Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@10:38:40 GMT

بررسی راهبردهای جدیدی برای درمان آب‌سیاه

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۶۸۲۴۹

بررسی راهبردهای جدیدی برای درمان آب‌سیاه

پژوهشگران "موسسه کارولینسکا" در بررسی‌های خود سعی دارند تا راهبردهای جدید و کارآمدتری برای درمان آب‌سیاه ارائه دهند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهشگران "موسسه کارولینسکا" (Karolinska Institutet) سوئد در بررسی به منظور یافتن راه‌های جدیدی برای درمان آب‌سیاه، سرنخ‌های بیشتری در مورد بیماری‌زایی آن کشف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی آنها نشان می‌دهد که چگونه اختلال متابولیکی سلول‌های عصبی، با افزایش فشار چشم همزمان می‌شود. درمان با "راپامایسین" (Rapamycin) و "پیروویت" (Pyruvate) در مدل‌های حیوانی و سلولی، یک اثر محافظتی را نشان داده است.

آب‌سیاه، یک بیماری بدون درمان است که به از بین رفتن بخشی از بینایی و یا همه آن در منجر می‌شود. سه عامل خطر در بروز آب‌سیاه، سن، فشار بالای چشم و استعداد ژنتیکی هستند. تنها راهبردهای درمانی که اکنون در دسترس قرار دارند، هدف قرار دادن فشار چشم با استفاده از قطره‌های چشمی و یا جراحی هستند. با وجود این درمان‌ها، نابینایی یکی از چشم‌ها هنوز زیاد است.

اکنون یک پژوهش جدید، ارتباط میان اختلال متابولیک در سلول‌های گانگلیون شبکیه و فشار بالای چشم را نشان می‌دهد. "پیت ویلیامز" (Pete Williams)، سرپرست این گروه پژوهشی گفت: ما در این پژوهش، ارتباط آب‌سیاه را با اختلال متابولیکی در این سلول‌ها نشان داده‌ایم. ما به صورت ویژه نشان داده‌ایم که میان فشار بالای درون چشم و سطح پایین پیروویت، ارتباط وجود دارد. هنگامی که به مدل‌های حیوانی و سلولی، مکمل پیروویت دادیم، اثر محافظتی را در هر دو نمونه مشاهده کردیم.

وی افزود: ما باید این ارتباط را با دقت بیشتری بررسی کنیم تا ببینیم که آیا در مورد انسان هم صدق می‌کند یا خیر. ما می‌خواهیم بر مواد ارزان‌قیمت و در دسترس تمرکز کنیم که می‌توانند روش‌های درمانی کنونی آب‌سیاه را تکمیل کنند.

پژوهشگران در این پروژه، رابطه میان تنظیم یک پروتئین مهم موسوم به "mTOR" که در متابولیسم سلولی نقش دارد را با آب‌سیاه مورد بررسی قرار دادند. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد چگونه راپامایسین که مهارکننده‌ mTOR است، می‌تواند به محافظت از سلول‌های گانگلیون شبکیه بپردازد.

این بررسی، روی جوندگان مبتلا به آب‌سیاه و مدل‌های بافت و سلول صورت گرفت و برای شناسایی تغییرات سلول‌های گانگلیون شبکیه، در کنار روش‌های دیگری مانند توالی‌یابی آران‌ای و "متابونومیکس" (Metabolomics) به کار گرفته شد.

پژوهشگران موسسه کارولینسکا و "بیمارستان چشم سنت اریک" (St. Erik Eye Hospital) مدت‌هاست که به بررسی در مورد آب‌سیاه مشغول هستند و پیشتر ارتباط میان مولکول موسوم به "NAD"، کهولت سن و افزایش فشار درون چشم را یافتند. یک بررسی بالینی که نتایج آن در تابستان سال جاری منتشر شد، نشان داد که تجویز "نیکوتینامید" (Nicotinamide‎)، به بهبودی بینایی در یک چهارم شرکت‌کنندگان منجر شده است.

یک آزمایش بالینی دیگر نیز در حال حاضر در مرکز پزشکی "دانشگاه کلمبیا" (Columbia University) در حال انجام شدن است که ترکیب پیروویت و نیکوتینامید را مورد بررسی قرار می‌دهد.

ویلیامز گفت: ما بررسی‌های خود را در مورد متابولیسم سلول‌های شبکیه ادامه می‌دهیم و سعی داریم نشانگرهای زیستی این بیماری را پیدا کنیم. این کار می‌تواند امکان درمان افراد مبتلا به این بیماری را در آینده فراهم کند.

این پژوهش در مجله "PNAS" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آب سياه چشم سلول دارو آب سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۶۸۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره گنجینه‌های موزه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی با به نمایش گذاشتن ۷ تابلوی نقاشی به زیور آثار جدیدی از هنرمندان ارادتمند به ساحت مقدس رضوی آراسته شد.

عبدالحسین ملک جعفریان، تابلوی «خوشنویسی و تذهیبِ سوره مبارکه قدر» اثر رضا بیداریان و طیبه رامشینی خلق شده به سال ۱۳۸۸، تابلوی رنگ و روغن روی بوم «یتیم نوازی حضرت علی علیه السلام» اثر مهناز روزبهانی خلق شده در سال ۱۳۸۶، تابلوی اکریلیک روی مقوای بدون اسید با موضوع «سرور نقاره ها» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۴، تابلوی «عزت خون» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۰ را ۸ اثری معرفی کرد که به تازگی در گنجینه هنر‌های تجسمی به نمایش درآمده است.

وی با معرفی دیگر آثار افزوده شده به این گنجینه افزود: دو تابلوی رنگ روغن روی بوم با موضوع «طبیعت بی جان» اثر عبدالحسین محسنی کرمانشاهی و استاد حسین شیخ که در سال ۱۳۶۹ و ۱۳۶۲ به تصویر درآمده و تابلوی اکریلیک روی مخمل «نقاشی گل و مرغ» اثر مجید الهی خلق شده در سال ۱۳۹۲ نیز به تازگی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

تجمیعی از آثار هنرمندان
در گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی، آثاری، چون «آب گیر سَن مارکو، ونیز – ایتالیااثر ویلیام جیمز  که در فاصله سال‌های ۱۷۶۱ تا ۱۷۷۱ در انگلستان فعالیت هنری داشته، شش تابلو  «منظره» اثر فرانچِسکو دِ نیکولا هنرمند ایتالیایی که از ۱۸۸۲ تا ۱۹۵۸ می‌زیسته است، در معرض بازدید قرار دارد.

همچنین در این گنجینه از هنرمندان به نام اروپایی متعلق به نیمه قرن ۱۸ تا نیمه قرن ۲۰ میلادی آثاری موجود است که در فاصله سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۶ از گالری هُنر «ایسِدرا» در رُم-ایتالیا، گالری «ویلیامز» و گالری «الکساندر» در  لندن- انگلستان خریداری شده است.

از میان آثار هنرمندان ایرانی موجود در این گنجینه نیز می‌توان به آثار محمّد غفاری یا «کمال الملک» (۱۲۲۶ تا ۱۳۱۹) با نام‌های «پول، روستایی از توابع بخش کُجور، استان مازندران»، «رودخانه شیلات فرحآباد مازندران»، «جلگه صفیآباد اشرف مازندران»، «پل رودخانه تجن- ساری، مازندران»، نقاشی قهوه خانه‌ای با موضوع «وقایع کربلا در دهم محرّم سال ۶۱ ق.» و آثاری از محسن سهیلی، میر عبدالرضا دریابیگی، رضا بدرالسماء، زهره مهانی منش، رسول شفقتی، عبدالحسین محسنی کرمانشاهی، یگانه قدیریان و مهدی فرخی اشاره کرد.

علاوه بر تابلو‌های نقاشی، آثار منبت کاری چوب استاد حیدر نیکنام (۱۲۹۵ تا ۱۳۷۴) و محمدرضا توسلی گلپایگانی (متولد ۱۳۱۰) و مجموعه آثار قلمزنی و برجسته کاری روی مس اثر استاد محمّد اعتزازی نیز زینت بخش گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی است.

گنجینه هنر‌های تجسمی موزه رضوی  که در هشتم تیر سال ۱۳۷۸ خورشیدی تأسیس شد،  اکنون یکی از موزه‌های هنر در شمال شرق ایران به شمار می رود که مجموعه‌ای از آثار هنرمندان نامدار ایران و جهان را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

دیگر خبرها

  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • سامانه بارشی جدیدی در راه کشور | رگبار بهاری در این استان ها | چه زمانی هوا گرم تر می شود؟
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی