Web Analytics Made Easy - Statcounter

گودرزی با تاکید بر لزوم استقلال صداسیما اظهار داشت: رسانه‌ی ملی باید به سمت استقلال بیشتر از بودجه دولتی حرکت کند؛ استقلال نسبی از بودجه دولتی می‌­تواند در خدمت توسعه‌ی ملی قرار گیرد.

صداسیما به عنوان رسمی‌ترین رسانه‌ی جمعی کشور، نقش مهمی در اطلاع‌رسانی و روایتگری وقایع ایران و جهان دارد؛ در بزنگاه‌هایی چون حمله تروریستی داعش به مجلس، دی 96، آبان 98 و ترور شهید محسن فخری‌زاده این نقش‌آفرینی به مراتب حساس‌تر از روزهای عادی است اما بررسی‌های کوتاه در رابطه با عملکرد رسانه ملی، نشان از ضعف آن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای گفتگو پیرامون این موضوع، سراغ محسن گودرزی مدرس و پژوهشگر علوم ارتباطات و رسانه رفتیم؛ آنچه در ادامه می‌آید مشروح این گفتگو است.

خبرگزاری دانشجو: تغییر ناگهانی قیمت بنزین در آبان 98، منجر به حجم وسیعی از اعتراضات مردمی شد؛ هرچند دولت در به وجود آوردن آن شرایط نقش گسترده‌ای داشت اما نقش رسانه‌ها در آن ماجرا قابل چشم پوشی نیست.

رئیس صداسیما در اظهاراتی پیرامون این موضوع گفت:«رسانه‌ی ملی برای اطلاع‌رسانی ماجرای بنزین کم کاری نکرده است.» عملکرد صداسیما از اطلاع رسانی تا اقناع افکار عمومی را در ماجرای بنزین چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 

گودرزی: عملکرد صداسیما در ماجرای آبان 98 از ابعاد مختلف قابل بررسی است؛ دست صداسیما برای بسیاری از برنامه‌سازی‌ها و اطلاع رسانی‌ها در آن ماجرا بسته بود؛ صداسیما به عنوان رسانه‌ی ملی موظف به پایبندی به دستورات و چارچوب­های ارائه شده از سوی نهادهای بالادستی است و نمی‌تواند خارج از ضوابط مشخص شده از سوی این نهادها عمل کند؛ این واقعیت وجود دارد که صداسیما در مواقع بحران قادر به کنش­گری مستقل از نهادهایی مثل شورای عالی امنیت ملی نیست؛ درک درست عملکرد صدا و سیما در ماجرای آبان 98 در چنین چارچوبی به دست می‌­آید.

 

ضمن آنکه این ادعا که رسانه­‌ها مستقل هستند صرفا استعاره‌ه­ای شبه روشنفکرانه است؛ با نگاهی گذرا به رسانه­های دنیا متوجه می­شویم که اساسا چیزی به نام رسانه‌ی مستقل وجود ندارد؛ برای مثال بی‌بی‌سی هرگز نمی­تواند خاندان سلطنتی انگلستان را زیر سوال ببرد، صدای آمریکا هرگز نمی‌تواند آیپک را به چالش کشد؛ راشاتودی هرگز نمی­تواند نظام حاکم روسیه را زیر سوال ببرد و.... بنابراین مدت­هاست که ادعای رسانه مستقل از سوی اندیشمندان علوم انسانی با چالش جدی روبرو شده؛ برای مثال هرمان و چامسکی به گوشه­ای از این چالش در قالب مدل پروپاگاندای رسانه­‌های آمریکایی اشاره کرده­اند یا شیلر با طرح موضوع امپریالیسم رسانه­ای، گوشه­ای دیگر از این مسئله را روشن کرد. حوزه نظری اقتصاد سیاسی ارتباطات ناظر بر همین اصل اساسی است که چیزی به نام رسانه مستقل، صرفا اسطوره­ای دست نیافتنی است.

