Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@03:43:45 GMT

خاصیت برگ سنا برای سلامتی لاغری و زیبایی

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۷۲۶۵۰

خاصیت برگ سنا برای سلامتی لاغری و زیبایی

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از گل من و تو ،سنا گیاهی است گلدار که معمولا به صورت چای مورد استفاده قرار می گیرد. از برگ، پوسته و غلاف بیرونی گیاه سنا برای درست کردن چای به‌عنوان مُسهل و ملَیِن استفاده می کنند. برگ سنا یکی از معروف‌ترین ملین‌های طبیعی می باشد. این گیاه بومی مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری مانند آفریقا و هند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از انواع وحشی آن هم در شرق آمریکا می‌روید. گونه‌‌ای از گیاه سنا در جنوب ایران و در حوالی خلیج ‌فارس می‌روید، ولی به دلیل نیاز زیاد به این گیاه، عمده آن وارداتی است. این گیاه دارای خواص و فواید درمانی از جمله درمان یبوست، درمان التهاب و مشکلات پوستی است که در این مطلب با خواص برگ سنا آشنا می شویم.

فواید و خواص برگ سنا برای سلامتی و زیبایی:
درمان سندروم روده‌ تحریک‌پذیر:

یکی از علائم سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر، وقوع تغییرات در حرکات روده می باشد. این تغییرات سبب بروز اسهال یا یبوست می‌شوند. اگر این سندروم به‌شکل یبوست آشکار شود، استفاده از خواص برگ سنا برای درمان آن موثر و سودمند واقع خواهد شد. طبیبان سنتی، زمانی که لاکتولوز بی‌اثر می‌شود، به بیماران خود توصیه می‌کنند که از برگ سنا استفاده کنند. البته هنوز تحقیق در این زمینه کامل نشده است و دانشمندان قطعا اثرگذاری سنا در درمان سندروم روده‌ تحریک پذیر راتایید نکرده‌اند. بنابراین چنانچه مبتلا به سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر هستید، لازم است که قبل از مصرف چای یا سایر فراورده‌های سنا با پزشک خود مشورت کنید.

مدر بودن:

برگ سنا ادرارآور است. این گیاه به دفع ادرار و خارج شدن چربی، نمک، آب اضافی و سم زدایی بدن کمک می کند. البته لازم به ذکر است که استفاده از این گیاه ممکن است منجر به کمبود آب بدن هم شود. پس دقت کنید هنگام مصرف این گیاه باید آب‌رسانی بدن هم توجه داشته باشید.

ضد انگل:

چای سنا حاوی موادی نظیر سنوسید است که به آن خاصیت ضدانگلی می‌دهد. در واقع سنا با از بین بردن کرم‌ها و انگل‌ روده سبب بهبود جذب مواد مغذی در بدن می شود.

درمان بیماری‌های التهابی و سرطان روده:

از گذشته سنا برای برطرف شدن مشکلات التهابی بدن مانند سردرد، التهاب بافت‌ها و مفاصل و تب کاربرد داشته است. از طرفی برگ سنا حاوی آنتی اکسیدان است که برای کاهش وقوع بیماری‌های مزمن بدن سودمند و موثر می باشد. بنابراین رادیکال های آزاد را قبل از ایجاد استرس اکسیداتیو، بیماری‌های مزمن و سرطان، به‌ویژه سرطان روده‌ بزرگ خنثی می کند و از این طریق به حفظ سلامت بدن کمک می‌کند.

درمان یبوست:

برگ سنا به برطرف شدن مشکل یبوست کمک می کند. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هم چای تهیه شده از برگ سنا را یک داروی بدون نیاز به نسخه معرفی کرده است؛ در واقع برگ سنا روی روده اثر می گذارد و منجر به شُل شدن شکم می‌شود و در افزایش حجم مدفوع و تعداد دفعات دفع هم تاثیر می گذارد. این گیاه نقش ملین دارد و قادر به تحریک و افزایش انقباضات روده‌ها می باشد و یبوست را برطرف می کند. در حقیقت مؤلفه‌های شیمیایی فعال سنا که گلیکوزیدهای آنتراکوئینون (anthraquinone glycosides) نامیده می شوند، سبب افزایش انقباضات روده می شوند. به این مواد سنوسید (sennosides) گفته می‌شود. این گیاه وقتی می تواند به عنوان ملین تاثرگذار باشد که سنوسیدهای موجود در آن به رایناترونز (rheinanthrones) تبدیل شوند که این تبدیل توسط باکتری‌های مفید روده‌ بزرگ صورت می گیرد.

