Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- گرانی های سر به فلک کشیده اقلام و کالاهای اساسی در بازار آن هم در نزدیکی شب یلدا باعث شده است تا بیشتر خانواده‌ها حتی توان تامین میوه و آجیل بلندترین شب سال را نداشته باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم در بهارستان، فصل پاییز و بلندترین شب سال به نقطه آخر خود در آخرین قرن رسیده است که مردم ایران از دیرباز آیین باستانی یلدا را در کنار خانواده‌های خود جشن می‌گیرند اما خانواده‌ها امسال به دلیل شرایط خاص و بیماری کرونا شبی متفاوت‌ تر از سال‌ های گذشته را تجربه خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها بازارهای کشور و حتی شهرستان بهارستان به دلیل گرانی بیش از حد میوه و آجیل که پای ثابت خوراکی های طولانی ترین شب سال هستند در رکود به سر می برند و خانواده ها اغلب نظاره‌گر میوه های خوشرنگ هستند تا اینکه بتوانند آن را تهیه کنند.

قیمت سر به فلک کشیده پسته و آجیل باعث شده خانواده‌ها خرید آنها را از لیست خرید‌های شب یلدا حذف کنند اما با این وجود قیمت میوه نیز هر روز که به شب یلدا نزدیک می‌شویم اوج می‌گیرد.

همین طور فروشندگان و صاحبان واحدهای صنفی عرضه میوه و تره بار و خشکبار از افزایش قیمت‌ها خسته شده و همدرد با مردم کسب و کارشان از حال و روز اقتصادی کشورمان گلایه دارند و عدم ثبات مدیریتی و نظارت بر قیمت ها را بزرگترین چالش گرانی کالاها می دانند.

قیمت آجیل و تنقلات یلدایی در قزوین؛ جمعه 28 آذرماه + جدولتوصیه‌های شب یلدایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز؛ شیرینی تر و آجیل فله نخریدنرخ خرده‌فروشی آجیل و خشکبار شب یلدا در شیراز اعلام شد + تصویر

کاهش 70 درصدی قدرت خرید مردم در بهارستان

رئیس اتاق اصناف شهرستان بهارستان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بهارستان با اشاره به افزایش قیمت خشکبار و آجیل گفت: قیمت آجیل و خشکبار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 40 تا 45 درصد افزایش یافته است.

جعفر درویشی اظهار داشت : قیمت خشکبار رابطه مستقیم با ارز دارد و کشاورزان بیشتر به سمت صادرات می روند تا اینکه بازار داخلی را تامین کنند.

وی با تاکید بر اینکه به‌ دلیل پایین آمدن قدرت خرید مردم فروش خشکبار و میوه به شدت کاهش یافته است بیان کرد: قدرت خرید مردم در تامین کالاهای اساسی ، خشکبار و میوه 70 درصد کاهش یافته است.

رئیس اتاق اصناف شهرستان بهارستان با تایید افزایش قیمت میوه در نزدیکی شب یلدا، افزود: میوه شب یلدا در شهرستان بهارستان 20 الی 25 درصد افزایش یافته است‌.

درویشی تاکید کرد: در شهرستان بهارستان از نظر کالاهای اساسی ، میوه و آحیل هیچ گونه کمبودی نداریم و بازارهای شهرستان کاملا تامین شده اند.

در ادامه یکی از شهروندان بهارستانی به خبرنگار تسنیم گفت: گرانی در کشور بیداد میکند و همچون گوشت و مرغ ، میوه نیز به دلیل گرانی بیش از حد از سبد غذایی مردم حذف شده است و این تحریم غذایی کاملا برایمان مملوس است‌.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با وضعیت گرانی و تورم دیگر توان خرید میوه و آجیل شب یلدا را نداریم و مسئولان هیچ گونه نظارت و رسیدگی ندارند.

بررسی میدانی خبرنگار تسنیم در شهرستان بهارستان نشان می دهد قیمت میوه و آجیل در سال جاری نسبت به سال 98 افزایش 100 درصدی داشته است که مسئولان با تشدید نظارت دقیق بر وضعیت قیمت‌ها می توانند شیرینی این آیین را به کام مردم تلخ نکنند تا با رعایت پروتکل های بهداشتی و کاهش دغدغه های مردم طولانی‌ترین شب سال به خوبی برگزار شود.

گزارش از احسان همتی

انتهای پیام/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهرستان بهارستان میوه و آجیل خانواده ها قیمت میوه شب یلدا شب سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۷۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!

بازار خودرو طی سه ماه اخیر شرایط آشفته‌ای از نظر قیمت پیدا کرده است. گران شدن پژو پارس و رسیدن ۲۰۷ به یک میلیارد و گران شدن ۲۵ درصدی خودرو‌های چینی، شرایط را برای مصرف‌کنندگان واقعی سخت‌تر کرده است. سیاست‌های دولت در رابطه با خودرو نیز تاکنون فقط موجب افزایش قیمت و سخت شدن شرایط خرید برای خریدار واقعی شده است.

به گزارش انتخاب، احسان گائینی، کارشناس خودرو، درباره افزایش قیمت خودرو‌های خارجی طی چند ماه اخیر به خبرنگاران گفت: اگر ما از نیمه‌ی بهمن تا پایان فروردین را به عنوان دو ماه اخیر در نظر بگیریم، در ماشین‌های وارداتی چینی، میانگین ۱۵ درصد افزایش قیمت داشتیم که در برخی از مدل‌ها تا ۲۵ درصد افزایش را هم مشاهده کردیم. مثلاً فونیکس اف. ایکس از ۱ میلیارد و ۹۵۰ میلیون به ۲ میلیارد و ۳۵۰ میلیون افزایش قیمت را تجربه کرده بود. به هر حال بازار در نوساناتی که با افزایش نرخ ارز داشت، دچار چالش بود و بازار شب عید در اسفند هم مؤثر بود. در فروردین نوسانات ارزی خیلی مؤثر بود. بازار در یک هفته اخیر خیلی داغ نبوده و تعداد خرید و فروش‌ها پایین است. بازار به سمت رکود است و همچنان قیمت‌ها نسبت به آنچه در دی و بهمن داشتیم، بیشتر است؛ و افزود: عرضه‌ی بیشتر و در دسترس بودن خودرو‌های جدید برای خریداری می‌تواند نرخ‌ها را کاهشی کند؛ متأسفانه طی ماه‌های گذشته این عرضه نیز زیاد نبوده و بهتر است اگر می‌خواهیم قیمت‌ها کاهشی باشد، میزان تزریق خودرو به بازار تسهیل شود.

وی درباره سیاست‌های دولت در حوزه ماشین‌های خارجی بیان کرد: با توجه به محقق نشدن وعده‌ای که بابت واردات گسترده با برند‌های متفاوت داده شده بود و همچنان هم ادامه دارد و بوی خوشی از سمت واردات نمی‌آید، مسلماً در ماشین‌های وارداتی و خودرو‌هایی که در گذشته وجود داشت، افزایش قیمت را همچنان خواهیم داشت. بازار در سگمنت خودرو‌های وارداتی بسیار خالیست و به نظر نمی‌رسد امیدی بابت متعادل شدن خودرو‌های وارداتی وجود داشته باشد. خودرو‌های وارداتی عمدتاً بیش از ۵ سال کار کرده‌اند و همچنان قیمت‌های در حال افزایش دارند.

این کارشناس خودرو درباره قیمت غیرواقعی خودرو‌های خارجی در ایران اظهار داشت: قیمت خودرو‌های خارجی در کشور ما گاه ۴ تا ۵ برابر مدل روز خودرو با مدل‌های ۵ سال کارکرده معامله می‌شود. دلیل اصلی عدم وجود خودروی وارداتی صفر با مدل‌های متنوع است. با توجه به واردات محدودی که انجام شد، خودرو‌های وارداتی قیمت‌هایی دارند که نزدیک به سه برابر قیمت واقعی‌شان است. اگر سیاست‌ها به سمت واردات بیشتر برود، تنها راه کاهش قیمت است، در غیراین صورت قیمت‌ها به شدت افزایشی است و واسطه‌ها از آن استفاده می‌کنند.

ائینی در رابطه با تأثیر واردات خودرو بر کاهش قیمت خودرو داخلی گفت: با توجه به شرایط بازار خودرو در کشور، با برنامه‌ریزی کارشناسی شده و استفاده از اهل فن در حوزه‌ی خودرو، با همکاری دولت، برنامه‌ریزی درست و تصویب قوانینی که واردات را تسهیل کند، در سگمنت خودرو‌های وارداتی بازار بهتری را ایجاد کنیم. در خودرو‌های داخلی نیز زمانیکه خودرو وارداتی زیاد شود، قیمت آن‌ها نیز کاهش می‌یابد. قیمت خودرو‌های داخلی بسیار بالاست؛ اینکه ۱ میلیارد تومان برای ۲۰۷ هزینه کنیم.

دیگر خبرها

  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • نفت در مدار رشد؟
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • قیمت پیاز ، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • تا پایان سال، تعداد بازارچه‌های محله‌ای کرمان به ۱۰عدد می‌رسد
  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران