وسیله برای زندگی خود تهیه کنیم این اصل را مدنظر قرار می‌دهیم.

وی افزود: در بحث معنویات مانند اخلاق، کرامت انسانی و ... نیز اصل تناسب مراعات می‌شود، اما این اصل بیش‌تر در امورات مادی و ظاهری نمود دارد.

حامدی با بیان اینکه انسان علاوه بر غذای جسمی به غذای شنیداری، بویایی و دیداری نیز نیاز دارد، گفت: انسان با هر صحنه‌ای در اطراف خود مواجه شود، می‌تواند حالت سرور و شادی به خود بگیرد و یا دچار غم، ناراحتی، استرس، اضطراب و نگرانی شود، همچنین این صحنه‌ها بر خلق و خوی انسان نیز تاثیر می‌گذارد.

این کارشناس مذهبی تاکید کرد: در علم ثابت شده است که انسان هر چیزی را که می‌بیند و می‌شنود در ذهن، افکار و تصمیم‌گیری‌های فرد تاثیر می‌گذارد، به‌طور مثال عموما تبلیغات تلویزیون مربوط به تبلیغ مواد غذایی است و مردم برای شرکت در قرعه‌کشی اقدام به خرید مایحتاجی می‌کنند که شاید اصلا نیازی به آن ندارند و این مسئله موجب اسراف می‌شود.

وی در خصوص فیلم‌های شبکه‌های بیگانه و حتی شبکه نمایش خانگی در کشور، عنوان کرد: خوشبختانه مردم کشورمان خیلی از فرهنگ دینی فاصله نگرفته‌اند، اما شاهدیم محتوای اکثر این فیلم و سریال‌ها سنخیتی با فرهنگ دینی و اسلامی ندارد.

حامدی اضافه کرد: یکی از اصول مهم در این‌گونه فیلم‌ها و سریال‌ها ترویج تجمل‌گرایی است، شاهدیم تجمل‌گرایی در بین دانش‌آموزان در حال افزایش است، گاهی این دانش‌آموزان تحت تاثیر این سریال‌ها و فیلم‌ها قرار گرفته و آرزوهایی رادنبال می‌کنند که شاید رسیدن به آن‌ها یک امر محال باشد، این مسئله در آینده موجب سرخوردگی افراد می‌شود.

این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه علم در حال پیشرفت است و قطعا در سال‌های آینده نسل  کنونی متهم به بی‌سوادی از سوی نسل جدید می‌شود،  تاکید کرد: مخالف علم‌آموزی و پیشرفت در جامعه نیستیم، اما باید سنت‌های حسنه گذشتگان مانند حیا، انصاف، راستگویی، احترام به والدین و ... حفظ شود.

وی بیان کرد: در فیلم‌ها و سریال‌های شبکه‌های بیگانه شاهد ترویج خشونت، فساد اخلاقی، روابط نامشروع و ... هستیم، این فیلم‌ها به مروز زمان عفت عمومی را تهدید می‌کند، متاسفانه در این فیلم‌ها اخلاقیات، احترام به بزرگتر و جایگاه خانواده نادیده گرفته شده است.

حامدی یادآور شد: نباید در ایام قرنطینه بیش‌تر وقت خود را صرف کارهایی از جمله دیدن فیلم و سریال کنیم، می‌توان در این ایام حرفه جدیدی را آموخت و والدین با انجام برخی اقدامات مانند بازی، خواندن کتاب و ... روابط خود را با فرزندانشان تقویت کنند.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: باید مراقب روح و جسم خود باشیم زیراکه یک امانت الهی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری منطقه چهارمحال و بختیاری سريال فیلم خشونت فیلم ها و سریال شبکه های تلویزیونی فیلم ها و سریال ها ایام قرنطینه فیلم و سریال سرگرم کننده فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۳۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا پخش سریال حشاشین پس از انتشار ممنوع شد؟/ ممیزی سریال‌های خارجی پسینی است

سخنگوی مجمع رصتا درباره سریال «حشاشین» و لزوم حذف آن از پلتفرم‌ها گفت: سریال‌های خارجی در مقایسه با سریال‌های ایرانی به دلیل اقبال بسیار کمتر مخاطب، مشمول ممیزی پسینی هستند، یعنی اول نمایش داده می‌شوند و بعداً اگر ساترا ملاحظه‌ای داشته باشد به سکوهای نمایش خانگی اعلام می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سریال «حشاشین» یکی از مباحثی است که این روزها توجه منتقدان خارجی و مخاطبان ایرانی به خود جلب کرده که به زندگی و اعمال حسن صباح، رهبر اسماعیلیه در ایران، می‌پردازد؛ این سریال نشان می‌دهد که چگونه صباح با ایجاد فرقه‌ای به نام «حشاشین»، جایگاه خود را در میان حاکمان آن زمان به دست آورد و با ترورها و فعالیت‌های زیرزمینی، تلاش کرد تا از تحت تسلط عرب‌ها و ترک‌ها بیرون بیاید اما باید به این نکته توجه داشت که این سریال روایتی متفاوت و البته غیرواقعی از زندگی حسن صباح است و نشان می‌دهد که چگونه او با رهبری مذهبی و سیاسی، جنگی پنهانی علیه قدرت‌های آن زمان منطقه را آغاز کرد.

این سریال توسط عبدالرحیم کمال نوشته و توسط پیتر میمی کارگردانی شده است؛ فیلمبرداری آن دو سال به طول انجامید و قرار بود در ماه رمضان سال گذشته پخش شود و به دلیل فیلمبرداری صحنه‌هایی از سریال در مالتا و قزاقستان، نمایش آن تا امسال به تعویق افتاد.

چند روز قبل این سریال در پلتفرم‌های داخلی نظیر فیلیمو و فیلم نت منتشر شد در حالی که مهدی سیفی، مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا اظهار کرد: سریال حشاشین محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال حشاشین (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تأیید نیست.

سامان مراد حسینی، سخنگوی مجمع رصتا نیز در گفت‌وگویی با ایرنا در این باره اظهار کرد: تنظیم‌گری ساترا، یک تنظیم‌گری هوشمندانه است و با توجه به اینکه رفتار مخاطبان سکوهای نمایش خانگی در ایران به این صورت است که معمولاً از سریال‌های ایرانی استقبال می‌کنند، سریال‌های ایرانی مشمول ممیزی پیشینی هستند. آئین نامه محتوایی ساترا به تمام سکوهای شبکه نمایش خانگی ابلاغ شده است و رسانه‌های نمایش خانگی خودشان موظف هستند آئین نامه محتوایی ساترا را اعمال کنند و نظارت پسینی به معنای عدم نظارت نیست.

وی افزود: طبق خود اظهاری سکوهای شبکه نمایش خانگی در حال حاضر در میان سریال‌های خارجی، پرمخاطب‌ترین سریال‌های خارجی در سکوهای ایرانی برخی سریال‌های ترکی، کره‌ای و هندی هستند.

سخنگوی مجمع رصتا با اشاره به تصمیم ساترا بیان کرد: ساترا هوشمندانه تلاش می‌کند اعلام رسمی ممنوعیت سریال در زمان مناسب صورت پذیرد تا تأثیر معکوس نداشته باشد و اعلام ممنوعیت یک سریال باعث افزایش استقبال مخاطب نسبت به آن سریال و مشاهده سریال از سکوهای خارجی نشود. یکی از مأموریت‌های ساترا در حوزه تنظیم‌گری اجتماعی این است که وقتی یک سریالی قرار است ممنوع شود قبل از ممنوعیت داده‌های لازم در اختیار نخبگان و رسانه‌های جمعی قرار گیرد تا زمانی که سریال ممنوع می‌شود شاهد همراهی نخبگان و رسانه‌های جمعی باشیم‌.

مراد حسینی ادامه داد: در نهایت باید توجه داشت که اعلام ممنوعیت یک سریال تصمیمی مهم است که در شورای صدور مجوز ساترا با حضور نمایندگان دادستانی کل کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما، نماینده مجمع رصتا و اعضای حقیقی شورا اخذ می‌شود و این نوع تصمیمات معمولاً با اجماع اعضای شورا شکل می‌گیرد و پس از آنکه سریالی ممنوع اعلام می‌شود دادستانی از انتشار آن در سکوهای داخلی جلوگیری می‌کند.

امید علی مسعودی عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا نیز درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم‌ها به ایرنا اظهار کرده است: پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم‌های نمایش خانگی در ایران و کشورهای عرب زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکوهای نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه‌ای ۱۲ میلیون دلاری ساخته شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشورهای عرب زبان به شمار می‌رود.

این استاد تمام دانشگاه سوره در ادامه یادآور شد: برجسته کردن فرقه‌ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پر هزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد. این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد تا اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به ایرانی‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال شهرهای ری، قم و اصفهان را منشأ تروریست معرفی می‌کند.

مسعودی در ادامه تصریح کرد: تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی محلی از اعراب ندارد و اشکالات ریز و درشتی به فیلمنامه آن وارد است در پلتفرم‌های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم‌های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال‌های خارجی نیز همچون سریال‌های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.

نایب رئیس انجمن سواد رسانه‌ای ایران در پایان خاطر نشان کرد: قطعاً پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال‌های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده‌های ایرانی خواهد داشت.

کد خبر 748692

دیگر خبرها

  • حملات ضدفرهنگی پدافند شایسته می‌طلبد
  • چرا پخش سریال حشاشین پس از انتشار ممنوع شد؟/ ممیزی سریال‌های خارجی پسینی است
  • سریال جدید مهران مدیری؛ در «پدر قهوه» چه می‌گذرد؟
  • مهران مدیری در سکوت قهوه‌اش را می‌خورد؟
  • مهران مدیری باز هم در سکوت قهوه‌اش را می‌خورد؟
  • مهران مدیری باز هم در سکوت قهوه می‌خورد؟
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • حواشی جدید و پرحاشیه سریال پایتخت
  • «پدر قهوه»؛ سریال جدید مهران مدیری درباره چیست؟
  • بعد از «اسکار» مهران مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی