Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدشیوا اسبقیان صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اردبیل اظهار کرد: عدم برنامه‌ریزی جامع و عملیاتی در استان اردبیل یکی از دلایل عدم توسعه صنعت گیاهان دارویی در استان اردبیل بوده و متاسفانه در استان اردبیل برنامه جامعی در راستای توسعه صنعت گیاهان دارویی نداریم و این درحالیست که این بخش سهم بسیار بالایی در ارزآوری و ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به پتانسیل‌های بسیار بالای موجود در استان اردبیل در توسعه این بخش، سازمان جهاد کشاورزی و بالاخص مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی باید ورود جدی و عالمانه به این موضوع داشته و زمینه فعالیت در این بخش و جذب سرمایه‌گذاران برای فرآوری محصولات گیاهان دارویی را انجام دهند و این درحالیست که به نظر می‌رسد این سازمان نتوانسته آن‌چنان که باید و شاید نقش خود را در این خصوص به درستی ایفا کند.

عدم یکپارچگی اراضی از عمده موانع توسعه تولید گیاهان دارویی است

رئیس انجمن گیاهان دارویی استان اردبیل حمایت‌ها در راستای توسعه این بخش در استان اردبیل را کافی ندانست و عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین موضوعات در کشت گیاهان دارویی بهره‌مندی از اراضی بزرگ در مناطق مستعد و هم‌چنین برنامه‌ریزی علمی در راستای رفع مشکلات صنعت کشت، داشت، برداشت است.

اسبقیان تشریح کرد: عدم یکپارچگی اراضی در استان اردبیل و قطعه قطعه شدن اراضی سبب بروز مشکلاتی در راستای توسعه این بخش در استان اردبیل شده، لذا در ابتدای امر مسؤولان باید اقداماتی در راستای شناسایی اراضی بزرگ در استان، جلوگیری از تقسیم شدن اراضی، شناسایی گیاهان مستعد و مشتری پسند و ... انجام دهند و سپس به فکر اجرای طرح‌های بعدی باشند.

وی گفت: برای موفق شدن در راستای توسعه این بخش باید تمامی اقدامات از پایه و زیرساختی اجرا و اصلاح شود چنانچه ما امروزه در بحث بازاریابی و فروش محصولات با مشکلات زیادی مواجهیم و در صورت عدم برنامه‌ریزی صحیح در این راستا تسهیلات ارائه شده نیز به‌جای توسعه این بخش سبب ورشکستگی و بدهکاری سرمایه‌گذاران خواهد شد.

انتهای پیام/3463/

منبع: فارس

کلیدواژه: گیاهان دارویی اردبیل توسعه اشتغال راستای توسعه استان اردبیل گیاهان دارویی توسعه این بخش برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۷۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: رشد اقتصادی استان اردبیل ۳.۷ درصد است که این رقم بالاتر از میانگین کشوری است. - اخبار استانها -

داود شایقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، اظهار داشت: استان اردبیل در شاخص بهره‌وری نیروی کار رتبه پنج کشور را دارد و نرخ بیکاری در این استان 12.9 درصد است.

وی تصریح کرد: نرخ شهرنشینی در این استان 68 درصد بوده و نرخ روستانشینی نیز 32 درصد محاسبه شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل به جذب صد درصد اعتبارات هزینه‌ای و جبران پرداختی کارکنان اشاره کرد و گفت: با توجه به اعمال فوق‌العاده ویژه کارکنان در سال گذشته، تمام تلاشمان را انجام دادیم تا پایان سال گذشته کمبود اعتبارات را در این زمینه جبران کرده و با پیگیری‌های هفتگی تأمین اعتبار و پرداختی را به حساب کارکنان انجام دهیم.

شایقی در مورد توزیع اعتبارات عمرانی نیز افزود: سال گذشته 2 هزار و 224 میلیارد تومان برای پروژه‌های سفر و پیشران توسعه استان اعتبار اختصاص یافت هر چند که سفر دوم رییس جمهور به استان اردبیل انجام نشده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: از این میزان اعتبار برای راه آهن اردبیل یک‌هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت که 200 درصد بیشتر از رقم پیش‌بینی شده 730 میلیارد تومان بوده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل اضافه کرد: برای باند دوم راه‌‌های استان از پارس‌آباد تا سربند، سربند به سمت مشگین، بیله‌سوار به گرمی، رضی به امیرکندی، سرچم به تونل حیران و سایر طرح‌های توسعه بزرگراهی بیش از 640 میلیارد تومان منابع تخصیص یافته است.

شایقی بیان کرد: برای سدهای معیشتی استان و پروژه‌های زیربنایی بخش کشاورزی 256 میلیارد تومان از محل منابع ملی اختصاص یافت و از اعتبارات استانی نیز 46 میلیارد تومان در نظر گرفته شد تا شاهد تکمیل و بهره‌برداری 46 سد معیشتی در سطح استان باشیم.

وی از اختصاص 124 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بیمارستان نجف‌زاده خبر داد و یادآور شد: صد درصد اعتبارات این حوزه در نظر گرفته شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل در ادامه سخنان خود تصریح کرد: برای سایر پروژه‌های فرهنگی شامل تکمیل مجتمع‌های فرهنگی، هنری عنبران، هشتجین و سایر پروژه‌های این حوزه امسال 25 میلیارد تومان تخصیص یافته که امیدواریم شاهد تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه‌ها باشیم.

شایقی تکمیل کتابخانه‌ها، مدارس و توسعه فاضلاب‌های شهری را از دیگر پروژه‌های اولویت‌دار استان برشمرد و گفت: در این زمینه نیز تخصیص منابع به صورت ویژه در اولویت برنامه‌ریزی‌ها و هدف‌گذاری‌ها قرار گرفته است.

 تحقق شعار سال با تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام 

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اردبیل افزود: در تحقق شعار سال فضای عمومی استان اردبیل، فضای همت و تلاش مضاعف است تا میانگین رشد اقتصادی استان از 3.7 دهم درصد نیز بالاتر برود.

شایقی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: امسال سعی خواهیم کرد تا در کنار جهت‌دهی مناسب به رشد اقتصادی و اشتغال استان زمینه و بستر جهش تولید را با رویکرد مناسب مهیا کنیم.

وی به زیرساخت‌های فراهم شده اعم از تدوین سند آمایش استان، توسعه شهرستان‌ها و اشتغال 330 روستا با نگاه عدالت‌محور اشاره کرد و ادامه داد: همه این اسناد فرصتی را فراهم کرده تا ما بتوانیم فعالیت‌های اقتصادی مؤثر را با نگاه جهش تولید، کاهش نرخ بیکاری و اشتغال مؤثر انجام دهیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل اضافه کرد: در بودجه سال 1403 که به تصویب مجلس رسیده برای استان اردبیل منابع اعتباری خوبی پیش‌بینی شده تا با تلاش مؤثر مدیران، جذب اعتبارات ملی را در تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام شاهد باشیم.

شایقی بیان کرد: 645 میلیارد تومان اعتبار سال گذشته بین شهرستان‌ها توزیع شده که 14 شاخص مد نظر بوده و فراتر از شاخص جمعیتی سعی کردیم تا جهت‌دهی مناسبی را در تکمیل پروژه‌‌های نیمه‌تمام و مؤثر انجام دهیم.

وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: با وجود اینکه 50 درصد جمعیت استان اردبیل در شهر اردبیل ساکن هستند اما توزیع اعتبارات به نحوی بوده که تنها 21 درصد اعتبارات سهم شهرستان اردبیل بوده و مابقی در بین سایر شهرستان‌ها با توجه به محرومیت آنها توزیع شده است.

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اردبیل تصریح کرد: در کنار محرومیت، جمعیت بیکار، فاصله از مرکز استان، جمعیت روستایی و کمبود زیرساخت‌های زیربنایی در توزیع اعتبارات مد نظر قرار گرفته تا شاهد جبران برخی عقب‌ماندگی‌ها و عدم توسعه نامتوازن باشیم.

شایقی گفت: در توزیع اعتبارات سال‌جاری نیز سعی ما بر این خواهد بود تا محرومیت در اولویت نگاه توزیع اعتبارات بوده و ممنوعیت آغاز پروژه‌های جدید را نیز مورد توجه قرار دهیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل افزود: سعی ما بر این است تا از خرد شدن اعتبارات جلوگیری کرده و توزیع اعتبارات به نحوی باشد تا پروژه‌های اولویت‌دار و پیشران استان در کوتاه‌ترین زمان به سرانجام برسد.

انتهای پیام/131

 

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با قیمتی بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی
  • ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • ۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین