Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز، برخورد نامناسب بازپرس دادسرای بابل با یک سرباز در روزهای اخیر حاشیه‌ساز شده است. سرباز در پست نگهبانی دادگستری بابل به دلیل درخواست کارت شناسایی از یک بازپرس به صندلی بسته می‌شود و کتک می‌خورد. آن هم به خاطر اینکه آقای بازپرس را به خاطر داشتن ماسک روی صورت نشناخته است. همین!

کجایند مردان بی‌ادعایی که با عینک آفتابی در تجمعات و محافل می‌رفتند تا شناسایی نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهید احمد کاظمی آرزو‌ می‌کرد در جایی که می‌رود کسی او را نشناسد و سربازان جلویش را بگیرند تا منیت را در خود بکُشد. حالا چه شده که برخی بی‌احترامی و خشونت علیه دیگران را حق خود می‌دانند و با قلدری و قدرت‌نمایی به ضعیف‌کشی روی آورده‌اند؟

وقتی دیکتاتورهای کوچک با رفتارهای نامتعارف بی‌عدالتی را حاکم می‌کنند

مجید ابهری، جامعه‌شناس، ضعیف‌کُشی و رفتار نامناسب با گروه‌های زیردست را ناشی از پایین بودن سطح فرهنگ عمومی و سطحی بودن جایگاه و روابط افراد می‌داند و می‌گوید: در وجود برخی از افراد دیکتاتورهای کوچکی رخنه کرده که به دلیل مقام و جایگاه یا ثروت و در پاره‌ای از مواقع که به صورت محدود است، به دلیل سطح آگاهی و دانش بیشتر نسبت به سایرین،  خود را برتر دانسته و این خودبینی باعث آسیب، توهین و حتی رفتارهای نامتعارف با دیگران می‌شود و در این هنگام عدالت رخت بسته و بی‌عدالتی در روابط نمایان می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر همیشه ما نسبت به یکدیگر برابری را مد نظر قرار دهیم، دیگر شاهد رفتارهای توهین‌آمیز و به نوعی ضعیف‌کُشی نخواهیم بود، می‌افزاید: ما باید یکدیگر را بپذیریم و مدعی برتری نباشیم. در غیر این صورت رفتارهای از بالا به پایین بیشتر می‌شود و منش دیکتاتوری و زورگویی در جامعه افزایش خواهد یافت. اکنون در جامعه از هنرمندان و سیاستمداران گرفته تا حتی مسؤولان درجه چندم، گاهی با رفتارهای نادرست، احساسات مردم را برمی‌انگیزند. رفتار برخی از متولیان شهرداری با دست‌فروشان یا حتی  رفتارهای نگران‌کننده برخی نظامی‌ها در دوران سربازی گواه این ادعا است.


پرتاب کودک کار به داخل سطل زباله

برخی افراد جامعه برخورداری از مزایای اجتماعی از موقعیت و شغل گرفته تا تحصیلات و ثروت را وسیله‌ای برای تحقیر افراد ضعیف و آسیب‌پذیر می‌دانند و می‌خواهند با ابزارهایی که در دست دارند، دیگران را له کنند یا حقوق آنها را نادیده بگیرند. چرا برخی تصور می‌کنند اگر به جایگاهی می‌رسند، می‌توانند هر سخنی به میان بیاورند یا هر رفتار توهین‌آمیزی با زیردستان خود داشته باشند. این نوع نگرش حاصل از چه رویکردی است؟

نمایش قدرت پوشالی و تضییع حقوق یک سرباز

امیر محمود حریرچی، جامعه‌شناس و آسیب‌شناس اجتماعی عملکرد خشونت‌بار در برابر یک سرباز را نمایش قدرت مصنوعی و پوشالی عنوان می‌کند و می‌گوید: رفتارهای خودخواهانه و قلدرمآبانه آن هم توسط افراد بانفوذ که در جایگاه قدرت قرار دارند، نسبت به سایر افراد نشانگر قدرت‌نمایی است که در سال‌های اخیر هم افزایش یافته است. افراد زورگو با استفاده از قدرت یا جایگاه خود، زیردستان و افراد مظلوم را تحت فشار قرار داده و قربانیان نیز به دلیل نداشتن نفوذ و قدرت، گاهی محکوم به پذیرش این رفتارها می‌شوند.

وی با بیان اینکه نمایش قدرت توسط کسی که خودش قانون را می‌داند و در جایگاه قضایی است، ناامیدی را در جامعه ترویج می‌دهد، می‌افزاید: کسی که باید اِعمال قانون کند، خودش بی‌قانونی کرده و به راحتی حقوق افراد را ضایع می‌کند. حالا از چنین فردی چگونه می‌توان انتظار احقاق حقوق مظلوم را داشت؟ اصلا این سؤال مطرح می‌شود که اگر به جای سرباز، فردی با درجه بالاتری هم بود، بازپرس به خود اجازه این رفتار توهین‌آمیز را می‌داد؟ وقتی پلیسی در برابر حتی مجرم خشونت نشان می‌دهد، در شبکه‌های اجتماعی منعکس می‌شود و عملکرد پلیس زیر سؤال می‌رود، چرا که همه پلیس را مجری نظم جامعه می‌دانند. حالا فکر کنید افرادی که باید قانون را اجرا کنند، خودشان رفتار غیرقانونی داشته باشند.

وقتی نمی‌توانیم با یکدیگر همدل باشیم

محمدمهدی مقدم‌نیا، روانشناس نیز یکی از دلایل عمده زورگویی را نداشتن همدلی می‌داند و می‌گوید: همدلی یعنی ما بتوانیم خود را جای طرف مقابل قرار دهیم و دنیا را از دریچه دید او ببینیم. اما وقتی همدلی را نادیده می‌گیریم، ممکن است حتی به راحتی دیگران را تحقیر کنیم. از طرف دیگر نداشتن عذاب وجدان، موجب می‌شود رفتار نامتعارف در برابر دیگران بدون احساس گناه، افزایش یابد.

چه چیزی باعث قلدری و ضعیف‌کُشی می‌شود؟

با کاهش تاب‌آوری افراد در مسائل مختلف باید به این نکته توجه کنیم که اصلا چه چیزی باعث قلدری کردن و ضعیف‌کشی می‌شود و چرا برخی در هر جایگاهی به خود اجازه می‌دهند تا با سایر افراد برخورد نامناسب و توهین‌آمیز داشته باشند؟

مقدم‌نیا در این باره می‌گوید: رفتارهای نامتعارف ناشی از اختلالات اعصاب و ضداجتماعی شدن افراد است. از طرفی هم برخی با رفتار نامناسب و تحقیر افراد به اهداف خود رسیده‌اند و نهادهای مربوطه نیز به جای تقبیح این امر و ایستادگی در برابر ضعیف‌کشی، ناخواسته چنین رفتارهایی را تقویت کردند. از طرفی هم افرادی که به زورگویی روی می‌آورند، برای کارشان توجیه اخلاقی می‌آورند.

چرا برخی تضییع حقوق دیگران را حق خود می‌دانند؟

میثم مهدیار، جامعه‌شناس نیز زورگویی را حاصل فقدان شفافیت و شناخت متقابل، تعارض منافع و عدم پاسخگویی می‌داند و می‌گوید: زمانی که فرد یا گروهی با اهداف مختلف از حفظ و ایجاد نظم و امنیت گرفته تا پیشبرد اهداف شخصی از جایگاه و قدرت خود استفاده کرده و به زور متوسل می‌شوند، در اصل شخصیت فرد دیگر را نشانه گرفته و با حس برتری خود نسبت به دیگری هر رفتاری را حق خود می‌داند. علاوه بر این، نداشتن فرصت برابر در جامعه، می‌تواند به عنوان محرکی برای رفتارهای تهاجمی باشد.

وی معتقد است، با توجه به اینکه افراد بالادستی را کسی توبیخ نمی‌کند و پاسخگوی خطاهای خود نیستند، خشونت در این افراد با شیوه‌های مختلف بروز می‌کند. بر همین اساس، این افراد احساس امنیت کرده و قلدری و حتی تضییع حقوق دیگران را حق خود می‌دانند و با انگیزه بیشتری دیگر دست به ضعیف‌کشی و زورگویی می‌زنند.

مهدیار درباره رفتار نامناسب بازپرس با سرباز خاطرنشان می‌کند: سربازی در کشور ما که از زمان رضاخان است، همچنان با همان شیوه در حال اجراست. در بسیاری از کشورها سربازی، اجباری نیست و افراد بر اساس حرفه به عنوان نیروی کار شایسته به کار گرفته می‌شوند، اما در ایران بسیاری از جوانان پس از سربازی از الگوی مطلوب حاکمیت هم فاصله می‌گیرند.

رفتار بازپرس مغرور با سرباز بابلی، یادآور خوی دیکتاتوری رضاخانی در تاریخ و افسانه‌هایی است که از اقتدارگرایی او ساخته شده است.

 

فارس

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: سرباز بابلی جام نیوز سربازی حق خود ضعیف کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۰۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌

 شیوا شبدینی   بیان کرد: آخرین روز سلامت «خانواده، غذای سالم و ورزش همگانی» عنوان یکی از روزهای «هفته سلامت» است، در این نام‌گذاری به طور ویژه اهمیت خانواده به‌عنوان اولین پایگاه آموزشی در زمینه‌های تغذیه سالم و ورزش همگانی پیش از ورود به جامعه موردتوجه قرار گرفته است.

وی افزود: یک خانواده سالم، با ایجاد فرهنگی از آگاهی درباره سلامت، این امکان را به اعضایش می‌دهد که بهترین تصمیم‌ها را در خصوص سلامتی خودشان بگیرند، آموزش‌های مرتبط با تغذیه سالم، مراقبت از بدن و روح و تدابیر پیشگیری از بیماری‌ها، بخشی از این فرهنگ سلامت در خانواده هستند که به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک می‌کنند.

پزشک مرکز سلامت تصریح کرد: باتوجه‌به افزایش چندبرابری چاقی در چند دهه اخیر و به‌تبع آن افزایش کم‌سابقه موارد ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آن نظیر کبد چرب و دیابت، تغذیه سالم و ورزش همگانی که از عوامل اصلی پیشگیری از چاقی هستند بیش از گذشته موردتوجه قرار گرفته و بر نقش و اهمیت خانواده و به طور ویژه مادر خانواده به‌عنوان اولین مروج این سبک زندگی سالم تأکید شده است.

وی یادآور شد: تهیه غذای سالم یکی از ارکان اصلی سلامت هر فرد به شمار می‌رود و تصور من بر این است که بانوان نقش اصلی را در این زمینه عهده‌دار هستند. اگر بتوانیم مادران و خانم‌های خانه‌دار را در زمینه تغذیه سالم آموزش دهیم شاید گام بزرگی در این زمینه برداریم، در درجه اول آموزش به خانواده اهمیت دارد و محل دیگری که فرد به آن وارد می‌شود مهدهای کودک و مدارس هستند، پس در مرحله بعد تمرکز اصلی باید روی آموزش در مهدهای کودک و مدارس باشد.

شیوا شبدینی در ادامه تشریح کرد: دیگر مراکزی که می‌توانیم آموزش‌ها را در آن‌ها آغاز کنیم، محل‌های کار و ادارات هستند، بارها دیده شده که غذاهایی که برای کارمندان تهیه و طبخ می‌شود از کیفیت خوبی برخوردار نیستند، اکنون اکثر افراد ناگزیرند غذا را یا در محل کار بخورند یا از طریق رستوران‌های اطراف محل کار خود تهیه کنند. اگر غذاهایی که ادارات، سازمان‌ها و ارگان‌ها برای کارکنان خود در نظر می‌گیرند غذای سلامتی باشد، سلامت کارمندان نیز تضمین می‌شود.

وی اظهار کرد: خیلی‌ها بر این باورند که پیروی از یک رژیم غذایی اصولی و سلامت هزینه‌های زیادی دارد، اما اگر واقعاً کلاه‌خود را قاضی کنیم متوجه می‌شویم که بدن ما در طول هفته‌ها و ماه‌ها چقدر مواد غذایی ناسالم مانند انواع شیرینی‌ها، تنقلات، چیپس و پفک و انواع نوشابه‌های شیرین و آب‌میوه‌های صنعتی دریافت می‌کند، اگر از مصرف این غذاها و تنقلات ناسالم پرهیز کنیم می‌توانیم هزینه‌ای را که پیش‌تر صرف این غذاها می‌کردیم، به تهیه مواد غذایی سالم اختصاص دهیم.

شبدینی خاطرنشان کرد: مورد دیگری که دیده می‌شود کم‌تحرکی است، ساعات خیلی طولانی حضور در ترافیک سنگین شهری باعث می‌شود افراد تحرک کمی داشته باشند، کم‌تحرکی عامل بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله کبد چرب، بیماری‌های قلبی عروقی و مشکلات اسکلتی (استخوانی) است.

وی افزود: اگر بتوانیم در کنار تغذیه سالم حداقل روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان به فعالیت ورزشی اختصاص دهیم و در آخر هفته‌ها به همراه خانواده ورزش‌های خیلی ساده مانند رفتن به پارک‌ها، کوهستان و بازی‌های گروهی را مدنظر قرار دهیم تا حد زیادی از بیماری‌های کبد چرب و دیابت که روند ابتلا به آن‌ها آن با سرعت بسیار بالایی در حال افزایش است، می‌توانیم پیشگیری کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • عقیده سالم در افراد، جامعه سالم به دنبال دارد
  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است
  • قدرت پایدار در جامعه فقط با علم ایجاد نمی‌شود
  • چه زود زنگ خطر برای استقلال و پرسپولیس به صدا درآمد؟/ رفتارهای خریداران این دوتیم ،غیرحرفه ای است
  • زکات مستحبی گره های اقتصادی جامعه را می گشاید
  • اعلام تعداد پزشکان مسموم شده در ماجرای مهمانی شیراز
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • رفتارهای غیرمنطقی انسان الگوی جدید هوش مصنوعی شد
  • طرح مالیات بر سوداگری شامل حداکثر یک درصد از افراد جامعه است
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