فریاد و انتقاد برخی در داخل کشور از مستقل نبودن رسانه ملی ناظر به تزهای شبه روشنفکرانه است. دلیل چنین موضع­گیری‌­هایی یا برآمده از عدم اطلاع از دنیای پیچیده اقتصاد سیاسی رسانه است یا عناد و دشمنی با نظام سیاسی؛ عملکرد رسانه‌ی ملی در آبان 98 را باید در همین چارچوب تحلیل کرد؛ صداسیما به عنوان رسانه­ای ملی به نظام سیاسی جمهوری اسلامی وابسته است و در چارچوب تصمیمات کلانِ نهادهای بالادستی عمل می­‌کند.

 

خبرگزاری دانشجو: یکی از دلایلی که در رابطه با ضعف صداسیما مطرح می‌شود، وجود چند ارگان برای مدیریت رسانه‌ی ملی ا‌ست؛ مانند تامین بودجه‌ی صدا سیما توسط دولت، انتخاب رئیس رسانه‌ی ملی توسط رهبر انقلاب و تصویب بودجه صدا و سیما توسط مجلس؛ آیا تامین بودجه توسط دولت، صداسیما را به روابط عمومی دولت تبدیل کرده است؟

 گودرزی: آنچه پیشتر درباره استقلال صداسیما گفته شد پیرامون ابعاد محتوایی آن بود؛ با این وجود، صداسیما باید به سمت استقلال بیشتر از بودجه دولتی پیش رود؛ استقلال نسبی از بودجه دولتی می‌­تواند در خدمت توسعه‌ی ملی قرار گیرد؛ به این معنا که رسانه، به دور از ملاحظات سیاسی و مالی، ایرادها و اشکالات اجرایی دولت را فریاد زند و به نوعی بازوی اصلاحی دولت محسوب شود؛ در حالی که در حال حاضر صداسیما بعضا به مثابه روابط عمومی دولت عمل می‌کند اما با استقلال مالی بیشتر از دولت می­تواند در کنار پوششِ خدمات و فعالیت‌­های دولت، با آزادی عمل بیشتری ایرادها و نواقص را هم گوشزد کند؛ آن وقت، اعتماد عمومی به نهاد دولت و رسانه نیز ارتقا پیدا می­کند و دامنه اثرگذاری رسانه افزایش می‌­یابد؛ اتفاقاتی که در نهایت به توسعه‌ی سریع­تر بخش­های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی منجر خواهد شد.

 

خبرگزاری دانشجو: استقلال مالی صداسیما از بودجه‌ی دولتی تا چه حد ممکن است و چه پیامدی خواهد داشت؟

گودرزی: در چند سال اخیر حرکت­هایی برای رسیدن به این استقلال نسبی مالی صورت گرفته است که البته انتقادهایی هم به آن وارد است؛ آن­چه مسلم است وابستگی بودجه‌‌ی صداسیما به دولت است و قطع کامل این وابستگی نیازمند برنامه­ریزی و وضع قوانین جدید است؛ در چنین شرایطی می­توان این وابستگی را کمتر کرد که از نظر ارتباطاتی کار درستی است اما این کار نباید به عملکرد حرفه­ای و برنامه­سازی صدا و سیما لطمه وارد کند و کیفیت محتوایی را تنزل دهد؛ از طرف دیگر، استقلال از بودجه‌ی دولتی نباید موجب شود که صداسیما در اختیار دستِ نامرئی بازار افتد؛ در آن صورت صداسیما به آنتن سرمایه‌­داری بدل می­شود و هر کس که پول بیشتر دهد، می­تواند به تبلیغ برند تجاری یا فکری خود بپردازد؛ این حرکت صدمات جبران‌ناپذیری برجای می‌گذارد و در نهایت ملی بودن صدا و سیما را زیر سوال برد.

بنابراین استقلال از بودجه دولتی درست است اما باید کم و کیف آن مشخص شود؛ شاید نتوان و نباید چنین استقلالی به طور صددرصدی محقق شود؛ با وجود این، حرکت صدا و سیما به سمت درآمدزایی برای جایگزینی آن درآمد با بخشی از بودجه‌ی دولتی، صحیح و ضروری است. البته باید در نظر داشت که این استقلال نسبی نیازمند وضع قوانین سخت­گیرانه است تا جلوی سوءاستفاده احتمالی سرمایه­‌داری از آنتن رسانه ملی را بگیرد.

 

خبرگزاری دانشجو: چه راهکارها و مجموعه اقداماتی برای تغییر وضع فعلی رسانه‌ی ملی وجود دارد؟ 

گودرزی: در درجه‌ی اول، کار رسانه­ای نیازمند تیم­های قوی فکری و پشتیبانی نظری است؛ در دنیای پیچیده امروز که شاهد حضور هر چه بیش­تر رسانه­های نوین هستیم، نباید خودمان را از نظارت فکری و اندیشگانی محروم کنیم؛ سوال اساسی این است که حضور جریان­های فکری و نظری در صدا و سیما به چه میزان است؟ مدیران رسانه ملی تا چه اندازه خودشان را نیازمند چنین اندیشه­هایی می­دانند و چقدر با این جریان­ها و صاحب‌نظران ارتباط دارند؟

اگر چنین دغدغه­هایی در میان مدیران رسانه‌ی ملی برجسته شود، آن وقت شاهد شکوفایی صداسیما خواهیم بود و راه چند ده ساله را خیلی سریع طی می‌کنیم؛ خروجی پیوند نخبگانی افزایش اعتماد عمومی به رسانه و ارتقای اثرگذاری آن است.

ضمن آنکه تاثیر رسانه، موضوع بسیار پیچیده­ای است؛ هرچقدر هم صداسیما خوب عمل کند و بهترین برنامه­ها را بسازد، تا زمانی که کارآمدی سیاسی و اقتصادی وجود نداشته باشد، حرف صداسیما تاثیرگذار نخواهد بود.

آموزش و پرورش و خانواده در شکل­دهی این الگوهای شناختی اصلی­ترین نقش را دارند؛ به این معنا که مخاطبی که از کودکی یاد گرفته، غربی­ها حرف راست را می­زنند و خودی­ها دروغ می‌گویند، هرچقدر هم که صداسیما خوب برنامه­سازی کند و عملکرد نخبگانی درستی داشته باشد، حرفش تاثیری روی این مخاطب ندارد؛ پس باید نقش دولت و نهادهای دیگر چون آموزش و پرورش را در شکل­دهی این اثرگذاری لحاظ و سهم آن­ها را در نظر گیریم.

 

خبرگزاری دانشجو: در حال حاضر در رابطه با نظارت بر صداسیما شورایی 6 نفره متشکل از سه قوه وجود دارد؛ شورای نظارت تا چه حد کاربردی‌ است و مجلس تا چه حد می‌تواند برای نظارت بر رسانه‌ی ملی دخیل باشد؟

گودرزی: شورای نظارت متشکل از نمایندگان سه قوه است و نظارت مجلس هم باید از طریق همین مکانیسم قانونی صورت گیرد؛ اختیارات این شورا در قانون تصریح شده و چارچوب نظارتی آن مشخص است؛ صداسیما قطعا نیازمند نظارت است؛ هر نهادی بدون نظارت ممکن است به بیراهه رود؛ ولی ضرورت اصلی صداسیما، حاکمیتِ نظارت نخبگانی است؛ چنین نظارتی قادر است عملکرد رسانه‌ی ملی را در بخش­های مختلف ارتقا بخشد؛ نخبگان فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی باید پیوند بالایی با صداسیما و خروجی آن داشته باشند و عملا شاهد بروز فکر آنان در برنامه­سازی­ها باشیم؛ اولویت اول صداسیما از جنس نظارت­ نخبگانی است.

 

خبرگزاری دانشجو: حذف صدای منتقدین در رسانه ملی منجر به تک صدایی در صداسیما  می‌شود، چه اشخاص و جریان‌هایی در داخل سازمان، تحمل صدای منتقدین را ندارند؟

گودرزی: برای رسیدن به شهروندان آگاه و جامعه‌ی هوشیار نیازمند اعتماد به مخاطبان رسانه‌ی ملی هستیم؛ تا اندیشه­های مختلف در جامعه طرح شود؛ این گزاره اصلا شبه روشنفکرانه نیست. حضرت علی(ع) معتقدند عاقل‌ترین انسان­ها، نزدیک­ترین ایشان به خداست. این عقلانیت چطور به دست می­آید؟ قطعا با یک‌سو نگری و بخشی‌نگری حاصل نمی­شود؛ لازمه‌ی عقلانیت، طرح توامان اندیشه­های مختلف میان عامه‌ی مردم است؛ در چنین شرایطی، اندیشه­های مختلف وارد دیالوگ با یکدیگر می­شوند و فکر ناب و راهگشا خلق می­شود؛ این اندیشه است که می­تواند شهروندانی آگاه خلق کند و جامعه­ای هوشیار به وجود آورد. چنین جامعه­ای، به مراتب خداپرست­تر و دین­مدارتر است و هنگام انتخابات به راحتی اسیر دوقطبی­های کاذب نمی­شود و انتخابی عقلانی خواهد داشت.

 

خبرگزاری دانشجو: بازتاب اعتراضات مردمی در دیگر کشورها به چه صورت است؛ مانند جلیقه زردها در فرانسه یا اعترضات ضد نژادپرستی در آمریکا؛ چه الگوهای موفقی در این زمینه وجود دارد؟

گودرزی: نباید در رسانه­های خارجی به دنبال الگوهای موفق باشیم؛ البته که باید از تجربه­ها درس گرفت ولی الگوی اطلاع رسانی صداسیما باید کاملا بومی باشد؛ رسانه­های غربی به مراتب دگم‌اندیش­تر از دیگر رسانه­های دنیا هستند؛ رسانه­های غربی به دلیل پیوندهای عمیقی که با سرمایه­داری برقرار کرده­اند، در بسیاری از مسائل نظیر اعتراضات جلیقه زردها، دست بسته عمل می­کنند. این رسانه­ها اما در تخریب کشورهای در حال توسعه مهارت بسیار خوبی دارند، چرا که عقب‌ماندگی کشورهای شرقی عملا زمینه را برای چپاول آن‌ها فراهم می­کند.

در زمانه­ای که رسانه­های غربی بیشترین انتقادها را به ایران در زمینه مهار ویروس کرونا وارد می‌کنند، خودشان به مراتب عملکرد ضعیف‌تری در این باره داشته­اند ولی می­بینیم که تمرکزشان بر ایران و دیگر کشورهای شرقی است و فرافکنی می­کنند تا به این وسیله عملکرد ضعیف مسئولین خود را پنهان کنند.

خبرگزاری دانشجو: با این حساب بهترین الگو برای رسانه ملی چیست؟

گودرزی: الگوی رسانه­ای باید متناسب با جامعه شناسی، روان­شناسی و روحیات ایرانی باشد و بر اساس ظرفیت‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ایران باید تدوین شود؛ تاریخ، درس­های زیادی برای ما دارد تا بتوانیم به درستی راه خود را پیدا کنیم. راه نجات در داخل کشور است؛ نخبگان و صاحب‌نظران ایرانی باید با توجه به عبرت­های رسانه­ای که می­توانند از غرب فرا گیرند، این راه نجات را ترسیم کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صداسیما دولت اعتراضات مردمی خبرگزاری دانشجو بودجه دولتی استقلال نسبی برنامه سازی اطلاع رسانی رسانه ی ملی صدا و سیما ی صداسیما رسانه ملی رسانه ها رسانه ای بودجه ی آبان 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۴۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید

رئیس‌جمهور آذربایجان در دیدار با صدراعظم آلمان گفت: روند تحدید حدود و حتی تعیین مرزها با ارمنستان آغاز شده است. باید به اطلاع شما برسانم که مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه مستقر در آذربایجان صبح امروز فعالیت خود را متوقف کرد و دیگر نیازی به آن نیست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان عصر روز 26 آوریل در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اولاف شولتز صدر اعظم آلمان، در مورد روابط جمهوری آذربایجان با آلمان گفت: روابط آلمان و آذربایجان اخیراً دوره‌ای از توسعه سریع را تجربه کرده است. توسعه روابط آلمان و آذربایجان هم برای کشورهای ما و هم برای توسعه و ثبات قفقاز جنوبی در کل اهمیت زیادی دارد. ما در حال حاضر فعالانه برای صادرات انرژی سبز به اروپا تلاش می‌کنیم و معتقدم آذربایجان که تأمین‌کننده گاز طبیعی است، تأمین‌کننده انرژی سبز اروپا نیز خواهد بود. در مورد گاز طبیعی، کمیسیون انرژی اتحادیه اروپا آذربایجان را به عنوان تأمین‌کننده گاز اتحادیه اروپا می‌داند.

علی‌اف خاطرنشان کرد: عرضه گاز ما به اروپا بر اساس مشارکت استراتژیک انجام می‌شود. در سال 2022، اتحادیه اروپا و آذربایجان یادداشت مربوطه را به تصویب رساندند. ما مصمم هستیم تا سال 2027 حجم گازی را که به اروپا صادر خواهیم کرد به 20 میلیارد مترمکعب افزایش دهیم. تقاضا برای گاز طبیعی از منابع جدید در اروپا در حال افزایش است. اگر در سال 2021، 8 میلیارد مترمکعب گاز به کشورهای اتحادیه اروپا صادر کردیم، امسال این رقم به 12 میلیارد رسیده است. ما سرمایه‌گذاری‌های بیشتری انجام می‌دهیم و بودجه بیشتری را برای حمایت از کشورهای اروپایی در این زمینه اختصاص می‌دهیم. بنابراین، آذربایجان، غنی از انواع انرژی‌های سنتی و انرژی‌های تجدیدپذیر، برای سال‌های آینده شریک مهمی برای اروپا خواهد بود.

رئیس‌جمهور آذربایجان در مورد روند صلح با ارمنستان گفت: با توجه به امنیت منطقه‌ای، ما از مذاکرات صلح جاری بین آذربایجان و ارمنستان بسیار قدردانی می‌کنیم. اخیراً وزرای خارجه آذربایجان و ارمنستان به دعوت صدر اعظم آلمان در آلمان دیدار کردند. خانم بربوک وزیر امور خارجه آلمان نیز حمایت خود را نشان داد. نشست بعدی در قزاقستان برگزار خواهد شد و از این رو ما در حال برداشتن گام‌های بعدی برای امضای توافقنامه صلح هستیم. آذربایجان در سال 2020 بخش بزرگی از خاک خود را از اشغال آزاد کرد و در سپتامبر سال گذشته به طور کامل حاکمیت خود را احیا کرد. امروز تمامیت ارضی آذربایجان به طور کامل احیا شده است. البته این یک دستاورد تاریخی است و نشان می‌دهد که مردم و دولت آذربایجان هرگز قرار نبود با اشغال کنار بیایند. ما بر اساس موازین و اصول حقوق بین‌الملل، بر اساس ماده 51 منشور سازمان ملل متحد، تمامیت ارضی خود را از طریق نظامی و سیاسی تضمین کردیم.

علی‌اف افزود: امروز در نتیجه روند جاری بین آذربایجان و ارمنستان، روند تحدید حدود و حتی تعیین مرزها آغاز شده است. 4 روستای آذربایجانی اشغال شده در سال 1990 و 1992 به ما بازگردانده می‌شود. همچنین باید به اطلاع شما برسانم که مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه مستقر در آذربایجان صبح امروز فعالیت خود را متوقف کرد و دیگر نیازی به آن نیست. یعنی فرصت‌های بسیار خوبی برای رسیدن به آرامش وجود دارد. ما آماده همکاری با کشورهایی هستیم که می‌خواهند در این کار به ما کمک کنند. امیدواریم به زودی گام‌های مثبتی در این راستا برداشته شود. ما به ویژه از حمایت آلمان در این زمینه قدردانی می‌کنیم.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار آلمانی از بازداشت عمران علی‌اف روزنامه‌نگار آذربایجانی، با بیان اینکه آزادی رسانه‌ها در این کشور تضمین شده است، سانسور وجود ندارد، اینترنت آزاد وجود ندارد و صدها سازمان رسانه‌ای در حال فعالیت هستند، گفت: انتقاد از آذربایجان برای جلوگیری از توسعه رسانه‌ها ناعادلانه است. اگر اینترنت آزاد باشد، از چه نوع محدودیت‌هایی می‌توان صحبت کرد؟! در مورد موارد فردی، البته، نهادهای مجری قانون همه مسائل را بررسی می‌کنند. چندی پیش نمایندگان برخی از سازمان‌های رسانه‌ای که به طور غیرقانونی از خارج از کشور تأمین مالی می‌شدند توسط نهادهای بازپرسی بازداشت شدند. این امر کاملاً مطابق با قانون آذربایجان انجام شد. هر کشوری باید از قوانین خود دفاع کند و اگر نماینده رسانه‌ای که از خارج از کشور وجوه غیرقانونی دریافت کرده تحت بازجویی باشد، نباید به این معنی باشد که رسانه آزاد نیست. فقط همه باید در چارچوب قانون عمل کنند.

علی‌اف افزود: ما نیز مانند هر کشوری باید فضای رسانه‌ای خود را از نفوذ منفی بیرون محافظت کنیم و همه باید قانون را رعایت کنند. به قول ما آذربایجان جامعه آزاد دارد. مردم از جمله نمایندگان رسانه‌ها کاملاً آزاد و آزادانه زندگی می‌کنند، می نویسند و خلق می‌کنند.

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان نیز گفت که آن‌ها در چارچوب مذاکرات خود با الهام علی‌اف، موضوع حقوق بشر را به تفصیل مورد بررسی قرار دادند.

او گفت: آلمان به حقوق بشر کمک می‌کند. البته هر کشوری باید مطبوعات آزاد داشته باشد و حقوق بشر زیر پا نرود، این یک وضعیت کلی است. البته بر کسی پوشیده نیست که کشورهای مختلف پتانسیل بهبود وضعیت را دارند.

علی‌اف در پاسخ به سؤال فاطیما کریموا، یکی از بنیانگذاران Mikroskopmedia، در مورد این واقعیت که میلیاردها منات برای بازسازی قره‌باغ پس از جنگ سرمایه‌گذاری شد، اما بسیاری از جزئیات پروژه‌ها برای مردم و رسانه‌ها شفاف نبود، پاسخ داد: در واقع سؤال شما جای تعجب دارد. کار بازسازی در قره‌باغ و زنگزور شرقی به شفاف‌ترین شکل انجام می‌شود. مردم از جمله نمایندگان رسانه‌ها از اعتبارات تخصیص یافته مطلع می‌شوند. بر کسی پوشیده نیست که اطلاعات اخیر نشان می‌دهد که دامنه کار در مقیاس بزرگ است. پس از پایان جنگ تا پایان امسال 12 میلیارد منات و حدود 7 میلیارد دلار در قره‌باغ و شرق زنگزور سرمایه‌گذاری شده و خواهد شد. کلیه کارها در معرض دید هستند، تشریفات مناقصه به طور کامل رعایت شده است.

وی تأکید کرد: راستش نمی‌دانم این اطلاعات را از کجا آورده‌اید؟ احتمالاً آن را از منبع نامشخصی دریافت می‌کنید، اما تورهای رسانه‌ای از مناطق آزاد شده در حال سازماندهی است. به ویژه نمایندگان رسانه‌های خارجی نیز با این وضعیت آشنا هستند. اگر فرصت داشتید، می‌دیدید که ارمنستان چگونه سرزمین‌های ما را ویران کرد و مردمی که به سرزمین‌ها بازگشتند، امروز چه شادی دارند. تنها 3.5 سال از جنگ می‌گذرد، 6 هزار آواره سابق به خانه‌های آبا و اجدادی خود بازگشته‌اند و این روند همچنان ادامه دارد. تا پایان سال جاری 20 هزار آواره باز خواهند گشت. هر فرد بازگشتی با احساس قدردانی از ارتش و رهبری آذربایجان برمی‌گردد. می‌دانم که اکثریت مطلق رسانه‌های آذربایجان فعالیت‌های ما را دوست دارند، حمایت می‌کنند و از آن‌ها استقبال می‌کنند.

گفتنی است، الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان به آلمان سفر کرده و در بخش سطح عالی «پانزدهمین گفتگوی آب و هوایی پترزبورگ» که در برلین برگزار شد، شرکت کرد.

پس از آن، وی با اولاف شولتز، صدراعظم آلمان دیداری دو جانبه داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پخش «در مرز غبار آلود» از سیما/ روایتی متفاوت از نادر طالب‌زاده
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • تجلی شرافت انسانی در خیزش نخبگانی
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در سازمان‌های دولتی
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در ارگان‌های دولتی
  • اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه رسانه در سال جاری
  • علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید
  • رجبی: تراکتور می‌خواهد امتیاز بگیرد ولی استقلال «تیم تر» است/نظارت نباشد باشگاه به قهقرا می‌رود
  • نظارت بر بازار پوشاک یک ضرورت‌ است