Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه از صندوق نوآوری و شکوفایی، علی وحدت در رویداد یلدای کارآفرینان استارتاپی که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، سه محور اصلی این صندوق در کمک به رشد و توسعه استارت‌آپ‌ها را حمایت از شتابده‌ها، صندوق‌های VC و بروکرهای تخصصی عنوان کرد.

وی بیان کرد: مجموع خدمات صندوق نوآوری به اکوسیستم نوآوری کشور به بیش از ۱۰ برابر دو سال گذشته رسیده است، ما سال گذشته سه هزار میلیارد تومان تسهیلات به اکوسیستم نوآوری ارائه کردیم که این رقم امسال به ۴ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به خدمت اعطای ضمانت‌نامه به شرکت‌های دانش بنیان نیز گفت: در این بحث، سال گذشته هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان ضمانت‌نامه ارائه کردیم که امسال هدفگذاری ما رسیدن به رقم دو هزار میلیارد تومان است که تاکنون هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن محقق شده است.
وحدت بیان کرد: در حوزه خدمات توانمندسازی نیز که به صورت بلاعوض به شرکت‌های دانش بنیان و فناور ارائه می‌شود، تاکنون بیش از ۳۱۰۰ مورد خدمت عرضه شده است.

وی در خصوص سه محور اصلی این صندوق در کمک به رشد و توسعه استارت‌آپ‌ها، حمایت از شتابده‌ها، صندوق‌های VC (صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر) و بروکرهای تخصصی عنوان کرد و گفت: دغدغه اصلی ما در رشد و توسعه این بخش این بود که به عنوان عضوی از دولت به صورت مستقیم به این کسب‌وکارها ورود نکنیم بلکه کمک ما به صورت غیرمستقیم به استارت‌آپ ارائه شود، لذا سعی کردیم از نهادهای دیگر در این زمینه کمک بگیریم.

وی با تاکید بر اینکه صندوق نوآوری تلاش می‌کند استارت‌آپ‌ها برای اجرای ایده‌های نوآورانه خود دغدغه مالی نداشته باشند، گفت: تنها دغدغه ما بهم‌رسانی ایده‌ و سرمایه است که به جد آن را دنبال می‌کنیم.
وحدت در ادامه با اشاره به ملاحظات صندوق نوآوری در ورود به اکوسیستم استارت‌آپی کشور، گفت: ما معتقدیم نباید ژن دولتی در DNA استارت‌آپ‌ها بکاریم و آنها را دولتی کنیم و از این طریق نظم و تعادل بازار شتابدهی و سرمایه‌گذاری خطرپذیر را برهم زنیم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: نباید سرعت استارت‌آپ‌ها را بگیریم و با رویکردها و فرایندهای دولتی مانع رشد آنها شویم؛ بلکه تاکید ما بر این است که باید کاری کرد که سرمایه بذری و خطرپذیر کافی در کشور وجود داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به کمک صندوق نوآوری و شکوفایی در تشکیل صندوق‌های VC گفت: ما در این زمینه با صندوق‌های پژوهش و فناوری شروع کردیم. امروز این صندوق‌ها به عنوان یکی از عاملان صندوق نوآروی می‌توانند نزدیک به ۵۵۰ میلیارد تومان در طرح‌های فناورانه هم‌سرمایه‌گذاری داشته باشند، لذا اگر استارت‌آپی با یکی از صندوق‌های پژوهش و فناوری به توافق برسد صندوق نوآوری و شکوفایی تا ۴ برابر هزینه اجرای پروژه را تامین مالی می‌کند، یعنی چنانچه شرکت استارت‌آپی با کمک صندوق‌های پژوهش، ۲۰ درصد سرمایه طرح را تامین کند، صندوق نوآوری تا ۸۰ درصد دیگر را  تامین خواهد کرد.  
وحدت در ادامه با اشاره به سلسله رویدادهای «دوشنبه‌های استارت‌آپی» که از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف جذب سرمایه برای اکوسیستم استارت‌آپی کشور برگزار می‌شود، گفت: «دوشنبه‌های استارت‌آپی» در واقع با هدف ترویج هم‌سرمایه‌گذاری بر روی طرح‌های استارت‌آپی برگزار می‌شود.  
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی به تشکیل صندوق‌های جسورانه بورسی در کشور اشاره کرد و گفت: تا سال ۹۷ در مجموع هفت صندوق با سرمایه ۱۷۵ میلیارد تومان ایجاد شده بود اما از سال گذشته هفت صندوق دیگر با سرمایه ۹۰۰ میلیارد تومان به این تعداد اضافه شدند که استارت‌آپ‌ها می‌توانند از طریق این صندوق‌ها مطالبه‌گری کنند. دولت نیز در تشکیل این صندوق‌ها دخالتی ندارد.
وی همچنین به تشکیل فضاهای نوآوری یا کارخانه‌های نوآوری در کشور اشاره کرد و یادآور شد: تاکنون ۶ کارخانه‌ نوآوری در کشور ایجاد شده است که تسهیلاتی به مبلغ ۱۵ میلیارد تومان به شکل قرض‌الحسنه دریافت کرده‌اند.  
وحدت افزود: صندوق‌ نوآوری و شکوفایی کمبود منابع مالی در حوزه استارت‌آپی را از طریق شتابدهنده‌ها، صندوق‌های پژوهش و فناوری، فضاهای نوآوری و صندوق‌های جسورانه بورسی جبران و تامین می‌کند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اقدامات این صندوق در حمایت از استارت‌آپ‌ها، گفت: اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه رهن فضای استقرار تا سقف سه میلیارد تومان، اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه برای تامین سرمایه بذری تا سقف سه میلیارد تومان، حمایت بلاعوض برای دریافت آموزش، مشاوره و شرکت در نمایشگاه سالانه تا ۵۰۰ میلیون تومان، هم‌سرمایه‌گذاری با شتابدهنده‌ها و تامین فضای برگزاری رویدادهای استارت‌آپی و ارائه به سرمایه‌گذار از جمله اقداماتی است که صندوق نوآوری در حمایت از اکوسیستم استارت‌آپی کشور در دستور کار قرار داده است.

