Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@22:38:49 GMT

وظیفه مجلس است که دولت را وادار به کار کند

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۵۶۱۰۵

وظیفه مجلس است که دولت را وادار به کار کند

«وظیفه مجلس است که دولت را وادار به کار کند» دکتر محمدباقر قالیباف این مطلب را در نشست روسای مجامع نمایندگان استانی مطرح کرد که با هدف بررسی مشکلات استان ها و بررسی بودجه سال 1400 برگزار شد. دراین نشست روسای مجامع نمایندگان استانی به بیان مشکلات و مسائل حوزه های انتخابیه خود و اشکالات بودجه سال آینده پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روسای مجامع نمایندگان استانی در این جلسه با اشاره به اشکالات بودجه سال آینده بر این اعتقاد بودند که بودجه به صورت عادلانه تقسیم نشده و در آن اولویت بندی صورت نگرفته است، در حالی که مشکلات در استان ها به ویژه مناطق محروم، مردم را بسیار گلایه مند کرده است.

در این نشست همچنین نظر روسای مجامع استانی بر این بود که با توجه به منابع و درآمدهای دیده شده در بودجه سال 1400 تقاضا خواهد شد که نمایندگان با کلیات این لایحه مخالفت کنند، چرا که درآمدها و هزینه ها با یکدیگر همخوانی ندارد و باعث کسری شدید بودجه برای سال آینده و فشار اقتصادی بر مردم خواهد شد.

در ادامه رئیس مجلس شورای اسلامی درخصوص مشکلات مطرح شده توسط روسای مجامع نمایندگان استانی گفت: مباحثی که ما دنبال می کنیم، بحث گروه های کاری با همت نمایندگان در حوزه های انتخابیه است که باید محوریت این گروه های کاری با مجمع نمایندگان استان باشد و حتما این گروه های کاری در حوزه انتخابیه و مجمع باید یک عقبه مکانی نیز داشته باشد، چرا که می توان با این کار نهاد مجلس را میان مردم برده و با استفاده از ظرفیت آن مشکلات مردم را رفع کرد.

محمدباقر قالیباف تصریح کرد: ما یک گروه کار نیز در سطح ملی می خواهیم که اقدامات مفصلی درخصوص آن انجام شده است و جزئیات آن در اختیار مجامع نمایندگان استان ها قرار خواهد داد تا این گروه ها در صحن علنی مجلس به صورت موضوعی، مسائل را دنبال کنند و به صورت مستقیم مسیر آن طی شود.

وی درخصوص بحث آمایش سرزمینی افزود: سازمان برنامه و بودجه آمایش را انجام داده است، در حالی که اشکالاتی در آن وجود دارد، اما همین آمایش هم متاسفانه هیچ خروجی نداشته است.

وی تاکید کرد: نمایندگان باید تصمیمات خود را در مجلس انقلابی به صورت ملی و محلی توأمان اتخاذ کنند تا بتوانیم به نحو احسن از تمامی ظرفیت ها استفاده کنیم.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: ما هنگام ورود به مجلس به ملت قول دادیم که تلاش خواهیم کرد تا دولت را وادار به کار کنیم و این وظیفه مجلس است. 2 ماه اول به سازماندهی مجلس پرداختیم و از شهریورماه سال جاری توانستیم دولت را به فراخور موضوعات مختلف وادار به کار کنیم.

وی اضافه کرد: در مباحثی مانند تامین کالاهای اساسی و حمایت معیشتی، طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و موضوعاتی درخصوص بازنشستگان و همچنین بیمه کردن دو ساله نزدیک به 2 میلیون خانواری که در روستاها بیمه نداشتند ، از جمله طرح هایی بود که مجلس، دولت را وادار به کار است.

قالیباف همچنین بابیان این که درخصوص لایحه بودجه سال 1400 با روسای کمیسیون های تخصصی مجلس گفت و گوهای مفصلی انجام شده است اظهارکرد: باید گفت این لایحه دارای اشکالات فراوان و اساسی است. از جمله این که لایحه خلاف برنامه پنج ساله و سیاست های کلان است، وابستگی به نفت، هزینه های بالا، پایین بودن میزان تحقق درآمدها و تعهدات بسیار بالا هم از دیگر اشکالات این لایحه است. البته این بودجه با تمامی اشکالات ، فرصت های بزرگی را نیز دارد که البته با تغییر رویکردها می توان اتفاقات خوبی را رقم زد.

وی تاکید کرد: بنابراین باید حداقل 2 ماه به صورت مداوم و شبانه روزی کار کرد تا اصلاحات لازم انجام شود./

منبع: پارسینه

کلیدواژه: روسای مجامع نمایندگان استانی دولت را وادار به کار بودجه سال گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۶۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟

245 نماینده مجلس شورای اسلامی دوازدهم در دور اول انتخابات در 11 اسفند ماه مشخص شدند و 45 نماینده باقی‌مانده نیز در دور دوم انتخابات در جمعه این هفته (21 اردیبهشت) مشخص خواهند شد تا مجلس دوازدهم کار خود را با 290 نماینده از 7 خرداد ماه به‌ریاست مسن‌ترین نماینده مجلس، آغاز کند.

اولین دستور رسمی و علنی مجلس جدید، رئیس و هیئت رئیسه با رأی اکثریت نمایندگان خواهد بود.

از پیش از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر اینکه چه‌کسی رئیس قوه مقننه خواهد شد، آغاز شده است و در همین راستا نامزدهای‌ ریاست مجلس جلسات متعددی را با عناوین مختلف  برگزار و با رسانه‌‌ای کردن تعداد حاضرین در جلسه سعی کردند احتمال نشستن بر صندلی شماره یک مجلس را برای خود تقویت کنند.

اگرچه حدود 10 نماینده از نمایندگان منتخب برای ریاست مجلس آتی، در حال تلاش و رایزنی‌ هستند اما طبق بررسی‌ها و پیگیری‌های خبرنگاران تسنیم از گروه‌های مختلف سیاسی، 4 نامزد بالقوه برای ریاست آتی مجلس شورای اسلامی مطرح هستند و تلاش برخی دیگر از نمایندگان منتخب برای این مهم، ممکن است حتی به کاندیداتوری هم نکشد.

بنا بر این گزارش، محمدباقر قالیباف با سابقه ریاست مجلس در 4 سال گذشته، علی نیکزاد با سابقه دودوره‌ای وزارت و نائب‌رئیسی مجلس، منوچهر متکی با سابقه یک دوره سکانداری وزارت امور خارجه و حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور با سابقه نائب‌رئیسی مجلس یازدهم، 4 گزینه اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم هستند که ممکن است بر اثر رایزنی‌هایی که اکنون در حال انجام است، در نهایت 2 گزینه برای رأی‌گیری در صحن علنی باقی بمانند.

این افراد هم‌اکنون در حال رایزنی‌ با منتخبان مجلس دوازدهم برای جلب نظر آنها هستند و یک منبع آگاه و مطلع نیز به خبرنگار تسنیم گفته است که این 4 گزینه علاوه بر رایزنی‌ با نمایندگان منتخب، همزمان با یکدیگر نیز در حال رایزنی‌ هستند تا شاید بتوانند یکی از گزینه‌ها را به‌نفع خود از صحنه رقابت کنار بزنند.

همچنین برخی نمایندگان تصور می‌‌کنند که ممکن است سید محمود نبویان نماینده فعلی و منتخب اول تهران، گزینه پیش‌بینی‌نشده و غافلگیرکننده انتخابات ریاست مجلس باشد اما پیگیری‌های خبرنگار تسنیم حاکی از این است که آقای نبویان در گفت‌وگوهایی که با چند نماینده منتخب مجلس داشته تصریح کرده است که تمایلی برای ریاست مجلس ندارد.

البته در این میان، برخی منتخبان مجلس دوازدهم هم هستند که  می‌گویند یک نماینده منتخب دیگر، تمایل وافری برای برای ریاست مجلس دارد اما تاکنون نتوانسته است حتی به‌تعداد انگشتان 2 دست، نظر نمایندگان منتخب را جلب کند.

دیگر خبرها

  • ببینید | ۳ تذکر مهم رهبر انقلاب به نمایندگان قبل از شروع مجلس دوازدهم
  • رسالت معاونت پارلمانی تعامل گسترده، شفاف و سالم با مجلس است
  • ورود جانبدارانه نمایندگان فرماندار به انتخابات مطلقاً ممنوع است
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟
  • حضور پرشکوه مردم در آزمون بزرگ انتخابات
  • دولت رئیسی می‌خواهد کارگران را از مشارکت در تعیین دستمزدشان کنار بگذارد
  • بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی