Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-01@03:47:26 GMT

مصرف «شیشه» صعودی شد

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۸۳۹۵۵

صراط:

معاون مقابله باعرضه و اموربین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر با تاکید بر اینکه مسئله موادمخدر بسیار خطرناک‌تر از کروناست، گفت: براساس آمار‌های مطرح شده، عامل ۵۵ درصد زندانیان کشور به صورت مستقیم و غیر مستقیم در رابطه با اعتیاد و قاچاق مواد مخدر است.

به گزارش ایسنا ناصر اصلانی، با اشاره به تاثیر موادمخدر بر حوزه سلامت اظهار کرد: امروز بیماری کرونا موضوعی بسیارخطرناک تلقی می‌شود، اما باید گفت که مسئله موادمخدر بسیار خطرناک‌تر از کروناست چرا که دیر یا زود واکسن آن تولید و درنهایت پیشگیری می‌شود؛ حال آنکه حسب سوابق تاریخی همچنان که موادمخدر از ۶ هزار سال قبل وجود داشته، تا زمانی که انسان وجود دارد باز هم به اشکال گوناگون به صورت تهدیدی در کنار او خواهد بود و هر فردی که مبتلا به استعمال موادمخدر شود به طور قطع ضرر‌های جانی را متحمل خواهد شد؛ لذا خانواده‌ها همراه با دولت باید در پیشگیری از ابتلاء به اعتیاد به موادمخدر و روانگردان‌ها بکوشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه هر فردی که دچار اعتیاد به موادمخدر می‌شود، عاقبت آینده دشواری پیش رو دارد، افزود: بسیاری از افراد بر این باورند که اعتیاد درمان دارد، اما درمان موادمخدر بسیار سخت است و سوابق مراکز ماده ۱۶ نشان می‌دهد معتادانی وجود دارند که برای بار بیستم اعتیاد را تجربه می‌کنند. افرادی هم بوده‌اند که بیش از ۲۰ سال از زمان ترک اعتیاد آن‌ها می‌گذرد، اما دوباره آلوده شده‌اند لذا خانواده‌ها باید بسیار مراقب باشند و هر لحظه احساس کنند این معضل ممکن است درخانه آنان نیز نفوذ کند.

فوت بیش از ۴۵۰ هزار معتاد در سال

بنابر اظهارات وی، در دنیا بیش از ۳۰۰ میلیون معتاد وجود دارد و سالانه بیش از ۴۵۰ هزارمعتاد به علت سوء مصرف موادمخدر جان خود را از دست می‌دهند.

معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر همچنین این را هم گفت که براساس آمار‌های جهانی، بعد از تصادفات جاده‌ای، بالاترین میزان مرگ و میر‌های طبیعی در کشور ناشی از مصرف موادمخدر رخ می‌دهد لذا اگر امروز به دنبال این هستیم که انسان‌ها را نجات دهیم همه باید تلاش کنند تا در این رهگذر نسبت به نجات انسان‌ها بیندیشیم.

وی معتقد است که اگر می‌خواهیم جامعه ما عاری از اعتیاد باشد، نباید تنها به نیرو‌های قضایی، انتظامی، اطلاعاتی و نظامی بسنده کنیم. امروز هر فردی باید به نوبه خود تلاش کند و مضرات این مواد خانمان‌سوز را یادآور کند تا این موضوع ملکه ذهن انسان‌ها باشد.

معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه بیشترین مصرف معتادان در کشور به ترتیب تریاک، حشیش، هروئین و شیشه است، گفت: اما مصرف شیشه صعودی است و اگر درباره آن اطلاع‌رسانی نشود آسیب‌های جدی برای اقشار (جوان و نوجوان) ایجاد می‌کند که در آینده ما را با مشکل مواجه خواهد کرد.

قاچاق مواد مخدر؛ تجارتی که با صنعت خودروسازی برابری می‌کند

اصلانی در ادامه سخنان خود، با اشاره به تاثیرات موادمخدر بر حوزه‌های اقتصادی، با بیان اینکه قاچاق موادمخدر تجارتی پر سود است، گفت: امروز مواد مخدر با صنعت خودروسازی، داروسازی و بانکداری برابری می‌کند. استکبار جهانی از موادمخدر کسب درآمد می‌کند و لذا موادمخدر تهدیدی است که باید در برابر آن هوشیار بود. در واقع افرادی که در قالب باند و شبکه به دنبال قاچاق موادمخدر هستند، به نوعی به دنبال سود‌های کلان هستند تا از این سود بهره‌های بالایی به دست آورند.

اعتیاد عامل ۶۵ درصد همسرآزاری‌ها و ۵۵ درصد طلاق‌ها

وی همچنین به تاثیرات موادمخدر بر دیگر آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و با استناد بر آمار‌های موجود گفت: حدود ۵۵ درصد از جمعیت زندانیان کشور مرتبط با موادمخدر است که اعتیاد عامل ۶۵ درصدی همسر آزاری، ۵۵ درصد طلاق، ۳۰ درصد کودک آزاری، ۲۵ درصد از قتل‌های عمد، ۲۳ درصد نزاع و درگیری‌ها و ۳۰ درصد از جرائم سرقت خرد است. اجرای طرح یاریگران در کشور با حمایت و مشارکت مردم و اقدمات جهادی حوزه‌های فرهنگی و پیشگیری و مقابله‌ای می‌تواند کشور را از این تهدید خارج و تبدیل به فرصت کند و شاهد کاهش چشمگیر اعتیاد و قاچاق مواد مخدر در آینده باشیم.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: ناصر اصلانی ستاد مبارزه با موادمخدر مصرف شیشه صراط معاون مقابله قاچاق مواد مواد مخدر ۵۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۳۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد

بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد که در یک دهه اخیر میانگین کالری مصرفی سرانه ایرانیان کاهش یافته و در سال 1401 به میزانی پایین‌تر از حداقل کالری مورد نیاز برای یک نفر رسیده است.

به گزارش ایران جیب، برخی از نکات این گزارش قابل تامل است. این گزارش می‌گوید که میزان مصرف کالری نیمی از جمعیت ایرانی‌ها در سال۱۴۰۱ کمتر از حد استاندارد (یعنی ۲۱۰۰کالری در روز) است. از سوی دیگر، همه دهک‌ها از میزان کالری خود نسبت به سال۱۴۰۰ کم کرده‌اند. این کاهش کالری در دهک‌های متوسط شدیدتر بوده است.

تورم علت اصلی کاهش کالری

از نگاه گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، دو عامل در این روند، نقش اصلی را ایفا کرده‌اند؛ نخست اینکه خانوار‌ها به‌دلیل تورم بالای مواد غذایی و افزایش سایر هزینه‌ها نظیر مسکن، سعی کرده‌اند که مصرف غذایی خود را کاهش دهند.

نکته دیگر اینکه خانوار‌ها به‌دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد، سعی کرده‌ا‌ند که از میزان کالای خوراکی خود بکاهند تا بتوانند کالا‌های بادوام بیشتری خریداری کنند. این گزارش برآورد کرده است که در سال۱۴۰۲، خط فقر خانوار سه‌نفره در تهران ۱۵.۳ میلیون تومان و برای کل کشور ۸.۲ میلیون تومان بوده است.

بررسی داده‌های مربوط به مصرف کالری ایرانیان در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که بیش از نیمی از افراد کشور کمتر از کالری استاندارد، یعنی کمتر از ۲۱۰۰ کالری در روز استفاده می‌کنند. در سال‌های گذشته تورم مزمن موجب شده قیمت مواد خوراکی افزایش پیدا کند و قدرت اقتصادی مردم کاهش یابد.

با‌ این‌حال دهک‌های مختلف درآمدی واکنش یکسانی در مواجهه با تورم مواد خوراکی نداشته و دهک‌های میانی بیشترین واکنش را به این تورم نشان داده‌اند. با توجه به کاهش حدود ۰.۴ واحد درصدی نرخ فقر در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش میانگین کالری مصرفی می‌تواند به دو دلیل رخ داده باشد. اول آنکه خانوار‌ها به دلیل تورم بالا مصرف موادغذایی را کاهش داده‌اند.

دوم آنکه به دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد کشور، ترجیح داده‌اند کالا‌های خوراکی کمتری مصرف کرده و به جای آن کالا‌های بادوام بیشتری خریداری کنند. در چنین شرایطی پیشنهاد می‌شود که بستر‌های مناسبی برای رشد اقتصادی پایدار و فراگیر ایجاد شود تا وضعیت فقر نیز به دنبال آن بهبود یابد. مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش «وضعیت فقر در ۱۴۰۱» ابعاد مختلف این مساله را بررسی کرده است.

با توجه به شرایط تورمی حاکم بر اقتصاد ایران که در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه پیدا کرده، خط فقر سرانه در کشور به ۲ میلیون و ۵۶۱ هزار تومان رسیده است. با احتساب بعد خانوار، خط فقر برای خانوار ۳ نفره در سال ۱۴۰۱ در حدود ۵ میلیون و ۶۳۴ هزار تومان است.

این عدد برای مناطق شهری استان تهران ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان محاسبه شده است. همچنین خط فقر شدید در سال ۱۴۰۱ در حدود ۸۷۵ هزار تومان برای هر نفر برآورد شده که این عدد معادل حداقل نیاز‌های غذایی فرد است. برآورد می‌شود که خطر فقر خانوار سه نفره برای کل کشور در سال ۱۴۰۲ به ۸ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان و در تهران به ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزارتومان برسد.

جمعیت ۲۵ میلیونی فقرا

بر اساس خط فقر محاسبه‌شده، نرخ فقر در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ تغییر چندانی نکرده است. در نتیجه جمعیت فقرا در ایران در سال ۱۴۰۱ در حدود ۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود.

علاوه بر این، شکاف فقر نیز نسبت به سال گذشته تغییر چشمگیری نداشته است. به بیان دیگر نه‌ تنها نرخ فقر در کشور ثابت باقی مانده، بلکه میانگین فاصله از خط فقر نیز در سال گذشته تغییر نداشته است.

مقایسه داده‌ای حداقل دستمزد و خط فقر استانی نشان می‌دهد که حداقل دستمزد در استان‌های تهران، البرز و قم، نمی‌تواند هزینه‌های سبد مصرفی فقر برای یک خانواده ۳ نفره را تامین کند.

به عبارت دیگر در این استان‌ها برخی از افراد حتی در صورت داشتن شغل رسمی باز هم فقیر محسوب می‌شوند که از آن با عنوان پدیده شاغلان فقیر یاد می‌شود؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود در سیاستگذاری عمومی، از جمله در تعیین حداقل دستمزد، تفاوت‌های منطقه‌ای در نظر گرفته شود.

تاثیر تورم بر اقتصاد خانوارها

اثرات تورم بر اقتصاد را می‌توان در مواردی همچون کاهش قدرت خرید، فشار بیشتر بر قشر کم درآمد، افزایش نرخ بهره، کاهش سرعت رشد اقتصادی، رکود و … مشاهده کرد. افزایش نرخ تورم در یک کشور منجر به توزیع درآمد و ثروت به گونه ای می‌شود که افرادِ با درآمد ثابت را فقیرتر کرده و در عین حال، افرادِ با درآمد متغیر یا سرمایه‌گذاران را ثروتمندتر می‌کند.

کاهش ارزش پول؛ افرادی که دارایی خود را به شکل پول در سپرده‌های بانکی نگهداری کرده، با کاهش ارزش پول ضرر می‌کنند. در عوض کسانی که بدهکار هستند یا از وام‌های بلندمدت استفاده کرده‌اند، سود خواهند کرد.

کاهش قدرت خرید؛ کاهش ارزش پول به معنای کاهش قدرت خرید مصرف‌کننده است. افزایش سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات در طول زمان، قدرت خرید را کاهش می‌دهد.تاثیر بیشتر تورم بر اقشار کم درآمد؛ ارزش پول افرادی که هر ماه حقوق ثابتی دریافت می‌کنند نیز با افزایش تورم ماهانه و سالانه، کمتر می‌شود.

مصرف‌کنندگان کم درآمد معمولا بخش زیادی از حقوق خود را صرف مواد غذایی و انرژی یعنی کالاها و خدمات ضروری می‌کنند. علاوه بر این افراد فقیر معمولا دارایی‌هایی همچون طلا که به عنوان محافظ تورم شناخته می‌شود، ندارند. بنابراین تمامی این عوامل منجر به آسیب‌پذیری بیشتر آنها نسبت به قشر پُردرآمد جامعه می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • توقیف کامیون حامل ۲۶۷ کیلو مواد مخدر شیشه در غرب تهران
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • ۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
  • سیر صعودی و نزولی مشترکان اینترنت موبایل و ثابت در ایران
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • قلیان اکسیژن؛ یک پک عمیق به سمت ناکجا؟!
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها