Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، به مناسبت بزرگداشت چهارمین سالگرد رحلت آیت‌الله محمد واعظ‌زاده خراسانی، موسس دانشگاه مذاهب اسلامی نشست مجازی تحت عنوان «بررسی سیره عملی و اندیشه‌های تقریبی آیت‌الله واعظ‌زاده خراسانی» با حضور دکتر سیدمحمد حسینی - رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی -، حجت‌الاسلام دکتر بی‌آزار شیرازی - اولین رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی - و دکتر صادق واعظ‌زاده، رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و فرزند آیت‌الله واعظ‌زاده برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این نشست مجازی که جمعه (۲۸ آذرماه) برگزار شد سید محمد حسینی – رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی - با اشاره به شخصیت مرحوم آیت‌الله واعظ‌زاده اظهار کرد: خدمات ایشان در نزد اهل علم کاملا مشخص است. آن مرحوم در علم اصول، تفسیر، تاریخ و ... همواره فعال و در حوزه و دانشگاه نیز منشا خیرات فراوان بود.

وی ادامه داد: علاوه بر آموزش و پژوهش در کارهای اجرایی نیز فعالیت داشت. نمونه آن مسئولیت ایشان در مجمع تقریب مذاهب اسلامی است که خودشان نیز در تاسیس آن تاثیر داشت؛ زمانی که خدمت مقام معظم رهبری رسید و طرح تاسیس مجمع را پیشنهاد داد این امر بسیار مورد استقبال رهبر معظم انقلاب واقع شد و آیت‌الله تسخیری خود مرحوم واعظ‌زاده به عنوان رئیس مجمع پیشنهاد دادند و از سال ۶۹ تا ۸۰ به مدت ۱۱ سال مسئولیت این مجمع را بر عهده داشت.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان این که خلاصه زندگی مرحوم واعظ‌زاده در تقریب شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: آن مرحوم محضر آیت‌الله بروجردی را درک کرد که خودشان نیز منادی وحدت بود، آیت‌الله واعظ‌زاده اهتمام به وحدت را از نزدیک دیده بود و از محضر امام راحل نیز بهره برده و علوم عقلی و نقلی را از اساتید بزرگ فرا گرفت. همین جامعیت موجب شد آثار فراوانی از آن مرحوم باقی بماند.

حسینی با بیان این موضوع که جامع‌ترین کتاب لغت که مجموعه‌ای از معارف قرآنی است توسط مرحوم واعظ‌زاده تدوین و در کتابخانه‌ها حضرت رقیه(س) قرار دارد، یادآور شد: آن مرحوم در تعلیم، تصحیح و تحقیق کتاب‌های زیادی نقش داشته که در اکثر آنها نیز به فلسفه تقریب پرداخته است، شاید در ابتدا امر این تفکر مورد هجمه قرار می‌گرفت و علاوه بر تکفیری‌ها برخی‌ها در داخل نیز به دنبال تفرقه‌افکنی بودند اما آیت‌الله واعظ‌زاده خراسانی یک شخصیتی بود که همواره بر مساله وحدت تاکید داشت.

وی افزود: آن مرحوم هم در تاسیس مجمع و هم در احداث دانشگاه مذاهب اسلامی نقش فراوانی داشت و زمانی که برای تاسیس مجمع به خدمت رهبر معظم انقلاب رسید ایشان از این امر بسیار استقبال و فرمودند «این دانشگاه از خود مجمع مهم‌تر است چون تربیت در آن رخ می‌دهد و آنها می‌خواهند اسلام را در جهان مطرح کنند.» بحث تقریب بحثی است که عقل سلیم بر آن تاکید می‌کند و مرحوم واعظ‌زاده هموار بر تفاهم تاکید داشت و طلایه‌دار و منادی وحدت بود و امید است ما نیز بتوانیم پرچم تقریب را بالا نگه داریم.

در ادامه این نشست صادق واعظ‌زاده - فرزند مرحوم واعظ‌زاده - با بیان این که وحدت در وجود ایشان همواره متبلور شده بود و تلاش‌های زیادی در این عرصه داشت، عنوان کرد: اهمیت فرهنگی تقریب یکی از مسائلی است که باید بیشتر از گذشته به آن بپردازیم زیرا فرهنگ در تمام ابعاد همچون سیاست، اقتصاد، همبستگی دفاعی و... تاثیرگذار است.

وی ابراز کرد: از ضرورت تقریب برای نزدیکی ملت‌های اسلامی زیاد سخن گفته شده است اما جنبه فرهنگی باید بیش از گذشته به آن بپردازیم، مرحوم واعظ‌زاده بر این امر تاکید زیادی داشت زیرا زیربنای تقریب در فرهنگ شکل می‌گیرد، فرهنگ همانند یک رودخانه‌ی زیرزمینی است که اگر به آن توجه شود این رودخانه همواره جاری و دارای برکت خواهد بود. نباید فراموش کنیم در عرصه اجتماع فرهنگ یک رودخانه زیرزمینی است که هر تحولاتی در آن رخ دهد در جامعه تاثیر می‌گذارد.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: فرهنگ برای تمدن‌های بزرگ بسیار اهمیت دارد و دین با فرهنگ ارتباط مستقیمی برقرار می‌کند، شاید در برخی از جوامع حکومت اسلامی شکل نگرفته باشد اما با فرهنگ دین می‌توان بسیاری از تحولات را رقم زد، ترویج تقریب مذاهب اسلامی کمک کردن به زیربنای حیات جوامع اسلامی است، قرن‌ها باید بگذرد تا یک فرهنگی شکل گرفته و باور شود، در کشورهای اسلامی دین می‌تواند در فرهنگ تاثیر زیادی بگذارد.

واعظزاده بیان کرد: وحدت اسلامی می‌تواند پیوند بین دین و فرهنگ را بیشتر کند، مرحوم واعظ‌زاده تمام وجودش را برای تقریب نهاده بود و با اذعان به این مساله همواره در این عرصه فعال بود و سیاستمداران و قانون‌گذران نیز باید این موضوع را در دستور کار قرار بدهند، شاید برخی از سیاست‌مداران تصور کنند که نپرداختن به این موضوع برای آنها منافعی دارد، این منافع ماندگاری ندارند و پایه‌های کشورهای اسلامی را متزلزل می‌کند. اروپائیان شاید به لحاظ دین خود را لائیک معرفی کنند اما اگر به فرهنگ غالب آنها دقت کنیم می‌بینیم که در قوانین و فرهنگ آنها مسیحیت ماندگار است.

در بخش پایانی این نشست حجت‌الاسلام بی‌آزار شیرازی - اولین رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی - با اشاره به تاریخچه پیدایش فکر و اندیشه تقریبی گفت: اندیشه‌ی مرحوم واعظ‌زاده برگرفته از اساتید بزرگوار ایشان همچون آیت‌الله بروجردی، امام راحل و علامه طباطبایی است، همچنین در سفرهایی که به سایر کشورها نیز داشتند به فلسفه وحدت پی بردند، آن مرحوم دید که ۷۰ درصد مسلمانان جهان پیرو طریقت هستند و معنای این طریقت این است در راه اهل‌ بیت(ع) و با فتوت آنها گام برداریم. آن مرحوم وقتی این موارد را مشاهده کرد بیشتر به تقریب پرداخت.

وی ادامه داد: از این طریق بود که مرحوم واعظ‌زاده متوجه شد که مذهب و تقریب را می‌توان جهانی کرد؛ اگرچه شاید برخی از متعصبان فرقه‌ها آن را نپذیرند، آن مرحوم همواره از اهل‌ بیت(ع) دفاع می‌کردند اما به امر تقریب نیز توجه داشت و از آیت‌الله بروجرودی زمینه‌سازی برای امر تقریب را فراگرفته بود، حدود ۸۰ درصد از احادیثی شیعه و سنی یکی است و اشتراکات فراوانی را داریم و باید بیشتر از گذشته به آنها بپردازیم.

بی‌آزار شیرازی تصریح کرد: یکی از نخستین کارهای مرحوم واعظ‌زاده جمع‌آوری و تفسیر کتاب‌های آیت‌الله بروجردی در عرصه تقریب بود، مرحوم واعظ‌زاده همیشه در صدد بود سخنان رهبر معظم انقلاب را در عرصه وحدت پیاده‌سازی و به آن عمل کند، امری که شاید متاسفانه برخی مدیران به آن اهتمام نداشته باشند، در عرصه تقریب سخن زیاد است اما مسلمانان منتظر عمل به این موضوع هستند که از طریق دانشگاه مذاهب این امر می‌تواند رخ دهد.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی آیت الله واعظ زاده واعظ زاده خراسانی مرحوم واعظ زاده آن مرحوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۸۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد

نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت با حضور معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مدیران عامل و مدیریت‌های امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شانا، نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت با حضور مهدی علی‌مددی، معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مدیران عامل شرکت‌های نفت و گاز پارس، ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، ملی حفاری ایران، نفت و گاز اروندان، مدیریت‌های امور حقوقی و منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت تشکیل شد.

در این نشست مشکلات ناشی از اعمال سقف خالص حقوق، عدم معافیت فوق‌العاده‌های مربوط به مشاغل و مزایای رفاهی از شمول مالیات و اعمال سقف پاداش سنوات خدمت کارکنان صنعت نفت مطرح شد.

در این باره ضمن بررسی احکام تکلیفی در قوانین بودجه سالانه کشور درباره اعمال محدودیت‌های مورد اشاره در صنعت نفت، مقرر شد با توجه به وجود ظرفیت قانونی افزایش سقف حقوق کارمندان صنعت نفت طبق بند «پ» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در شورای حقوق و دستمزد کشور و هیئت وزیران، پیشنهادهای شرکت‌های اصلی اخذ، جمع‌بندی و به شورای حقوق و دستمزد ارائه شود، همچنین به‌منظور ارائه دستاوردهای حوزه صنعت نفت در سال‌های اخیر و اهداف و برنامه‌های مصوب‌شده برای افزایش تولید و نقش سرمایه انسانی در پیشبرد اهداف یادشده از حضور مدیران عامل شرکت‌ها نیز در نشست‌های تصمیم‌گیری شورای حقوق و دستمزد کشور استفاده تا به تصمیم مطلوب‌تر منجر شود.

دیگر خبرها

  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • تسلیت دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت درگذشت ماموستا ملااحمد فخری
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود
  • هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • هوش مصنوعی و حجیت فتوا
  • تصاویری از نشست خبری همایش بین المللی اندیشه های قرآنی آیت الله العظمی خامنه ای
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • مراسم گرامی داشت مقام آیت‌الله ترابی برگزار شد