Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@23:19:21 GMT

مصرف غیرمنطقی دارو در درمان کرونا نادرست است

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۴۷۸۹۸

مصرف غیرمنطقی دارو در درمان کرونا نادرست است

ایسنا/کردستان متخصص بیماری‌های عفونی، گفت: کشور ایران از جملە اولین کشورهایی بود کە سیاست درمان سرپایی بیماران کرونایی را در دستور کار خود قرار داد.

دکتر کتایون طایری امروز (۲٦آذر) دردر یازدهمین نشست انجمن علمی اپیدمدولوژیست های ایران که به صورت مجازی و به همت دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد، اظهار کرد: با بروز اولین مورد از بیمار مبتلا بە کرونا در ۳۰ بهمن اقداماتی در وزارت بهداشت جهت برنامەریزی و اجرای خدمات مراقبت و درمان بیماری در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شروع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: کمیتە علمی ستاد کشوری مدیریت بیماری کرونا در اسفندماە ۹٨بە دستور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از انجمن‌های علمی مرتبط تشکیل شد.

طایری افزود: هدف از تشکیل این کمیتە تدوین راهنمای کشوری تشخیص و مراقبت از بیماران کرونا و یکسان سازی پروتکل‌های گروە‌های مختلف تخصصی و فوق تخصصی در این زمینە بود.

بە گفتە این متخصص، اولین کمیتە در پنجم اسفندماە ۹٨ برگزار و با گذشت چند هفتە و پس از تشخیص اولین مورد بیماری کووید ۱۹ در کشور بە مدت ۲۳روز، پس از تشکیل کمیتە درمان با برگزاری هشت جلسە حضوری و مجازی با اساتید و اعضا سرانجام کمیتە علمی چهارنسخە بە روز رسانی شدە از مراقبت و درمان کووید ۱۹ تهیە و در سطح کشور منتشر شد و این اطلاعات و پروتکل‌ها بصورت مداوم  بروزرسانی می‌شود تا بهترین درمان‌ها و پیشگیری‌های موثر در کرونا صورت بگیرد.

کتایون طایری ادامە داد:بر پایە اطلاعات و با راهنمایی بهترین اساتید کشور علائم بالینی و اپیدمولوژیک بیماری کرونا تشخیص دادە شد کە دادەهای بالینی نشان داد کرونا در ابتدا با شروع ناگهانی تب و سرفە یا شروع ناگهانی حداقل سە یا بیشتر از علائمی چون تب، سرفە ضعف عمومی، خستگی مفرط، سردرد، گلودرد ابریزش بینی، تنگی نفس، بی اشتهایی ، تهوع ، استفراغ، اسهال و کاهش سطح هوشیاری است.

وی تصریح کرد: همچنین بر پایە اطلاعات و شواهد اپیدمولوژیک اقامت یا اشتغال و مسافرت بە مکان‌هایی کە احتمال چرخش ویروس وجود دارد در طی چهاردە روز گذشتە سبب ابتلای فرد بە بیماری خواهدشد.

طایری در خصوص موارد محتمل در ابتلا بە کرونا گفت: چنانچە بیمار مشکوکی کە در تماس با یک بیمار محتمل یا قطعی و یاخوشەای از بیماران کە حداقل یک مورد قطعی در بین آنها گزارش شدە باشد امکان آلودە شدن فرد رابە دنبال دارد و یا بیمار مشکوکی کە یافتەهای تصویربرداری بە نفع کووید ۱۹باشد، نظیر انفیلتراسیون مولتی لوبولر یک یا دو طرفە خصوصا بیماری کە بە طور حاد دچار از دست دادن حس بویایی و چشایی می‌شوند و یا مرگ در بیماران مشکوک بە کووید۱۹ کە با دلیل دیگری قابل توجیە نباشد از جملە موارد محتمل در ابتلا بە ویروس کرونا است.

وی تصریح کرد: به منظور فراهم آوردن امکان دسترسی بە خدمات درمان سرپایی از ۱۰ اسفند۹٨ تعدادی از مراکز خدمات جامع سلامت بە صورت شبانەروزی برای ارائە خدمات مراقبت و درمان سرپایی کووید ۱۹تغییر کاربری دادە شد.

طایری عنوان کرد: همزمان با این تغییر در سامانەهای پروندە الکترونیک سلامت امکان ثبت خدمات ارزیابی اقدامات درمانی و پیگیری‌های فعال موارد سرپایی در این مراکز فراهم شد.

وی در خصوص آزمایش مبتنی برجست‌وجوی آنتی ژن عنوان کرد: حساسیت نسبی یک وسیلە تشخیص سریع آنتی ژن کووید ۱۹ بهتر از ٨۰درصد و بیش از ۹۷درصد اختصاصی باشد کە می‌توان وسیلە تشخیص سریع را در مناطق دورافتادە و فاقد امکانات بە کار برد.

بە گفتە این متخصص، گرچە وسایل تشخیص سریع بطور مشخص شدەای برای استفادە در افراد بدون علامت مجاز شمردە نشدە است اما از آنجا کە برخی افراد بدون علامت ممکن است بە میزان بیماران داری علائم مبتلا باشند می توان از وسایل سریع تشخیص در این موارد استفادە کرد.

وی ادامە داد: نمی توان مرز دقیقی بین مراحل مختلف بیماری تصور کرد و آنچە کە حائز اهمیت است این است کە ارزیابی وضعیت بیمار تنها با بررسی سطح اکسیژن قابل تعیین نیست.

کتایون طایری در پایان بە استفادەهای غیرمنطقی در درمان کرونا اشارە کرد و یادآور شد: ٚدر درمان بیماری کرونا استفادە‌های غیرمنطقی همچون کورتون، اندیکاسیون تجویز، دوز پیشنهادی و عوارض درازمدت مصرف داروها و یا تشخیص این بیماری بە وسیلە تست‌های سرولوژی، الزام آزمایشات توسط مراکز غیرپزشکی-بهداشتی کاملا غیرمنطقی و نادرست است.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۷۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟

 به گزارش تابناک، متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی ها به ام اس مبتلا شد.

آنها امیدوارند این آنتی بادی ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام‌ اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آنها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام‌ اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آنها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی های اتوآنتی بادی - آنتی بادی هایی که می توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام‌ اس می تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام‌ اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و/یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها