Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، همین چند سال پیش بود که او را قاتل خاموش بانوان سنین ۴۰ سال به بالا می‌شناختند و اسمش که بر زبان‌ها می‌افتاد مادران نگران می‌شدند، اما چند سالی می‌شود که این بیماری بلای جان زنان سنین پایین ۴۰ و حتی ۳۰ سال شده است، سرطان سینه بیماری‌ای شایع در میان بانوان که در هر ۵۰ دقیقه یک نفر به آن مبتلا می‌شود، بیماری چموشی که به ژنتیک، سن، جنس هم کاری ندارد و می‌تواند حتی خانم‌های جوان و مجرد را حتی درگیر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از هر ۱۳ خانم ۱ نفر به سرطان سینه مبتلا می شود

سرطان سینه یکی از شایعترین سرطان‌ها در میان بانوان است و می‌تواند از هر ۱۳ خانم ۱ نفر را به این بیماری مبتلا کند، البته این بیماری در سراسر جهان در حال افزایش است و می‌تواند خود را هر چند نامحسوس، اما در نواحی سینه و زیربغل به صورت غده‌های ریز و درشت نشان دهد.

اما دلیل اصلی ابتلا به این بیماری تا به امروز مشخص نشده است، اما برخی اتفاقات و مسائلی مانند تغییرات هورمونی، کالری بیش از اندازه در مواد غذایی، استعمال دخانیات، عدم تحرک غلط و غیر منطقی می‌تواند در بروز و شیوع این بیماری تاثیر بسزایی داشته باشد.

بانوان به تغییرات بدن خود حساس باشند

آسیه الفت بخش، جراح پژوهشکده سرطان معتمد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص بیماری سرطان سینه و میزان درگیری آن در میان زنان جامعه گفت: این بیماری در سال‌های گذشته افراد سنین بالا را درگیر می‌کرد، اما طی چند سال اخیر به شدت با تغییرات محسوسی همراه بوده است.

او افزود: این بیماری در سراسر جهان رو به افزایش است به نوعی که می‌توان گفت در کشور‌های دیگر  از هر ۸ خانم ۱ نفر را در گیر می‌کند، اما همین آمار در ایران از هر ۱۳ خانم ۱ خانم را مبتلا می کند. 

الفت بخش در ادامه از کاهش آمار سنین بانوان کشور به این بیماری خبرداد و گفت: این بیماری نسبت به چند سال گذشته با تغییراتی رو به رو بوده است به طور مثال سرطان سینه در سنین زیر ۴۰ و حتی ۳۰ سال هم به تازگی دیده می‌شود، اما نباید از سواد سلامت جامعه نیز غافل شد، زیرا در سال‌های گذشته مادران و بانوان به انواع درد‌ها و یا علائمی که در بدنشان بروز پیدا می‌کرد اهمیتی نمی‌دادند.

این متخصص جراحی در ادامه چکاب بدن را یکی از راه‌های تشخیص سریع بانوان دانست و گفت: بانوان باید توجه داشته باشند که از سنین ۲۵ تا ۳۰ سال نسبت به بدن خود حساس بوده و به هرگونه توده در سینه و زیربغل که به صورت مشکوک و با احساس درد وجود دارد حساس شوند، زیرا چنین غده‌هایی می‌توانند به مرور زمان تاثیرات منفی بگذارند و با بدخیم بودن خود موجبات ناراحتی خانوده‌ها را فراهم کنند.

سرطان سینه پنجمین سرطان کشنده در میان بانوان ایرانی 

او در ادامه تاکید کرد: سرطان سینه پنجمین سرطان کشنده کشور در میان بانوان است، لذا به همه بانوان جامعه به خصوص بانوانی که این بیماری به صورت توارثی در خانواده آن‌ها در حال چرخش است توصیه می‌شود که حتما به تغییرات بدن خود از جمله: ترشح، توده، تغییر اندازه، خون ریزی، زخم، فرو رفتگی بدن و درد حساس بوده و با لمس هرگونه توده سریعا به پزشک معالج مراجعه کنند.

۵۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند

گفتنی است که سرطان سینه اغلب هیچ نشانه‌ای در مراحل اولیه از خود بروز نمی‌دهد، اما اگر بانوان به کوچکترین تغییرات بدن شان حساس باشند با تشخیص توده می‌توانند سریع تر نسبت به رفع این مشکل اقدام کنند، البته طبق آخرین تحقیقات ۵۰ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری و درمان است و می‌توان از غربالگری‌های دوره‌ای هم در تشخیص سریع این بیماری کمک گرفت.

ابتلای آقایان به سرطان های توارثی بیشتر است

کیوان مجیدزاده، رئیس پژوهشکده سرطان معتمد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان، در ادامه در خصوص سرطان توارثی گفت: اگر در خانوده‌ای بیمار مبتلا به سرطان سینه در سنین پایین تر از ۴۰ سال وجود داشته باشد و حتی اگر ۱ فرد به این بیماری مبتلا شده باشد این موضوع نشان دهنده سرطان توارثی در آن خانوداه است و همچنین اگر تشخیص به صورت سریع و زودهنگام و قبل از متاستاز به قسمت‌های مختلف بدن صورت گیرد این بیماری با درمان به موقع می‌تواند به طول درمان بیماران نیز کمک و زندگی این افراد را ارتقا دهد.

او افزود:  این بیماری می‌تواند در مردان نیز با میزان کمتری شیوع داشته باشد، اغلب سرطان سینه توارثی در آقایان به شدت دیده می شود.

این متخصص سرطان سینه در ادامه علاوه بر برنامه‌های غربالگری انجام ماموگرافی و سونوگرافی را مطمئن‌ترین راه برای تشخیص و درمان این بیماری دانست و اظهار کرد: این موارد از مورد اعتمادترین روش‌های تشخیص این بیماری است، روش‌های تصویربرداری که به سرعت بیماری را تشخیص داده و به سرعت درمان بیماری افراد کمک می‌کند.

او در ادامه داشتن سبک زندگی سالم را مهم ترین راه برای کاهش ابتلا زنان جامعه به بیماری سرطان سینه دانست و خبرداد: سبک زندگی سالم به کاهش خطر این بیماری در جامعه کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید

سرطان سینه چه زمانی درمان پذیر است؟ عوامل تاثیرگذار برای تغییر سبک زندگی

تحرک جسمانی: انجام روزانه یک ساعت پیاده روی وانجام برخی نرمش‌های صبحگاهی برای هر یک از افراد جامعه مهم و مفید است و ورزش منظم می‌تواند هرگونه خطرعلاوه بر سرطان را در بدن انسان کاهش دهد.

تناسب اندام: بدن بانوان به دلیل برخی عوامل فیزیولوژیکی مستعد ابتلا به اضافه وزن است لذا یکی از عوامل ابتلا به سرطان سینه این موضوع است که باید به شدت در میان زنان کاهش یابد.

استعمال دخانیات: مصرف مواد دخانی از جمله: سیگار، قلیان می‌تواند در بروز این بیماری بسیار حائز اهمیت باشد لذا به تمامی افراد جامعه توصیه می‌شود از مصرف چنین رفتار‌های مضر صرف نظر کنند، زیرا این موارد می‌تواند در تسریع روند این بیماری در میان بانوان تاثیر بسزایی داشته باشد.

کاهش مصرف فست فود: فست فود به دلیل داشتن کالری، فرآورده‌های گوشتی میزان چربی را در بدن بانوان افزایش می‌دهد و می‌توان مصرف اینگونه مواد خوراکی را یکی از عوامل خطرناک این بیماری دانست.

اگر مادری سابقه ابتلا به سرطان سینه را داشته باشد احتمال درگیری فرزاندان او در آینده بیشتر خواهد بود لذا آگاهی و بالا بردن سطح سواد جامعه می‌تواند از این عوامل خطرناک در جهت کاهش خطرات احتمالی برای فرزندان خانوده نیز تاثیر داشته باشد.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرطان سینه درمان بیماری میان بانوان سرطان سینه سرطان سینه سرطان ها چند سال خانم ۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۶۶۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد

صادق کاظمی‌فرد مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی درباره طراحی و ساخت دستگاهی با استفاده از تکنولوژی سنجش خازنی برای غربالگری سینه به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: نکته پراهمیتی که در پروژه مورد توجه قرار گرفت رسیدن به محصول کارآمد و ارزان قیمت و با دقت تشخیص بالا بود که بتوان موضوع غربالگری را در تمام سطح جامعه از جمله مناطق محروم با هزینه خیلی پایین‌تر نسبت به روش‌های موجود پیاده سازی کرد.

کاظمی اضافه کرد: دستیابی به فناوری سنسورهای سنجش خازنی کمک شایانی در تولید ارزان قیمت این محصول کرده است و بعد از آمریکا ایران به دانش ساخت این تکنولوژی دست پیدا کرد که در بیوتکنولوژی، هوافضا و صنعت خودروسازی کاربرد فراوانی دارد.

وی ادامه داد: روش شناسایی توده‌های سرطان سینه در حال حاضر از سوی آمریکا مورد تأیید قرار گرفته و سازمان FDA آمریکا مجوز استفاده از تکنولوژی را صادر کرده است  که به عنوان ملاک جهانی برای تشخیص سرطان سینه تلقی می‌شود.

وی با اشاره به عملکرد این دستگاه گفت: برای استفاده از این دستگاه نیازی به دستگاه‌های جانبی نیست و دقت تشخیصی آن ۸۳ درصد برآورد شده است. 

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، کاهش هزینه‌های غربالگری را از مزیت‌های این دستگاه دانست و گفت: این دستگاه با آنالیز با دقت بالای بافت سینه، بافت‌های مشکوک را شناسایی می کند و در نهایت از طریق نرم افزار که روی گوشی همراه نصب می‌شود نقاط مشکوک به وجود بافت سرطانی نمایش داده می‌شود.

 کاظمی ادامه داد: امواج آلتراسونیک تولیدشده  قادر به تشخیص غیرتهاجمی بافت سرطانی است.

وی با اشاره به اهمیت این دستاورد برای کشور گفت: با توجه به اهمیت موضوع غربالگری سرطان سینه برای وزارت بهداشت و هزینه بالای این طرح، با دستاورد جدید میتوان با سرعت بالا و هزینه به مراتب پایین تر طرح غربالگری سرطان پستان را در کل کشور پیاده سازی کرد و سطح سلامت در کشور را ارتقا داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش زهره حمیدی به ویدئوی منتشر شده از او روی تخت بیمارستان | برای ۳ ماه قبل است، به سرطان مبتلا شده‌ام اما ...
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کم‌تر ساخته شد
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان