Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: به هر میزانی که در حوزه آموزش ما با قدرت عمل کرده‌ایم به همان میزان در پیوند با صنعت جزو کشور‌های ضعیف بوده‌ایم.

‌به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در پانزدهمین نشست ارتباط صنعت و دانشگاه که امروز بیست و ششم آذر ماه برگزار شد؛ گفت: با توجه به تجربیات میدانی که دارم به این نتیجه رسیده‌ام که باید تغییراتی را برای افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه ایجاد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به هر میزانی که در حوزه آموزش ما با قدرت عمل کرده‌ایم به همان میزان در پیوند با صنعت جزء کشور‌های ضعیف بوده‌ایم.
وی ادامه داد: آمار‌ها نشان می‌دهد که ما نه تنها رو به بهبود نبوده‌‍ایم بلکه ضعف‌ها را هم جبران نکرده‌ایم. ما وظیفه داریم وظایف هیئت علمی دانشگاه‌ها را اصلاح کنیم. در حقیقت  لازم است زمانی را که اساتید در صنعت به فعالیت می‌پردازند  را به عنوان زمان موظفی در آیین نامه‌‎ها مورد توجه قرار دهیم.

رحیمی اظهار کرد: برخی رشته‌ها به لحاظ آمایش باید متوقف شوند در این صورت اساتید آن حوزه وارد حوزه پژوهشی خواهند شد، در این صورت ارتباط صنعت و دانشگاه افزایش می‌یابد که این تقویت ساختار یافته است. علاوه بر آن دانشگاه‌ها باید حضور فیزیکی در صنعت داشته باشند همچنین ارتباط صنعت و دانشگاه باید ساختار یافته شود به طوری که ارتباط موسسه با صنعت محقق شود نه اینکه فرد به تنهایی با صنعت ارتباط برقرار کند گرچه نقش استاد محوری ضروری است، اما خیلی از ارتباطات را لازم است موسسه برقرار کند.

وی با بیان اینکه استخراج موضوعاتی که برای جامعه و صنعت جاذبه دارند و مورد نیاز است با مطالعات میدانی به دست می‌آید؛ تصریح کرد: در این زمینه ضعیف عمل کرده‌ایم، بهتر است در تجارب بین‌المللی به صورت مصداقی و موضوعی به بررسی دانشگاه‌های موفق در ارتباط با صنعت بپردازیم. در حقیقت تجارب بین‌المللی هیچ گاه منسوخ نمی‌شوند، زیرا موسسات بین‌المللی نیز هر ساله به کسب تجربه می‌پردازند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تصریح کرد: بنده فکر می‌کنم دانشگاه‌ها باید به صورت سیستماتیک اصلاح شوند تا از افراد خلاق برای افزایش ارتباط صنعت با دانشگاه استفاده کنند به طوری که افراد موفق در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها حضور یابند و به ارائه تجربیات بپردازند.

رحیمی با اشاره به اینکه زمینه‌های جذب اعتبار پژوهش‌های صنعتی ضعیف است؛ افزود: این قابلیت باید بالا برود، زیرا تا زمانی که قوت نگیرد ما موفق نخواهیم شد علاوه بر آن لازم است در آئین‌نامه‌های دیگر مانند آئین‌نامه ارتقا و اجرایی اصلاحاتی در جهت افزایش ارتباط دانشگاه و اعضای هیئت علمی با صنعت دیده شود. در این ارتباط روش انجام پژوهش نیز لازم است اصلاح شود به طوری که با استاندارد‌های بین‌المللی باشد. بنده معتقدم برای حقوق اساتید باید یک حقوق پایه در نظر گرفت و بقیه حقوق آن‌ها را از طریق گرنت و طرح‌های پژوهشی که در آن‌ها شرکت می‌کنند، تامین کنیم.   وی بیان کرد: در حال حاضر با توجه به آمار اگر ما ۵۰ درصد هیئت علمی خود را حذف کنیم، کمتر از ۱۰ درصد توفیقات پژوهشی کاسته می‌شود بنابراین این تعداد از اعضای هیئت علمی مشارکتی در فعالیت‌های پژوهشی ندارند و این آسیب بسیاری به همراه دارد. البته بنده معتقد هستم که تعداد کمی از اعضای هیئت علمی وجود دارند که بسیار استاد خوبی هستند، اما در حوزه پژوهشی نمی‌توانند خیلی فعالیت داشته باشند. به نظر بنده این اعضا بهتر است در دو مقطع دبیرستان و در نهایت کارشناسی فعال باشند و در حوزه تحصیلات تکمیلی ورود نکنند.

رحیمی با بیان اینکه همچنین از جانب ما نیز لازم است تغییراتی ایجاد شود به طوری که سامانه ساتع و معدن اصلاح شود تا ارتباط به صورت قوی شکل گیرد؛ خاطرنشان کرد: باید در صنعت و شرکت‌های بزرگی آرندی به معنای واقعی شکل گیرد در نتیجه آن‌ها باید تقویت شوند تا یکی از مهمترین رسالت‌ها که ارتباط با دانشگاه است، محقق شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ارتباط صنعت و دانشگاه وزارت علوم ارتباط صنعت و دانشگاه دانشگاه ها بین المللی هیئت علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۰۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلأ جبران‌ناپذیر با صدایی که خاموش شد

به گزارش همشهری‌آنلاین، خبر بد حوزه ورزش و رسانه هم درگذشت استاد مسعود اسکویی بود؛ گوینده و گزارشگر قدیمی رادیو که شاید خیلی از هموطنان ما با صدای مخملی و درجه یک او عاشق فوتبال شدند. مخصوصا در زمانه‌ای که فناوری تا این اندازه پیشرفت نکرده بود و تلویزیون بسیاری از مسابقات را پخش نمی‌کرد، مردم بیشتر شنونده رادیو بودند و بازی‌ها را از آن طریق دنبال می‌کردند.

در چنین شرایطی صدای بسیار خاص استاد اسکویی، لذت تعقیب مسابقات را دوچندان می‌کرد. چه عصرهایی که دل به دل آن صدا دادیم و سرنوشت تیم‌های محبوبمان را از دریچه آن حنجره طلایی دنبال کردیم.

غم‌انگیزتر از کوچ این بزرگان، این است که جای خالی آنها به آسانی پر نمی‌شود و گاهی به‌نظر می‌رسد رفتن هر کدام‌شان، خلئی جبران‌ناپذیر برای حوزه کارشان است. روحش شاد.

کد خبر 848887 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها رسانه - رادیو خبر مهم فوتبال

دیگر خبرها

  • سند آمایش سرزمینی ورزش استان ایلام تدوین شده است
  • آزمون دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی حافظان قرآن در همدان
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • توقف روند گلزنی عیسی در بدترین زمان ممکن
  • ضرورت طرح مسئله برای دانش آموزان در موضوع آب
  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود
  • خلأ جبران‌ناپذیر با صدایی که خاموش شد
  • ضرورت توسعه صنعت گوهرسنگ در ایران
  • محرم زیر باران زانو نزد (عکس)
  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد