Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - صنعت فلزات اساسی یکی از صنایع مهم و موثر در بازار سرمایه ایران است .
صنعت فلزات اساسی یکی از صنایع مهم و موثر در بازار سرمایه ایران است .
طی سال های گذشته صنعت فولاد ایران روند رو به رشدی را سپری کرده و در حال حاضر ایران در جایگاه دهم تولید کنندگان آهن و فولاد جهان قرار دارد و با اعلام مهندس جعفری رئیس هیات عامل سازمان ایمیدرو بر اساس برنامه ریزی و پیش بینی های به عمل آمده در صدد دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تن در سال 1404 و کسب جایگاه هفتمی جهان هستیم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در حالی که طی دو سال گذشته شدیدترین تحریم های ظالمانه علیه کشورمان اعمال شد تولید آهن و فولاد در سال 2019 رشد 30 درصدی داشت و تا ژانویه 2020 ادامه پیدا کرد که با شیوع بیماری کرونا رشد آن متوقف شد .
ایجاد بالانس در زنجیره صنعت فولاد
پس از کش و قوس های فراوان و نوسانات ارزش سهام معدنی ها و فولادی ها در بازار بورس و فرا بورس و نقدهای بسیار به دولت در خصوص ساماندهی عرضه و تقاضا زنجیره فولاد ، بالاخره شیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره صنعت فولاد ، پیرو تصمیمات جلسه 154 ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ، مصوب و به تایید معاون اول رئیس جمهور رسید و توسط دکتر نهاوندیان ، معاون اقتصادی رئیس جمهور 28 آبان ماه برای اجرا ابلاغ شد .
دستورالعمل در 19 ماده و 5 تبصره با جداول پیوستی ، بر اساس پیشنهادات جمع بندی شده در کمیته بند ( 5 ) به وزارت صمت و وزارت امور اقتصادی و دارایی رسید .
از ابتدا شیوه نامه ابلاغی با واکنش های مثبت و منفی از سوی مدیران ارشد واحدهای فولادی ، معدنی ، دست اندرکاران ، انجمن ها و تشکل های مرتبط مواجه شد و انتقادهای بسیاری به آن وارد شد .
جلوگیری از توزیع رانت ، فصل مشترک موافقان و مخالفان شیوه نامه بود .
برخی معتقدند با اجرای شیوه نامه باید از دولت به سبب پایان دادن به رانت در زنجیره آهن و فولاد قدردانی کرد و بالعکس عده ای بر آنند شیوه نامه ، مبهم و نسبت به توزیع رانت و ایجاد امضاهای طلایی هشدار جدی داده اند .
نگارنده بر این عقیده است که ابلاغ شیوه نامه با مواد مندرج و تبصره ها به صرفه و صلاح است و نقاط مثبت زیادی دارد که کشف قیمت واقعی بر اساس عرضه و تقاضای بازار ، گامی مهم برای برقراری بالانس و توازن در زنجیره صنعت آهن و فولاد و قطع رانت است .
ولی قطعا خالی از ایراد نیست و اعمال نظرات خبرگان و کارشناسان بابت اصلاح برخی از مواد ضروری به نظر می رسد.
با پذیرش نقدها از سوی دولت و تشکیل جلسه دوم در پاستور در حضور تعدادی از منتقدین و خروجی مثبت نشست ، بازار سرمایه روی خوش نشان داد و پالس مثبت در بر داشت .
وزیر جدید صنعت ، معدن و تجارت هم باید با تدبیر و مدیریت و نه دخالت ، تعادل را به بازار برگرداند و دیگر شاهد نابسامانی و جولان دلالان و واسطه های مالی در صنعت فولاد نباشیم .
حبیب فتوحی اردکانی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: زنجیره صنعت آهن و فولاد صنعت فولاد شیوه نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۶۴۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد

عباس آرگون، نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با خبر نگار مهر در خصوص کاهش قیمت ارز و بازگشت دلار به نزدیکی دامنه ۵۰ هزار تومان گفت: آن بخشی از بحث نوسانات ارز که مربوط به هیجانات ناشی از تنش‌های سیاسی و منطقه‌ای است، فروکش کرده و به نوعی با سپری شدن این دوره، شاهد کاهش قیمت ارز هستیم. طبیعتاً بعد از بازگشت آرامش به بازار ارز می‌شد انتظار کاهش و اصلاح قیمت‌ها را هم داشت که این اتفاق افتاد.

وی ادامه: در بخش بعدی و نگاه بلندمدت به بازار، باید به افزایش قیمت ارز ناشی از تورم اشاره کرد که همچنان لازم است نرخ ارز متناسب با شرایط تورمی یا نزدیک به‌آن تعدیل شود، در غیر این صورت باید انتظار افت صادرات و رونق واردات را داشت که ناخواسته ما را دوباره به سمت افزایش قیمت ارز هدایت می‌کند. در واقع نرخ ارز باید خود را با توجه به شرایط اقتصادی کشور با تورم تطبیق دهد تا صادرات هم از توجیه و رونق لازم برخوردار شود.

این فعال اقتصادی به تاثیر مثبت سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان در کنترل نوسانات اخیر بازار اشاره کرد و گفت: سفر محمدرضا فرزین به عربستان را هم می توان شوک مثبتی به بازار ارز محسوب کرد، چراکه هر چقدر ما روابط بین‌المللی خود را با کشورهای منطقه و جهان توسعه دهیم و به نوعی دیپلماسی فعالی در این خصوص داشته باشیم، قطعاً شاهد تاثیرات مثبت آن خواهیم بود. در نتیجه سفر فرزین به عربستان نیز توانست در کنترل و مهار انتظارات تورمی ناشی از تنش‌های منطقه ای تاثیر گذار باشد و نرخ دلار را کاهش دهد.

آرگون به لزوم حفظ ثبات و آرامش در بازار ارز تاکید کرد و افزود: بی تردید آرامش سیاسی و منطقه ای می‌تواند جلوی افزایش قیمت ها و التهاب بازار را بگیرد و در مساله انتظارات تورمی هم تاثیرگذار باشد. به هر حال رسیدن به این شرایط نیازمند تدوین و اجرای برنامه‌هایی با توجه به واقعیت‌هاست که یکی از آنها تعدیل نرخ ارز با نرخ تورم است. ضمن اینکه تصمیمات کارشناسی شده و منطقی در روند حمایت و تسهیل افزایش صادرات نیز می تواند در ایجاد ثبات بازار تاثیرگذار باشد.

کد خبر 6093848 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • مدیران مناطق تصمیم گیر نهایی شهریه مدارس غیردولتی هستند
  • وضعیت بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت به کجا رسید؟ / تکلیف نیروهای شرکتی چه می‌شود؟
  • ویسی: فدراسیون و سازمان لیگ عرضه ندارند شورای امنیت وسط بیاید
  • تعیین تکلیف طرح ساماندهی به مجلس دوازدهم موکول شد؟
  • ویسی:فدراسیون و سازمان لیگ عرضه ندارند شورای امنیت وسط بیاید
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • خبر جدید وزیر صنعت برای بازار خودرو؛ تکلیف واردات خودرو‌های دست دوم روشن شد
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند