Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- شورای ائتلاف نیروهای انقلابی استان کردستان اوضاع نامناسب اقتصادی را ناشی از ناکارآمدی دانست و از دنباله‌روی جریان سازش توسط برخی مسئولان انتقاد کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، 27 آذر شهادت شهید مفتح، در تاریخ جمهوری اسلامی به نام روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گرفته است؛ به همین بهانه نشست بصیرتی اعضای شورای ائتلاف نیروهای انقلابی استان به مناسبت آغاز ایام دهه بصیرت و روز وحدت حوزه و دانشگاه با موضوع اهم مسائل سیاسی روز و تحولات بین‌المللی در این شهر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام محمدحسن زمانی، مسئول دفتر سیاسی و اجتماعی حوزه‌های علمیه سراسر کشور در این نشست با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی؛ هدف کلان امام(ره) در پیروزی انقلاب را «استقرار حاکمیت دین در کشور و صدور اسلام انقلابی و فرهنگ انقلاب اسلامی به سراسر جهان» خواند و اظهار داشت: یقیناً فرهنگ ناب اسلام و پرچم اسلام در جهان به اهتزاز در می‌آید.

وی با بیان اینکه علی‌رغم توطئه‌های متعدد دشمنان اما اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی روز به روز بیشتر و به کشورهای دیگر صادر شده است، گفت: مردم سراسر کشور و استان کردستان علی‌رغم ضعف‌ها و کاستی‌ها در طول 40 سال اخیر پای انقلاب و رهبری ایستاده‌ و در این راه شهدای زیادی تقدیم کرده‌اند.

مسئول دفتر سیاسی و اجتماعی حوزه‌های علمیه سراسر کشور تصریح کرد: معاندان نظام چشم دیدن خدمات نظام را ندارند و همواره دنبال کمرنگ نشان دادن اقدامات، ایجاد ناامیدی و دلسرد کردن مردم از انقلاب هستند که باید فرهیختگان و نیروهای انقلابی دستاوردهای انقلاب را برای نسل جوان امروزی بازگو کنند.

وی با بیان اینکه یقیناً فرهنگ ناب اسلام و تعالیم قرآن جهان را فرا خواهد گرفت، عنوان کرد: همه ما موظفیم که سهمی در جهانی‌سازی اسلام داشته باشیم و مسائل داخلی نباید ما را از این رویکرد غافل کند.

زمانی‌ با یادآوری اینکه دشمنان از اقتدار نظام جمهوری اسلامی و اسلام می‌لرزند، تاکید کرد: باید همه ما نیروهای انقلابی از انقلاب پاسداری کنیم‌.

مسئول دفتر سیاسی و اجتماعی حوزه‌های علمیه سراسر کشور التزام صد‌درصد به اسلام اصیل؛ دانش‌محوری و تمدن‌گرایی؛ استقلال‌گرایی و سلطه‌ستیزی؛ اتکای به نفس و بریدن نگاه از بیرون؛ وحدت‌گرا و تفرقه‌گریز؛ معتقد به ولایت مطلقه فقیه؛ مستضعف‌گرا و ظلم‌ستیز، فعال خستگی‌ناپذیر؛ شجاعت و نترسی و اخلاص را از شاخصه‌های اسلام انقلابی برشمرد و افزود: یقینا راه انقلاب ادامه دارد.

‌حجت‌الاسلام سیدمحمد سادات، رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلابی استان کردستان نیز در این نشست با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی اظهار داشت: در دهه بصیرت مناسبت‌هایی از جمله سالگرد حماسه نهم دی، روز بصیرت و تجلی حضور مردم ولایتمدار ایران اسلامی را پیش‌رو داریم؛ روزی که همه ناامیدی‌ها به امید تبدیل شد.

وی با بیان اینکه حماسه نهم دی‌ماه سال 88 با حضور مردم با بصیرت و ولایتمدار و کسانی که دل در گرو ارزش‌های دین اسلام داشتند، رقم خورد، افزود: مردم در نهم دی‌ماه به آرمان‌های انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب اسلامی لبیک گفتند و همه ما باید برای ترویج این بصیرت در جامعه تلاش کنیم.

رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلابی استان کردستان با اشاره به در پیش بودن سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی تصریح کرد: سردار دل‌ها از دیدگاه رهبری مکتب و مجموعه‌ای از باورها، جهان‌بینی و ایدئولوژی بود که فرصتی برای تبیین آموزه‌های زندگی این سردار مجاهد به شمار می‌رود.

وی در ادامه به اهداف و رویکرد شورای ائتلاف نیروهای انقلابی در استان اشاره کرد و گفت: این شورا برآیندی از نیروهای ارزشی، پاک، انقلابی و ولایی است که در تفکر اصولگرا بوده اما در عمل دنبال همگرایی بین نیروهای ارزشی هستند.

حجت‌الاسلام سادات با بیان اینکه شورای ائتلاف نیروهای انقلابی در استان برای برون‌رفت از مشکلات کنونی جامعه‌ تلاش می‌کند، اظهار کرد: «جذب حداکثری، وحدت‌محوری و ولایت‌محوری» آموزه و سرلوحه این شورا در کردستان است.

وی ابراز داشت: خوشبختانه انسجام و تعامل خوبی بین نیروهای انقلابی سطح استان شکل گرفته و متناسب با این رویکرد، شوراهای شهرستانی نیز در راستای چارچوب و سیاست‌های ابلاغی فعالیت می‌کنند.

رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلابی استان کردستان یادآور شد: اعضای این شورا به‌دور از هرگونه سهم‌خواهی و جناح‌بازی فعالیت کرده و هر کسی که منظومه فکری امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری را قبول داشته باشد، می‌تواند زیر چتر این جریان قرار گیرد.

وحدت حوزه و دانشگاه چه مزایایی دارد؟ + فیلمحوزه و دانشگاه نیازمند وحدت هستند

سیدخالد حسینی، عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و دبیر حزب اسلامی ایران زمین استان کردستان نیز در این نشست با تاکید بر ضرورت بصیرت‌افزایی و توجه به ارزش‌های دینی و اهداف نظام برای خنثی کردن توطئه‌های دشمنان اظهار داشت: هرچه در بصیرت شناخت، ماهیت و سیطره انقلاب اسلامی در منطقه و جهان کنکاش و تلاش کنیم باز هم کم است.

وی با بیان اینکه مسائل روز سیاسی را باید دنبال کرد، افزود: همه باید به سیاست داخلی و خارجی شناخت و آشنایی داشته باشیم و بدانیم که هرگاه مسئولان با صلابت، ابهت، عقلانیت و درایت حرکت کرده‌اند قدرتمان در جهان بروز و ظهور بیشتری پیدا است.

‌حسینی بخشی از فشارهای اقتصادی را ناشی از ناکارآمدی‌های داخلی دانست و تصریح کرد: باید با صلابت و قدرت در برابر استکبار جهانی بایستیم چراکه اگر عقب‌نشینی نکنیم و فاز منفی توسط برخی افراد ترسو و کسانی که عقلانیت نداشته، ساطع نشود یقیناً پیروز منطقه و جهان خواهیم بود.

‌غزاله مرادی، عضو اصلی و مسئول کمیته بانوان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کردستان نیز در این نشست با تاکید بر اینکه باید مسئولان کشوری بیشتر به مشکلات کنونی کردستان توجه کنند، اظهار داشت: مردم کردستان علی‌رغم اینکه دشمنان از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون با توطئه‌های مختلف دنبال جذب، انحراف فکری و ضربه به وحدت آنان بوده‌اند، اما پای نظام و رهبری ایستاده و اجازه تحقق اهداف شوم دشمن را نداده‌اند‌.

وی با تاکید بر ضرورت حمایت مسئولان از حوزه‌های علمیه خواهران گفت: حوزه‌های علمیه استان می‌توانند مامن خوبی برای تولید اندیشه‌های تقریبی باشند و علما باید در این مورد بیش از پیش تلاش کنند.

مسئول کمیته بانوان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کردستان تصریح کرد: باید به وضعیت معیشتی، حقوقی و مشکلات طلاب و روحانیون توجه بیشتری کرد‌.

‌انتهای پیام/481/ ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای ائتلاف نیروهای انقلابی استان کردستان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب انقلاب اسلامی حوزه های علمیه حوزه و دانشگاه سراسر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۱۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها

شوراها نهادهایی نوپا در کشور محسوب می‌شوند و هنوز جای رشد بسیاری در حیطه‌های مختلف دارد، رشدی که بدون نگاه مثبت حاکمیت از جمله دولت و مجلس اثرگذار نیست تا این نهاد مردمی به جایگاه واقعی خود برسد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «جمهوری اسلامی؛ نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد»؛ زمانی که معمار کبیر انقلاب اسلامی این جمله را در میان مردم بیان و ریل‌گذاری حرکت عظیم ملت را بنیان نهاد، برای نخبگان و خواص مشخص بود که جمهوریت و توجه به نقش مردم در اداره کشور برای امام راحل چه جایگاه ویژه‌ای دارد.

بعدها در تدوین قانون اساسی، آن هنگام که ۱۱ اصل به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مقوله نقش مردم در اداره کشور و شوراها اشاره داشت، این موضع روشن‌تر شد.

در اصول ششم، هفتم، دوازدهم، چهل‌وهشتم، صدم، صدویکم، صدودوم، صدوسوم، صدوچهارم، صدوپنجم و صدوششم قانون اساسی به جایگاه شوراها و مدیریت محلی به‌طور مستقیم پرداخته شده است. این اصول نشان می‌دهد شوراها در کنار قوای مقننه، مجریه و قضائیه، رکن چهارم تصمیم‌گیری و اداره امور کشور هستند و هیچ‌گاه نمی‌توان آن‌ها را از جریان قدرت حذف کرد.

شاید تشکیل شوراها در دهه ۷۰ را بتوان دوره بلوغ اجرای قانون اساسی در کشور دانست که به این اصل مترقی عینیت بخشید و پایه‌گذاری تمرکززدایی از اداره امور کشور را رقم زد. اولین قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی و انتخابات شهرداران در تاریخ ۱۳۷۵/۳/۱ به تصویب رسید و اصلاحات و الحاقات آن نیز تا سال ۸۶ در جریان بود.

اهمیت شوراها به ویژه در اصل ۱۰۳ قانون اساسی ملموس‌تر است، بر اساس این اصل استانداران، فرمانداران، بخشداران و سایر مقامات کشوری که از طرف دولت تعیین می‌شوند، در حدود اختیارات شوراها، ملزم هستند که تصمیمات آن‌ها را رعایت کنند.

این اصل نشان می‌دهد وظایف، اختیارات و مسئولیت‌های شوراها بسیار بیش از آن چیزی تاکنون محقق شده است می‌تواند گسترده باشد، شوراها از مهم‌ترین نهادهای اداره کشور هستند که به دلیل ارتباط مستقیم با مردم، به جمهوریت نظام جامه عمل می‌پوشانند.

احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی که سه دوره در مجلس حضور داشته، از جمله کسانی است که خاستگاهش را می‌توان شورای شهر دانست. وی در زمینه ظهور و بروز اختیارات شوراهای شهر در مقایسه با اصول قانونی اساسی به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: آنچه که مسلم است، نگاهی که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به شوراها در چندین فصل داشته در عمل محقق نشده است و آنچه که وظایف شوراها در قانون اساسی بوده در طول این سال‌ها به قوانین عادی برای اجرا تبدیل نشده است.

شوراها مسیر را برای پذیرفتن مسئولیت بیشتر هموار کنند

وی می‌افزاید: جای تأسف است که هرچه جلوتر هم می‌رویم، با این حال که شوراها با تجربه تر بالنده‌تر و باانگیزه تر می‌شوند، این وضعیت بهبود پیدا نمی‌کند، بلکه روز به روز حاکمیت به معنای دولت در تمام ادوار نسبت به شوراهای شهر و روستا کم لطف‌تر می‌شود و کمتر مسئولیتی را به شوراها می‌سپارد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به نظر می‌رسد هرچه جلوتر رفتیم در حقیقت وظایف شوراها کمتر شده است، تاکید می‌کند: در طول این سال‌ها قوانینی در مجلس تصویب شده است که شوراها را گاهی تضعیف کرده و قطعاً تقویت نکرده است. بنده در تمام این سال‌ها این مسئله را در مجلس شورای اسلامی مطرح کرده ام.

امیرآبادی فراهانی با اشاره به اینکه بخشی از این موضوع به عملکرد بعضی شوراها بازمی‌گردد معتقد است، گاهی یک تصرف غیرقانونی یا مسئله مالی درباره یک شورای شهر یا روستا که در جراید و رسانه‌ها مطرح می‌شود، موجب می‌شود مسئولان دولتی نسبت به وضعیت عملکردی شوراها نگران شوند.

وی اضافه می‌کند: خود شوراها بهتر می‌توانند مسیر را برای پذیرفتن مسئولیت بیشتر هموار کنند، در واقع شوراها باید اعتماد جلب کنند، به قوانین بیشتر مسلط شوند و تمام اعمال خود را بر مبنای قانون تنظیم کنند.

وی می‌افزاید: استانداری‌ها هم باید آموزش شوراها را جدی بگیرند و به شوراها مشاوره حقوقی بدهند تا کمک کنند فضایی که در مسیر بی‌اعتمادی پیش آمده است، از بین برود.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که چه نمره‌ای به عملکرد شوراها در سراسر کشور داده می‌شود، می‌گوید: نمی‌شود به طور کلی در کشور به شوراها نمره داد و ارزیابی هر شورا مختص به خود آن شورا است. در استان قم شوراها در تمام ادوار نمره بالای ۱۸ دارند.

ساز و کاری برای اجرایی شدن نظارت مردمی

نرجس نیازمند، عضو شورای اسلامی شهر قم هدف قانون اساسی از قرارداد اصولی برای شوراها پیشبرد برنامه‌های اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و آبادانی شهرها و روستاها را مشارکت و ارائه نظرات مردم می‌داند.

وی با اشاره به اینکه شوراها تداعی مشارکت مردم در اداره کشور هستند، ادامه می‌دهد: سیاست‌گذار و ناظر مدیریت شهری در مباحث مختلف اعضای شورا هستند که این امر خطیر می‌تواند ظرفیت بزرگی برای پیشبرد امور باشد.

این عضو شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه یکی از اهدافی که در شوراها باید پیگیری شود مدیریت یکپارچه شهری است، خاطرنشان می‌کند: در صورتی که این مهم ایجاد شود به طور قطع پیشرفت‌های بیشتری در امور شهری رخ می‌دهد و هماهنگی بیشتری برای خدمت‌رسانی به مردم ایجاد می‌شود.

نیازمند تاکید می‌کند: بسیاری اوقات مردم مشکلاتشان را از چشم شهرداری‌ها می‌بینند، اما قوانین به ما اجازه حل این معضلات را نمی‌دهد چراکه هنوز مدیریت یکپارچه شهری محقق نشده است.

به گفته وی، اختلاف نظر میان اعضای شوراهای شهرها و نظرات مختلف موجب تلاقی اندیشه‌ها و افکار خواهد بود و در صورتی که دید مثبت داشته باشیم از این اختلاف نظر می‌توان برای پویایی مدیریت شهری استفاده کرد.

عضو شورای اسلامی شهر قم می‌افزاید: انتقادات سازنده موجب پیشبرد اهداف خواهد بود، اما اگر انتقادات در سمت و سوی تخریب و سیاه‌نمایی باشد، نه تنها به اهداف اصلی شوراها نخواهیم رسید بلکه عملکرد عادی مدیریت شهری نیز مختل می‌شود.

عمران و آبادانی شهرها نشاندهنده کارآمدی شوراها است

نیازمند با اشاره به تصویب قوانین شهری در مجلس شورای اسلامی، می‌گوید: انتظار می‌رود این قوانین در مسیر تقویت مدیریت شهری تنظیم شود. این تقویت در واقع قوت دادن به مشارکت مردم در امور خودشان است اما بعضی از این قوانین بیشتر سمت و سوی تمرکزگرایی دارد.

وی معتقد است شوراهای شهر موجب پیشرفت و ارتقای سطح عملکرد مدیریت شهری شده است.

به گفته رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم، عمران و آبادانی در شهرها و افزایش بودجه شهرداری‌ها را می‌توان از نشانه‌های کارآمدی شوراها در کشور دانست، هرچند همچنان ایراداتی وجود دارد و بعضی جنبه‌ها نیاز به تقویت بیشتری است.

ماشاالله سعادتمند، رئیس شورای اسلامی استان قم با اشاره به رقم زدن مدیریت محلی توسط شوراها، تصریح می‌کند: مجلس شورای اسلامی و دولت مدیریت کلان را به عهده دارند، اما ریل گذاری، تصویب بودجه و نظارت بر عملکرد مدیریت شهری و روستایی از وظایف شوراها است.

به عقیده رئیس شورای اسلامی استان قم، در شش دوره گذشته شوراها به بلوغ خوبی رسیده‌اند و توانسته‌اند وظایف خود را بر اساس قانون اجرایی کنند.

وی تاکید می‌کند: ممکن است بعضی نقصان‌ها در عملکرد شوراهای شهر و روستا وجود داشته باشد که با آموزش اعضای شوراها می‌توان شرایط بهتری را در این زمینه ایجاد کرد. زمانی که تصمیمات شوراها براساس نص قانون باشد، خدشه‌ای بر آن وارد نخواهد بود.

لزوم تحقق مدیریت جامع شهری

سعادتمند تحقق مدیریت جامع شهری را موجب به بلوغ رسیدن جایگاه شوراها در کشور می‌داند و می‌گوید: مدیریت جامع شهری یعنی واگذاری همه امور شهرها و روستاها به شوراها و دستگاه‌های دیگر داخل شهر و روستا و نباید حکمرانی وجود داشته باشد.

به گفته وی، در برنامه هفتم این مسئله به خوبی دیده شده است تا این واگذاری‌ها انجام شود و دولت نیز اهتمام خوبی نسبت به تقویت شوراها دارند. علی طالبی، مدیرکل اموری شهری و شوراهای استانداری قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، شوراها را حلقه واسط میان حاکمیت و مردم می‌داند و می‌گوید: وظایف متنوعی برای شوراها دیده شده که از جمله آن انتخاب شهردار، دهیار و نظارت بر آن‌ها است.

وی می‌افزاید: وظیفه دیگر شوراها ریل‌گذاری برای فعالیت شهرداری و دهیاری است که می‌تواند نسبت به آن اهتمام داشته باشد.

مدیرکل اموری شهری و شوراهای استانداری قم اختلاف را امری طبیعی در امور شورایی می‌داند و تاکید می‌کند: تا زمانی که این اختلافات منجر به نزاع و توقف امور نشود، می‌تواند موجب بالندگی و رشد شود اما اگر این اختلافات موجب نزاع یا توقف امور شود قطعاً امری مذموم است.

طالبی می‌افزاید: در عین حال ساز و کارهای اجرایی قانونی برای حل اختلافات وجود دارد و هیئت حل اختلاف استان یکی از این سازوکارها است.

شوراهای شهر و روستا یکی از مهم‌ترین نهادهای ایران در زمینه تمرکززدایی و توسعه متوازن مبتنی بر ویژگی‌های فضایی جغرافیایی است و موجب چابکی در تصمیم‌گیری و نزدیکی فرایندهای تصمیم‌گیری با نظرات توده مردم می‌شود.

این نهادها حتی امروز هم نهادهایی نوپا در کشور محسوب می‌شود و هنوز جای رشد بسیاری در حیطه‌های مختلف دارد، رشدی که بدون نگاه مثبت حاکمیت از جمله دولت و مجلس، ممکن و اثرگذار نیست.

کد خبر 748497

دیگر خبرها

  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • شورای ائتلاف کاندیداهای مورد حمایت خود در خرم‌آباد را اعلام کرد
  • لزوم جریان یافتن مردم سالاری دینی در محلات
  • هنرمند انقلابی در راستای توحید الهی گام برمی دارد
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • فیلم/ انتقاد روح‌الامینی از نحوه انتخاب کاندیدای شورای ائتلاف شهر ری
  • شوراهای اسلامی به‌منظور حکمرانی مردمی شکل گرفتند
  • دشمنان آگاهانه برای تجزیه ایران می‌جنگند
  • روحیه عقیدتی میان نیروهای انقلابی تقویت شود
  • رویکرد سپاه کردستان اعتقادی است