دخالت دولت در تشکیل استارت‌آپ‌ها راه حل خوبی برای حمایت از آنها نیست 
همچنین دکتر علی ناظمی، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در سخنانی در پنل این رویداد با تاکید بر اینکه موفقیت استارت‌آپ‌های کنونی در خصوصی بودن آنها است، گفت: ذات کسب‌وکارهای استارت‌آپی اینگونه است که اساسا امکان دخالت دولت در آن را نمی‌دهد.  
وی با بیان اینکه اگر دولت یا نهادهای عمومی بخواهند در شکل‌گیری استارت‌آپ‌ها دخالت کنند اصلا نمی‌توان نام آنها را VC گذاشت، تصریح کرد: تشکیل VC ها به این معنا نیست که ما با تامین منابع مالی، روح خصوصی و کارآفرینی را از کسب‌وکارهای استارت‌آپی بگیریم.
ناظمی با تاکید بر اینکه بدترین اتفاق در اکوسیستم استارت‌آپی این است که استارت‌آپ‌ها را دولتی کنیم و زیر مجموعه دولت ببریم، گفت: دخالت دولت در تشکیل استارت‌آپ‌ها به هیچ عنوان راه حل خوبی برای حمایت از این نوع کسب‌وکارها نیست.

برچسب‌ها صندوق نوآوری و شکوفایی استارتاپ دانش‎ بنیان ‎ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صندوق نوآوری و شکوفایی استارتاپ دانش بنیان ها صندوق نوآوری و شکوفایی استارتاپ دانش بنیان ها اخبار کنکور صندوق نوآوری و شکوفایی اکوسیستم استارت آپی صندوق های پژوهش استارت آپ ها استارت آپی میلیارد تومان سرمایه گذاری سال گذشته صندوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۲۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی، توسط ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی توسط صندوق پژوهش و فناوری گیلان در شمال کشور ایجاد و راه اندازی می‌شود.

با هدف توسعه وگسترش فعالیت‌های تحقیقاتی، تقویت نوآوری‌های شناختی و رونق کسب و کار‌های فناورانه حوزه اکوسیستم شناختی، «مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی» با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، توسط صندوق پژوهش و فناوری گیلان در شمال کشور ایجاد و راه اندازی می‌شود.

دانیال سمیعی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری گیلان  توضیح داد: این صندوق با تمرکز بر روی پروژه‌های نوآورانه و تحول‌آفرین تلاش می‌کند با بهره‌مندی از حمایت‌های دولت و جذب پتانسیل‌های بخش خصوصی نقش محوری خود را در ارائه خدمات به فناوران و توسعه فناوری‌های آینده تحکیم بخشد.

وی با بیان اینکه این صندوق دانش‌بنیان از چهار سال پیش همکاری خود با ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی را آغاز و به عنوان صندوق تخصصی این حوزه در کشور معرفی شد، افزود: صندوق پژوهش و فناوری گیلان در نظر دارد تا در سال جاری با اجرای برنامه‌هایی برای گسترش فعالیت‌های این حوزه از طریق جذب و تخصیص منابع و افزایش همکاری‌های ملی و بین‌المللی به افزایش توانمندی فناوران کشور در این زمینه و همچنین تقویت جایگاه ایران در این زمینه اقدام نماید.

سمیعی با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری گیلان یک نهاد مالی غیردولتی نیمه دوم سال ۱۳۹۸ با همکاری  چهارمرکز علمی ودانشگاهی و همچنین ۶ سرمایه‌گذار بخش خصوصی فعالیت خودرا آغاز کره است، تصریح کرد: فعالیت اصلی این صندوق بر ارائه خدمات مالی از قبیل «ارائه انواع تسهیلات»، «سرمایه‌گذاری خطرپذیر»، «صدور انواع ضمانت‌نامه»، «ارائه گرنت»، «ارائه خدمات توانمندسازی»، "پذیرش مطالبات قراردادی" و "لیزینگ محصولات فناورانه" به شرکت‌ها و کسب‌وکار‌ها در زمینه فناوری و نوآوری متمرکز است.

 وی اشاره کرد: صندوق گیلان با طراحی و برگزاری اولین برنامه ملی سرمایه‌گذاری درکسب و کار‌های حوزه فناوری‌های شناختی با عنوان «BRAINVEST» در کشور در تلاش است تا نه تنها در راستای تقویت پایه‌های فناوری در سطح ملی، بلکه به توسعه فناوری بومی در سطح روند‌های جهانی گام بر‌دارد.  

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری گیلان، با اشاره به اینکه درسال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری خطرپذیر درحوزه فناوری‌های شناختی برای کمک به توسعه محصولات و ارایه راهکار‌هایی برای ارتقای توانایی‌های شناختی در برخی از کشور‌ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است، یادآور شد: صندوق گیلان در اجرای برنامه‌های مختلف در حوزه‌های شناختی  تاکنون ۹۰  میلیارد ریال در این حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر کرده و بیش از ۸۰ میلیارد ریال خدمات مالی در قالب تسهیلات و بیش از ۱۸ میلیارد ریال به فناوران و کسب‌وکار‌های حوزه فناوری‌های شناختی حمایت‌های مالی در قالب گرنت پرداخت کرده است.

وی ادامه داد: مجموعه این خدمات منجر به نقش تاثیرگذار آن در ترویج فناوری‌های پیشرفته در زیست‌بوم فناوری‌های شناختی کشور شده است.

سمیعی در پایان افزود: سرمایه‌گذاری‌های دولتی و خصوصی در علوم شناختی نقش مهمی در تقویت قدرت اقتصادی و فناوری کشور‌ها دارد و می‌تواند به عنوان یک موتور رشد برای نوآوری و توسعه پایدار عمل کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صنایع پیشرفته برای صادرات تامین مالی می‌شوند
  • ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود
  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • تفاهم‌نامه همکاری صندوق‌های حمایت از صنایع پیشرفته و ضمانت صادرات امضا شد
  • تفاهم‌نامه همکاری مشترک صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و صندوق ضمانت صادرات امضا شد
  • افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش‌بنیان‌های شهرک صنعتی هشتگرد
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد