Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از پایگاه خبری پلیس فتا، برخی کلاهبرداران در شبکه‌ های اجتماعی از کاربران می‌خواهند که در نظرسنجی آن‌ها شرکت کنند و برنده کارت هدیه رایگان یا کوپن تخفیف شگفت‌انگیزی شوند. در موارد دیگر کلاهبرداران سایبری با پیشنهاد شغل با شرایط شگفت‌انگیز از کاربران می‌خواهند روزمه خود را برایشان ارسال کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط اگر فرستنده این پیغام‌ها را نمی‌شناسد، مراقب باشد چه اطلاعاتی را بدستشان می‌سپارد. احتمال دارد با وعده شغل دلخواه و رویایی شما را به وب‌سایت مخرب هدایت کنند یا صرفا بدنبال اطلاعات شخصی شما باشند.

برخی دیگر از کلاهبرداران سایبری در شبکه‌ های اجتماعی حساب‌ های جعلی بر اساس شخصیت‌هایی می‌سازند که وجود خارجی ندارند. آن‌ها شروع به گفتگو با کاربرهای واقعی می‌کنند تا هر چه بیشتر از آن‌ها اطلاعات کسب کنند. این اشخاص حتی می‌توانند با همین حساب‌ های جعلی نفرت‌ پراکنی کنند، مراقب این حساب‌ها و موج‌هایی که سازماندهی می‌کنند باشید. اگر شخص پشت حساب آنلاینی را نمی‌شناسید بسیار محتاط باشید.

مراقب پست‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شوند باشید. ممکن است حسابی خود را حساب رسمی یک شرکت معرفی کند، در صورتیکه اینطور نیست! حتی ممکن است آن شرکت وجود خارجی نداشته باشد یا یک کلاهبردار اینترنتی لینکی را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کند با عنوان دانلود نسخه کرک شده یک نرم‌افزار بخصوص. یا پستی ببینید با هدف ظاهری تست شخصیت اینکه به کدام بازیگر در مجموعه هری‌ پاتر نزدیک هستید و مثال‌هایی از این قبیل.

ممکن است در یک زمان بخصوص مانند مسابقه حساس جام جهانی فوتبال، در شبکه‌های اجتماعی لینکی برای پخش زنده ببینید! ممکن است در صفحه پخش زنده، درخواست اضافه کردن کارت اعتباری‌تان را داشته باشند و... این فایل‌ها و یا لینک‌ها می‌توانند مخرب باشند، احتمال دارد دستگاهتان به بدافزار آلوده شود و اطلاعات حساس و مهم‌تان بسرقت رود. نسبت به پست‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی می‌بینید هوشیار باشید.

بیش از اندازه اطلاعات در شبکه‌های اجتماعی منتشر نکنید. اگر این عادت را کنترل کنید، دیگر نگران این نخواهید بود که اطلاعات حساس، مهم و شخصی را منتشر کرده‌اید.

حساب‌ های شبکه‌ اجتماعی را امن کنید. باید مطمئن شوید که فقط شما کنترل حساب‌تان را بدست دارید و خواهید داشت. گزینه های امنیتی‌ای مانند احراز هویت دو عامله با اپلیکیشن به امنیت حسابتان بسیار کمک می‌کند. اگر حساب شبکه‌ی اجتماعی خودهک شود نه فقط خودتان بلکه دوستانتان نیز در خطر قرار می‌گیرند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کلاهبرداران نفرت پراکنی کلاهبردار اینترنتی شبکه های اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۶۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«جایزه صد میلیون تومانی» ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!

سرهنگ داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در تشریح جزئیات پرونده کلاهبرداری اظهار داشت: یکی از شهروندان به این پلیس مراجعه و مدعی شد شخصی با وی تماس گرفته و ضمن معرفی خود به عنوان مجری مسابقه بزرگ تلفنی اظهار داشته فقط با پاسخ به یک سوال می‌تواند برنده صدمیلیون تومان شود که شاکی نیز وسوسه شده و با کلاهبرداران همراهی کرده و در ادامه با دریافت اطلاعات بانکی وی از او کلاهبرداری کرده است.

وی تصریح کرد: مجرمان با استفاده از ترفند‌های زیرکانه مالباخته را متقاعد کرده که جهت دریافت جایزه خود کد‌های مختلفی را که از پشت تلفن به وی اعلام می‌کرده در مرورگر تلفن همراه خود وارد و اعلام کند، شاکی با یک غفلت ساده در نهایت متوجه سرقت تمامی موجودی حساب‌های بانکی خود می‌شود.

سرهنگ معظمی گودرزی ادامه داد: موضوع در دستور کار متخصصان پلیس فتا پایتخت قرار گرفت و پس از اقدامات تخصصی و تحقیقات سایبری متهمان شناسایی و پس از تشریفات قضایی هر ۴ عضو اصلی این باند دستگیر و به پلیس فتا منتقل شدند.

وی با اشاره به گسترده بودن ابعاد کلاهبرداری این مجرمان افزود: ممکن است شیوه‌های کلاهبرداری این افراد مجرم متفاوت باشد، اما در نهایت به یک شیوه عمل می‌کنند و با اعلام برنده شدن مخاطبان، با ترفند‌های ماهرانه تمام اطلاعات حساب بانکی افراد را دریافت کرده و با استفاده از آن اقدام به برداشت از حساب افراد می‌کنند.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: همان گونه که به دفعات توسط پلیس هشدار داده شده است به هیچ عنوان جهت دریافت جایزه نیازی به حضور در پای دستگاه عابربانک و یا دادن اطلاعات محرمانه حساب بانکی از جمله اینترنت بانک و همراه بانک نیست و تماس‌هایی که این موارد را از شهروندان درخواست می‌نمایند قطعا کلاهبرداری است، همچنین هیچ سازمان دولتی اعم از صدا و سیما و اپراتور‌های تلفن همراه، شرکت مخابرات، سازمان حج و زیارت و ... با استفاده از خطوط شخصی و از بستر شبکه‌های اجتماعی با هیچکس تماس نمی‌گیرند و و صرف استفاده از لوگو و یا نشان این سازمان‌ها بر روی پروفایل شخص تماس گیرنده در شبکه‌های اجتماعی دلیلی بر صحت و تائید منشاء این تماس‌ها نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • روزنامه اطلاعات: ملت در چه فکریه؟ دولت در چه کاریه؟
  • امیرعبداللهیان از تماس تلفنی با هنیه درباره پذیرش آتش‌بس خبر داد
  • ترفند جدید کلاهبرداری/ یک سوال جواب بده صدمیلیون برنده شو
  • جواب بده ۱۰۰ میلیون برنده شو؛ کلاهبرداری جدید
  • «جایزه صد میلیون تومانی» ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • خالی کردن حساب با پرسیدن فقط یک سوال
  • یک سوال جواب بده صدمیلیون برنده شو
  • نگاه واقع‌گرایانه به آسیب‌های اجتماعی داشته باشید/ مسئولان منفعل توبیخ می‌شوند
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • افشاگری در خصوص حواله‌های خودرو در استقلال و قرادادهایی که نجومی شد | اتهام به فرشید سمیعی و علی خطیر