Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@08:54:25 GMT

هرگز برنج پخته مانده نخورید

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۵۶۸۲۵

برنج پخته‌ای که برای مدتی در فضای باز نگهداری می‌شود، حاوی باکتری باسیلوس سوئوس است که باعث اسهال و حالت تهوع فرد می‌شود. ناطقان: برنج یکی از مواد غذایی است که در خانواده‌های ایرانی زیاد مصرف می‌شود و معمولا خانم‌های خانه دار برنج را در حجم زیادی می‌پزند و اضافه پخته شده آن را در یخچال نگهداری می‌کنند یا این روز‌ها در هوای سرد بیرون از یخچال نگه می‌دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وقتی به ظاهر این برنج نگاه می‌کنید به نظر سالم است، اما بار‌ها به این نکته اشاره کرده‌ایم که نباید برنج پخته شده و مانده را استفاده کرد بلکه بهتر است برای هر وعده به صورت تازه تهیه و مصرف شود.

برنج پخته‌ای که برای مدتی در فضای باز نگهداری می‌شود، حاوی باکتری باسیلوس سوئوس است که باعث اسهال و حالت تهوع فرد می‌شود. نشانه‌های ابتلا به عفونت این باکتری شامل درد ماهیچه شکمی، اسهال آبکی و استفراغ است که ممکن است با علایم کرونا اشتباه گرفته شود و خود را ۵ تا ۶ ساعت بعد از مصرف نشان می‌دهد.

برای هر وعده به اندازه مصرف همان وعده برنج بپزید، زیرا بهترین راهکار توصیه‌شده برای مصرف برنج، خوردن آن بلافاصله پس از پخت است.

برنجی که تازه پخته‌شده محتوای رطوبتی خیلی بالایی دارد و اگر در دمای محیط بیش از ۲ ساعت نگهداری شود، مکان مناسبی برای رشد باکتری‌هاست.


برای نگهداری برنج پخته از ظروف دردار استفاده کنید. از قراردادن برنج پخته به صورت بدون محافظ در یخچال پرهیز کنید، زیرا امکان آلودگی آن با مواد خام، میوه‌ها، سبزیجات، تخم‌مرغ و... وجود دارد.

برای استفاده مجدد از برنج پخته‌شده باید آن را به طور کامل گرم کنید. برای اطمینان از داغ شدن همه قسمت‌ها حتماً هر ۳۰ ثانیه یک بار آن را هم بزنید. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: برنج پخته ، مانده ، حالت تهوع

منبع: ناطقان

کلیدواژه: برنج پخته مانده حالت تهوع برنج پخته پخته شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۶۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند

یک متخصص باکتری‌شناس از بروسلوز به عنوان بیماری نام برد که همه افراد را در هر سن و هر جنسی تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، سجاد یعقوبی در گفتگو با خبرنگاران افزود: بروسلوز یک نوع بیماری باکتریایی است که توسط گونه‌های مختلف بروسلا ایجاد می‌شود و عمدتاً گاو، خوک، بز، گوسفند و سگ را مبتلا می‌کند.

وی اظهار کرد: انسان‌ها از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده، خوردن یا نوشیدن محصولات حیوانی آلوده یا استنشاق عوامل موجود در هوا به این بیماری مبتلا می‌شوند.

این متخصص باکتری‌شناس بیان کرد: بیماری بروسلوز معمولاً علائمی شبیه آنفلوآنزا از جمله تب، ضعف و کاهش وزن ایجاد می‌کند، اما ممکن است در اشکال غیر معمول و با علائم خفیف ظاهر شود که منجر به عدم تشخیص این بیماری شود.

وی با بیان اینکه بیشتر موارد ابتلا، ناشی از مصرف شیر یا پنیر غیر پاستوریزه از بز یا گوسفند آلوده است، در خصوص اینکه چه کسانی در معرض خطر هستند؟ گفت: تحقیقات نشان داده این بیماری افراد در هر سن و هر جنسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

یعقوبی بیان کرد: بیماری بروسلوز یک خطر شغلی برای افرادی که در بخش دامداری کار می‌کنند یا افرادی که با خون، جفت، جنین و ترشحات رحمی حیوانات در تماس هستند، محسوب می‌شود.

وی خطر ابتلا به این بیماری را در این افراد افزایشی دانست و تصریح کرد: در جمعیت عمومی، بیشتر موارد ناشی از مصرف شیر خام یا مشتقات آن مانند پنیر تازه است. بیشتر این موارد از محصولات گوسفند و بز است.

این متخصص باکتری‌شناس با اشاره به اینکه این روش انتقال در درجه اول کشاورزان، قصابان، شکارچیان، دامپزشکان و پرسنل آزمایشگاهی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، در خصوص راه‌های پیشگیری و کنترل گفت: پیشگیری از بیماری بروسلوز بر اساس مراقبت و پیشگیری از عوامل خطر است.

وی با بیان اینکه مؤثرترین راهبرد پیشگیری از بین بردن عفونت در حیوانات است، به واکسیناسیون گاو، بز و گوسفند در مناطقی با میزان شیوع بالا توصیه کرد و گفت: در مناطقی که ریشه‌کنی در حیوانات از طریق واکسیناسیون یا حذف حیوانات آلوده امکان‌پذیر نباشد، پیشگیری از عفونت انسان، اساساً مبتنی بر افزایش آگاهی، اقدامات ایمنی غذایی، بهداشت شغلی و ایمنی آزمایشگاهی است.

دیگر خبرها

  • هشدار رئیس سابق به رئال: گول بایرن را نخورید!
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • ببینید | حرف‌های این متخصص را بشنوید تا دیگر ته‌دیگ نخورید!
  • پیشنهاد‌های مالی وسوسه کننده به شمسایی برای مصرف برنج + فیلم
  • تحلیل عباس عبدی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا: از این تنور نانی برای اصولگرایان محترم پخته نمی‌شود، بهتر است فکر دیگری کنند
  • هشدار استقلال ؛ فریب نخورید!
  • این مربا را برای صبحانه نخورید!
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