مراقبت از پوست و مو:

چای سنا دربردارنده تانین، رِزین و اسانس است و به درمان زخم‌، درمان سوختگی‌ و قارچ پوستی کمک می کند . همچنین خواص ضدمیکروبی آن هم برای درمان آکنه و سایر ناراحتی‌های پوستی مفید است. سنا برای پرپشت‌شدن و افزایش ضخامت و حجم موها نیز تاثیرگذار است. علاوه بر این می‌تواند باعث درخشان شدن موها هم شود.

درمان هموروئید (بواسیر):

می توان از خواص برگ سنا برای درمان هموروئید استفاده کرد که هموروئید همان تورم رگ‌ها در مقعد و قسمت تحتانی رکتوم (راست‌روده) می باشد. هموروئید می‌تواند نشانه‌ی یبوست و فشاری باشد که به این منطقه در زمان دفع وارد می‌شود که بسیار دردآور و ناراحت کننده است. از آنجایی که برگ سنا به کاهش یبوست و فشار دفع کمک می کند، می تواند برای درمان هموروئید موثر واقع شود و از طریق تحریک دیواره‌ی روده و نرم کردن روده، یبوست را برطرف کند.
لاغری و کاهش وزن:

چای برگ سنا از طریق مدیریت متابولیسم بدن و پاکسازی کامل اندام های داخلی به کاهش وزن کمک می کند. همچنین این چای سبب کاهش اشتها می شود که برای کاهش وزن مفید است.

درمان التهابات لثه و دهان:

علاوه بر خواص بیان شده، برگ سنا از خاصیت ضد التهابی برخوردار است. بدین ترتیب می توان با جویدن برگ های آن به کاهش التهابات دهان به ویژه لثه ها کمک کرد.

عوارض جانبی سنا:
وابستگی:

استفاده از چای سنا برای مدت طولانی می تواند سبب جلوگیری از عملکرد صحیح روده‌ها شود. زیرا روده‌ها به سنوسیدهای موجود در سنا وابستگی پیدا می کنند که این وابستگی با دشواری ازبین می‌رود. در اینصورت قطع مصرف چای سنا می تواند با بروز یبوست و ناراحتی های معده همراه شود. به همین دلیل توصیه می شود که بیش از ۲ هفته از چای سنا استفاده نکنید.

عوارض جانبی الکترولیت:

مصرف پیوسته چای سنا سبب برهم‌خوردن تعادل مواد شیمیایی بدن می‌شود. این اثرات به شکل کاهش سطح الکترولیت‌های بدن خود را نمایان می کنند. به عنوان مثال در صورت کمبود پتاسیم بدن، حتی امکان مرگ هم وجود دارد.

کاهش انعقاد خون و خطر برای سلامت قلب:

چای سنا روی انعقاد خون هم اثرگذار است. بنابراین اگر افرادی از داروهای ضدانعقاد استفاده می‌کنند، نوشیدن چای سنا سبب ایجاد تداخل در روند درمان آن ها می شود.

اثرات نامناسب روی خانم های باردار و شیرده:

از آنجایی که چای سنا دارای اثرات مستقیم روی روده‌ها است، خانم های باردار یا شیرده باید از مصرف این چای پرهیز کنند.

مسمومیت کبدی:

استفاده از چای سنا برای مدت طولانی می تواند خطر بروز مسمویت‌های کبد را به همراه داشته باشد.

از عوارض خفیف‌تر مصرف چای سنا نیز می‌توان به حالت تهوع، استفراغ، اسهال، نرسیدن آب کافی به بدن، انقباضات شکمی، ضعف ماهیچه ها و افزایش میزان ادرار اشاره کرد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: گل برگ خاصیت زندگی برگ سنا برگ سنا سندروم روده تحریک پذیر برای درمان چای سنا روده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۲۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن

آفتاب‌‌نیوز :

خواب خوب شبانه مهم است؛ زیرا اجازه می‌دهد بدن شما بهترین عملکرد خود را داشته باشد. خواب، منابع انرژی بدنتان را شارژ می‌کند، بنابراین وقتی بیدار می‌شوید احساس خوبی دارید، بهتر می‌توانید تمرکز کنید و احساس انرژی بیشتری می‌کنید. همچنین خواب به مغزتان کمک می‌کند اطلاعات را پردازش کرده و حافظه را تقویت کند. به همین دلیل خواب خوب و باکیفیت شب می‌تواند کمکتان کند چیز‌های مربوط به روزی را که سپری کرده‌اید بهتر به‌خاطر بسپارید. خواب خوب برای سلامت بلندمدت مغز خیلی اهمیت دارد. طی خواب مغز شما سموم و پروتئین‌های آسیب‌دیده را از طریق سیستم لنفاوی به‌خصوصی که به آن سیستم گلیمفاتیک (g-lymphatics) می‌گویند دفع می‌کند. سیستم گلیمفاتیک سیستمی از رگ‌های لنفاوی است که سموم و ضایعات مغز و نخاع را دفع می‌کنند. این سیستم بخشی از سیستم لنفاتیک است که به انتقال مایع لنف و سلول‌های ایمنی در بدن کمک می‌کند. سیستم گلیمفاتیک کمک می‌کند تا پاتوژن‌ها و سموم از مغز و نخاع تخلیه شده و سطح سلول‌های ایمنی در سیستم عصبی مرکزی تنظیم شود.

با وجود اهمیتی که خواب دارد، همیشه هم راحت نیست که خواب خوبی داشته باشیم و ممکن است برای به خواب‌رفتن یا در خواب ماندن یا صبح خیلی زود بیدارشدن به مشکل بربخوریم و طی روز احساس خستگی و سستی کنیم. تقریباً نیمی از افراد بزرگسال گاهی دچار بی‌خوابی می‌شوند و ۱۰ درصد از افراد دچار مشکل مزمن بی‌خوابی هستند.

شاید این سؤال شما هم باشد که در چه وضعیتی بخوابید تا خواب شما بهترین کیفیت را داشته باشد و به سلامتی‌تان کمک کند. در این مطلب به مزایا و معایب هر یک از وضعیت‌های خواب می‌پردازیم: به پشت خوابیدن، روی شکم خوابیدن و به پهلو خوابیدن

به پهلو خوابیدن می‌تواند ریفلاکس را نیز کاهش دهد؛ اما به این شرط که به پهلوی چپ بخوابید. البته به پهلو خوابیدن می‌تواند درد شانه را در سمتی که روی آن می‌خوابید بدتر کند.

به پشت یا روی کمر خوابیدن

به پشت خوابیدن بهترین مدل خوابیدن برای ستون فقرات است. این مدل خوابیدن کمک می‌کند تا ستون فقرات شما تراز مناسبی داشته باشد. اگر دچار آرتریت و درد مفاصل هستید، به پشت خوابیدن کمک می‌کند از فشار وارد بر لگن و زانوهایتان نیز کم شود. به پشت خوابیدن همیشه هم راحت نیست، بنابراین شاید طول بکشد تا به این مدل خوابیدن عادت کنید.

اگر کمردرد یا گرفتگی کمر دارید، چند نکته برای به پشت خوابیدن وجود دارد:. سفتی تشکتان باید مناسب باشد، می‌توانید لایهٔ دیگری از فوم زیر آن بگذارید یا چندلایه از روی تشک کم کنید تا سفت‌تر شود. اگر تشک خوابتان نرم باشد، حمایت کمتری از کمرتان می‌کند و دچار کمردرد خواهید شد.. از بالش یا بالش‌هایی برای زیر سر و گردنتان استفاده کنید تا ستون فقراتتان وضعیتی خنثی داشته باشد. بدین ترتیب تراز ستون فقرات و گردنتان حفظ شده و حمایت خوبی از کمرتان هم می‌شود. شما باید به بالش‌های اضافی زیر سرتان به‌راحتی دسترسی داشته باشید تا طی شب اگر لازم شد بتوانید راحت ارتفاع بالش‌ها را تنظیم کنید.. برای اینکه نواحی که دچار پیچ‌خوردگی عصب‌هاست تحت‌فشار قرار نگیرند، بالش کوچکی بین کتف‌هایتان قرار دهید تا هم فشار از روی نقاط حساس مثل عصب سیاتیک برداشته شود و هم گردش خون مناسبی برقرار باشد.. برای حمایت بهتر از کمر، یک بالش بزرگ زیر زانو‌ها بگذارید.

معایب به پشت خوابیدن:

اگر به پشت بخوابید بیشتر ممکن است خوروپف کنید. برای بعضی از افراد، تغییر عادت خواب از به پشت خوابیدن به روی شکم خوابیدن کافی است تا خوروپف نکنند. همچنین اگر آپنه خواب دارید این مدل خوابیدن برایتان مناسب نیست، چون می‌تواند انسداد راه‌های هوایی را تشدید کند. یک امتیاز دیگر به پشت خوابیدن این است که اگر زیر سرتان را با بالش‌های متعدد بالاتر بیاورید، از علائم ریفلاکستان کاسته خواهد شد.

روی شکم خوابیدن

دوست دارید روی شکم بخوابید؟ خوب است بدانید وقتی روی شکم می‌خوابید بالاتنه‌تان قوس نادرستی به داخل بالش می‌گیرد و در نتیجه کمر و ستون فقراتتان وضعیت درستی نخواهد داشت. به همین دلیل اگر کمردرد یا گردن درد دارید روی شکم خوابیدن مدل درستی نیست. یکی از مزایای روی شکم خوابیدن این است که خوروپف را کمتر می‌کند و اگر آپنه خواب دارید، مدل سالم‌تری برای خواب است. روش شکم خوابیدن برای افرادی که ریفلاکس دارند هم مناسب نیست. اگر نمی‌توانید عادت روی شکم خوابیدن را اصلاح کنید، یک بالش زیر بالاتنه‌تان بگذارید تا ستون فقراتتان وضعیت خنثی‌تری پیدا کند. اگر از بالش استفاده می‌کنید، حتماً بالشی کم‌ارتفاع و پهن باشد. بالش بلند، تراز طبیعی بدنتان را به هم می‌ریزد و باعث قوس نادرست کمر می‌شود. روی شکم خوابیدن باتوجه‌به تحت‌فشار قرارگرفتن صورت روی بالش باعث ایجاد چین‌وچروک روی پوست صورت هم می‌شود.

به پهلو خوابیدن

طبق آمار، شش دهم افراد به پهلو می‌خوابند. یکی از خوبی‌های به پهلو خوابیدن این است که خوروپف را کمتر می‌کند. همان‌طور که گفتیم اگر به پشت بخوابید احتمال خوروپف کردنتان بیشتر است؛ زیرا این مدل خوابیدن اجازه می‌دهد بافت حلق پایین بیفتد و راه هوایی را مسدود کند. اما وقتی به پهلو می‌خوابید، بافت نرم زبان و حلقتان به‌اندازه کافی شُل شده و احتمال انسداد راه‌های هوای خیلی کمتر می‌شود و در نتیجه بهتر می‌توانید تنفس کنید. به پهلو خوابیدن می‌تواند ریفلاکس را نیز کاهش دهد؛ اما به این شرط که به پهلوی چپ بخوابید. البته به پهلو خوابیدن می‌تواند درد شانه را در سمتی که روی آن می‌خوابید بدتر کند. به پهلو خوابیدن مثل روی شکم خوابیدن می‌تواند چین‌وچروک‌ها را در سمتی از صورت که به آن طرف می‌خوابید و صورتتان به بالش سابیده می‌شود افزایش دهد.

در پایان

واقعیت این است که وقتی می‌خوابید بدنتان فقط استراحت نمی‌کند و خیلی کار‌ها انجام می‌دهد. وقتی در خواب هستید، بدنتان سلول‌های آسیب‌دیده را ترمیم می‌کند، با عفونت‌ها می‌جنگد، بافت‌های جدید را رشد می‌دهد و خیلی کار‌های دیگر! بنابراین خواب خوب از خیلی جهات اهمیت دارد. خواب کافی و باکیفیت شما را خوش‌اخلاق‌تر، هشیارتر و متمرکزتر می‌کند. همچنین خواب خوب باعث نشاط و جوان‌سازی می‌شود. از آن طرف، اگر خوب نخوابید دچار مشکلاتی در سلامتی خود خواهید شد، از جمله چاقی، بیماری‌های قلبی و دیابت. نکتهٔ مهم دیگر در مورد خواب اینکه مدل خوابیدنتان هم مطرح است. اگر کمردرد یا ریفلاکس دارید یا خوروپف می‌کنید، بعضی از مدل‌های خوابیدن برای شما مناسب‌ترند. این نکته را یادتان باشد و مدل مناسبی از خوابیدن را برای خود انتخاب کنید.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • به چه نانی نان کامل می‌گویند؟/ تاثیر نان‌های کامل در لاغری
  • سوسک شب رو به این زیبایی! (عکس)
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • رژیم تخم مرغ شما را به لاغری سریع می‌رساند
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض