Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@04:19:41 GMT

لزوم آموزش مراقبت از خاک ،آب و زمین

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۹۰۱۰۶

لزوم آموزش مراقبت از خاک ،آب و زمین

ایسنا/سمنان مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان معتقد است که آن دسته از اقشاری که با خاک در ارتباط هستند باید آموزش ببینند.

جعفر مرادی حقیقی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت خاک و آب در زندگی بشر، مراقبت از خاک ،آب ،زمین، منابع طبیعی و محیط زیست را ضروری خواند و اظهار کرد: این منابع در کشوری مثل کشور ما که در ناحیه گرم و خشک واقع شده از اهمیت بیشتری برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس حوزه آب و خاک از خاک و آب به عنوان سرمایه‌های ملی نام برد و افزود: باید از این سرمایه‌ها به درستی حراست شود چرا که در صورت آسیب به هر کدام از این‌ها، زندگی، امنیت غذایی و طبیعت و محیط زیست ما آسیب می‌بیند از همین رو باید افرادی که در ارتباط مستقیم با این منابع هستند آموزش ببینند تا از آن به درستی حفاظت و از آسیب به آن اجتناب کنند.

وی با بیان اینکه تشکیل هر سانتیمتر خاک حاصلخیز100تا 700سال طول می‌کشد خاطرنشان کرد: سرمایه‌ای با این درجه از اهمیت که امنیت غدایی و زندگی ما به آن وابسته است نباید به راحتی آسیب ببیند و از دست برود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از استفاده بی‌رویه از کود و سموم به عنوان یکی از عوامل تهدیدکننده منابع خاکی نام برد و گفت: دفن نادرست زباله و حجم بالای زباله از دیگر عموامل موثر در تخریب خاک است ضمن اینکه همین زباله‌ها و شیرتابه‌های ناشی از آن به منابع آبی هم آسیب جدی وارد می‌کند.

وی با بیان اینکه سالانه افزون بر 250 میلیون مترمکعب خاک وارد سدهای ما می‌شود گفت: این در حالی است که این سدها با هزینه‌های گزاف ساخته شدند.
مرادی حقیقی از اجرای طرح‌های آبخیزداری به عنوان یک راه حل مناسب برای جلوگیری از آسیب به آب و خاک نام برد و اظهار کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر با اعتبارات خوبی که به این طرح ها اختصاص یافته گام های بلندی در کشور و از جمله استان سمنان برداشته شده است.

وی با بیان اینکه طرح های آبخیزداری جدا از بهبود پوشش گیاهی و کمک به منابع آبی و تقویت سفره‌های زیرزمینی کمک می‌کند تا رسوبات کمتر پشت سدها جمع و به آن خسارت بزند اضافه کرد: اجرای طرح های آبخیزداری با تقویت آبخوان‌ها به افزایش دبی چشمه‌ها و قنوات تا حد بسیار بالایی کمک می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی آب و خاک منابع طبيعي آبخيزداري طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۰۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف اراضی ملی ۱۳۰ میلیارد ریالی در تالش

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار عزیزاله ملکی با اشاره به اینکه زمین‌خواری تعرض به منابع طبیعی و اراضی ملی بوده و جرم است، اظهار کرد: زمین‌خواران بدون در نظر گرفتن حق عامه مردم در بهره‌مندی از نعمت‌های خدادادی با هدف رسیدن به سودهای کلان اقدام به تصرف زمین و منابع طبیعی می‌کنند که برای مقابله با این مشکل، همکاری همه مردم و دستگاه‌ها الزامی است.

وی از دریافت خبر تصرف اراضی ملی توسط فردی سودجو در یکی از مناطق شهرستان تالش و آغاز تحقیقات پلیس در این زمینه خبر داد و گفت: مأموران انتظامی پس از انجام تحقیقات به همراه کارشناسان اداره منابع طبیعی و جهاد کشاورزی به آدرس محل اعلامی اعزام شدند.

فرمانده انتظامی استان گیلان با بیان اینکه در بازدید از زمین مورد نظر مشخص شد، این فرد ۱۳ هزار متر مربع از اراضی ملی را به تصرف خود درآورده و به صورت غیرقانونی آن را به وسیله سیم‌خاردار و فنس محصور کرده است، افزود: در این خصوص متهم ۴۵ ساله پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت.

این مقام ارشد انتظامی با اعلام اینکه با حکم قضائی و به استناد قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع، کلیه آثار تجاوز جمع‌آوری و رفع تصرف انجام شد، تصریح کرد: کارشناسان ارزش این اراضی را ۱۳۰ میلیارد ریال برآورد کردند.

سردار ملکی در پایان به رصد دقیق و اشرافیت بالای پلیس بر اقدامات غیرمجاز و مجرمانه متصرفان اراضی ملی اشاره کرد و بیان‌داشت: حفظ و حراست از منابع طبیعی و ملی از اولویت‌های مجموعه انتظامی است و مبارزه با زمین‌خواران و سودجویان به صورت مستمر در دستور کار پلیس قرار دارد.

کد خبر 6097354

دیگر خبرها

  • لزوم تخصیص زمین برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • هفت خان مشکلات پیش روی اراضی هفت آسیاب سنندج
  • لزوم هوشیارسازی اجتماعی نسبت به آسیب‌های پیری جمعیت
  • وقوع سیل در افغانستان تلفات جانی برجای گذاشت
  • وقوع سیل در افغانستان ۱۴ کشته برجای گذاشت
  • رفع تصرف اراضی ملی ۱۳۰ میلیارد ریالی در تالش
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • چگونه در گرما از پاها مراقبت کنیم؟
  • چگونه در گرما از پا‌ها مراقبت کنیم؟