Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: در حال حاضر دانشگاه‌های کشور ۸۴۰۰ قرارداد فعال با بخش خصوصی دارند که ۲۱۰۰ میلیارد تومان ارزش مالی داشته‌اند.

خبرگزاری میزان - منصور غلامی امروز پنج‌شنبه ۲۷ آذرماه در مراسم افتتاح بیست و یکمین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش و فناوری و فن بازار و هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت که به صورت مجازی در سالن شیخ بهایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، با اشاره به سیر تحولی رویداد‌های هفته پژوهش‌وفناوری در چندسال گذشته، افزود: در روز‌های نخست در هفته پژوهش و فناوری فقط به معرفی دستاورد‌های پژوهشگران به معنای خاص آن توجه داشتیم و اقدام به معرفی دستاورد‌های پژوهشی و آثار پژوهشگران کردیم، ولی در سال‌های اخیر کاربردی شدن پژوهش‌ها مورد توجه قرار گرفت و امروزه ما در کنار مناسبت‌های هفته پژوهش، این هفته را مزین به عنوان "فناوری" کردیم و توجه ویژه به فناوری شده، طوری که فناوری بخش اصلی این هفته قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه در سال‌های اخیر در دانشگاه‌های کشور تولید علم جایگاه متمایزی یافته است، ادامه داد: توانمندی و پایمردی پژوهشگران ما به لحاظ کمی و کیفی توانستند کشور را در کنار کشور‌های صاحب نام قرار دهند و این دستاورد‌ها ارزش ویژه خود را دارد.

بیشتر بخوانید: وزیر علوم اعلام کرد: احراز رتبه پنجم پژوهش های کلیدی در جهان

غلامی افزود: در این سال‌ها ما به پژوهش‌های کاربردی در دانشگاه‌ها توجه داشتیم و این امر به دلیل انتظاری بوده که جامعه از دانشگاه‌ها داشتند.

وزیر علوم با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تحقیقات به عنوان تولید یکی از اهرم‌ها و محور‌های اصلی با تاکید بر اینکه این فرمایشات وظیفه مراکز علمی را بیشتر و سنگین‌تر کرده است، اضافه کرد: ارائه راهکار و ابداع و پیشنهاد فناوری جدید در بین دانش آموختگان همواره وجود دارد؛ از این رو نسل جدید در کنار اساتید ایده‌های گره گشا ارائه می‌کنند، اما در کنار آن‌ها باید به شرکای دیگر نیز برای پرورش این ایده‌ها توجه کرد و آن بحث حامیان سرمایه‌گذاری است.

وی با بیان اینکه باید برای دستیابی نتایج ایده‌ها، به کمک بخش خصوصی تکیه کرد، یادآور شد: البته تا کنون نتایجی که حاصل شده در کنار کمک‌های دولتی، بیشتر حاصل توجه بخش خصوصی بوده است.

غلامی تاکید کرد: ما باید در تولیدات فناورانه خود به بازار برای رونق تولیدی که متکی بر ایده بومی و دانش جوانان است، توجه کنیم؛ این جریان اگر خوب شکل گیرد، بازار جهانی به دلیل رونق بازار داخل شکل خواهد گرفت.

وزیر علوم با تاکید بر اینکه جوانان ما باید تجربه پیدا کنند و کارهایشان را در بازار داخلی ارائه دهند، اظهار کرد: باید هدف هر کدام از شرکت‌ها علاوه بر بازار داخلی، حضور در بازار‌های جهانی نیز باشد، اگر بخواهیم از بن بست نفت خارج شویم، باید در بازار‌های جهانی حضور داشته باشیم.

غلامی با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها باید رویکرد خود را به سمت پژوهش‌های کاربردی سوق دهند، یادآور شد: این حرکت دارای سابقه طولانی نیست؛ ولی در حال حاضر دانشگاه‌های ما ۸۴۰۰ قرارداد فعال با بخش خصوصی دارند که ۲۱۰۰ میلیارد تومان ارزش مالی داشته است.

وی ادامه داد: اگر این امر را با غلبه آموزش در دانشگاه‌ها نگاه کنیم، خواهیم دید که در ۱۰ سال گذشته دانشگاه‌ها به سمت حضور در عرصه پژوهش و فناوری حرکت کرده‌اند و وزارت علوم باید تلاش خود را در این زمینه بیشتر کند و مشوق‌هایی برای اساتید در نظر داشته باشد.

وی یادآور شد: ظرفیت کشور در هر بخشی به صورت اعلا وجود دارد و ما در منطقه و غرب آسیا و در دنیا حرف برای گفتن داریم.

انتهای پیام/

برچسب ها: وزارت علوم وزیر علوم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزارت علوم وزیر علوم دانشگاه ها دستاورد ها بخش خصوصی وزیر علوم پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۶۲۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکزملی مغز توسط ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران ایجاد و راه اندازی می‌شود.

این مرکز با هدف توسعه کمی وکیفی پژوهش‌های بینرشته‌ای بالینی، گسترش خدمات و فناوری‌های نوین و توانمندسازی نیروی انسانی درزمینه علوم شناختی و اعصاب، مراحل احداث خود را در  مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران، طی می‌کند.

مرکز ملی مغز به عنوان یک مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی، توانبخشی، ترجمان دانش و تولید فناوری‌های نوین در زمینه اختلالات عصبی و سلامت مغز به‌صورت کنسرسیومی از دانشگاه‌ها و کادر علمی وآموزشی مرتبط با مطالعات بالینی و پایه مغز و اعصاب و حوزه‌های مرتبط در دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ایجاد و فعالیت خواهد داشت.

مرکز ملی مغز ماهیت اصلی آن عملی کردن دیدگاه همکاری‌های علمی و تحقیقات بینرشته‌ای و نزدیک کردن فضای علوم پایه و بالینی می‌باشد. این مرکز به عنوان یک واحد مستقل با تمامی دانشگاه‌ها و مراکز علمی همکاری‌های علمی و فناورانه خواهد داشت و برای قسمت درمان با بیمارستان چندتخصصی متعلق به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر در تعامل خواهد بود.

مراحل اجرایی ایجاد مرکز ملی مغز هم اکنون با ۳۰ درصد پیشرفت عمرانی طرح و تشکیل هسته‌های تخصصی با حضور متخصصان بینرشته‌ای، تفاهم همکاری با شرکت‌های فعال درحوزه نوروتکنولوژی و مراکز علمی از جمله آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز و همکاری با انجمن جهانی آلزایمر و شروع اجرای پروژه پیشگیری از اُفت عملکرد‌های شناختی سالمندان در ایران دردست اقدام است.

هم‌زمان با اجرای این برنامه، دو فراخوان در حوزه توسعه نوروتکنولوژی برگزار و کتاب کار «ذهن فعال در سالمندی» نیز انتشار یافته است و تلاش‌هایی نیز برای همکاری در برگزاری مدرسه علوم اعصاب اجتماعی، تدوین پروپوزال دیتا بانک جامع عصبی ایرانیان در مرحله ثبت، تاسیس آزمایشگاه فوتوبایوماجولیشن و درد نیز انجام شده است.

در راستای اجرای این طرح ملی شماری از پزشکان پژوهشگر جذب و همکاری با اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و فنی نیز انجام شده و ۲۰ پروژه تحقیقات کاربردی درحوزه‌های اولویتدار، فعالیت کمیته عصب روانپزشکی دستیاران روانپزشکی و تدوین برنامه کمیته دستیاری نورولوژی؛ راه‌اندازی پروژه نوراکس در قالب دوره‌های تربیت پژوهشگر و فناور و همچنین راه‌اندازی وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی مرکز از دیگر اقدامات در راستای ایجاد مرکز ملی مغز نیز صورت گرفته است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
  • رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست
  • تلاش دانشگاه آزاد برای تبدیل‌شدن به مرکز مهارتی
  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به قم سفر کرد
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • سالنامه پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی منتشر شد