Web Analytics Made Easy - Statcounter

تقاضای جهاد گران خسته امروز تنها این است که بخشی از بار سنگین مبارزه با همه گیری را به مردم بسپارند تا آزادی از شرایط کنونی تسریع شود و شادی های جامعه به غم و درد مبدل نگردد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ فرارسیدن آخرین زمستان قرن شمسی نزدیک است خانواده های ایرانی طبق رسم کهن یلدا آخرین شب پاییز که طولانی ترین شب سال است را برای با هم بودن انتخاب می کنند؛ اما جهان امسال با جهانی که هر سال خویشاوندان و عزیزان را دور هم جمع می کرد تفاوت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جای شکر باقیست که در این وا نفسا تکنولوژی به یاری جوامع می آید تا شاید دیدن تصویر عزیزان و شنیدن صدای آنها دل بحران زده مردم را شاد کند.

شب یلدای امسال تنها در صورتی شیرین خواهد بود که کاملا مجازی برگزار شود در غیر این صورت شروع زمستان، شروع یک فاجعه بزرگ است.

از سال گذشته تاکنون خیلی از مشاغل و قشرها تحت اصطلاح کرونا زدگی قرار گرفتند و آسیب دیدند.

خسته تر از همه اما کادر بهداشت و درمان اند که یک سال است بی وقفه باگذشتن از جانشان در حال جنگ با مشکل ایجاد شده هستند، ماه ها از آخرین باری که عزیزانشان را دیده اند می گذرد؛ لباس و تجهیزات سخت محافظت کننده حتی راه نفس کشیدن را برآنها بسته است.

تقاضای جهاد گران خسته ی امروز تنها این است که بخشی از بار سنگین مبارزه با همه گیری را به مردم بسپارند تا آزادی از شرایط کنونی تسریع شود و شادی های جامعه به غم و درد مبدل نگردد.

به قیمت یک شب دور هم بودن باعث ایجاد بحران در سطح کشور نباشید

پرستار سماواتی در مصاحبه ای با عصر همدان از مردم خواهش کرد به قیمت یک شب دور هم بودن باعث ایجاد بحران در سطح کشور نباشند.

وی با بیان اینکه هر فرد ناقل توانایی آلودگی افراد زیادی را دارد، افزود: بعد از معاشرت با یک فرد ناقل در جشن شب یلدا خودتان یک ناقل محسوب می شوید و ظرفیت مبتلا کردن حد اقل ۵۰ نفر دیگر را داریدو آن ۵۰ نفر هم باز هر کدام عامل ایجاد یک بحران در سطح جامعه هستند.

سماواتی این فرایند را زنجیره ی وحشتناک کرونا خواند و ادامه داد: قصه ی بحران کرونا و چاره ی آن، قصه ی یک بادکنک غول پیکر است و یک سوزن ریز ! اندکی فکر کردن به این که رفتن به مهمانی ممکن است باعث ایجاد چه فاجعه بزرگی شود، کمی صبر در رفتن به تفریحات و سفر های غیر ضروری و رعایت بهداشت فردی مخصوص زمان همه گیری همان سوزن ریزی است که به راحتی غول کرونا را می ترکاند.

وی با بیان اینکه مردم نباید به شرایط عادت کنند و کرونا را سهل بیانگارند، خاطر نشان کرد: کادر درمان خسته هستند؛ کار دائمی با پوشش بسیار دشوار، بار روانی کار در بخش های کرونا، ضعف عاطفی کار کنان ناشی از ندیدن خانواده باعث فرسودگی نیروی کار و پایین آمدن کیفیت عملکرد است.

وی با اشاره به اینکه گاهی چنان بحران شدید می شود که ممکن است دچار کمبود آی سی یو باشیم و از بسیج و نیرو های داوطلب درخواست کمک کنیم، گفت: گاهی تعداد شیفت های ما اضافه می شود و این باعث فرسودگی بیشتر است و این اقدامات نه در مقابل گرفتن مزد بیشتر است بلکه در قبال مسئولیتی است که کار و تحصیلات ما بر گردنمان نهاده است.

پرستار سماواتی در ادامه با ابراز تاسف از وضعیت پیش آمده در کشور گفت: تنها چیزی که می تواند نجات بخش مردم کشورمان و همچنین دنیا باشد دست به دست هم دادن آحاد جامعه است اگر چنین شود خیلی زود به نتیجه مطلوب خواهیم رسید اما اگر همکاری اعضای جامعه نباشد با پرسه ی طولانی و طاقت فرسایی مواجه هستیم.

پس از شنیدن دغدغه این پرستار از زندگی شخصی او در دوران کرونا پرسیدیم تا قادر به درک بهتر جامعه پرستاری باشیم.

از این که خانواده ام را درگیر کرده ام احساس گناه می کنم

سماواتی با بیان اینکه مجبور است از خانواده دوری کند، اظهار کرد: از آخرین باری که با خیال راحت مادرم را در آغوش گرفته ام نزدیک یک سال می گذرد.

این پرستار بر فعالیت خود و همکارانش از دل و جان تاکید کرد و افزود: اینکه همکاری و کمک مردم جامعه چقدر می تواند برای ما دلگرم کننده و روحیه بخش باشد غیر قابل تصور است.

وی با بیان اینکه این روزها از همسر خود پرستاری می کند گفت: در ۲ هفته اخیر شاهد نفس زدن های همسرم بودم و از او پرستاری می کردم از تصور اینکه من باعث بیمار شدن عزیزانم باشم به شدت احساس گناه می کنم. اما حرفه ی ما عاشقانه است ما الگوی خود را حضرت زینب قرار دادیم و تا پای جان ادامه خواهیم داد.

به گزارش عصر همدان شب یلدای امسال مصادف است با ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار. با وجود شرایط جدید پیش آمده پرستاران تنها یار و یاور کسانی هستند که ناگزیر از ماندن در بیمارستانند و زحمات بی دریغشان ستودنی است.

برگزاری مجازی شب یلدا و رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در روزمرگی ها می تواند بهترین تشکر و بهترین خسته نباشید ها برای قشری از جامعه باشد که امروز همه ما را مدیون زحمات خود کرده اند.

انتهای پیام /

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۷۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرگ ۳ میلیون کارگر در جهان در پی حوادث و امراض/ ۵ شغل پرخطر

رئیس انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه حوادث و بیماری‌های شغلی سالانه منجر به مرگ ۳ میلیون کارگر در جهان می‌شود، گفت: کشاورزی، ساخت‌وساز، جنگل‌داری و ماهیگیری و تولید، پرخطرترین بخش‌ها از نظر حوادث شغلی هستند. - اخبار اجتماعی -

حسن اصیلیان مهابادی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به فرارسیدن اول ماه می و روز جهانی کارگر درباره حوادث شغلی کارگران اظهار کرد: براساس آخرین گزارش سازمان جهانی کار، سالانه نزدیک به 3 میلیون نفر در جهان بر اثر حوادث و بیماری‌های حرفه‌ای (ناشی از کار) جان خود را از دست می‌دهند.

مرگ 3 میلیون کارگر در جهان به علت حوادث و بیماری‌ها

وی ادامه داد: بیشتر این مرگ و میرهای ناشی از کار که مجموعاً 2.6 میلیون مرگ را شامل می‌شود، به علت بیماری‌های ناشی از کار است و 400 هزار مورد نیز مربوط به حوادث شغلی است که به واسطه عدم رعایت اصول ایمنی ایجاد می‌شود‌‌.

مثال‌هایی از سختی کار  و حوادث شغلی کارگران

اصیلیان با ارائه مثالی افزود: در جامعه مشاغل زیادی داریم که شامل اصناف کارگری و مشاغل خانگی و کارگاه‌های کوچک تا بزرگ مانند صنایع فولاد، پتروشیمی و پالایشگاه‌ها و معادن زیرزمینی می‌شود. این مشاغل وابسته به نوع کار، عوامل زیان‌آوری تولید می‌کنند برای مثال کارگرانی که در کارگاه‌های جوشکاری کار می‌کنند خواسته یا ناخواسته در معرض آلاینده‌های تولیدشده و دودهای ناشی از جوشکاری قرار می‌گیرند که حاوی فلزاتی مانند کروم است که ممکن است سمی و سرطان‌زا باشند. در برخی محیط‌های کاری پر صدا نیز آلودگی صوتی ایجاد می‌شود و کارگران در معرض این اصوات ممکن است به ناراحتی‌های عصبی و کری شغلی و ... دچار شوند.

وی تصریح کرد: بسته به نوع آلاینده‌ای که در صنایع تولید می‌شود کارگران ممکن است دچار بیماری‌های مختلفی شوند. بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی(ریوی) سه علت اصلی مرگ و میر ناشی از کار در کارگران به شمار می‌روند.

اهمیت بهداشت حرفه‌ای در کاهش حوادث و بیماری‌های ناشی از کار

رئیس انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه تمرکز بر بهداشت حرفه‌ای می‌تواند از عوامل زیان‌آور شغلی جلوگیری کند، بیان کرد: بهداشت حرفه‌ای به معنای به‌کارگیری روش‌هایی است که این عوامل خطرزا را در حرفه‌ها و مشاغل اندازه‌گیری و روش‌های کنترلی ارائه می‌کند برای مثال متخصصان بهداشت حرفه‌ای قبل از اینکه سموم به لایه‌های تنفسی یک کارگر وارد شود با استفاده از روش‌های ایمنی و مهندسی (مثلاً پیشنهاد تهویه مناسب) این آلاینده‌ها را کنترل و از ورود آن‌ها به بدن کارگران جلوگیری و سلامت کارگران را تضمین می‌کند.

بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد

وی با اشاره به اینکه برنامه‌هایی که متخصصان بهداشت حرفه‌ای برای پیشگیری دارند می‌تواند عمر مفید کارگران را افزایش دهد، تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته به بهداشت حرفه‌ای توجه زیادی شده و محیط کار افراد بر اساس استاندارد است و کارگران در آنها امنیت و احساس آرامش دارند و تولید آنها نیز باکیفیت و ایمن است اما در کشورهای در حال توسعه هنوز مشکلات زیادی در این زمینه و رعایت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی وجود دارد و برخی کشورها اصلا به این موارد توجه نمی‌کنند.

وضعیت بهتر ایران از نظر بهداشت حرفه‌ای نسبت به منطقه 

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت مدرس با بیان این‌که در کشور ما نیز نسبت به قبل از انقلاب پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در بهداشت حرفه‌ای حاصل شده است، بیان کرد: ایران از نظر رعایت بهداشت حرفه‌ای وضعیت بهتری نسبت به کشورهای منطقه دارد اما نیاز است که نقش متخصصان بهداشت حرفه‌ای پررنگ‌تر شود. در این راستا نیز قانون کار در ایران پشتوانه خوبی برای رعایت بهداشت حرفه‌ای است. برای مثال در قوانین تأکید شده کارفرمایانی که بالای 25 نفر کارگر دارند باید از متخصصان بهداشت حرفه‌ای در محیط کار بهره ببرند.

بهانه کارفرمایان برای عدم رعایت ایمنی و بهداشت محیط کار

وی اضافه کرد: در عین حال متاسفانه در بسیاری از موارد شاهد این هستیم که کارفرمایان به بهانه هزینه‌زا بودن اقدامات کنترلی، توصیه‌های متخصصان بهداشت حرفه‌ای را در محیط کار پیاده‌سازی نمی‌کنند، در حالی که رعایت اصول ایمنی و بهداشتی ساده اگرچه در وهله اول ممکن است هزینه‌زا به نظر برسد اما به دلیل ارتقای سلامت کارگران، نوعی سرمایه‌گذاری برای آینده به شمار می‌رود. 

نبود تعامل بین دو وزارتخانه کار و بهداشت 

اصیلیان به ضعف‌های قانونی موجود در زمینه رعایت اصول ایمنی و بهداشتی در محیط کار اشاره و خاطرنشان کرد: کارشناسان و بازرسان وزارت بهداشت عمدتاً نظارت بر اصول بهداشت محیط کار و بهداشت حرفه‌ای و کارشناسان و بازرسان وزارت کار بررسی رعایت نکات ایمنی در محل کار کارگران را برعهده دارند اما از سویی در زمینه تعداد نیروهای موجود کمبود وجود دارد و به اندازه کافی بازرس در این حوزه نداریم و از سوی دیگر وزارت بهداشت و وزارت کار نتوانسته‌اند با همکاری و هم‌افزایی، بر رعایت اصول ایمنی و بهداشتی در محیط‌های کاری نظارت مناسبی داشته باشند‌‌.

وجود بیش از 5000 نیروی بهداشت حرفه‌ای در کشور

وی درباره تعداد نیروهای بهداشت حرفه‌ای در کشور نیز بیان کرد: الان تعداد فارغ‌التحصیلان حدود 5000 نفر است اما نیاز است که این تعداد ارتقا یابد.

آمار دقیقی از بیماری های شغلی نداریم!

رئیس انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای ایران یادآور شد: متاسفانه در رابطه با بیماری‌های ناشی از کار هیچ آمار متقنی در کشور نداریم در حالی که احصای آمار دقیق می‌تواند به پیشگیری بهتر از این بیماری‌ها کمک کند.

وقوع حوادث ناشی از کار در مردان بیش از زنان

به گفته وی، طبق گزارش سازمان جهانی کار مردان در حوادث ناشی از کار، بیشتر از زنان جان خود را از دست می‌دهند و منطقه آسیا و اقیانوسیه بالاترین مرگ و میر ناشی از کار را به دلیل وسعت نیروی کار این منطقه دارد.

5 شغل پرخطر کارگری

وی با اشاره به اینکه کشاورزی، ساخت‌وساز، جنگل‌داری و ماهیگیری و تولید، پرخطرترین بخش‌ها از نظر حوادث شغلی هستند، گفت: از هر سه صدمه شغلی کشنده در سراسر جهان، یک مورد در میان کارگران کشاورزی رخ می‌دهد. 

تغییرات اقلیمی عامل اثرگذار بر محیط کار

استاد دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی و تحولات الگوهای آب و هوایی تأثیرات قابل توجهی بر دنیای کار به ویژه حوزه ایمنی و بهداشت حرفه ای کارگران دارد، تصریح کرد: در مشاغلی که در محیط‌های روباز فهالند، نمونه‌هایی از خطرات شغلی که با تغییرات اقلیمی تشدید می‌شوند عبارت است از تنش‌های حرارتی، پرتو ماوراء بنفش، آلودگی هوا، رویدادهای غیر عادی اقلیمی مثل طوفان، بارندگی، گرما و سرما و... به همین دلیل سازمان بین ‌المللی کار، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهادری جهرمی: جهش تولید با مشارکت مردم از طریق چاره‌اندیشی محقق می‌شود
  • هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • مرگ ۳ میلیون کارگر در جهان در پی حوادث و امراض/ ۵ شغل پرخطر
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • پانی پوری ؛ غذای سنتی خیابانی در هند با رعایت کامل بهداشت! (فیلم)