Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان کشور از ارسال نامه‌ای به وزیر صمت با مضمون رسیدگی به مشکلات قطعه‌سازان خودرو در تامین فولاد خبر داده که طی آن به چهار دلیل قطعه‌سازان برای تغییر سیاست‌ها در توزیع فولاد پرداخته و اعلام شده است که قطعه‌سازان برای افزایش تولید، نیاز به حداقل ۱۵ هزار تن فولاد دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، طبق اعلام محمدرضا نجفی‌منش، انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان کشور، نامه‌ای خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت با مضمون رسیدگی به مشکلات قطعه‌سازان خودرو کشور در تامین فولاد در مچینگ فولاد مبارکه ارسال کرده که ضمن آن، دلایل الزام تغییر در سیاست‌ها و راه کارهای عملیاتی برای نحوه تخصیص و توزیع ورق‌های فولادی تولیدی مجموعه فولاد مبارکه ارائه شده است.

طبق اعلام انجمن مذکور، رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی ضمن اشاره به اینکه به دستور رهبر معظم انقلاب در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی و اشاره ایشان به "افزایش تولید خودرو با اتکا به ظرفیت قطعه‌سازان داخلی "،   تاکید کرد: لازم است تا موانع موجود در مسیر تحقق این افزایش تولید برچیده شود. از جمله دلایل ارائه شده از سوی انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی برای تغییر در سیاست‌های توزیع فولاد، می‌توان گفت که در شیوه عرضه مستقیم ورق‌های فولادی در بورس، معمولاً پس از مزایده و تخصیص، باید پرداخت‌ها نقدی و به صورت کامل انجام شود.

وی افزود: این در حالی است که فولاد خریداری شده حدوداً سه ماه بعد از پرداخت نقدی تحویل قطعه‌سازان می شود. به عبارت دیگر قطعه‌سازان بایستی مواد اولیه مورد نیاز خود را پیش خرید سه ماهه کنند که این روش حتی سخت‌گیرانه‌تر و بی‌رحمانه‌تر از تسویه نقدی در زمان تحویل کالا است.

تامین نقدینگی برای تامین مواداولیه؛ بزرگترین چالش افزایش تولید

رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی ضمن تاکید براینکه مشکلات نقدینگی مزمن در صنعت خودروسازی بر کسی پوشیده نبوده و قطعه‌سازان با رشد چشمگیر قیمت نهاده‌های تولید، بیش از پیش، نیازمند رفع موانع دسترسی آسان به مواد اولیه هستند؛ گفت: تامین نقدینگی برای تامین مواداولیه در حال حاضر بزرگترین چالش افزایش تولید است، از این رو موکداً پیشنهاد کرده‌ایم که  "روش مچینگ" یا خرید از طریق "گشایش اعتبار اسناد داخلی" مجدداً احیا شده و مبنای عمل قرار گیرد.

نجفی‌منش دیگر دلیل برای تغییر سیاست‌های فولادی کشور را  "اخذ مالیات بر ارزش افزوده بلافاصله پس از تخصیص سهمیه در بورس" عنوان و اظهار کرد: مالیات ارزش افزوده در روش خرید از بورس بلافاصله پس از تخصیص سهمیه اخذ می‌شود؛ این در حالی است که تحویل کالا و صدور فاکتور فروش چند ماه بعد انجام می‌شود. بنابراین قابلیت ثبت در گزارش فصلی مرتبط با مالیات ارزش افزوده امکان پذیر نیست و قطعه‌سازان از این مبلغ پرداختی در اعتبار ارزش افزوده نمی‌توانند استفاده کنند. با این روش، عملا ۱۸ درصد مبلغ معامله، از قدرت نقدینگی قطعه‌سازان کسر می‌شود.

این مقام صنعتی کشور استناد به اسناد سال‌های رکود خودروسازی را یکی از اتفاقات بهت‌آور اخیر توصیف کرده و ادامه داد: تا پایان آبان ماه سال جاری، تیراژ تولید خودرو افزایش داشته و طبق برنامه‌ریزی پیش رفته است و تولید خودرو برای شش ماه آینده به عدد ۶۰۰ هزار دستگاه خواهد رسید؛ بنابراین استناد به صورت‌های مالی سال ۱۳۹۸ و سهمیه‌های تعیین شده قبلی به هیچ وجه راهکار مناسبی برای سال جهش تولید نیست.

وی افزود: اتفاق بهت‌آور این است که حداقل ۴۵ درصد از سهمیه سال ۱۳۹۸ نیز در محاسبات اخیر برای تعیین سهمیه فولاد کسر شده است؛ از این رو پیشنهاد کرده‌ایم به‌جای نگاه به اسناد سال‌های رکود تولید (۱۳۹۷ و ۱۳۹۸)، وضعیت حال حاضر بررسی شود و اسناد قابل اتکا و غیر قابل انکار مبنای افزایش یا کاهش سهمیه تعیین شده قبلی قرار گیرد.

رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی چهارمین دلیل قطعه‌سازان برای الزام‌آوری تغییر سیاست‌های توزیع فولاد را اینگونه بیان کرد که سهمیه فولاد سال گذشته قطعه‌سازان در سال ۱۳۹۸، بالغ بر ۱۰ هزارتن بوده است؛ بنابراین با توجه به افزایش تولید و نیاز ضروری این صنعت، هم‌اکنون تخصیص حداقل ۱۵ هزارتن فولاد، افزایش تولید و جلوگیری از ناکامی در برنامه‌های اعلامی صنعت خودروسازی را تضمین خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قطعه سازی صنعت قطعه سازی انجمن صنایع همگن قطعه سازی خودروسازي افزایش تولید خودرو فولاد ورق های فولادی انجمن صنایع همگن قطعه سازی رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازان افزایش تولید قطعه سازان ارزش افزوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۵۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است

به گزارش اکونگار، فاز دوم کارخانه احیاء استیل فولاد بافت با سرمایه‌ای بیش از 40هزار میلیارد ریال در دیماه 1399 آغاز شد و پس از گذشت پنج سال به همت متخصصان و سرمایه‌گذاران هفته آینده به بهره‌برداری خواهد رسید. با بهره‌برداری از فاز دوم این کارخانه برای 100 نفر نیروی مستقیم و 600 نفر نیروی غیر مستقیم موقعیت شغلی ایجاد خواهد شد که تمامی آنها از متخصصان و نیروی بومی منطقه گزینش و استخدام شده‌اند.  به زودی، فاز دوم کارخانه احیاء استیل فولاد بافت با حضور ابراهیم رییسی، سیزدهمین رییس جمهور کشورمان افتتاح خواهد شد.

روح الله عباسپور، سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در رابطه با اهمیت راه‌اندازی این پروژه و  راه‌‌اندازی فاز دوم فولاد بافت گفت: فاز دوم کارخانه احیاء استیل فولاد بافت با سرمایه‌ای به ارزش 120میلیون یورو آماده بهره‌برداری شده که این موضوع مصداق تحقق شعار سال است.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی افزود: وقتی به جهش تولید با مشارکت مردم تاکید می‌شود، منظور این است که از توان داخلی برای پیشبرد پروژه‌های ملی استفاده کرد. 

وی اظهار داشت: حضور مهندسان ایرانی و استفاده از ظرفیت‌ها و سرمایه‌های داخلی برای پیشرفت این پروژه جای تقدیر دارد. این اقدام یک گام بزرگ در مسیر تحقق شعار سال و واقعی سازی اهداف ملی است.

عباسپور در ادامه تاکید کرد: از آنجایی که در کارخانه احیاء استیل فولاد بافت قرار است یک محصول واسطه‌ای تولید شده و ماده اولیه کارخانه‌های تولیدکننده شمش آهن اسفنجی تامین شود، مشارکت صنایع و صاحبان صنایع با یکدیگر بسیار اهمیت پیدا می‌کند.

وی افزود: این مشارکت‌ها و همکاری‌های دوسویه منجر به افزایش بهره‌وری، تولید محصولات با کیفیت برپایه دانش و توان داخلی و در نهایت جهش تولید می‌شود.

این نماینده مجلس در رابطه با سرمایه‌گذاری داخلی برای پیشبرد این پروژه گفت: کشورمان در یک شرایط سخت و تحریمی قرار دارد. تحریم‌ها باعث کاهش حضور سرمایه‌گذاران خارجی در کشور شده‌، به همین دلیل بسیاری از پروژه‌ها نیازمند حمایت و تامین مالی بخش خصوصی، بانک‌ها و نهادهای دولتی هستند.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس ادامه داد: روش تامین مالی کارخانه احیاء استیل فولاد بافت یکی از بهترین روش‌ها برای این دوران است. هرچه روش‌های تامین مالی گسترده‌تر شود، سرمایه‌گذاران فرصت بیشتری برای سرمایه‌گذاری پیدا کرده و تولیدکنندگان هم توان توسعه و تولید محصول و پروژه‌های بیشتر را پیدا می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه حضور رییس جمهور در آیین افتتاح کارخانه احیاء استیل فولاد بافت نشانه تقدیر  و حمایت از بخش خصوصی است، گفت: حضور سرمایه‌گذاری و همکاری نهادهای مالی برای پیشرفت پروژه‌های این چنینی جای تقدیر و تشکر دارد. وقتی در شرایط کنونی یک واحد تولیدی با سرمایه و توان داخلی توسعه پیدا می‌کند بی شک باید مورد حمایت بیشتر دولت قرار گیرد.

عباسپور تصریح کرد: در استان‌های محروم و یا همجوار با استان‌های محروم، توسعه پروژه‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری‌های مولد بسیار مهم است. در این مناطق اشتغالزایی یک امر حیاتی به شمار می‌رود که نیازمند راه‌اندازی و توسعه پروژه‌های این چنینی است.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس عنوان کرد: «جهش تولید با مشارکت مردم» همان استفاده از تخصص، دانش و توان نیروی انسانی کشور است، وقتی فرصت‌های این چنینی به وجود می‌آید، می‌توان از متخصصان داخلی و توانمندی‌های آنها بهره‌مند شد. موضوع اشتغالزایی در کشور و محرومیت زدایی در استان‌های محروم موضوعی است که در سال جهش تولید با مشارکت مردم باید به صورت جدی پیگیری شود.

وی در پایان تاکید کرد: وقتی اشتغالزایی برنامه‌ریزی شود، به خودی خود محرومیت زدایی هم در دستور کار قرار می‌گیرد. حضور نیروی انسانی در کارخانه احیاء استیل فولاد بافت علاوه بر ایجاد اشتغالزایی منجر به کاهش محرومیت‌ها و حتی فقر خواهد شد که این موضوع بسیار ارزشمند است.

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • علیرضا طلیسچی: وضعیت موسیقی در ایران خوب است
  • راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • حال موسیقی ایران خوب است
  • نظر علیرضا طلیسچی درباره حضورش در شب‌های زودیاک و آهنگ پرطرفدارش «پاقدم»
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • تولید سالانه بیش از ۱۶ میلیون قطعه مرغ بومی در فارس
  • جوجه ریزی در مرغداری سیستان و بلوچستان ۱۷ درصد افزایش یافت
  • موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است